Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 11/10 έως 14/10

Ένα διάλειμμα χαράς

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 11/10 έως 14/10

Να ο Πλούτωνας με τα τετελεσμένα του, να κι ο Ουρανός που στέκει κι αυτός λίγο πιο κει πρόθυμος να μοιραστεί μαζί σου τις ανατροπές και τις εκπλήξεις του.

Την δουλειά τους κάνουν, στήνοντας αξέχαστα σημάδια στον δρόμο σου.

Νομίζω όμως ότι ήρθε η ώρα να κάνεις κι εσύ την δική σου. Να σκάσει λίγο το χειλάκι σου. Να διασκεδάσεις και να χαρείς τα απλά πράγματα της καθημερινότητας σου, κερδίζοντας μια ακόμη πίστωση αισιοδοξίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Οι σχέσεις σου, τα οικονομικά σου, τα ασφυκτικά καθήκοντα σου κι όλα αυτά που ίσως σε βασανίζουν, μπορούν να περιμένουν. Όχι πως έπαψαν να είναι προβλήματα, απλά εσύ δεν θα τα σκέφτεσαι σκεπασμένος από τον μολυβένιο ουρανό σου. Δες το ουράνιο τόξο, δες τη γιορτή που στήνεται για σένα και μην αποπάρεις τον αγγελιοφόρο.

Ο Δίας έρχεται να σου δείξει ότι η διάθεση σου είναι που βάζει χρώμα και ποικιλία στην ζωή σου.
Πιάσε τον λοιπόν αγκαζέ κι άφησε τον να σε εντυπωσιάσει, ακόμη κι αν κάποιες φορές σε παρασύρει σε «φθηνά» για τα γούστα σου τρικ.
Αν είσαι ήδη «κολλητός» του, δεν χρειάζεσαι βέβαια συμβουλές κι ορμήνιες. Η τύχη σου δουλεύει κι ας κοιμάσαι.

Αν όμως έχεις μάθει μόνον τον δύσκολο δρόμο, προσπάθησε να υπερβείς τους συνήθεις δισταγμούς και προβληματισμούς σου για όλα εκείνα που δεν άπτονται της σοβαρότητας σου. Μπορείς να χαλαρώσεις και να αφεθείς στην ευκολία των πραγμάτων. Νίκησε την αυστηρότητα σου. Δέξου τα δώρα που σου προσφέρουν, χωρίς την πάγια σκέψη σου «ωχ, τι να θέλει αυτός από μένα». Τίποτα δεν θέλει, απλά έχει κέφια και κερνάει... Αλλά κι αν θέλει κάτι που δεν θέλεις να του δώσεις, εκείνος σπαταλιέται.
Φύγε από τον κύκλο των υποχρεώσεων και ζήτα μια χάρη. Από τον φίλο σου, τον άνθρωπο, από τον εαυτό σου... Και αυτή την φορά το σύμπαν θα σε ακούσει.

Μπορεί πάλι να νοιώσεις σαν ένα παιδί που ξεγελιέται με χάντρες και καθρεφτάκια ή να θυμώσεις με την ελαφρότητα των άλλων που ευκαιρία ψάχνουν για να τα φορτώσουν στον κόκορα, σε σένα, στους άλλους.
Είναι αδικία, θα μου πεις άλλοι να δουλεύουν κι άλλοι να καρπώνονται τα καλά. Σύμφωνοι, μόνον που σε αυτήν την αδικία έχεις κι εσύ το μερτικό σου. Και μπορείς να αλλάξεις τις ισορροπίες αν πάψεις να θεωρείς ότι πάντα «τα αγαθά κόποις κτώνται». Καλό και άγιο το ρητό αλλά ξέρεις κι εσύ ότι αναφέρεται πρωτίστως στην πνευματική σου υπόσταση. Αντίθετα στην υλική πραγματικότητα του κόσμου που ζεις ισχύει μάλλον το αντίθετο. Η δική σου υπερβολική εγκράτεια είναι που τρέφει την πλεονεξία των άλλων.

Χαλάρωσε λοιπόν και μην μπερδεύεις τους δύο τομείς.

Το ξέρεις πως γύρω σου στριφογυρίζουν σαν τα ζουζούνια πρόσωπα που έχουν μάθει στα εύκολα. Γκρινιάζουν και κάνουν φασαρία για πράγματα που εσύ θεωρείς επουσιώδη. Η ηθική τους δεν είναι τόσο άμεμπτη σαν των δική σου, όμως γελάνε συχνότερα από σένα. Θεωρούν δεδομένο το να παίρνουν, αντίθετα με σένα που θεωρείς δεδομένο το να δίνεις. Σου φαίνεται άδικο αλλά τι θα έκανε αλήθεια ο ένας χωρίς τον άλλον σε αυτήν την ζωή; Πώς θα εκπλήρωναν τον ρόλο τους αυτοί που παίρνουν κι αυτοί που δίνουν αν δεν συνυπήρχαν;

Εσύ είσαι ο παραγωγός που μοχθεί κι αυτοί είναι οι καταναλωτές που έχουν την αγοραστική δύναμη και είναι όλο απαιτήσεις. Μην περιμένεις να καταλάβουν τον μόχθο σου και μην απορήσεις αν απορρίψουν το εξαίρετο προϊόν σου επειδή δεν έχει όμορφο περιτύλιγμα. Οι εντυπώσεις είναι που μετράνε και όχι η ουσία.

Τους κριτικάρεις αδιάκοπα, είναι ανόητοι, κενόδοξοι, ελαφρόμυαλοι και ανίκανοι αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να επωφελούνται από τις εξελίξεις. Ξανά και ξανά, κάθε φορά οι ίδιοι...
Τους ζηλεύεις: Μα είναι το αντίθετό σου, που προκύπτει νομοτελειακά από την δική σου νοοτροπία. Κι αν θέλεις να το αλλάξεις αυτό, ξεκίνα από τον εαυτό σου, που ασφυκτιά σε απαράβατες αρχές. Δανείσου λίγο από τον χαρακτήρα τους, πάρε λίγο από το θράσος τους, μάθε να ζητάς χωρίς να νοιώθεις ότι χρωστάς.
Διεκδίκησε λίγο από τον χώρο τους, μήπως και καταλάβουν ότι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο.

Και μην τους κατηγορείς, αφού κάνουν κάτι που εσύ δεν μπορείς να κάνεις. Έλα στην θέση τους και φαντάσου πως είσαι εσύ ο τυχερός απροβλημάτιστος. Το αντέχεις; Σίγουρα όχι, όπως δεν αντέχουν κι αυτοί τους κανόνες σου, όταν τους χαλάνε την ευκολία τους. Τελικά όμως ο ένας δεν ζει χωρίς τον άλλον, αντίθετα ο ένας ζει και αναπνέει για τον άλλον κι αυτό ακριβώς είναι το... μαγικό!

Μέτρο χρειάζεται λοιπόν κι όχι αφορισμοί. Μέτρο στις σπατάλες αλλά και μέτρο στις ανάγκες. Μέτρο στην χαλαρότητα αλλά και μέτρο στην αυστηρή τήρηση των κανόνων. Μέτρο στην μόνιμη καλοπέραση αλλά μέτρο και στην αποπνικτική μιζέρια.

Διάβασε εδώ τις ημερήσιες προβλέψεις του ζωδίου σου

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved