Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 27 έως 29 Απριλίου

Το εσωτερικό μήνυμα της Σταύρωσης

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 27 έως 29 Απριλίου

Η Σταύρωση του Ιησού είναι ένα μήνυμα ενότητας. Σε συμβολικό επίπεδο ο Θεάνθρωπος έπραξε για σένα αυτό που η ατελής φύση σου δυσκολεύεται να πράξει: Την σύνθεση των τεσσάρων

Το πρόβλημα του τετάρτου

Ο Καρλ Γιουνγκ αναφέρθηκε πολλές φορές στο «πρόβλημα του τετάρτου», υπάρχει μάλιστα και ξεχωριστό βιβλίο για αυτό το θέμα, σε μετάφραση της αείμνηστης Σοφίας Άντζακα.
Όπως σημειώνει κι η ίδια στον πρόλογο του βιβλίου, το «πρόβλημα του τετάρτου», εννοώντας την απουσία ενός συνειδητού τέταρτου πόλου, ευθύνεται για τον εσωτερικό διχασμό και την δυστυχία του ανθρώπου.

Ουσιαστικά ο άνθρωπος «αρέσκεται» στην τριαδική ενότητα, καθρεφτίζοντας την αρχική δυνατότητα του να χρησιμοποιεί τις τρεις από τις τέσσερις ψυχικές λειτουργίες (αίσθηση, διαίσθηση, νόηση και συναίσθημα). Ή αλλιώς, καθρεφτίζοντας την αδυναμία του να εντάξει στο συνειδητό «σύστημα» του μια τέταρτη αρχή. Έτσι αυτή η τέταρτη αρχή-λειτουργία, ζει στη Σκιά και δρα μονίμως ανταγωνιστικά, σαν... καλικάντζαρος που πριονίζει το δένδρο της ζωής-προσωπικότητας.

Ο Γιουνγκ θεωρεί ότι αν αυτή η «τέταρτη εξουσία» δεν αναγνωριστεί και δεν περάσει στο συνειδητό, τότε δεν μπορεί να εκπληρωθεί καμία ισορροπία και καμία ολοκλήρωση. Λείπει η τέταρτη «υπερδύναμη» και επικρατεί μια ψυχική διχόνοια, που δεν έχει τέλος και βέβαια εκφράζεται σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων-επιλογών μας.

Από αυτήν την άποψη λοιπόν ο Σταυρός του μαρτυρίου απεικονίζει και εμπεριέχει το εσωτερικό άλμα που καλείσαι να κάνεις: Να «δεις» με τα μάτια της ψυχής την ατέλειά σου και να συμπληρώσεις το κενό. Να συνειδητοποιήσεις δηλαδή ότι αυτό που θεωρούσες ως εχθρό σου, είναι τελικά ο «καλικάντζαρος», που εσύ περιθωριοποίησες γιατί τον φοβήθηκες. Είναι ο «άσωτος υιός» που λείπει από την ψυχική οικογένεια σου. Είναι η σκοτεινή πλευρά σου, που σπρώχνει βίαια να βγει στο φως γιατί εσύ την πνίγεις.
Κι όταν το συνειδητοποιήσεις αυτό, τότε σταδιακά θα απελευθερωθείς από κάθε αρνητικό συναίσθημα, κάθε τύψη, κάθε εμμονή. Τότε θα διώξεις τις Σκιές που σε βασανίζουν.

Να αναγνωρίσεις τα «φαντάσματα» σου, να τα «καθαγιάσεις», να τα εντάξεις στο ψυχικό σου οικοσύστημα, βαδίζοντας πια στο μονοπάτι της ολοκλήρωσης σου.

Αυτό σου ζητά κάθε «σταυρός» και σε αστρολογικό επίπεδο κι αναφέρομαι βέβαια σε εκείνο το σχήμα που απαρτίζεται από τουλάχιστον τέσσερα ουράνια σώματα σε διάταξη σταυρού. Κι αν μπεις στη διαδικασία, τότε και μόνον τότε θα δικαιούσαι να αποκαλείσαι πνευματικό ον.

Κάθε Σταυρός είναι η μήτρα και το όχημα της ελεύθερης βούλησης σου, αυτής που στεφανωμένη με την Αγάπη σου νικά κατά κράτος την όποια «μοίρα».

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved