Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, 9/12 έως 11/12

Αν πιστεύεις στη μοίρα κάνε την σύμμαχο σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, 9/12 έως 11/12

Η ανάλυση και η σύνθεση ενός γενέθλιου ωροσκοπίου προϋποθέτουν τη γνώση της φύσης και των ιδιοτήτων όλων εκείνων των παραγόντων, που θεωρούνται πρωταρχικοί στην αστρολογία. Σύμφωνα με την κλασσική θεώρηση, οι παράγοντες αυτοί είναι τα ζώδια, οι πλανήτες και οι όψεις τους, ο ωροσκόπος, το μεσουράνημα και οι οίκοι, όπως και οι δεσμοί της Σελήνης.
Ωστόσο, παρά την κοινή μήτρα της αστρολογικής γνώσης, οι απόψεις και οι θεωρήσεις για τη λειτουργικότητα τους καταλήγουν να απέχουν πολύ από το να είναι ενιαίες η αδιαπραγμάτευτες.
Και δικαίως... Η αστρολογία δεν έχει τύπους και εξισώσεις, όπως τα μαθηματικά, ώστε ο Ήλιος στον Κριό και η Σελήνη στον Καρκίνο να δίνουν πάντα το ίδιο αποτέλεσμα.
Και ο κάθε σπουδαστής αντιλαμβάνεται γρήγορα ότι μια αστρολογική ένδειξη λειτουργεί σαν δέσμη πιθανοτήτων, που η κάθε μια από αυτές μπορεί να εκδηλωθεί, μπορεί και όχι. Συνήθως διαλέγουμε αυτήν που για κάποιο λόγο μας φαίνεται πιο πιθανή.

Για παράδειγμα ο 3ος οίκος δίνει πληροφορίες μεταξύ άλλων για την ποιότητα της αντίληψης του ατόμου, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του στον τρόπο που επικοινωνεί, τις μετακινήσεις του αλλά και για τους γείτονες η τα συγγενικά του πρόσωπα.
Κάθε πλανήτης, λοιπόν, που βρίσκεται εκεί, «δικαιούται» να λειτουργήσει παντού, ανεξάρτητα αν μια μεγάλη πλειοψηφία ερμηνευτών θα επιλέξει αφαιρετικά να αναφερθεί στους συγγενείς, αφού είναι βέβαιο ότι όλοι έχουμε κάποιον. Και από την άλλη πλευρά, το κάθε άτομο καταλήγει να επιλέγει, (όχι συνειδητά, σε πρώτη φάση), προς τα που θα ενεργοποιήσει τον πλανήτη του. Αν αφεθεί να λειτουργήσει ελεύθερα θα προτιμήσει να επικεντρωθεί στην πιο χρήσιμη η παραγωγική εκδοχή για το ίδιο, αυτή που αποτελεί και μέρος της εσωτερικής αλήθειας του.

Τελικά όμως όλοι μας μαθαίνουμε από νωρίς να κάνουμε «αυτό που πρέπει» ή πιο σωστά αυτό που βολεύει το σύστημα και τους «θεματοφύλακες» του στην κοινωνία την οικογένεια ή το σχολείο, κάτι που συνιστά ένα θεμελιώδες αίτιο για την μελλοντική προσωπική μας δυστυχία.

Κι αν εσύ, εγώ κι ο καθένας επιθυμούμε πραγματικά να αλλάξουμε κάτι σε αυτόν τον κόσμο, οφείλουμε να ξεκινήσουμε από την παροχή περισσότερων ελευθεριών στα παιδιά μας, που ενστικτωδώς γνωρίζουν πολλά περισσότερα για τις προδιαγραφές τους από εμάς, τους φιλόδοξους «προστάτες» τους.

Η διαχείριση του ωροσκοπίου

Ο Καρλ Γιουγκ αναφέρθηκε στην πορεία της εξατομίκευσης, μια διαδικασία μέσα από την οποία οι ασυνείδητες τάσεις αφομοιώνονται από το συνειδητό, οδηγώντας στην εξισορρόπηση της ψυχικής ενέργειας και περιορίζοντας την βλαπτική επιρροή των ασυνείδητων περιεχομένων. Έτσι τα χαρακτηριστικά του ατόμου ενοποιούνται στην κατεύθυνση μιας πλήρους ωρίμανσης.

Για την Αστρολογία αυτή η διαδικασία δεν είναι παρά η αναγνώριση όλων των τάσεων που περιέχονται στο γενέθλιο χάρτη, η αφομοίωση και η ορθή διαχείριση τους, έτσι ώστε η ενέργεια τους να διοχετευθεί σε πιο παραγωγικές εφαρμογές. Ως ένα βαθμό αυτή το ενεργειακό ισοδύναμο λύνει και τα προβλήματα που θα μπορούσαν να υπάρξουν από το πλεόνασμα της. Ο πιστός δεν παίρνει συνήθως ναρκωτικά γιατί ο Ποσειδώνας του λειτουργεί σε διαφορετική κατεύθυνση. Ο αθλητής δεν φιλονικεί γιατί ο Άρης του έχει άλλες προτεραιότητες.

Ένα ωροσκόπιο αποκαλύπτει αυτό που στην Οικονομία αποκαλείται «πρώτη ύλη».
Μπορεί να είναι ξύλο, ορυκτό, μέταλλο η και ...αέρας κοπανιστός.
Και η χρήση της «πρώτης ύλης» δεν είναι καθόλου δεδομένη, ούτε καν η ανίχνευση-αναγνώριση της.

Αναλογιστείτε τι μπορεί να κάνει ο κάθε άνθρωπος με ένα κομμάτι ξύλο.
Ένα έργο τέχνης, ένα λοστό, μια σφήνα, να ανάψει μια φωτιά η να το ...πετάξει στη θάλασσα.
Τηρουμένων των αναλογιών, τα ίδια συμβαίνουν και με το ψυχικό υλικό ενός ωροσκοπίου. Από αυτήν την άποψη δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε εξ ορισμού «καλές» η «κακές» επιρροές, αφού κάθε υλικό μπορεί να εξυπηρετεί άριστα μια δραστηριότητα και καθόλου μια άλλη.

Καλό η κακό για ποιο πράγμα;

Αυτή είναι η θεμελιώδης ερώτηση που καλούμαστε να υποβάλλουμε αξιολογώντας ένα ωροσκόπιο. Γιατί οι όποιες ενδείξεις λειτουργούν τελείως διαφορετικά στην καθημερινότητα από ότι σε ένα δημιουργικό πεδίο. Αναφερόμαστε σε μια κοινωνική επιτυχία, μια εσωτερική ποιότητα, μια ευτυχισμένη ηλιθιότητα η έναν δημιουργικό πόνο;

Κι αν ρωτήσεις «μα, μπορώ να παρέμβω και να αλλάξω την μοίρα μου;», η απάντηση είναι «ναι, μπορείς μάλιστα να την κάνεις σύμμαχο σου», με την αυτονόητη προϋπόθεση να ασκήσεις την ελεύθερη βούληση σου. Και ως τέτοια δεν νοείται βέβαια η πρόθεση σου να σηκώσεις ή να κατεβάσεις το χέρι σου. Η ελεύθερη βούληση δεν σχετίζεται με νευρικούς αυτοματισμούς αλλά με την παιδεία σου, την φιλοσοφία της ζωής σου και την πολιτική που χαράζεις. Η ελεύθερη βούληση είναι η μήτρα των πνευματικών κατακτήσεων σου.

Θα πρέπει μάλιστα να την αντιλαμβάνεσαι ως «ζωντανή», αφού η κατακτημένη αλήθεια σου, μπαίνοντας στο «παιχνίδι» αναβαθμίζει την ποιότητα των κοσμικών επιρροών, την αρχική σου «μοίρα». Συγχωνεύεται μαζί τους κι εσύ ανυψώνεσαι πολύ ψηλότερα από όλα εκείνα που σε καταδιώκουν στα χαμηλότερα πεδία του υλικού σου κόσμου.

Τα κοιτάς από ψηλά.

{youtube}GrJukTki2FE{/youtube}

*Το παραπάνω, με κάποιες μικρές προσθήκες, είναι ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου «Η Αστρολογία του 21ου αιώνα» κι αν επιθυμείς να διαβάσεις περισσότερα μπορείς να το παραγγείλεις από το e-shop του astrology.gr.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved