Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 1/9 έως 4/9

Η αλλαγή μέσα σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 1/9 έως 4/9

Ο Άρης φλερτάρει με τον Ουρανό κι όλα είναι στον αέρα. Αλλαγές ανατροπές και ακραίες αντιδράσεις υφαίνουν τον ιστό της Ιστορίας. Είναι η ώρα τους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή που να εξυπηρετεί τους πάντες. Κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν αλλά τι είναι αυτό τελικά που σε τοποθετεί διαρκώς στις τάξεις των χαμένων;

Μήπως είναι οι πεποιθήσεις σου υπέρ μιας -σώνει και καλά- «σταθερότητας»;

Ανησυχείς λοιπόν –σε βάζουν να ανησυχείς- μήπως και διαταραχθεί η μακάρια τάξη πραγμάτων. Αυτή η ίδια τάξη, που σε θέλει πειθήνιο όργανο των ισχυρών. Αυτή που «για το καλό σου» γκρεμίζει κατά το δοκούν ό,τι την αντιστρατεύεται αλλά κατά τα άλλα υπερασπίζει σθεναρά την «ασφάλεια» και την «σταθερότητα». Αλήθεια, τίνος;

Πάψε να είσαι τόσο αφελής...

Επιπλέον, η ίδια η ζωή σου είναι μια τρανή απόδειξη ότι όλα αλλάζουν, μερικές φορές μάλιστα με απρόβλεπτο τρόπο. Μήπως δεν τα κατάφερες, μήπως δεν ανταποκρίθηκες με επιτυχία σε όλες αυτές τις αλλαγές; Μήπως δεν θα καταφέρεις να αξιοποιήσεις μια νέα πρόκληση, όσο δύσκολη κι αν φαίνεται;
Αυτό είσαι μαθημένος να κάνεις ως Έλληνας που αιώνες τώρα ελίσσεσαι με επιτυχία ανάμεσα σε διαρκείς ανατροπές, δημιουργώντας τάξη μέσα από το χάος. Κι όλη αυτή η «έξις» έχει αποτυπωθεί στο κύτταρό σου ως «δευτέρα φύσις». Αυτή είναι η κληρονομιά σου και κανείς δεν μπορεί να στην στερήσει.

Τι φοβάσαι λοιπόν;
Μην χάσεις τη βολή σου, τα λεφτουδάκια σου, τη ζωή σου;
Μα εδώ που φτάσαμε, στην πραγματικότητα τίποτε από όλα αυτά δεν σου ανήκει. Άλλοι τα διαφεντεύουν, όπως για παράδειγμα οι περιβόητες «αγορές». Και βλέπεις ότι κάθε φορά που τα οικονομικά συμφέροντα «κάνουν παιχνίδι» και στήνουν κρίσεις, πολέμους, πείνα και δυστυχία, θεωρείσαι απλά μια «παράπλευρη απώλεια» και μάλιστα αξιομνημόνευτη, μόνον όταν εξυπηρετεί την προπαγάνδα τους.

Σου λένε ότι το «σταθερό περιβάλλον» είναι απαραίτητο για την οικονομική ανάπτυξη, την ίδια στιγμή που κάποιοι πιο... έξυπνοι θησαυρίζουν επάνω στα ερείπια που δημιουργεί μια ραγδαία ανατροπή.
Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται κι είναι φανερό και γνωστό ότι σε κάθε εποχή όλες οι μεγάλες δυνάμεις καρπώνονται τέτοια οφέλη, διόλου τυχαία αλλά ύστερα από έντεχνες «σκηνοθεσίες».

Οι αλλαγές είναι καλές και δείγμα προόδου, όταν τις εισηγούνται οι εξουσιαστές σου αλλά είναι μάλλον προβληματικές, όταν τις εισηγείσαι εσύ. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά στην όλη ιστορία.

Κρατούν το αποκλειστικό δικαίωμα των αλλαγών για τον εαυτό τους. Αυτοί είναι οι μόνοι που «επιτρέπεται» να τις προκαλέσουν, υπό την αιγίδα της εκάστοτε εξουσίας τους. Όπως κόβουν και ράβουν τους νόμους στα μέτρα τους, έτσι σε πείθουν ότι... να, ήρθε η ώρα να αλλάξεις! Κι εσύ μαθαίνεις να αποδέχεσαι και να ακολουθείς τις «φωτισμένες» εμπνεύσεις τους, που στην πράξη δεν συνιστούν παρά την απόλυτη στήριξη των συμφερόντων τους.

Όταν ένας «μεγάλος» επαγγέλλεται την αλλαγή, ποτέ δεν έχει κατά νου την ελευθερία σου αλλά τα κέρδη του και την ενίσχυση της δύναμης του. Τα έχεις δει, τα έχεις ζήσει χρόνια τώρα και στον τόπο μας. Όλοι σχεδόν καπηλεύονται την ελευθερία σου, μιλούν στο όνομά της για να σε χώσουν τελικά πιο βαθιά μέσα στο μπουντρούμι της υποταγής σου.
Καταδικάζουν τη βία «από όπου κι αν προέρχεται», την ίδια στιγμή που βιάζουν τα στοιχειώδη δικαιώματά σου. Η κρατική βία είναι πάντα «νόμιμη», η δική σου είναι πάντα επιλήψιμη..

Δεν νομίζεις ότι είναι καιρός να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά;
Κι όχι, δεν σου γράφω να υιοθετήσεις ακραίους τρόπους αντίδρασης, που έτσι κι αλλιώς είναι βούτυρο στο ψωμί της κάθε εξουσίας. Σε αυτό το εξωτερικό πεδίο το «παιχνίδι» είναι όντως χαμένο και μόνο οι ιδέες σου μπορούν να αντέξουν στον χρόνο.

Σε καλώ λοιπόν να σκεφτείς την ουσιαστική συμβολή που μπορεί να έχουν στην ζωή σου οι αλλαγές και οι ανατροπές σε ένα πεδίο που μπορείς να ελέγξεις άμεσα, στο δικό σου εσωτερικό πεδίο, στη νοοτροπία σου και τη φιλοσοφία σου.

Σε καλώ να δώσεις μεγαλύτερη βαρύτητα στις αλλαγές των «μικρών», στις πραγματικά δικές σου αλλαγές.

Το πρώτο που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι όσο τάσσεσαι αναφανδόν υπέρ της «σταθερότητας με οποιοδήποτε κόστος», τόσο ενισχύεις την πιθανότητα μιας βίαιης ανατροπής. Την προετοιμάζεις, την κτίζεις μέρα με τη μέρα, έχοντας μάλιστα την αυθάδεια να πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να αποτρέψεις το μοιραίο «παγώνοντας τον χρόνο», όταν πετύχεις τον στόχο σου. Αυτό όμως είναι απλά μια φωτογραφία. Η ζωή συνεχίζεται, τα πράγματα ακμάζουν και παρακμάζουν κι ο σοφός άνθρωπος ξέρει να διακρίνει πότε είναι η κάθε φάση και προσαρμόζεται σε αυτήν.

Και τώρα που ήρθε η στιγμή να αφήσεις περισσότερο χώρο για το διαφορετικό ή το απροσδόκητο και τις αλλαγές που έρχονται στη ζωή σου, μη διστάσεις να το κάνεις. Έτσι κι αλλιώς θα έρθουν να σε συναντήσουν κι όσο πιο φιλική είναι η διάθεσή σου απέναντί τους, τόσο πιο δημιουργικά θα μετουσιώσεις το μήνυμα τους, τόσο πιο μεστά θα νιώσεις την απελευθερωτική τους δύναμη.

Μην κάνεις βέβαια το λάθος να επιμείνεις σε ένα είδος «διαρκούς επανάστασης». Ο ήλιος ανατέλλει μια φορά τη μέρα κι όχι συνέχεια.

Μπορείς όμως να περιφρουρήσεις τις κατακτήσεις σου και την νέα πραγματικότητα που δρομολογείται. Μπορείς να βάλεις κάθε «εξαίρεση» και κάθε αντίσταση βαθιά μέσα στην καρδιά σου και να τις αγαπήσεις, ξέροντας ότι θα είναι πάντα εκεί για να σε προστατεύουν και να σε απελευθερώνουν από τους ασφυκτικούς κανόνες σου.

Ο ελεύθερος άνθρωπος παραμένει ελεύθερος, όσες φορές κι αν σκλαβωθεί.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved