Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 25 έως 27 Φεβρουαρίου

Το «Κούγκι» μπορεί να περιμένει

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 25 έως 27 Φεβρουαρίου

Ο Άρης με τον Κρόνο διασταυρώνουν τα ξίφη τους στους ουρανούς και σίγουρα αυτό το έργο το έχεις ξαναδεί πολλές φορές.
Δεν είναι λοιπόν ούτε για να τρομάζεις μα ούτε κι να αδιαφορείς, αφού κάθε μάχη στους ουρανούς είναι κι ένα δικό σου στοίχημα.
Από τη μια πλευρά τα θέλω σου κι από την άλλη τα πρέπει. Από τη μια η δράση κι από την άλλη η ακινησία, η ορμή και η υποχωρητικότητα, το εγώ σου και η συλλογική βούληση.
Θα υποχωρήσεις, θα υποταχθείς στις βουλές των άλλων;
Θα εφορμήσεις ακάθεκτος κι όποιον πάρει ο χάρος;

Όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση, το θέμα δεν είναι να ταχθείς με την μια ή την άλλη πλευρά αλλά να συνθέσεις την αλήθεια τους με την απαράμιλλη μαεστρία σου. Να διαβείς το κατώφλι της στρατηγικής.
Γιατί όπως είπε και ο αρχαίος Κινέζος και θεωρητικός της στρατηγικής Σουν Τζου: «Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα».

Εδώ και καιρό βρίσκεσαι σε πόλεμο με την ασχήμια που σε πολιορκεί αλλά και με την ασχήμια που υπάρχει μέσα σου.
Μακάρι να γινόταν να επικρατήσουν το δίκιο κι η αλήθεια σου χωρίς μάχες. Όμως η Ιστορία σου, το παρελθόν σου κι η ίδια η ζωή σου σε διδάσκουν ότι δεν κέρδισες τα δικαιώματα σου αβρόχοις ποσί. Τα κατέκτησες και τα εδραίωσες με αγώνες σε όλο το φάσμα της ύπαρξης σου. Στην δουλειά σου, τις σχέσεις σου, την οικογένεια σου, την κοινωνία σου και φυσικά τον εαυτό σου, αφού γρήγορα συνειδητοποίησες ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν αλλάξεις πρώτα εσύ ο ίδιος.
Έβαλες όρια και στόχους κι έμαθες να εκμεταλλεύεσαι τις συγκυρίες και να δρας στον κατάλληλο χρόνο. Η εμπειρία σου και οι δομές σου είναι ο Κρόνος σου, όπως ο Άρης σου είναι η σπινθηροβόλα ορμή σου και η διάθεση σου να υπερκεράσεις αυτά που σε περιορίζουν. Αν καταφέρεις να τους ζέψεις μπροστά από το άρμα σου, κρατώντας γερά τα γκέμια, τότε μην φοβάσαι τίποτα.
Θα ελιχθείς, θα συμβιβαστείς, ίσως να φανεί κι ότι χάνεις. Όμως στο τέλος θα κάνεις ταμείο και τότε θα αξιολογηθεί η στρατηγική σου.

Ο Ναπολέων είπε ότι: «η τέχνη του πολέμου έγκειται στο να κερδίζουμε χρόνο, όταν έχουμε κατώτερες δυνάμεις». Και τι ειρωνεία, στο Βατερλό του ηττήθηκε από έναν Βρετανό που εφάρμοσε άριστα αυτήν την στρατηγική.

Μην βιάζεσαι λοιπόν, μπορεί ο χρόνος να λειτουργήσει υπέρ σου, έστω κι αν είναι το μόνο που κέρδισες σε μια πρώτη μάχη. Ξέρεις ότι ο πόλεμος σου θα συνεχιστεί και το πρώτο σου μέλημα είναι να μην θυσιάσεις ανώφελα τις δυνάμεις σου.
Το «Κούγκι» μπορεί να περιμένει, τόσο ώστε να μην χρειαστεί και στην θέση του να λάμψει το Μπιζάνι σου ...

Από την πρωτόγονη εποχή σου, έζησες και ζεις μια διαρκή διαπραγμάτευση με αυτούς που ονόμασες θεούς σου και πέτυχες να τους κατεβάσεις απ' το βάθρο τους. Στην αρχή ήταν ο κεραυνός κι η αστραπή που θωρούσες για σημάδι της οργής τους αλλά από τότε πέρασαν χιλιετίες και η μικρή συνείδηση σου μεγάλωσε και θέριεψε. Όπως ένα παιδί διάβηκες πόντο-πόντο το σύνορο ανάμεσα στην εξάρτηση και το αυτεξούσιο σου. Βάδισες, έτρεξες, έπεσες και ξανασηκώθηκες πολλές φορές. Και σήμερα έφτασες να μιλάς για τον θεό που κρύβεις μέσα σου. Για τον δικό σου κεραυνό φωτός, την πύρινη πνευματική ρομφαία σου που κατακαίει και διώχνει τις Σκιές σου.

Μελετώντας την Ιστορία σου, διαπιστώνεις ότι όλες σχεδόν οι μάχες σου κερδήθηκαν ύστερα από αβεβαιότητες και πισωγυρίσματα. Εσύ συνήθως βλέπεις μόνον το τελικό αποτέλεσμα –κι είναι αλήθεια ότι αυτό μετράει- όμως πολλές από τις στιγμές σου που αποδείχτηκαν ένδοξες, κινδύνεψαν προσωρινά να ακυρωθούν εξ αιτίας διαφωνιών και αντεγκλήσεων.

Πάντα υπήρχαν κάποιοι δικοί σου, που σου έλεγαν να χιμήξεις στον εχθρό, προτάσσοντας την ανδρεία σου.
Πάντα υπήρχαν κάποιοι δικοί σου, που υποστήριζαν ότι έπρεπε να υποχωρήσεις, περιμένοντας μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες που σε ευνοούσαν.
Και πάντα υπήρχαν εκείνοι οι δικοί σου, που τάσσονταν αναφανδόν με τον εχθρό σου.

Σε κάθε μάχη σου, σε κάθε νίκη ή ήττα σου, αντιμετώπισες κι αντιμετωπίζεις πάνω-κάτω τα ίδια δεδομένα. Κι ήταν η στρατηγική σου που έκρινε και κρίνει το αποτέλεσμα.
Δανείστηκες από το περιβάλλον σου κάθε στρατηγική επιβίωσης που θα μπορούσε να σου φανεί χρήσιμη. Κυνήγησες σαν την αλεπού και το λιοντάρι, προσαρμόστηκες σαν τον χαμαιλέοντα, έτρεξες σαν τη γαζέλα, μα η υπεροχή σου είναι ότι μπορεί να είσαι μαζί όλα αυτά.
Με ανάλογο τρόπο δανείστηκες την ενέργεια του Άρη, του Κρόνου, του Ποσειδώνα κι όλων των ουράνιων φίλων σου, κρατώντας το ίδιο δικαίωμα να υπερέχεις, αφού είσαι όλο το σύμπαν σου αλλά και κάτι παραπάνω.
Το μυαλό σου είναι που σου δίνει αυτήν την υπεροχή, το μυαλό σου είναι που είτε θα την αναδείξει, είτε θα την ακυρώσει.

Χρησιμοποίησε το λοιπόν, επιλέγοντας τον τόπο και τον χρόνο που θα συγκρουστείς ή δεν θα συγκρουστείς. Τον τόπο και τον χρόνο που θα συνθέσεις φαινομενικά αντίθετες βουλές. Τον τόπο και τον χρόνο που θα νικήσεις, όχι γιατί είσαι πιο δυνατός αλλά γιατί έχεις στρατηγική.

Είτε πολεμάς επίδοξους κατακτητές, είτε μάχεσαι για τον έρωτα σου, για την μόρφωση σου, για την αξιοπρέπεια σου, πάντα θα έχεις να περάσεις από τις Συμπληγάδες της στρατηγικής.
Ένα σωστό «ζύγισμα» θέλεις, ώστε η «Αργώ» σου να μείνει αλώβητη.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved