Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16/7 έως 19/7

Γίνε ο ήρωάς σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16/7 έως 19/7

Κάθε δράκος γεννά και έναν Άγιο Γεώργιο που θα σκοτώσει τον δράκο.

Σε αυτήν την ρήση του Χαλίλ Γκιμπράν κρύβεται όλη η αλήθεια των ημερών.

Ο Ουρανός, ο Άρης, ο Πλούτωνας και ο Χείρωνας πλέκουν το παρόν σου, ο καθένας από το δικό του μετερίζι κι όσο να ‘ναι εύκολο δεν το λες.

Μπροστά σου ξετυλίγεται το αρχέγονο σενάριο της πάλης ανάμεσα στο καλό και το κακό κι εσύ βέβαια θα προτιμούσες να παραμείνεις ένας απλός θεατής στην σκοτεινή αίθουσα των πόθων και των φόβων σου.
Γιατί πραγματικά ελπίζεις ότι βρίσκεσαι σε μια κινηματογραφική αίθουσα κι όχι στην πραγματική ζωή σου. Θέλεις να νομίζεις ότι βουλιάζεις καθισμένος αναπαυτικά στην βελούδινη πολυθρόνα σου αγκαλιά με τα αγαπημένα σου ποπ κορν και δεν βουλιάζεις στο κενό, δεν στροβιλίζεσαι στην κάθαρσή σου.
Ότι τα σκοτεινά συμφέροντα, ο τρόμος, η εγκληματικότητα, η χειραγώγηση και η αδικία δεν αφορούν παρά μόνον μια φανταστική γωνιά της πραγματικότητάς σου.

Και με την άνεση της απόστασής σου από τα θεριά υπερασπίζεις ένθερμα το δίκιο και τις μεγαλειώδεις αξίες της ψυχής σου. Ταυτίζεσαι με τον ήρωά σου και θέλεις να πιστεύεις ότι θα καταφέρει να νικήσει θεούς και δαίμονες, χωρίς να απαιτηθεί η δική σου συμμετοχή.

Μπορεί και να είσαι τόσο τυχερός...
Μπορεί να παραμείνεις εσαεί θεατής ή αναγνώστης, ασφαλής και μακριά από την έμπρακτη συντριβή της αθωότητας και των ψευδαισθήσεών σου.

Σκέψου όμως ότι αργά ή γρήγορα θα σημάνει η ώρα, που θα χρειαστεί να περάσεις κι εσύ στη θέση του ήρωα σου.
Χρόνια τώρα εμψυχώνεσαι για την επερχόμενη νίκη σου σε αυτήν τη μάχη, μέσα από ταινίες και συγγράμματα, μέσα από την ίδια την κουλτούρα σου, που από τη γέννησή της επιμένει να σε τρέφει με την αισιοδοξία και την ελπίδα του τελικού θριάμβου σου. Κόντρα σε κάθε αντιξοότητα, περνώντας μέσα από οριακές καταστάσεις, τελικά τα καταφέρνεις. Στην φαντασία σου βέβαια...

Αλλά πόσο διαφορετικός έχει αποδειχθεί ο πραγματικός κόσμος σου...
Εκεί που μπαίνεις στο χωνευτήρι της πράξης σου, μιας πράξης που συχνά απέχει παρασάγγας από τον καλό σου εαυτό.

Γιατί εκεί ξεχνάς μονομιάς τις αξίες και τα ιδανικά που θαυμάζεις στον ιδεατό ήρωά σου. Εκεί συμμετέχεις συχνά στις βρωμιές, έστω και με την ανοχή σου, αφού «δεν είσαι τρελός» για να τα βάλεις με τα θεριά.
Στη φαντασία και τα όνειρά σου γίνεσαι ήρωας μα στο ξύπνιο σου υποκύπτεις αβίαστα σε όλα αυτά που το πνεύμα σου καταδικάζει.

Ήρθε η ώρα να το αλλάξεις αυτό.
Να δώσεις σάρκα και οστά στον δικό σου Ουρανό, στον δικό σου Πλούτωνα, δικαιώνοντας την πνευματικότητά σου. Γιατί αν θυμάσαι κι από αυτά που ανέθρεψαν το πνεύμα σου, δεν μπορείς να γίνεσαι ίδιος με τους «κακούς».

Θυμάσαι ότι η πιο περιφανής νίκη τους είναι όταν κατορθώνουν να σε κάνουν δικό τους, όταν σε αναγκάζουν να ομολογήσεις ενώπιον σου την ανίσχυρη πίστη σου και να αποδεχθείς τους δικούς τους θεούς. Το χρήμα, τη δόξα, την εξουσία...

Σου λένε «θα καταστραφείς» αν δεν υπακούσεις. Κι όταν δεν υπακούς, ναι σε καταστρέφουν αλλά ξέρουν να καταστρέφουν μόνον ότι έχει αξία γι αυτούς και δυστυχώς σε έχουν πείσει ότι έχει και για σένα. Σου παίρνουν με τον ίδιο τρόπο που σου δίνουν (σε δένουν, αν προτιμάς) όταν είναι να σε ανταμείψουν...
Όμως οι αξίες σου, αυτές που πραγματικά τρέφουν τη δική σου ισχύ, μένουν πάντα ανέγγιχτες από την βαρβαρότητά τους.

Καταδικάζεις τον εαυτό σου στην ανυπαρξία, όταν η κατώτερη φύση σου υποκύπτει στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία τους. Οι φόβοι σου βρίσκουν πεδίο δράσης κι αυτοί είναι που τρέφουν την ισχύ τους επάνω σου.
Δες το απλά: Οι «κακοί» της ζωής σου θα μπορούν πάντα να σου παίρνουν αυτά που νομίζεις ότι έχεις. Ποτέ όμως δεν θα σου κλέψουν αυτό που είσαι, χωρίς την δική σου συγκατάθεση.

Όταν αντιστέκεσαι και δεν μπαίνεις στο παιχνίδι του φόβου, τότε γίνεσαι πραγματικά άτρωτος. Τότε, αρχίζεις να βλέπεις πιο καθαρά την ανώτερη φύση σου, που δεν πτοείται από τις καταστροφές τους.
Εκεί βασιλεύουν οι ανώτερες αξίες σου, το όραμά σου, ο ανθρωπισμός σου κι η αγάπη σου, η επιθυμία σου να αλλάξεις τον κόσμο προς το καλύτερο, η σιγουριά σου ότι μπορείς να γίνεις καλύτερος. Η βούλησή σου να πολεμήσεις το άδικο.

Έτσι θα πρέπει να δεις και τις αλλαγές που συμβαίνουν κι έρχονται, σαν μια ευκαιρία να ξαναβρείς την πνευματική σου δύναμη. Να γίνεις ο ήρωάς σου.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved