Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 23/12 έως 27/12

Το Πνεύμα των Χριστουγέννων

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 23/12 έως 27/12

Θυμάσαι τον Εμπενέζερ Σκρούτζ; Ο Κάρολος Ντίκενς τον έπλασε για σένα, με την ελπίδα πως θα καταφέρεις να ανοίξεις την αυλόπορτα των μικρών ή μεγαλύτερων θαυμάτων. Κι είναι τούτη η ώρα μια ευκαιρία να νοιώσεις την ενότητα σου με το σύμπαν, να αφουγκραστείς τους αγγέλους σου και να τους καλέσεις στη μικρή σου γιορτή.

Ευχές και προσευχές λάμπουν στην ψυχή σου, σαν τα αστέρια που σε ταξιδεύουν τις νύχτες. Εμπνεύσεις μοναδικές, που η λογική σου δεν κατέχει, κατακλύζουν τον νου σου. Και η ελπίδα για το καλύτερο στέκει εμπρός σου ανδρειωμένη και ανίκητη.

Ναι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να πετύχει η πνευματική σου φύση.
Κι επειδή ο νους σου είναι θολωμένος από τα πνευματικά σκουπίδια που σε ταΐζουν χρόνια τώρα, βούτηξε στην κολυμβήθρα της κάθαρσής σου
Διώξε τους φόβους των κανόνων, αποστασιοποιήσου από όλα αυτά που σε παγιδεύουν σε ένα φαύλο κύκλο από «μη» και «πρέπει». Αυτά είναι σαν την Λερναία Ύδρα, μόλις καλύπτεις την μια αναγκαιότητα, ξεφυτρώνουν άλλες δύο.

Μα εσύ τι κάνεις συνήθως; Βασανίζεσαι στο υλικό πεδίο, προσπαθείς ξανά και ξανά, μέχρι που απηυδισμένος τα παρατάς κι αφήνεσαι στον Πνεύμα σου, παρακαλώντας το να σε βοηθήσει, με έναν τρόπο μαγικό, που μόνον εκείνο γνωρίζει.

Τότε λες ότι Πιστεύεις σε αυτό κι είσαι πρόθυμος να του κτίσεις ναούς, να το εξαγοράσεις με χρυσό, αρκεί να σε βγάλει από την δύσκολη στιγμή σου.

Τις περισσότερες φορές όμως το Πνεύμα σου δείχνει να μην σε ακούει. Δεν ανταποκρίνεται στις παρακλήσεις σου για πλούτο κι ευτυχία. Αδιαφορεί για τον πόνο σου, κωφεύει, είναι σαν να μην υπάρχει. Κι εσύ τότε πατάς τον διακόπτη και παύεις να πιστεύεις σ’ αυτό, με την ίδια ευκολία που το επικαλέστηκες. Παύεις να πιστεύεις στα θαύματα και δένεσαι στο άρμα των σκεπτικιστών. Λες ότι αφού δεν σου στάθηκε ο άγγελός σου, όλα αυτά είναι ανοησίες, ότι είναι μια μεγάλη απάτη.

Σκέφτηκες όμως ποτέ ότι το Πνεύμα σου δεν σε αναγνωρίζει πια γιατί έχεις μεταμορφωθεί σε κάτι ξένο και τερατώδες; Σκέφτηκες μήπως είναι το είδος των αιτημάτων σου, που τα καθιστά άγονα;
Ζητάς χρήμα και δόξα, όπως επιτάσσει ο γήινος κόσμος σου. Θέλεις ακόμα να πιστεύεις ότι αν προσφέρεις θα τα πάρεις πίσω διπλά και τρίδιπλα. Στο Πνεύμα πονηριές;

Για το Πνεύμα των Χριστουγέννων όλες αυτές οι αξίες είναι πλαστές. Ο υλικός πλούτος, η κοινωνική καταξίωση, οι νόμοι των αγορών, η ιδιοκτησία, όλα αυτά είναι πλαστά και κάτω από την επίβλεψη του μόνον πλαστότητα θα αποκομίσεις, πλάνες, αυταπάτες και χίμαιρες.

Κι ακόμη, ονειρεύεσαι την «τέλεια σχέση» χωρίς όμως να έχεις καθαρίσει την ψυχή σου από όλα αυτά τα σκουπίδια. Ζητάς την αγάπη σου, ενώ δονείσαι από τον καλπασμό των συμφερόντων. Δεν αγαπάς το είναι σου αλλά τις κτήσεις σου. Μιλάς μια γλώσσα που για τον Πνεύμα σου είναι ξένη κι απαξιωμένη. Πώς περιμένεις λοιπόν να εισακουστείς; Θα εισπράξεις και πάλι το καθρέφτισμα των φαντασμάτων σου.

Στο υλικό πεδίο η χάρη του Πνεύματός σου φτάνει μέχρι «τον άρτον ημών τον επιούσιον». Αυτόν μπορεί να σου τον εξασφαλίσει με τον μαγικό του τρόπο κι ας μην έχεις καμία προϋπηρεσία, κανένα τυπικό προσόν. Είσαι όμως πρόθυμος να τον μοιραστείς ή μήπως θα τον κρύψεις από τα πεινασμένα μάτια που σε πολιορκούν;

Πώς θεωρείς αποκλειστικά δικό σου κάτι που σου χαρίστηκε;

Κι όσο για τις σχέσεις σου η συνταγή του είναι απλή: Μακριά από την αλήθεια σου δεν έχεις καμία τύχη, θα προδοθείς, όπως την πρόδωσες κι αυτήν.
Δεν είσαι ίδιος με τους άλλους κι αυτοί δεν είναι ίδιοι με σένα, μην μπερδεύεις την ενότητα με την ταύτιση. Ο καθένας λοιπόν αγαπά με τον δικό του τρόπο κι έχεις δικαίωμα στην ξεχωριστή σου αγάπη. Μπορεί να σε συγκινούν και να σε γοητεύουν πρόσωπα που δεν έχουν την κοινωνική ή οικογενειακή αποδοχή. Όμως από νωρίς μαθαίνεις να τα απορρίπτεις και βολεύεσαι με δανεικά όνειρα, στέλνοντας τα δικά σου στην εξορία. Κι ύστερα διαψεύδεσαι...

Αν θες πραγματικά να γνωρίσεις το καλό Πνεύμα σου, τον φύλακα άγγελο σου, δεν έχεις παρά να εμπιστευτείς τις ανώτερες αξίες σου. Αυτές είναι που θα μετουσιώσουν ένα «πρόβλημα» σε πηγή δημιουργίας.

Κι αν νιώθεις ανέτοιμος ή αμήχανος μπροστά σε αυτήν την πρόκληση, θα σου προτείνω να αφεθείς στους φυσικούς ρυθμούς σου.
Μια μικρή ή μεγάλη παύση θα σε βοηθήσει να συντονιστείς με τις αλήθειες σου. Γιατί παρασυρμένος από υψηλές ταχύτητες συνήθως τις προσπερνάς.

Η παύση είναι το πρώτο βήμα για την λύτρωση σου.
Διάλεξε εσύ τον τρόπο αρκεί να πρόκειται για πραγματική παύση, ένα κενό σαν αυτό που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο τραγούδια και σε βοηθά να αφουγκραστείς τις ιδιαιτερότητες τους. Μπορεί να είναι η παύση μιας κατανυκτικής στιγμής σε έναν ιερό τόπο, μπορεί να είναι ένας καθαρτήριος ύπνος ή ένα διαλογιστικό ταξίδι, μπορεί να είναι μια ονειροπόληση, μια ρέμβη σε μακρινούς ορίζοντες.

Η παύση, το κενό σου, είναι το πρώτο βήμα για την λύτρωση σου. Παύση από όλα αυτά που σε περικυκλώνουν μέσα σε εντατικούς ρυθμούς. Από τις πιέσεις που δεν σε αφήνουν να ζήσεις τις αλήθειες σου. Παύση, παύση, παύση...
Κι ύστερα θα χορέψεις με την ευτυχία σου, πριν καλά-καλά το καταλάβεις.

Γιατί τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους. Η χάρη του Πνεύματός σου θα σε αναγνωρίσει και θα έρθει να σε βρει αμέσως μόλις βγάλεις την μάσκα που σου φόρεσαν τα πρέπει και οι πλαστές ανάγκες σου.
Κι αν πάλι σου φαίνεται δύσκολο να ζήσεις χωρίς μάσκα, δοκίμασε άλλες μάσκες που θα σε απελευθερώσουν από σχήματα και πεποιθήσεις. Περπάτα για λίγο σε θεατρικό σανίδι, για να βρεις τον εαυτό σου.

Φαντάσου τον ανυψωμένο και μακριά από την καθημερινή φθορά. Φαντάσου τον σαν ήρωα ενός δράματος, που φέρει τα χαρακτηριστικά ενός ονείρου: Ο τόπος, ο χρόνος και τα πρόσωπα δεν υπακούουν σε άτεγκτους συμπαντικούς νόμους. Δεν δεσμεύεσαι, είσαι ελεύθερος!
Παίξε με την έμπνευση σου, απελευθέρωσε την δίνοντας ζωή σε ρόλους και χαρακτήρες, που υπάρχουν μέσα σου φυλακισμένοι. Φτάσε στο κατώφλι της συνείδησης σου κι ακόμα παραπέρα, εκεί που σε περιμένουν τα θαύματα της ψυχής σου. Βυθίσου στη μαγεία της μουσικής, στάσου εκστατικός μπροστά στην ζωγραφιά που μιλάει στην ψυχή σου.

Αφουγκράσου το Πνεύμα σου. Κάλεσέ το κι όπως κι αν το αποκαλέσεις, Άγιο ή Ποσειδώνα, αυτό θα σου αποκαλύψει την παρουσία του.
Στάσου κι ευχαρίστησε το θείο δώρο της δημιουργίας. Μοιράσου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved