Η Ηλιακή έκλειψη του Ιουλίου -Τι καλό θα φέρει στα ζώδια

Πάντως η Ηλιακή έκλειψη του Ιουλίου
Παπασταύρου Λίντα
Η Ηλιακή έκλειψη του Ιουλίου -Τι καλό θα φέρει στα ζώδια

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η έκφραση «too much» ταιριάζει γάντι στις εκλείψεις, οι οποίες δημιουργούν το ενεργειακό υπόβαθρο, ώστε να συμβούν οριακές καταστάσεις, πολύ πάνω από την όποια αίσθηση του μέτρου. Αυτό βέβαια συμπεριλαμβάνει τόσο επιτυχίες και διακρίσεις, όσο και αποτυχίες ή προβλήματα, ανάλογα πάντα με το πως είναι διαμορφωμένος ο προσωπικός χάρτης του καθένα μας.



Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η μοναδικότητα μιας έκλειψης μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά αλλάζοντας εκ θεμελίων το τοπίο, αλλά και άλλες που η επιρροή της είναι σχεδόν αμελητέα, ιδιαίτερα σε βάθος χρόνου.



Πάντως η Ηλιακή έκλειψη του Ιουλίου έχει συγκριτικά ακόμη πιο ακραίες προδιαγραφές, εξ αιτίας της συμμετοχής του ανατρεπτικού Ουρανού και του μηδενιστή Πλούτωνα, δύο πλανητών που θα μας απασχολήσουν αρκετά τα επόμενα χρόνια. Από αυτήν την άποψη θα πρέπει να περιμένουμε εξαιρετικά δραστικές εξελίξεις, όχι μόνον στην διάρκεια του Ιουλίου αλλά και τους μήνες που θα ακολουθήσουν μέχρι την είσοδο του 2012, με κύριο σταθμό την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.



Όσον αφορά τα δώδεκα ζώδια, το καθένα έχει το δικό του μερτικό και για να ξεφύγουμε από την καταστροφολογία και την μάλλον καταθλιπτική ατμόσφαιρα που επικρατεί ύστερα από αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, θα τονίσω κυρίως τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η έκλειψη στις ζωές μας.





Κριός

Το πρώτο από τα τέσσερα ζώδια που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις καλείται να αξιοποιήσει τα νέα δεδομένα σε οικογενειακά αλλά και περιουσιακά θέματα. Η αγορά -ή ακόμη και η πώληση- ενός ακινήτου μπορεί να είναι η απαρχή μιας νέας πορείας, αφού ταυτόχρονα θα ορίσει και μια περίοδο ουσιαστικής απεξάρτησης από τις αλυσίδες του παρελθόντος. Φυσικά στο πρόγραμμα είναι ακόμη και ένας γάμος, που θα αλλάξει μια για πάντα το κοινωνικό status.





Ταύρος



Οι Ταύροι δεν φημίζονται και τόσο για τις πνευματικές τους αναζητήσεις κι εδώ θα έχουν μια λαμπρή ευκαιρία για να αποδείξουν το αντίθετο. Στην πραγματικότητα το ζώδιο ειδικεύεται στο να θέτει τις βάσεις ενός οικοδομήματος, που μέλλει να φιλοξενήσει πολλούς ακόμη «άστεγους» και τώρα μπορεί να γίνει μια λαμπρή αρχή, τόσο σε πρακτικές, όσο και σε θεωρητικές σπουδές. Σε ένα πιο υλικό πλαίσιο, η καθημερινότητα μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη με την αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού, ενώ στα σκαριά είναι και ένα ταξίδι, που όμοιο του είναι δύσκολο να υπάρξει.





Δίδυμοι



Τα οικονομικά είναι ο τομέας που επηρεάζεται άμεσα από την έκλειψη και με δεδομένη την προσαρμοστικότητα αλλά και το «πατεντιάρικο» πνεύμα του ζωδίου, η εποχή προσφέρεται για εξαίσιες ...αρπαχτές. Δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για το τζακ ποτ στο τζόκερ, ούτε για την αγορά της ΔΕΗ, το βέβαιο είναι όμως πως θα πρόκειται για κάτι πολύ πιο πάνω από το αναμενόμενο.





Καρκίνος



Το ζώδιο είναι η ...μητέρα της έκλειψης και από αυτήν την άποψη δικαιούται ένα μεγαλύτερο μπόνους. Οι σημαντικές επιλογές λοιπόν εφ’ όλης της ύλης και ιδιαίτερα σε προσωπικά και επαγγελματικά θέματα είναι εκείνες που μπορούν να αλλάξουν θεαματικά το status quo της ζωής τους. Το πρόβλημα με τους Καρκίνους είναι ότι συνήθως δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις εξ αιτίας των συναισθηματικών δεσμεύσεων τους αλλά εδώ έχουν την ευκαιρία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να αφήσουν πίσω τους μιζέριες και εξαρτήσεις. Φυσικά, θα υπάρξουν και εξελίξεις στα μέτρα τους, όπως για παράδειγμα η δημιουργία ενός σπιτικού.





Λέων



Ο δωδέκατος Ηλιακός οίκος στον οποίο συμβαίνει η έκλειψη, σίγουρα δεν είναι από τους πιο εύκολους, ωστόσο έχει κι αυτός τα δώρα του. Η μεγαλύτερη εσωστρέφεια που επαγγέλλεται μπορεί να δώσει το έναυσμα για μια περίοδο ενδοσκόπησης και σχετικής απομόνωσης, που θα συμβάλλει σε μια πολύτιμη εσωτερική εξισορρόπηση. Σε αυτήν την φάση η απομάκρυνση από τα εγκόσμια μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη, με τον επαναπροσδιορισμό των αξιών και του συνήθως διογκωμένου εγώ των Λεόντων. Επιπλέον κάποιες αποκαλύψεις ενδέχεται να αποδειχθούν εξ ίσου πολύτιμες, είτε πρόκειται για μυστικά, είτε για ...ενύπνια.





Παρθένος



Οι φιλικές σχέσεις ανέκαθεν ήταν ένα λεπτό ζήτημα στις ζωές των εγκεφαλικών Παρθένων, αφού δίνουν μεγάλη σημασία στις πνευματικές «ανταλλαγές» μεταξύ φίλων ή σε ανάλογες αναζητήσεις μέσα σε συλλόγους και ομάδες. Και από αυτήν την άποψη θα μείνουν μάλλον ευχαριστημένοι από συναντήσεις με πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν να πουν ή να μοιραστούν κάτι εξαιρετικά σπάνιο ή μοναδικό. Είτε πρόκειται λοιπόν για μια νέα φιλία, είτε για την ένταξη σε μια συλλογική προσπάθεια, τα αποτελέσματα θα είναι σε κάθε περίπτωση θεαματικά.





Ζυγός



Ένα ακόμη ζώδιο «πρώτης γραμμής» καλείται να εξαντλήσει τις αρετές του για να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν σε βασικούς τομείς της ζωής, από το πάντα «καυτό» μέτωπο των σχέσεων, μέχρι τον επαγγελματικό στίβο. Ειδικά σε θέματα καριέρας η ευκαιρία μπορεί να είσαι τόσο μεγάλη, που πέρα από την προσδοκώμενη κοινωνική άνοδο και αποδοχή, θα δώσει στον Κρόνο το έρεισμα που θα τον κάνει ουσιώδη και δημιουργικό, μακριά από ανασφάλειες και αναστολές. Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες, λέει ο λαός αλλά όταν ο ...κάπτεν Τζιμ είναι «γάτα» το «πειρατικό» του θα παραδώσει το φορτίο, ο κόσμος να χαλάσει!





Σκορπιός



Το ζώδιο είναι σχεδόν συνώνυμο με την έρευνα και το θέμα είναι αν αυτή περιορίζεται στον μικρόκοσμο της καθημερινότητας ή αν απλώνεται μέχρι τις εσχατιές του σύμπαντος. Αυτό, το δεύτερο κομμάτι είναι που στην παρούσα φάση μπορεί να αναπτυχθεί, διευρύνοντας την αντίληψη και τους πνευματικούς ορίζοντες κάθε Σκορπιού. Η επαφή με έναν μεγάλο «Δάσκαλο», με μια νέα φιλοσοφία ή ένα νέο πεδίο γνώσης, μπορεί να προικίσει το ζώδιο με τα φτερά που απαιτούνται για να βιώσει την «φύση του Αετού». Φυσικά κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και ύστερα από ένα μεγάλο ταξίδι, που θα αλλάξει μια για πάντα τις όποιες περιοριστικές πεποιθήσεις.





Τοξότης



Είναι ίσως γνωστή η ...ανάγκη του ζωδίου να βρίσκεται πάντα κοντά στο χρήμα και την καλοπέραση. Απλά, και με δεδομένη την υπερβολή που το χαρακτηρίζει, ακόμη και σημαντικές επιτυχίες φαντάζουν λίγες μπροστά σε αυτό που τριβελίζει το μυαλό ενός Τοξότη: Πως θα γίνει γρήγορα και άμεσα πλούσιος! Όμως, αν μη τι άλλο η έκλειψη παρέχει την δυνατότητα για μια «μεγάλη μπάζα», με μόνο αρνητικό σημείο το ότι -αλίμονο- τα λεφτά θα είναι άλλων... Δάνεια, αποζημιώσεις χρηματοδοτήσεις και πάσης φύσεως εγγυήσεις έχουν στρωθεί μπροστά στην πόρτα των Τοξοτών, που θα πρέπει να είναι εντελώς τυφλοί για να προσπεράσουν την ευκαιρία. Κι ας μην γκρινιάζουν. Κι ο Ωνάσης με δανεικά ξεκίνησε!





Αιγόκερως



Το τέταρτο παρορμητικό ζώδιο κλείνει ουσιαστικά τον κύκλο των μεγάλων πρωταγωνιστών αυτής της έκλειψης. Και το «δώρο των θεών» μοιάζει με την Ανδρομέδα που συνάντησε ο Περσέας, επιστρέφοντας στην Ελλάδα ύστερα από τον φόνο της Μέδουσας. Ο ήρωας κερδίζει το κορίτσι της καρδιάς του, κάτι βέβαια που ισχύει το ίδιο και για μια αντίστοιχη «ηρωίδα» των ημερών μας. Η ουσία είναι πως παράλληλα με το κεντρικό έργο-στόχο που θα πετύχουν οι Αιγόκεροι, μπορούν να κερδίσουν εκτός από έναν πολύτιμο συνεργάτη και μια μοναδική σχέση, η οποία συγκεντρώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που πάντα ονειρ... ζητώ συγγνώμην, υπολόγιζαν!





Υδροχόος



Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, λέει ο λαός αλλά η λίγη και καλή ποτέ, συμπληρώνω εγώ. Από το πουθενά μπορεί να ξεφυτρώσουν οι επαγγελματικές προοπτικές κι αυτό σε μια εποχή που η κρίση απειλεί τους πάντες και τα πάντα είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο πλεονέκτημα, κάτι που δεν αλλάζει ακόμη κι αν χρειαστεί να εγκαταλειφθούν άλλες προτεραιότητες για να μπει μπροστά η καινούρια φάμπρικά. Επιπλέον, κάποιες αβαρίες στον τεχνικό εξοπλισμό θα προσφέρουν την δυνατότητα στους Υδροχόους να εφοδιαστούν με τα τελευταίας τεχνολογίας προϊόντα που πάντα ονειρευόντουσαν!





Ιχθύες



Το να βρεις «το άλλο σου μισό» είναι συνήθως μια επίπονη και δύσκολη αναζήτηση. Για τους εκλεκτούς του Ποσειδώνα μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις γίνεται κεντρικό θέμα στη ζωή τους, αφού ο έρωτας ρέει ακατάπαυστα στο αίμα τους, παίρνοντας τις ονειρικές διαστάσεις που εκείνοι επιθυμούν. Στην παρούσα φάση πρόκειται να ζήσουν κάτι πραγματικά extreme, κάτι που μπορεί να απογειώσει τις αισθήσεις και την φαντασία τους μέχρι τον έβδομο ουρανό. Και βέβαια από κοντά ακολουθούν όλα τα πλεονεκτήματα και οι απολαύσεις μιας ...χειμαρρώδους dolce vita. Έτσι κι αλλιώς οι υψηλές συγκινήσεις είναι για όσες και όσους μπορούν να τις αξιολογήσουν σωστά και από αυτήν την άποψη μπορούμε να πούμε πως εδώ, πράγματι, αποδίδεται κοσμική δικαιοσύνη!



Κλείνοντας, θα συμπληρώσω το μενού με το απαραίτητο αστρικο-τροπικό επιδόρπιο. Η έκλειψη στην αστρική της εκδοχή γίνεται στην 15η μοίρα των Διδύμων, οπότε όσες και όσοι εκ των τεσσάρων μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) έχουν γενέθλια περίπου στην μέση του κύκλου τους, μπορούν άνετα να ...κλέψουν επιπλέον δόξα και επιτυχίες από τα παρορμητικά. Και μπορώ να πω ότι η κοσμική μοιρασιά των αγαθών γίνεται πλήρης, αφού τα υπόλοιπα τέσσερα, τα σταθερά δηλαδή, αυτήν την περίοδο έτσι κι αλλιώς έχουν τον Δία στις μηχανές τους...



Καλή καρδιά να έχουμε λοιπόν κι όλα θα βρουν τον δρόμο τους!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved