Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 6/2 έως 9/2

Η λάμψη που δεν σβήνει ποτέ

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 6/2 έως 9/2

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο σε καλεί να δεις τον κόσμο διαφορετικά, να υιοθετήσεις μια νέα αντίληψη, να αλλάξεις τα δεδομένα που σε έχουν παγιδεύσει, να πετάξεις με τα φτερά του νέου.

Όμως υπάρχει άραγε κάτι πιο νέο από το παλαιό που διατηρεί ακόμη την λάμψη του;

Ο χρυσός είναι χρυσός, όσων χρονών κι αν είναι, όσο κι αν έχει καλυφθεί από ιζήματα και λάσπες. Και δεν σου γράφω για τον πραγματικό χρυσό που αποθηκεύουν οι ισχυροί αλλά για τον μεταφορικό που κρύβεται μέσα σου, όπως και μέσα σε κάθε άνθρωπο που τιμά τον σκοπό της ύπαρξης του: Να είναι πάνω απ’ όλα Άνθρωπος.

Ο Νίτσε έγραψε ότι δεν υπάρχει τίποτε που να μην έχει ειπωθεί από τους Έλληνες.

Στην αρχαία ελληνική γραμματεία θα βρεις τα πάντα, μένει μόνον να ψάξεις για να ανακαλύψεις κι εκείνα που δεν σου είπε κανείς ότι υπάρχουν.

Και η Αγάπη δεν γερνά. Παραμένει το ίδιο νέα όπως τότε που ο Λέανδρος βουτούσε στα μανιασμένα κύματα για να συναντήσει την Ηρώ του.

Όπως τότε που οι πρώτοι χριστιανοί μοιράζονταν τον λιτό βίο τους, πριν η αλήθεια του Χριστού πνιγεί στα χρυσοποίκιλτα άμφια και τα μεγαλεία μιας κρατικοδίαιτης Εκκλησίας ή πιο σωστά μιας Εκκλησίας που έγινε κι η ίδια μέρος του συστήματος εξουσίας που καταδίκασε ο Ιδρυτής της.

Ένας ακόμη νεωτερισμός με πικρή γεύση, αφού οι φανατικοί της τότε νέας θρησκείας πάσχισαν πολύ για να εξαφανίσουν οτιδήποτε πρόδιδε την πνευματική ανωτερότητα του κλασσικού αρχαίου πνεύματος.

Η ζωή κάνει κύκλους, μήπως και μπορέσεις να ξαναδείς με την άκρη του ματιού σου τους θησαυρούς που άφησες πίσω σου αναζητώντας μια ψεύτικη ή δανεική ελπίδα.

Εδώ και δεκαετίες συζητάς για την ισοτιμία των δύο φύλων, μα στην Μινωϊκή Κρήτη αγόρια και κορίτσια μοιράζονταν τα ίδια δικαιώματα..

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι συμβάσεις της ζωής σε έπεισαν να ξεχάσεις την κληρονομιά σου, τις αξίες που γεννήθηκαν και ρίζωσαν σε αυτόν τον τόπο, γαλουχημένες από τον ήλιο και τις θάλασσες του.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που στράφηκες στην «Εσπερία» για να ξεσηκώσεις τους νεωτερισμούς της.

Μα αυτοί οι νεωτερισμοί ήταν στην πλειοψηφία τους αναμασήματα της δικής σου αλήθειας, που την δανείστηκαν και στην πρόσφεραν σαν κάτι νέο και μοναδικό.

Όταν η Θεοφανώ παντρεύτηκε τον Όθωνα Α΄ αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τους δυτικούς αφού έβλεπαν στο πρόσωπο της την πνευματική ανωτερότητα του Βυζαντίου. Όμως τους έμαθε να πλένονται, να κι ένας νεωτερισμός που άξιζε τον κόπο κι ας σε λένε σήμερα «άπλυτο».

Κι εσύ αγόρασες κι αγοράζεις την δική σου παραγωγή. Ακόμη και σήμερα στρέφεις το βλέμμα προς την Δύση, ψάχνοντας για το Ελντοράντο σου..

Όμως είναι πολύ λίγα εκείνα που έχεις να ζηλέψεις, γιατί είναι κτισμένα πάνω στην απανθρωπιά και σε ζωές σκλάβων.

Να σου λείπουν λοιπόν τέτοιοι νεωτερισμοί.

Κι αν πρέπει να κάνεις κάτι νέο και φρέσκο είναι να ξαναθυμηθείς τις κλασικές σου αξίες, να αναδείξεις την λάμψη τους και να καμαρώσεις όχι μόνο επειδή είναι η κληρονομιά σου αλλά γιατί τις μοίρασες απλόχερα στα πέρατα της Οικουμένης και με αυτές πορεύονται όλοι εκείνοι που σήμερα σου κουνάνε το δάκτυλο. Κακόπεσαν, δεν λέω αλλά αν μπορεί και δικαιούται κάποιος να διορθώσει το κακό που έγινε, αυτός είσαι εσύ.

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphone, ipad και ipod εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved