Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 6/6 έως 9/6

Δεν υπάρχει άπαρτο κάστρο

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 6/6 έως 9/6


Εδώ και πολλά χρόνια αγωνίστηκες για να κτίσεις την ασφάλεια σου. Την φιλοξενείς και σε φιλοξενεί στο κάστρο σας, που είναι φτιαγμένο από νόμους, αξίες κι ερμηνείες. Μπορεί να είναι ένα φτωχικό καλύβι ή ένα παλάτι, μικρή σημασία έχει. Μπορεί να είναι το καταφύγιο σου, το σπίτι σου, η οικογένεια σου, ο τόπος σου, η πατρίδα σου, η ίδια η ψυχή σου. Είναι αυτό που λες ότι σε ξεχωρίζει από τους ομοίους σου, μα συνάμα σε ενώνει με αυτούς. Είναι αυτό που καλείσαι να υπερασπίσεις ξεκινώντας από τα θεμέλια του, γιατί αν δεν είναι γερά, κάποια στιγμή θα πέσει να σε πλακώσει.

Έξω από αυτό το κάστρο νοιώθεις πιο αδύναμος, γι' αυτό είναι το κέντρο σου και συνάμα το έσχατο σημείο της άμυνας σου. Ίσως κιόλας να πιστεύεις ότι μια μάχη σε ανοικτό χώρο δεν σε ευνοεί. Να ένας ακόμη μύθος που καλείσαι να καταρρίψεις. Αν δεν βγεις από το δικό σου κάστρο δεν θα φτάσεις ποτέ στο κάστρο του «εχθρού», αυτός όμως αργά ή γρήγορα θα πολιορκήσει το δικό σου.

Και τώρα ζεις μια κατάσταση πολιορκίας...

Άγρια μάχη έχει ξεσπάσει στους ουρανούς. Ο Άρης εφορμά κατά δικαίων και αδίκων, απειλώντας να εξοστρακίσει τις ημέρες της ασφάλειας σου. Τον συντροφεύουν ο Ουρανός κι ο Χείρωνας κι αυτή η κομπανία φέρνει στο νου σου αρχαία έπη που περνούν στο σήμερα μέσα από μια πύλη χωροχρόνου. Την Τιτανομαχία, την Ιλιάδα, την Οδύσσεια μα και την Μαχαμπαράτα.
Στέκεις ενδεής μπροστά σε όλους αυτούς τους ήρωες και τους θεούς νομίζοντας πως είναι όντα που σε ξεπερνούν. Μα δεν έχεις δίκιο. Όλοι αυτοί είσαι εσύ, είναι κομμάτια της ψυχής σου ζυμωμένα με τους αγώνες σου και το μόνο που σου μένει είναι να το αποδείξεις.
Και να ξέρεις ότι δεν μπορείς να αρνηθείς αυτήν την πρόκληση. Τα πράγματα ήρθαν έτσι που ενώ εσύ στρέφεσαι στο παρελθόν σου, την ίδια στιγμή αυτό σε κυνηγάει. Θες να το βγάλεις από το λαγούμι του, μα για να το πετύχεις βγαίνεις κι εσύ από το δικό σου. Νομοτελειακά λοιπόν θα συναντηθείτε!
Μπαίνεις σε μια μάχη που αργά ή γρήγορα θα γινόταν για να σε στέψει νικητή.

Και να πως ξεκινά!

Σε βλέπω να πασχίζεις να ξετρυπώσεις τα ζηλευτά θηράματα σου, αυτά που κρύφτηκαν και πάγωσαν στο χρόνο, μα ποτέ δεν έχασαν την αξία τους. Να ψάχνεις για τους θαμμένους θησαυρούς σου ή αν προτιμάς να σε ψάχνουν αυτοί στέλνοντας σου τους ιδιότυπους αγγελιοφόρους τους: Τα ξωτικά του νου σου και τις νεράιδες της καρδιάς σου.
Σε βλέπω να αναζητάς επιθυμίες κι όνειρα που ξυπνούν με ένα φιλί σαν την Ωραία Κοιμωμένη. Να μαγεύεσαι από λησμονημένες αγάπες, που ανασταίνονται. Να ενδίδεις σε στόχους και πόθους με λαμπερές πανοπλίες και τίμια ξίφη, ζωσμένους με τις αρετές της ιπποσύνης σου.

Σε βλέπω να σκαλίζεις τον κήπο της ψυχής σου, να ψάχνεις για τις ρίζες της σύμπτωσης που σε έφτασε ως εδώ. Μα αυτό που θα βρεις πρώτο δεν είναι το στεφάνι της ειρήνης αλλά το τσεκούρι του πολέμου. Και τα τρόπαια που αναζητάς μπορεί να γίνουν οι κυνηγοί σου.

Να ξέρεις ότι ξυπνώντας το παρελθόν, θα φέρεις μαζί σου και τον πόλεμο, τους εισβολείς που κρύβονται στην κοιλιά ενός ξύλινου αλόγου. Θα σε ακολουθούν σαν ζωντανές σκιές τα στίφη του Αττίλα κι οι πειρατές του Μπαρμπαρόσα Άγριοι καβαλάρηδες, χωρίς έλεος, που ζωντανεύουν τους χειρότερους εφιάλτες σου. Θα ακούσεις την βοή των Τιτάνων καθώς ξεπροβάλλουν από τα Τάρταρα και μπορεί να χλομιάσεις μπροστά σε πλάσματα που πίστευες ότι υπάρχουν μόνον στους μύθους και τους θρύλους σου. Σαν ξεχασμένη βόμβα του Μεγάλου Πολέμου, σε απειλούν ξεχασμένοι κι αρχέγονοι κίνδυνοι, σου επιτίθενται φόβοι, που ο πολιτισμός σου νόμισε πως κλείδωσε για πάντα.

Πρέπει να σταθείς και να τους αντιμετωπίσεις κι αν δεν ξέρεις τον τρόπο θα πρέπει να τον επινοήσεις. Να μια καλή άσκηση για την λογική σου. Γιατί στο τώρα σου αυτή είναι το σπουδαιότερο όπλο σου.

Δεν σου γράφω για κάτι μεταφυσικό, απλά δανείζομαι συμβολισμούς για να σου δώσω να καταλάβεις τη σημασία αυτής της μάχης, που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια εμφύλια σύρραξη. Ο εξελιγμένος εαυτός σου απέναντι στον πρωτόγονο κι οι δεξιότητες σου κόντρα στις δεισιδαιμονίες σου. Μα και οι δύο πλευρές είναι δικές σου, γι' αυτό πριν βιαστείς να αρχίσεις να παίρνεις κεφάλια, δοκίμασε πρώτα την Αγάπη. Δοκίμασε να αγκαλιάσεις έναν εσωτερικό εχθρό που όμως μπορεί να γίνει φίλος σου.
Ξέρω, ο χρόνος που σας χωρίζει είναι πολύς, το ίδιο κι οι νοοτροπίες σας. Εσύ με τις κατακτήσεις του πολιτισμού σου κι αυτός με τις αλήθειες της αρχαιότητας του. Έχετε όμως την ίδια καταγωγή κι αυτό είναι ένα καλό πρώτο σημείο επαφής.

Τα πράγματα βέβαια είναι διαφορετικά, αν δεν βιώσεις αυτή τη μάχη μέσα σε μια δίνη εσωστρέφειας, αλλά ως μια εξωτερική επίθεση από πλάσματα του καθρέφτη σου. Όσα και όσους δηλαδή εξόρισες από τη ζωή σου, μα τώρα επιστρέφουν. Τις παλιές έχθρες, που δεν έσβησαν και περίμεναν ένα κοσμικό σινιάλο για να θεριέψουν. Τους άξεστους έρωτες που ζητούν την εκδίκηση τους.
Εδώ η συνεννόηση είναι πολύ πιο δύσκολη κι είναι βέβαιο ότι η Αγάπη σου θα θεωρηθεί αδυναμία. Χρειάζεσαι λοιπόν τον δικό σου πολεμιστή για να σε προστατέψει. Να ξέρεις όμως ότι αν δεν θεραπεύσεις τις δικές σου ατέλειες, αν δεν νικήσεις για πάντα τους φόβους και τους εφιάλτες σου, όσες φορές κι αν σπάσεις τον καθρέφτη σου, αυτός θα ξαναστήνεται στο διάβα σου έτοιμος να σε προκαλέσει ξανά.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved