Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 7/3 έως 10/3

Το πιο ανίκητο όπλο σου είναι η χαρά σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 7/3 έως 10/3

Ακούς και διαβάζεις για επερχόμενες καταστροφές. Για τον Άρη που λυσσομανά στους ουρανούς και στρώνει ναρκοπέδια στο διάβα σου. Για θανάσιμους κινδύνους κι ατυχήματα, για θηρία που απειλούν την ύπαρξη σου. Για τους Γερμανούς που θα σε συντρίψουν, για την αναπόφευκτη υποταγή σου στους διάφορους «Γερμανούς» της ζωής σου, που επιδιώκουν να σου στερήσουν το αυτεξούσιο σου, πατώντας σε στο λαιμό. Διαφορετικά λένε, σε περιμένουν οι επτά πληγές του Φαραώ...
Βομβαρδίζεσαι διαρκώς από σήματα κινδύνου. Τρομοκρατείσαι.

Κι ίσως φοβάσαι.
Λες ότι ενός κακού μύρια έπονται και φοβάσαι για όλα. Ότι θα χάσεις τη βολή σου, τα προνόμια σου, τους φίλους και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Κι ότι πνιγμένος στην ανέχεια θα στερηθείς τελικά κι αυτήν την όποια ελευθερία που σου έχει απομείνει.
Αλλά αυτή η ελευθερία που οι συνθήκες και οι καταστάσεις σε βάζουν να συλλογιέσαι, για σένα είναι ξένη, είναι μια πλάνη.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι βιώνεις την σύγκρουση δύο πολιτισμών με διαφορετική φιλοσοφία, η οποία αποτυπώθηκε και θρησκευτικά.
Στην Ιστορία διδάχθηκες ότι οι θρησκευτικοί πόλεμοι στην Ευρώπη έληξαν τον 17ο αιώνα, δυστυχώς όμως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Από τη μια πλευρά στέκει ο δικός σου Θεός, της Αγάπης, της συγχώρεσης και της Χάρης, που αντικατοπτρίζει και την δική σου νοοτροπία: Όλοι δικαιούνται μια θέση στον ήλιο, ακόμη και οι «άσωτοι». Αυτός ο Θεός σου επιτρέπει μέχρι και να τον κοροϊδέψεις, να τον κατεβάσεις στη γη, να τον «αγγίξεις» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τον σέβεσαι. Τον αγαπάς μάλιστα, περισσότερο από σένα.

Από την άλλη βρυχάται ο Θεός της τιμωρίας, εκείνος που θεωρεί τους πιστούς του κακοήθεις κι ανίκανους, γι αυτό τους βάζει να υπηρετούν σκοπούς, που δεν είναι δικοί τους αλλά του εκάστοτε επικυρίαρχου. Αυτό είναι το Προτεσταντικό πνεύμα, που προετοίμασε τους ανθρώπους για να γίνουν πρόθυμα τα γρανάζια ενός οικονομικού –και όχι μόνον- μηχανισμού. Και βέβαια οι πιστοί αυτού του δόγματος έμαθαν να μην αγαπούν τον Θεό τους αλλά να τον φοβούνται.
Γι' αυτό ο Έριχ Φρομ έφτασε να γράψει για τον «φόβο μπροστά στην ελευθερία».
Αυτό όμως είναι κάτι που εσένα δεν σε αφορά. Ο καθένας πιστεύει στον Θεό που του αξίζει.

Πρόκειται λοιπόν για μια σκληρή μάχη ανάμεσα στην ελευθερία σου και την «ελευθερία» τους, γι' αυτό μην περιμένεις να συντονιστείς με αυτούς. Δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

Εσύ θα έχεις για πάντα τον Καζαντζάκη σου: Συλλογάται καλά όποιος συλλογάται ελεύθερος.
Και η συνωμοσία του φόβου, που υφαίνεται εναντίον σου, θα έχει τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούν οι επίδοξοι χειραγωγοί σου, αρκεί να επιμείνεις στην «παράλογη» αντίσταση σου.

Πόσες φορές δεν έχεις ξαναδεί το ίδιο έργο;
Πόσες φορές δεν έχεις διαπιστώσει ότι η «λογική και μυαλωμένη στάση σου», κατά πως την ορίζουν οι φοβικοί δηλαδή, έχει ευνουχίσει κάθε ζωτική σου λειτουργία;
Έχει ακυρώσει την περηφάνια σου, έχει στερέψει την δημιουργικότητα σου, Σε έχει κάνει ηττημένο, πριν καν πολεμήσεις.

Εσύ όμως δεν γεννήθηκες για να είσαι γρανάζι ενός μηχανισμού. Μπορεί να γίνεσαι προσωρινά όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες, έχοντας όμως συνείδηση της ατομικότητας σου, Γι' αυτό δεν πρόκειται να σκλαβωθείς ποτέ κι είναι οι καταβολές σου που σε έχουν καταδικάσει σε μια ισόβια κάθειρξη ελευθερίας.
Ακόμη κι αν κάποιες φορές υπέκυψες, στην πορεία ξαναβρήκες τον εαυτό σου και πολέμησες. Για σένα, για τους αγαπημένους σου, για τον έρωτα σου, για την δικαιοσύνη, για την πατρίδα σου.

Αυτό σου ζητά να πράξεις και τώρα ο Άρης. Να εξαντλήσεις την στρατηγική σου αλλά και να χρησιμοποιήσεις κάθε όπλο που διαθέτεις. Κι ίσως το πιο ανίκητο από αυτά είναι η χαρά σου.

Μην ξεχάσεις τις μικρές καθημερινές χαρές σου εξ αιτίας της μάχης που έρχεται.
Η Αφροδίτη, ο Δίας και ο Χείρωνας είναι πρόθυμοι να τις ευλογήσουν και να σου εμφυσήσουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, πολύ περισσότερο που βλέπουν ότι έχουν να κάνουν με κάποιον ισάξιο τους κι όχι με έναν άβουλο ικέτη της εύνοιας τους.
Στην Μυθολογία σου, αυτοί που όρισες ως θεούς σου στέκονταν πάντα αρωγοί στο ξεχωριστό πνεύμα σου, το ίδιο συμβαίνει και στην Αστρολογία σου.

Όπως οι Σπαρτιάτες καλλωπίζονταν πριν την μάχη, έτσι κι εσύ περιέβαλε με κάλλος την καθημερινότητα σου. Αγκάλιασε τους αγαπημένους σου, φρόντισε τους άκληρους, εμψύχωσε τους κατατρεγμένους, μοιράσου την ανθρωπιά σου, φιλοσόφησε. Αφέσου σε κάθε τι που τιμά την ανώτερη φύση σου. Και γέλα...

Γέλα με τις πεποιθήσεις, που σε θέλουν τρομαγμένο κι έτοιμο να υποκύψεις, γέλα με την μάταιη αυταρέσκεια των επίδοξων κατακτητών σου.
Σκέψου τον τρόμο που προκαλείς με το γέλιο σου στο σφιγμένο και φοβισμένο βλέμμα τους.
Έχεις ήδη νικήσει.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved