Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 3/6 έως 5/6

Έσο έτοιμος!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 3/6 έως 5/6

«Μόνον αυτός που δεν τραβάει κουπί έχει χρόνο να ταρακουνήσει τη βάρκα»

Τάδε έφη Ζαν Πολ Σαρτρ κι ίσως ο φιλοσοφικός λόγος του να αποδειχθεί εξαιρετικά επίκαιρος τούτες τις μέρες, αφού οι... πρόθυμοι τεμπέληδες υπάρχουν παντού γύρω σου!

Θα ξεκινήσω όμως από το «αντίδοτο»

Ο αστρικός Δίας «φλερτάρει» με την Έριδα και σίγουρα δεν είναι αυτό που θα πρέπει να σε βάλει σε ανησυχία. Η νεοφερμένη φίλη σου, που κατοικεί στα βάθη του Διαστήματος, δεν έχει τίποτα κοινό με την συνονόματη της θεά που στη μυθολογία σου έσπερνε τη διχόνοια σε θνητούς και αθανάτους. Ούτε έχει για παιδιά της την Δυσνομία και την Φιλονικία.

Αντίθετα, ευλογεί κάθε προσπάθεια σου να σταθείς ως ισάξιος απέναντι στη μοίρα σου, με όπλο τις κατακτήσεις του πνεύματος σου. Η Έρις σε βοηθά να εξερευνήσεις το μικρότερο μικρό, από την πορεία των νετρίνων, μέχρι τις... διαβουλεύσεις των μικροβίων και τους ψηφιακούς λαβυρίνθους σου. Η Επιστήμη σου της χρωστά πολλά, το ίδιο και ο ορθολογισμός σου. Με αυτήν οδηγό ανακάλυψες τα θαύματα του μικρόκοσμου, ανάπτυξες την Ιατρική σου και φτιάχνεις μηχανές που σε βοηθούν στα έργα σου. Τα ρομπότ του μέλλοντος σου είναι δικό σας έργο, εσύ κι αυτή πιασμένοι χέρι-χέρι.

Με την συνδρομή της μπόρεσες να πραγματώσεις πολλές από τις ιδέες σου, που κάποτε χωρούσαν μόνον στην επιστημονική φαντασία σου και να ξέρεις ότι αυτό το μαγικό ταξίδι στον κόσμο της τεχνολογίας μόλις άρχισε. Μπορεί να σου δείχνει ακατανόητη όσο και το... CERN μα η ουσία είναι ότι προίκισε τον νου σου με βασικές αρετές, που χωρίς αυτές θα ήσουν ακόμη εγκλωβισμένος στα δίχτυα της δεισιδαιμονίας. Την εκλογίκευση, την ανάλυση και τον κερματισμό των εννοιών, ώστε να μπει η κάθε μια στο «κουτάκι» της για να μπορείς να την ανασύρεις κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη. Η πρωτότοκη κόρη της είναι η Επιστήμη, μα είναι και η μητέρα της Ειδίκευσης, αυτής της μοντέρνας θεάς του πολιτισμού σου. Πλούτισε το δένδρο του πνεύματος σου με νέα κλαδιά, που το καθένα έχει την αξία του.

Πολύτιμο λοιπόν το έργο της κι αν συνεχίσεις να ακολουθείς τα αχνάρια της δεν θα χάσεις. Μπορεί να σου φαίνεται ψυχρή κι είναι αλήθεια πως δεν διακρίνεται για τον συναισθηματισμό της. Αυτός όμως είναι υπόθεση άλλων ουράνιων φίλων σου και εδώ που τα λέμε, τι σόι θεά της Ειδίκευσης θα ήταν αν δεν τηρούσε πρώτη τις αρχές της;

Αν όμως όλα τα παραπάνω σου φαίνονται πολύ μακρινά από την καθημερινότητα σου θα πρέπει να γνωρίζεις ότι έχει στην δικαιοδοσία της κι έναν τομέα που σε απασχολεί όπως κι αν έχει. Η Εργασία είναι το άλλο πολυαγαπημένο της παιδί και πραγματικά χαίρεται κάθε φορά που σου δίνεται η ευκαιρία να την τιμήσεις, να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου, όχι σαν αγγαρεία αλλά επειδή θέλεις πραγματικά να φανείς χρήσιμος στους άλλους.

Και σε αυτήν την περίοδο με την βοήθεια του Δία θα έχεις τις ευκαιρίες σου για να πραγματώσεις όσες ευχές έκανες στο παρελθόν. Αυτό που ζητάς είναι απλό μα συνάμα οι συνθήκες το κάνουν τόσο δύσκολο. Ζητάς μια δουλειά που να αρμόζει στις δεξιότητες σου και να ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα σου. Ζητάς μια δουλειά που να μην είναι δουλεία κι έναν ανθρώπινο μισθό. Ζητάς ένα «κουπί», συμβατό με τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια σου και η Έρις είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να το πιάσεις ή τουλάχιστον να το αγγίξεις.

Όσο για τις... πραγματικές έριδες, αυτές τις έχει αναλάβει ο Άρης, που ως γνήσιος θεός του πολέμου, είναι πάντα πρόθυμος να ταρακουνήσει την «βάρκα» σου, αφού αυτή είναι η... δουλειά του! Κι ανάμεσα στα πολλά ουράνια ραντεβού που έχει τον Ιούνιο, θα σταθώ πρώτα σε αυτό με τον Χείρωνα. «Τετράγωνο» γράφει το αστρολογικό καλεντάρι και παρότι αυτό το ραντεβού είναι «κλεισμένο» για τις δώδεκα του μήνα, σίγουρα θα έχει τις πρόωρες παρενέργειες του.

Εδώ να δεις... φαγωμάρα και γκρίνια! Εδώ να δεις παλιές έχθρες να ζωντανεύουν και αρχαίους πολεμιστές να εισβάλλουν στο τώρα σου. Εδώ θα κληθείς να προασπίσεις τα δικαιώματα ή την ασφάλεια του σπιτιού και της οικογένειας σου. Κι ακόμη να σκάψεις βαθιά μέσα σου για να ξεριζώσεις φόβους και προκαταλήψεις που βαραίνουν την πορεία σου. Να καταργήσεις ένα αρνητικά φορτισμένο παρελθόν και να αντικαταστήσεις τα παρωχημένα σύμβολα του με τις δυνατές αλήθειες σου.
Και να ξέρεις ότι τίποτα δεν θα σου χαριστεί, γι' αυτό η νίκη σου θα έχει μεγάλη αξία.
Έσο έτοιμος λοιπόν γιατί μετά την νηνεμία ακολουθεί ο αχός και η κλαγγή των όπλων.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved