Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16/9 έως 18/9

«Διψάς για ουρανό»

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16/9 έως 18/9

Πολλά συμβαίνουν στους ουρανούς τούτες τις μέρες, μα εγώ διάλεξα να σου γράψω για τα παιχνίδια φαντασίας που παίζουν ο Δίας με τον Ποσειδώνα.

Ίσως ήδη να έχεις ακούσει ή διαβάσει τις προειδοποιήσεις για το πόσο έωλη μπορεί να αποδειχθεί η σύμπραξη των δύο πλανητών σε πρακτικά θέματα. Κι είναι γεγονός ότι, σε έναν κόσμο που διέπεται από τις αρχές της ελεύθερης αγοράς, η «μέση χρήση» της ενέργειάς τους παραπέμπει σε έξυπνες απάτες, «φούσκες» κι οτιδήποτε μεταστοιχειώνει τον «κοπανιστό αέρα» σε... χρυσάφι!
Και δυστυχώς, η ζωή είναι γεμάτη από παραδείγματα καλοπροαίρετων ανθρώπων ή «αφελών», που στελέχωσαν τέτοιες προσπάθειες μένοντας τελικά με το παράπονο ότι θυσιάστηκαν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα άλλων.
Το να επιχειρείς, λοιπόν, να λειτουργήσεις το δίπολο Δία-Ποσειδώνα σε μια καθαρά υλική κατεύθυνση, μοιάζει περισσότερο με κυνήγι φαντασμάτων και μάλιστα εκείνων που εκπορεύονται από μια χαμηλή συνειδητότητα.

Και μην νομίζεις ότι αυτή χαρακτηρίζει μόνον τους ανθρώπους που δεν αναζητούν τίποτα και ποτέ. Ίσα-ίσα μάλιστα που το μίγμα γίνεται πολύ πιο «τοξικό», όταν απαντάται σε υποτίθεται πιο «ψαγμένους» κύκλους.
Δεν έχεις παρά να θυμηθείς τις περιπτώσεις διαφόρων «γκουρού», που επαγγέλλονται την ταπεινότητα, ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιοι βουλιάζουν μέσα στα πλούτη που αποκόμισαν από τα... κορόιδα.
Τα ανάλογα μπορεί να συμβαίνουν σε κάθε χώρο όπου η μεταφυσική «πουλάει», φυσικά και στον αστρολογικό κι εδώ αν θες να ξεχωρίσεις την ήρα από το στάρι δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τον βασικό κανόνα που λέει ότι τα «μεταφυσικά» ταλέντα και τα «θεία δώρα» δεν πωλούνται αλλά χαρίζονται.

Σχετικά πρόσφατα βρέθηκα σε ένα πεδίο «εναλλακτικών» και πνευματικών δράσεων, όπου μια κοπέλα μοίραζε διαφημιστικά και προσπαθούσε να προσελκύσει πελατεία παροτρύνοντας τους περαστικούς «να γίνουν πλούσιοι κι ευτυχισμένοι», αγοράζοντας κάποιον «μαγικό» κρύσταλλο ή ακολουθώντας τις διδαχές κάποιου «δασκάλου».
Προφανώς πόνταρε στις πιο πρωτόγονες πτυχές του καθενός, εκεί όπου ο Δίας λειτουργεί ως ένας αχόρταγος κερδοσκόπος κι ο Ποσειδώνας ως ένας γνήσιος απατεώνας.

Όμως σε ένα διαφορετικό επίπεδο, εκεί που βασιλεύουν οι ανώτερες αξίες, στα οράματα για έναν καλύτερο κόσμο και τη συμπόνια για τον συνάνθρωπο, η σύμπραξη του Δία με τον Ποσειδώνα μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα.

Να οδηγηθείς στην χαρά και την εσωτερική γαλήνη, «πετώντας» ψηλότερα από έναν κόσμο που δείχνει πραγματικός και αναπόφευκτος αλλά μπορεί και να... μην είναι! Γιατί σε προσωπικό επίπεδο είναι βέβαιο ότι η πίστη σου στο καλύτερο μπορεί να ανατρέψει κάθε «προδιαγεγραμμένη» πορεία, φωτίζοντας κάποια μονοπάτια που αρχικά είναι σκεπασμένα με τον κουρνιαχτό των μάταιων ανθρώπινων επιδιώξεων. Φωτίζοντας τις πιθανότητες που δεν έβλεπες.

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα συνέβαινε, αν αδιαφορούσες για το χρήμα και τα υλικά αγαθά; Και δεν εννοώ το να μην έχεις αλλά το να μην σε ορίζουν, γιατί όσο σε ορίζουν αυτά, τόσο πιο επιρρεπής γίνεσαι στην χειραγώγηση των εξουσιαστών σου.

Εκείνο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι σε ένα καθαρά υλικό επίπεδο ο υγιής Ποσειδώνας χαρίζει και δεν... μπλέκει με αγοραπωλησίες. Κι όπως εσύ δωρίζεις κάτι από την καρδιά σου, έτσι και το σύμπαν θα σε βοηθήσει σε μια στιγμή που το έχεις ανάγκη. Τόσο... απλό είναι!

Η αντίθεση του Δία με τον Ποσειδώνα μπορεί να γιγαντώσει την πίστη σου και να σε κατευθύνει στην καλοσύνη και την Αγάπη, που εκπορεύεται από την ίδια την συμπαντική ενότητα. Με μια φράση να σε κάνει ευτυχή όχι εξ αιτίας αυτών που έχεις αλλά για αυτό που είσαι.

Έχεις σκεφτεί πόσο μπορεί να ωφεληθείς ψυχικά, αν στρέψεις την δύναμη των δύο πλανητών σε μια πιο πνευματική σφαίρα;
Αν ορθώσεις το «καλλιτεχνικό» σου ανάστημα απέναντι σε έναν κόσμο, που έχει μάθει να είναι σκλάβος της ανάγκης, τότε όλα θα αλλάξουν μονομιάς.

Όπως είπε κι ο Μάνος Χατζιδάκις σε ένα... μυθικό, όσο και επίκαιρο σχόλιο του στο Τρίτο πρόγραμμα «διψάμε για ουρανό»

{youtube}yr8P-Bn1hmY&feature=youtu.be{/youtube}

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved