Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 28/11 έως 1/12

Ο Κρόνος αγκαλιάζεται με τον Ποσειδώνα κι ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να διαβάσεις κάποιες αλήθειες

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 28/11 έως 1/12

Περί αστρολόγων

Υποτίθεται πως όσοι και όσες ασχολούνται με την Αστρολογία θέτουν ως προμετωπίδα τον «πνευματικό» εαυτό τους. Μερικές φορές μάλιστα αναμασώντας την «καραμέλα» της αυτογνωσίας αυτοπροβάλλονται ως άτομα που έχοντας γνώση του «συμπαντικού γίγνεσθαι», βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από σένα που τους ακούς, τους διαβάζεις ή τους βλέπεις. Μέσα στην «ταπεινότητά» τους είναι οι «προχωρημένοι» της υπόθεσης.

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική, αφού πίσω από την «σοφία» και τις διακηρύξεις περί συμπαντικής αγάπης και αρμονίας κρύβεται συνήθως μια επίμονη όσο και αρρωστημένη προσπάθεια κυριαρχίας, κυρίως επαγγελματικής και οικονομικής.
Με μια φράση ο ένας κοιτά πώς θα «βγάλει τα μάτια» του άλλου.

Έχοντας ζήσει κάποια πράγματα «από μέσα» μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι στην μεγάλη πλειοψηφία τους οι αστρολόγοι κοιτούν μόνον την τσέπη τους και το πώς θα αρπάξουν τους πελάτες, ο ένας από τον άλλον. Με αυτόν τον... απλό τρόπο έχουν καταστραφεί όλες οι προσπάθειες που έγιναν μέχρι σήμερα, μήπως και υπάρξει κάτι συλλογικό ή ένας κοινός κώδικας συμπεριφοράς και δεοντολογίας, που να λειτουργεί επιβοηθητικά και για το κοινό βοηθώντας το να ξεχωρίσει τους επαγγελματίες από τους «τσαρλατάνους» και την πραγματική Αστρολογία από τις απομιμήσεις της.

Θα μου πεις ότι στην κοινωνία που ζούμε ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός, το πρόβλημα εδώ όμως είναι ότι τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι εξόχως... αθέμιτα!
Κι έτσι παρατηρείται το «παράδοξο», άνθρωποι που θέλουν να λέγονται πνευματικοί, να μην φείδονται συκοφαντιών και δολοπλοκιών, ιδίως σε βάρος ιδίως εκείνων που ξεχωρίζουν με τη δουλειά τους. Κι αυτός ο «αόρατος» πόλεμος είναι ανελέητος και εμπεριέχει όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν έναν ηθικό βούρκο.

Ένας ακόμη λόγος που η Αστρολογία δεν προχωρά είναι βέβαια η προώθηση κατ’ αποκλειστικότητα των «ημετέρων», είτε το αξίζουν, είτε όχι. Και δεν εννοώ τόσο τους μαθητές κάθε διδασκάλου εντός ή εκτός εισαγωγικών αλλά το «σπρώξιμο» που γίνεται από «μεταφυσικούς» ή «φιλοσοφικούς» κύκλους.

Παλιότερα θυμάμαι πολλούς νέους, που για να δικτυωθούν ή να νοιώσουν προστατευμένοι πήγαιναν «ντουγρού» στις πολιτικές νεολαίες και τις φοιτητικές παρατάξεις. Αυτός ήταν για τους περισσότερους ο κύριος λόγος της συμμετοχής τους στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα κι όχι βέβαια κάποιος ιδεολογικός.
Τα ανάλογα συνέβαιναν και συμβαίνουν στον χώρο της Αστρολογίας, όπου κάποιοι «μυστικοί» φορείς προσφέρουν αφειδώς προστασία (και) στους αναζητητές της Αστρολογίας με το πολύ απλό επιχείρημα «αν δεν είσαι σε μας, προκοπή δεν βλέπεις». Ο νοών νοείτο...

Επιπλέον, με την Αστρολογία ασχολούνται βιοποριστικά άνθρωποι, που κανονικά θα έπρεπε να είναι κάτω από ψυχιατρική επιτήρηση αλλά εσύ τους συμβουλεύεσαι...
Το παίζουν θεοί, τρελαίνονται που τους κοιτάς με δέος, τρέφονται από σένα και γι’ αυτό δεν θα πάψουν ποτέ να συντηρούν τον φόβο και την αγωνία σου για το αύριο.

Αφήνω κατά μέρος τις απάτες και τις κλοπές παντός είδους (γιατί ναι έχουμε και τέτοια) και μένω στους 5-10 «ανεξάρτητους -μεμονωμένους» που ξέρω ότι κρατάνε ψηλά την σημαία της Αστρολογίας κι ας μην φαίνονται.
Την πονάνε και την νοιάζονται με τον ίδιο τρόπο που θα πονέσουν και θα νοιαστούν για το δικό σου πρόβλημα.

Ελπίζω να κάνω λάθος και να είναι περισσότεροι, μα αν με ρωτήσεις να σου πω τον τρόπο για να τους ξεχωρίσεις, το μόνο που έχω να σου συστήσω είναι να ακούσεις την καρδιά σου και την φωνή της διαίσθησης σου. Γιατί όταν αυτή η... ρημάδα σου «λέει» ότι κάτι δεν πάει καλά με κάποιον αστρολόγο, εννιά στις δέκα φορές έχει δίκιο!

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved