Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 20/1 έως 24/1

Οι τέσσερις μαέστροι

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 20/1 έως 24/1

Ονειρέψου: Όλα πάνε καλά, παρότι ζεις κάτω από αφόρητη πίεση. Γύρω σου καλπάζει ο πόλεμος αλλά εσύ τραγουδάς για την ειρήνη. Οι νότες σου, μικρά αστέρια που χορεύουν στους ρυθμούς της φτερωτής Ντίνγκι Μπελ. Να ‘τες, ξεπηδούν από το ραβδί της και επάνω στην αιθέρια σκηνή σου περιπλανιούνται οι τέσσερις μαέστροι, οι τέσσερις θεραπευτές σου.

Ο Ποσειδώνας, εκστατικός, διευθύνει την χορωδία των παιδικών ονείρων. Τις πολύχρωμες παραστάσεις που ενώνουν τις ψυχές των παιδιών, σε όποια φυλή κι αν ανήκουν, όπου κι αν κατοικούν. Θυμάσαι; Ήσουν κι εσύ εκεί.

Η Αφροδίτη, στοργική και λυρική, τρέφει τους Έρωτές της με το απαλό άγγιγμα της άρπας. Είναι η μελωδία της ευτυχίας που πάντα ήθελες να ακούσεις.

Ο Άρης, επιβλητικός, σαν καπετάνιος στην φουσκοθαλασσιά ορίζει την μουσική των κυμάτων κι εσύ τραμπαλίζεσαι ανάμεσα στις υδάτινες κορυφές που σε ανυψώνουν και τα κοιλώματα που σε τυλίγουν. Γεύεσαι το αλάτι της ζωής.

Κι ο Χείρωνας με Διονυσιακή κοψιά και υπό τους ήχους των κυμβάλων σε ταξιδεύει στα δάση με τις Νύμφες, ξυπνώντας μέσα σου μνήμες που δεν έζησες και θρύλους που ακυρώνουν σκωπτικά την λογική σου.

Αυτοί είναι οι δικοί σου Ιχθύες, που επιμένουν να αγνοούν τον θόρυβο της θλίψης.

Γεγονότα και άνθρωποι σε πιλατεύουν αλλά εσύ είσαι αλλού. Σου μιλάνε, σε τραντάζουν για να επανέλθεις στην κοινή πραγματικότητα που σου ορίζουν.
Σου λένε ότι ξεγελιέσαι, ότι εθελοτυφλείς, ότι στηρίζεσαι σε ένα ψέμα.

Όμως εσύ νοιώθεις σαν το παιδί, που λαχταρά έναν καλό λόγο από τον Θεό του, την μητέρα του, για να μείνει ευτυχισμένο κι ας γίνεται γύρω του χαλασμός. Το παιδί που επινοεί φανταστικούς φίλους και βυθίζεται στα παραμύθια για να επιβιώνει στον άτεγκτο και ανελαστικό κόσμο των μεγάλων.
Ένα αστείο, ένα παιχνίδι, μια φαντασίωση, ένα ψέμα το προστατεύει από μια πραγματικότητα που δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει, που δεν την θέλει..
Αυτό το ψέμα είναι που το βοηθάει να κρατήσει μακριά από την ψυχούλα του την αγριότητα και την απελπισία. Να μην καταγραφούν στην συνείδηση του. Να μην σφραγιστεί για πάντα από τον φόβο.

Κι αυτός ο παιδικός δρόμος είναι ο δρόμος σου αυτές τις ημέρες.

Σου εύχομαι να βαδίζεις ήδη τους δρόμους των παραμυθιών με το ευτυχισμένο τέλος τους, αρνούμενος να υποκύψεις στο αντικειμενικό τίποτα.
Σου εύχομαι να πετάξεις με τα φτερά της φαντασίας σου, πιστεύοντας βαθιά ότι το ταξίδι σου δεν είναι μόνο διαφυγή αλλά και δημιουργία. Είναι το θαύμα, που υπάρχει στα όνειρα σου και μόνον εσύ μπορείς να υλοποιήσεις. Μόνον εσύ μπορείς να κάνεις το υποτιθέμενο ψέμα σου μια χειροπιαστή αλήθεια.
Σου εύχομαι να εύχεσαι, για να το ζήσεις.

Κι ακόμη να δώσεις ελπίδα στους απελπισμένους, προσκαλώντας τους στην παράστασή σου.

Δεν σου γράφω για απάτες και δολοπλοκίες, αυτές είναι οι επιλογές μιας συνείδησης που δεν μπορεί να πετάξει, ούτε μιλάει με τον Θεό της, απλά σέρνεται στη λάσπη. Σίγουρα θα τις βρεις μπροστά σου, προσπέρασε τις όμως με την αγάπη σου. Αν κάποιος νομίζει ότι θα λύσει το πρόβλημα του κλέβοντας ή παραπλανώντας τους άλλους, είναι τόσο δυστυχής, τόσο εγκλωβισμένος στο εφήμερο τίποτα, που αξίζει τη συμπόνια σου, ακόμη κι αν πρόκειται για σένα τον ίδιο. .
Δεν σου γράφω για τον θησαυρό του Αλή Μπαμπά, ούτε για φρούδες ελπίδες πλουτισμού. Έμαθες να πιστεύεις ότι η σωτηρία σου βρίσκεται σε ένα καλό κομπόδεμα, έμαθες ότι το χρήμα είναι που κάνει τον κόσμο να γυρίζει.

Όμως στην πραγματικότητα αυτός γύριζε πολύ πριν εμφανιστεί το χρήμα. Είναι η αγάπη του Θεού που τον περιστρέφει, είναι η αγάπη σου που τον εξελίσσει. Είναι τα όνειρα σου που του αλλάζουν επίπεδο. Είναι η φαντασία σου που τον κάνει ένα ειρηνικό παράδεισο κι ας μην υπήρξε ποτέ.
Είσαι κι εσύ που τον εμψυχώνεις, όχι επειδή απλά υπάρχεις αλλά γιατί ο ρόλος σου είναι ξεχωριστός. Πατάς στη Γη αλλά θωρείς στους ουρανούς, επιβιώνεις με τις αισθήσεις σου αλλά ζεις με το πνεύμα σου. Το μεγαλύτερο προσόν του πολιτισμού σου είναι οι πνευματικές αξίες, πραγματικά άφθαρτες κι αιώνιες.
Η συνείδηση σου είναι αθάνατη, όχι το σώμα σου, όχι τα υλικά πλούτη, όχι η κυριαρχία σου.

Γι’ αυτό σου γράφω, μην διστάσεις να αφεθείς στην μαγεία του ονείρου σου, μην αρνηθείς να πιστέψεις στο θαύμα σου, δίνοντας σάρκα και οστά στους τέσσερις μαέστρους σου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved