Αστρολογική Εφημερία από 25 έως 28 Ιουνίου

Μπουρλότο! Ύστερα από ένα πολύ μικρό διάλειμμα του τύπου όποιος πρόλαβε, πρόλαβε, αρχίζουν τα όργανα και οι ...άγριοι χοροί του πολέμου!

Αστρολογική Εφημερία από 25 έως 28 Ιουνίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο





20100627_John Rizopoulos02JPEG































































Ουρανός, Άρης και Πλούτωνας σε πακέτο είναι πολύ βαριά «παραγγελία» ακόμη και για τα πιο ανθεκτικά στομάχια. Τετράγωνο με τον Ήλιο ο πρώτος, αντίθεση ο τελευταίος, ενώ ο Αρούκος θα φροντίσει να συντηρήσει τις φωτιές και τα αντάρτικα πιάνοντας αγκαζέ τόσο τον Ουρανό, όσο και τη Δήμητρα.

Τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πυρός, αφού το μοντελάκι Ουρανός-Πλούτωνας φοριέται πολύ αυτήν την εποχή στα ...μέρη τους. Σε ανάλογη θέση μπορεί να βρεθεί και μερίδα των μεταβλητών, συγκεκριμένα οι Ιχθείς, οι Δίδυμοι, οι Τοξότες και οι Παρθένοι που έχουν γενέθλια κοντά στις αρχές του β΄ δεκαημέρου.

Ανατροπές, μηδενισμοί και γενικά απροσδόκητες ή «μοιραίες» εξελίξεις απειλούν να μετατρέψουν την καθημερινότητα μας σε σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες. Ακόμη κι εκείνοι που έχουν μάθει να επιβιώνουν σε όλες τις καταστάσεις και να κολυμπούν στο χάος, τελειώνοντας την αποστολή τους θα αφήσουν να τους ξεφύγει ένας ...αναστεναγμός ανακούφισης, αν τελικά όλα αυτά που σχεδιάζουν οι πλανήτες τεθούν σε πλήρη εφαρμογή. Σίγουρα οι ημέρες δεν προσφέρονται για ξεκινήματα και «κτίσιμο» καταστάσεων, αντίθετα όμως είναι ιδανικές για γκρεμίσματα!

Και βέβαια η συμβουλή μου δεν είναι να αντισταθούμε στην ενδεχόμενη «λαίλαπα» αλλά να την διαχειριστούμε γνωρίζοντας ότι μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας ότι μας μπλοκάρει και μας δεσμεύει.

Φυσικά υπάρχουν και τα ακόμη καλύτερα. Σε μια δημιουργική-ερευνητική κατεύθυνση, η ενεργοποίηση του Ουρανού και του Πλούτωνα προσφέρει ιδιαίτερα γόνιμες προοπτικές, τόσο που οι απανταχού μικροί ή μεγάλοι εξερευνητές μπορεί να βρεθούν μπροστά σε μια σπάνια αποκάλυψη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το «κρυφό» τετράγωνο του Άρη με την αστρική Δήμητρα, λειτουργεί καταλυτικά ρίχνοντας κι άλλο λάδι την φωτιά, περιλαβαίνοντας κυρίως τα μεταβλητά ζώδια, που σίγουρα έχουν κι αυτά την τιμητική τους, αφού η συγκεκριμένη όψη «πιάνει» όσες και όσους ...δεν φτάνουν ο Ουρανός και ο Πλούτωνας! Η ενεργειακή «κόντρα» ανάμεσα στους δύο πλανήτες είναι ουσιαστικά ο ορισμός της αντιπαράθεσης και των δυναμικών πρωτοβουλιών απέναντι σε οτιδήποτε μπορεί να θεωρούμε «λάθος».

Το εξάγωνο του Άρη με τον Ουρανό είναι βέβαια το κερασάκι στην τούρτα των κεραυνοβόλων εξελίξεων, κάτι όμως που θα μας απασχολήσει περισσότερο σε κοσμικό-συλλογικό επίπεδο. Επί προσωπικού θυμίζω πως καλό είναι να προσέχουμε περισσότερο ότι ...πετάει, μήπως και μας έρθει κατακέφαλα, όπως και τον χειρισμό ηλεκτρικών συσκευών.

Μια ακόμη κρυφή» όψη, αυτήν την φορά μεταξύ αργών πλανητών -άρα και μακράς διαρκείας- δημιουργεί συνθήκες για την αντιπαράθεση μεταξύ αντιμαχομένων στρατοπέδων. Πρόκειται για την αντίθεση του αστρικού Δία με τον τροπικό Κρόνο και είναι η μοναδική ουράνια συνθήκη που εμπλέκει άμεσα τα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) εξ αιτίας της παρουσίας του «χοντρού» στον Ταύρο. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα θα προκύψουν θέματα μεταξύ σταθερών και παρορμητικών (Ταύροι με Ζυγούς, Λέοντες με Καρκίνους, Υδροχόοι με Αιγόκερους κ.ο.κ). Ωστόσο, εδώ τα περιθώρια μιας δημιουργικής διαχείρισης των προβλημάτων είναι σημαντικά, τόσο που από τις αρχικές πιέσεις μπορεί να προκύψουν εξαιρετικά οφέλη ή σημαντικές επιτυχίες και για τις δύο πλευρές. Πρακτικά είναι θέμα εμπειρίας αλλά και πολιτικής, με την διαλεκτική σύνθεση να δίνει το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες και το «μουλάρωμα» να επιτείνει την όποια κρίση.

27_jun
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved