Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 18/11 έως 20/11

Κοίτα με στα μάτια!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 18/11 έως 20/11

Το άκουσες ίσως για πρώτη φορά από την μάνα σου. «Κοίτα με στα μάτια» σου έλεγε κάθε φορά που προσπαθούσες να την ξεγελάσεις. Γιατί ήξερε πως τα αθώα ψέματα των παιδικών σου χρόνων θα κατέρρεαν μπρος στη ματιά της.
Προσπαθούσες να ξεφύγεις, κοιτάζοντας οπουδήποτε αλλού, λοξά, πάνω, κάτω, μα αυτό ήταν και το σημάδι της ενοχής σου. Σε πρόδιδε η προσπάθειά σου να ξεφύγεις από κάτι που δεν ξέρεις πώς αλλά ήταν και είναι ακόμη ένα παντοδύναμο τεστ αλήθειας.

Πριν καν γεννηθείς, η αλήθεια ζει και βασιλεύει στα μάτια σου, όσα κόλπα κι όσες πονηριές κι αν σκαρφιστείς. Αυτή είναι η αλήθεια της καρδιάς σου, η Αγάπη που σε τρέφει περισσότερο απ' το γάλα. Αν δεν βυζάξεις από αυτήν, σε κυριεύει η αρρώστια.

Μια Αγάπη, που μπορεί να την αφουγκραστείς τώρα που η αστρική Αφροδίτη στέκει απέναντι από τον τροπικό Χείρωνα.

Ίσως να νοιώθεις πιο ευάλωτος. Μπορεί να κλάψεις για εκείνα που δεν έγιναν ή για όσα χάθηκαν. Μα το ότι νοιώθεις σημαίνει ότι είσαι ακόμη ζωντανός. Ότι ψάχνεις να μοιραστείς μια αγκαλιά, να αγγίξεις και να αγγιχτείς.

Και όσο ζεις αληθινά κι όχι σε έναν «πλαστικό» κόσμο, όσο είσαι ο εαυτός σου κι όχι κάποιος άλλος, η διαίσθησή σου βρίσκει φιλόξενο έδαφος και με τρόπο «μαγικό» σε οδηγεί μακριά από τις κακοτοπιές. Σου προσφέρει μια προστασία και μια γνώση που «κανονικά» δεν θα έπρεπε να έχεις.
Το συναίσθημά σου και η διαίσθησή σου είναι αδέλφια από την ίδια μάνα αλλά ο πατέρας που τη γονιμοποιεί είσαι εσύ.

Κι όσο έχεις αυτές τις «αδυναμίες», η διαίσθησή σου θα παραμένει κι αυτή ενεργή και εύστοχη.

Μα, το έχει το είδος σου κι αυτή η αλήθεια της καρδιάς ζει με τον ίδιο τρόπο και στα μάτια των άλλων. Κι έτσι έμαθες να ζητάς κι εσύ να σε κοιτούν στα μάτια, έγινε ο αλάνθαστος τρόπος σου για να καταλαβαίνεις πολλά, χωρίς να χρειαστεί να σου πουν κάτι.

Η υποκρισία κι η ψευτιά δεν χωρούν στα μάτια κι αν τύχει να χωρέσουν με κάποιο τέχνασμα, τα κάνουν μικρά και πονηρά ή ψυχρά κι ανέκφραστα. Κάτι δεν πάει καλά, λες και συχνά αυτό το «μάγκωμα» σε προστατεύει από τα χειρότερα.

Όσα «σ' αγαπώ» κι αν σου πουν δεν μετράνε, αν δεν σε κοιτούν κατάματα.
Όσα ψέματα κι αν σου πουν, θα τους καταλάβεις.

Αυτή είναι η δύναμη του αγνού συναισθήματός σου, που δεν ξεγελιέται ποτέ.
Το αγνό συναίσθημά σου είναι το ανίκητο όπλο σου και η πολύτιμη παρακαταθήκη σου στην «κοινωνία του ελέγχου».
Γιατί το συναίσθημά σου δεν υπόκειται σε έλεγχο.

Λες να μην το ξέρουν οι εξουσιαστές σου;
Λες να μην ξέρουν ότι ακόμη και τα πιο περίτεχνα κόλπα τους δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στις συναισθηματικές αρετές σου;

Γι' αυτό προσπαθούν διαρκώς να σκιάσουν το συναίσθημά σου με φόβους, να το διαστρέψουν με συμφέροντα, να το ακυρώσουν με εγωισμούς. Να πειστείς ότι αυτό που νοείς ως συναίσθημα σε οδηγεί στην καταστροφή και να το εγκαταλείψεις χάριν της λογικής σου.

Γιατί;

Αυτήν, καλώς ή κακώς, την ελέγχουν μια χαρά. Στα χέρια τους η λογική έγινε εύκολα ένα όχημα προπαγάνδας και η τέχνη του λόγου έγινε η τέχνη της ψευτιάς. Από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν είναι το πώς να σε κερδίζουν χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες εκφράσεις. Πώς να σε χειραγωγήσουν χωρίς να τους καταλάβεις. Πολυπράγμονες image makers και επικοινωνιολόγοι πασχίζουν γι' αυτό. Παρεμβαίνουν ακόμη και στον τόνο ή την χροιά της φωνής, για να «πιάσεις» το μήνυμα που θέλουν κι όχι κάτι άλλο που θα μπέρδευε τα πράγματα.
Μα κανείς δεν μπορεί να τους μάθει να σου σερβίρουν τα ψέματα τους κοιτώντας σε στα μάτια.
Εκεί στέκουν γυμνοί μπροστά σου.

Όχι πως δεν θα έβρισκαν τρόπο για να προσπεράσουν κι αυτόν τον σκόπελο. Εδώ και χρόνια ζεις ολοένα και περισσότερο μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων, των υπολογιστών και πρόσφατα των κινητών. Εκεί η «δύναμη της εικόνας» διαπλάθεται κατά το δοκούν. Φαίνεται να σε κοιτούν στα μάτια μα στην πραγματικότητα η ματιά τους περνάει από την σκοτεινιά μιας κάμερας. Κι αυτή η «αμεσότητα» εξ αποστάσεως είναι εντελώς ακίνδυνη γι' αυτούς.

Έτσι, σε έκλεισαν σε ένα εικονικό «μαντρί» και βέβαια το παιχνίδι δεν τελειώνει εδώ. Στα επόμενα χρόνια θα νοιώσεις τον κλοιό να στενεύει γύρω σου ολοένα και περισσότερο.
Κι ίσως τελικά να εκπληρώσεις τους σκοτεινούς πόθους του κι αρχίσεις να μοιάζεις με μια ρεπλίκα του εαυτού σου, έχοντας τα «προτερήματα» που εξυπηρετούν το σύστημα και καμιά «συναισθηματική αδυναμία».

Χάνοντας αυτές τις «αδυναμίες» θα κλείσεις την πόρτα και στην ενόρασή σου, θα είσαι πια ένα εντελώς ακίνδυνο πιόνι στα σχέδια τους.

Βάστα γερά λοιπόν.
Νοιώσε, αγκάλιασε και κοίτα τον εαυτό σου στα μάτια!

{youtube}AvEl723rMn8&feature=youtu.be{/youtube}

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved