Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 19/12 έως 22/12

Ο αστρολόγος - παιδαγωγός

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 19/12 έως 22/12

Πιστεύεις ότι η Αστρολογία σε βοηθά να προβλέψεις τα μελλούμενα; Ότι αυτή είναι η «δουλειά» της;

Θα σου το ξεκαθαρίσω από την αρχή.
Πράγματι η Αστρολογία είναι ένα εργαλείο που σε βοηθά να «δεις» τα μελλούμενα.
Όμως το «σενάριο» γράφεται κι από σένα και ποτέ δεν είναι μόνον ένα.

Για να συμβεί ένα συγκεκριμένο γεγονός απαιτείται και η δική σου συνδρομή. Εσύ είσαι που δίνεις συγκεκριμένη μορφή σε μια πρόβλεψη, γιατί σε κάθε περίπτωση το «μήνυμα» των ουρανών δεν έχει μια και μόνη «μετάφραση». Αυτό απορρέει εξ ορισμού από την αρχετυπική φύση των επιρροών.

Στα ζώα και τα φυτά, οι αρχετυπικές εκδηλώσεις και συμπεριφορές παραμένουν σταθερές και αναλλοίωτες στο πέρασμα των αιώνων. Οι σολομοί εξακολουθούν να πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα, χωρίς ποτέ κανείς από αυτούς να σκεφτεί μήπως θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Ένας σολομός λοιπόν έχει μια προδιαγεγραμμένη πορεία. Είναι πραγματικά έρμαιο του ενστίκτου και της μοίρας του κι αν το ωροσκόπιό του προμηνύει καταστροφές, σίγουρα θα τον αρπάξει κάποια αρκούδα, πριν προλάβει να φτάσει στον προορισμό του.

Όμως σε σένα και στο ανθρώπινο είδος σου δεν συμβαίνει το ίδιο. Εξ αιτίας της εξελισσόμενης συνείδησής σου ένα αρχέτυπο μπορεί να λάβει ποικίλες μορφές, ήδη γνωστές αλλά και νέες, άγνωστες. Έτσι αλλάζουν οι συμπεριφορές και τα γεγονότα που τις συνοδεύουν. Από βεβαιότητες γίνονται πιθανότητες, όπως εξ άλλου πρεσβεύει και η σύγχρονη Φυσική.
Κι αν υπάρξουν «αρκούδες» στον δρόμο σου, μπορεί να τους πιάσεις και την κουβέντα...

Ναι, ο Κριός μπορεί να είναι αυτός που ξεκινά αλλά τι; Ξεκινά έναν αγώνα για το καλύτερο ή έναν καυγά; Πρωτοτυπεί στη δημιουργικότητά του ή μήπως στην ανοησία του;
Ναι, ο Δίας επεκτείνει αλλά τι; Επεκτείνει τις γνώσεις σου ή το βόλεμα σου; Πολλαπλασιάζει τα αγαθά σου ή μήπως την απληστία σου;

Κάθε ζώδιο, κάθε πλανήτης και κάθε συνδυασμός τους αποδίδει εν δυνάμει ποικίλες καταστάσεις και ο «αστάθμητος» παράγοντας σε αυτήν την διαδικασία είσαι εσύ.
Ό,τι διαλέξεις, θα εισπράξεις το αντίτιμό του.
Και βέβαια «διαλέγεις» και εκπληρώνεις με βάση τα εφόδιά σου, την εμπειρία σου, το ένστικτό σου, την φιλοσοφία της ζωής σου. Κάποιες φορές επινοείς μια νέα φόρμα και τελικά συν-διαμορφώνεις τη μοίρα σου.

Πάψε πια λοιπόν να λες ότι φταίει ο Κρόνος, ο Ουρανός ή ο Πλούτωνας για τα δεινά σου. Ναι όλοι αυτοί υπάρχουν και κάνουν την δουλειά τους. Όμως φταίει πολύ περισσότερο η άγνοιά σου για τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να μεταστοιχειώσεις την ενέργειά τους. Φταίει η δημιουργική ανεπάρκειά σου.

Δεν σε κατηγορώ... Εδώ έχουν μεγάλη ευθύνη εκείνοι οι «αστρολόγοι» που αναπαράγουν την μοιρολατρία σου, είτε γιατί δεν γνωρίζουν κάτι διαφορετικό, είτε γιατί τους βολεύει.

Ίσως να εντυπωσιάζεσαι κάθε φορά που «βγαίνει» μια πρόβλεψη τους για τη ζωή σου. Λες «αυτός είναι καλός» αλλά δεν σκέφτεσαι ότι εσύ συνέβαλες στην επαλήθευσή της. Όχι όπως λένε οι σκεπτικιστές, επειδή σου «υπαγόρεψε» το τι θα συμβεί αλλά γιατί δεν έκανες τίποτα για να μην συμβεί. Δεν διαφοροποίησες την στάση σου, δεν «ψάχτηκες».

Θα πρέπει να ξέρεις ότι κάθε αστρολογική πρόβλεψη γίνεται στη βάση της πλειοψηφίας, με γνώμονα δηλαδή αυτό που συμβαίνει συνήθως. Αυτό προτάσσουν όλα τα αστρολογικά «κιτάπια», αυτό επιλέγουν ως πιθανότερο και οι «αστρολόγοι», ανεξάρτητα με το αν δεν είναι η μόνη αλήθεια.

Κι αν σε γενικές γραμμές κινείσαι στον «μέσο όρο», είσαι δηλαδή αυτό που λένε «ένας μέσος ανθρωπάκος» (ιδιαίτερα ως προς την πνευματικότητά σου) τότε γίνεσαι η χαρά του «αστρολόγου», αφού επαληθεύεις μέχρι κεραίας όλες τις προφητείες του.

Ο «κακόβουλος» Πλούτωνας που ερμηνεύεται ως σκοτάδι και καταστροφή, ως ο «κάτω κόσμος» σου, αποδεικνύεται όντως η καταστροφή σου κι εσύ στέκεσαι ενδεής μπροστά στη μοίρα και τον «αστρολόγο».
Ο «καταθλιπτικός» Κρόνος σε οδηγεί όντως στην κατάθλιψη με απανωτές αναποδιές και το μόνο θετικό που του βρίσκεις είναι ότι... επιτέλους, έχεις κάποιον για να του φορτώσεις την ατυχία σου.

Όμως πήγαινε και πες το αυτό στην Στέφανι Μέγιερ που γεννήθηκε με τον Ήλιο και την Σελήνη της να συμμετέχουν σε ένα ταυ-τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα. Έβγαλε χρυσάφι από το «Έπος του Λυκόφωτος» κι όλα τα υπόλοιπα τα ακούει βερεσέ...

Σου επεσήμανε κάποιος «ειδικός» ότι όλες αυτές οι «προβλεπόμενες» καταστροφές και ατυχίες δεν ήταν και δεν είναι μονόδρομος; Ότι είχες –και πάντα θα έχεις- στην διάθεση σου εναλλακτικές επιλογές, ικανές να μετατρέψουν το «μοιραίο» μειονέκτημα σου σε σημείο υπεροχής σου;

Δεν έμαθες να τις χρησιμοποιείς, δεν τις διδάχτηκες ποτέ κι από κανέναν. Τις άκουγες βέβαια που και που να «φωνάζουν» από μέσα σου, μα συνήθως τις έπνιγες. Έκανες αυτό που είχε την έγκριση της οικογένειας, της κοινωνίας ή του στενού περιβάλλοντός σου. Αντάλλασσες την αλήθεια σου με την υποτιθέμενη ασφάλειά σου, πληρώνοντας συνάμα και το τίμημα της αμαρτίας σου.
Γιατί μια ξεστρατισμένη αλήθεια, κάτι που δεν είσαι και σου είναι ξένο ή δανεικό και μαθαίνεις να ζεις με αυτό, δεν μπορεί παρά να σε οδηγήσει στην αποτυχία σου, δεν μπορεί παρά να ενεργοποιήσει τις χειρότερες προοπτικές σου, τις ατυχίες και τις συμφορές σου.

Ο πρωταρχικός ρόλος ενός αστρολόγου, είναι λοιπόν να σου επισημάνει την αλήθεια σου, «διαβάζοντας» τον γενέθλιο χάρτη σου.
Να σπείρει μέσα σου την πίστη και την ελπίδα σε ένα διαφορετικό και καλύτερο μέλλον, που κτίζεις με τις δικές σου προδιαγραφές.
Να σε εμψυχώσει.
Να ενισχύσει τη διαφορετικότητά σου, προβάλλοντας τις δημιουργικές σου δυνατότητες κι αυτά που μπορείς να κάνεις για να εκπλήξεις ευχάριστα τους πλανήτες σου.
Όχι να θεριεύει τους φόβους και τις εξαρτήσεις σου, ούτε να αρκείται αποκλειστικά και μόνον στα «πρόσεξε» και τα «μην».

Να είναι ένας αστρολόγος παιδαγωγός κι όχι ένας «αστρολόγος» του συρμού.
Να είναι ένας αστρολόγος φιλόσοφος με «πολιτική» θέση κι όχι ένας απλός τεχνοκράτης, που μετρά μανιωδώς μοίρες, τρίγωνα και τετράγωνα, αφήνοντας έξω εσένα, τον Άνθρωπο.

Κι αν διαφέρεις και ξεχωρίζεις, έχοντας εξελίξει την σχέση με τον εαυτό σου και το σύμπαν, να δούμε τότε ποιός «αστρολόγος» θα μπορέσει να προβλέψει σωστά την πορεία σου. Θα σου το πω εγώ: Κανείς!

Όχι πως αυτό είναι εύκολο, αλλά η πρόκληση είναι εξαιρετικά γοητευτική. Σκέψου... Να βγεις από τους κανόνες τους, να καταχωρηθείς στα παράξενα και περίεργα των «αστρολόγων», να τους τρελάνεις, να τους βάλεις να ψάχνουν το ωροσκόπιό σου για αόρατα σημεία και «καρμικές» διαστάσεις, σκοντάφτοντας πάντα στις παρωπίδες τους.

Η έρευνα αρέσει πολύ στους παιδαγωγούς αστρολόγους, μα καθόλου στους «αστρολόγους», γιατί τους χαλάει την ησυχία.

Όπως κι αν έχει, το καθήκον σου και το καθήκον όλων μας είναι η διάψευση των φερομένων ως «δυσοίωνων προβλέψεων».
Είτε εφαρμόζοντας μια συνολική πολιτική, προσανατολισμένη στην αλήθεια σου και ικανή να μεταλλάξει κάθε είδους πίεση ή πρόβλημα σε δημιουργία, είτε ακόμη και με άμεσα τεχνάσματα, του τύπου «με τσιγκλάει ο διελαύνων Άρης» άρα δεν κάθομαι για να με βρει το... καρούμπαλο αλλά φροντίζω να αποφορτίσω το ενεργειακό πλεόνασμα μέσα από εθελούσιες δράσεις.
Σπορ, γυμναστική, σεξ, δουλειά... διάλεξε και πάρε!

Και μην σου φαίνεται περίεργη αυτή η «διαπραγμάτευση». Την κάνεις συχνά στην καθημερινότητά σου, όταν πασχίζεις να δώσεις λύσεις στα προβλήματά σου. Εκεί σου φαίνεται απόλυτα λογικό το ότι αν κάνεις το Α, θα έρθει ως αποτέλεσμα το Β κι ότι αν κάνεις το Γ, τότε θα συμβεί το Δ κλπ. Το ζυγίζεις λοιπόν, το σκέφτεσαι και πράττεις αναλόγως.

Ε, η διαδικασία είναι όμοια και στη σχέση σου με το σύμπαν. Αν επιλέξεις το Α, τότε το Β γίνεται «μοιραίο». Ευτυχώς όμως, το ενεργειακό «αλφάβητο» έχει πολλά γράμματα κι εσύ πολλές επιλογές.

Αρχικά, οι ουρανοί θέτουν ένα πρόβλημα που καθρεφτίζει την ψυχοσύνθεσή σου κι εσύ δίνεις τις λύσεις, θέτοντας από την πλευρά σου νέα προβλήματα στο... σύμπαν!
Έτσι έκτισες την προσωπικότητα και τον πολιτισμό σου κι έτσι θα συνεχίσεις ακυρώνοντας τις «αμετάκλητες» συμφορές σου, σε πείσμα των απανταχού «αστρολόγων».

*Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον προηγούμενο Μάρτιο, με την αφορμή της «Παγκόσμιας Ημέρας Αστρολογίας» αλλά ευτυχώς ή... δυστυχώς παραμένει πάντα επίκαιρο.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved