Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 08° 20' 28" ΖΥΓΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 10° 29' 04" ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 24° 27' 23" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 24° 10' 12" ΛΕΩΝ
ΑΡΗΣ - 23° 01' 58" ΖΥΓΟΣ
ΔΙΑΣ - 14° 21' 59" ΤΑΥΡΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 01° 26' 02" ΙΧΘΥΕΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 22° 37' 05" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 25° 56' 04" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 27° 54' 44" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 24° 54' 10" ΚΡΙΟΣ

Τα SOS της εβδομάδος, από 20 έως και 26 Φεβρουαρίου

Πώς θα μας επηρεάσουν οι όψεις των πλανητών την εβδομάδα που έρχεται;

Τα SOS της εβδομάδος, από 20 έως και 26 Φεβρουαρίου

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Γνωρίζεις πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να σε ευνοούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Πρόκειται αντίστοιχα για τις διαθέσιμες δημιουργικές εφαρμογές και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα σου. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης σου. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία σου.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμόζεσαι κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Να ξέρεις ότι η ενέργεια δεν χάνεται και αν τυχόν γίνεις «στόχος» μιας δύσκολης επιρροής, τα ευχολόγια δεν θα σε βοηθήσουν. Εκείνο που πρέπει να κάνεις, όσο βέβαια περνάει από το χέρι σου είναι το να προχωρήσεις έγκαιρα στις εκάστοτε ενεργειακά ισοδύναμες εφαρμογές, ώστε να αποτρέψεις μια ανεπιθύμητη SOS εκδήλωση. Ο δημιουργός κυβερνάει τα άστρα, αυτό είναι το μήνυμα και... καλή σου επιτυχία!

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να σε επηρεάσουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών.)

______________________________________________________________

Από 20/2 έως 26/2

Ο Ποσειδώνας κι ο Κρόνος παίρνουν την σκυτάλη των ουράνιων επιρροών, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον στο οποίο πρωτίστως καλείσαι να συνθέσεις την πραγματικότητα με την φαντασία και τον ρεαλισμό με το όραμα. Ή αν προτιμάς την «αλήθεια» με το «ψέμα», έχοντας όμως κατά νου ότι πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν, δηλαδή η αλήθεια μοιάζει με ψέμα και το αντίστροφο.

Σε πρακτικό επίπεδο αυτό μπορεί να αναφέρεται κατ' αρχήν στην διερεύνηση του παρασκηνίου και την αποκάλυψη δόλιων ή άνομων ενεργειών.
Κατά κάποιο τρόπο οι ίντριγκες σε... αναζητούν και δεν έχει νόημα να παριστάνεις τον αδιάφορο, πιστεύοντας ότι θα τις αποφύγεις. Η πιο σοφή πολιτική είναι να τις ξεδιαλύνεις.
Εδώ βέβαια κινδυνεύεις να διαψευστείς ή να πέσεις στη... μαύρη κατάθλιψη αν οι προσδοκίες σου για πρόσωπα ή καταστάσεις είναι πολύ υψηλές.
Δεν πρέπει ακόμη να μπεις στον πειρασμό να «αμυνθείς» με κατά συρροή ψέματα, φοβούμενος ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώσεις κάποιο σοβαρό αντίτιμο,
αφού η απόπειρα σου να «ξεγλιστρήσεις» μπορεί να σε φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.

Αντίθετα, η καλλιτεχνική και η πιο «εσωτερική» έκφραση σου, όπως επίσης και η Φιλοσοφία, είναι για σένα ένα πολύ πιο προνομιακό πεδίο δράσης. Το «γεφύρωμα» φαντασίας και πραγματικότητας μπορεί να σε οδηγήσει σε απτές δημιουργίες ή συμπεράσματα, που θα αποκρυσταλλώνουν την αλήθεια σου.

Τέλος ένα κοινό πεδίο δράσης των δύο πλανητών είναι το φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο.

Κι όλα αυτά βέβαια, αφού συνοδεύουν την τρέχουσα Νέα Σελήνη (έγινε τις πρώτες ώρες της Πέμπτης), πέρα από την άμεση επιρροή τους, θα σε «ακολουθούν» μέχρι τις 19 Μαρτίου, τις παραμονές δηλαδή της επόμενης.

Όπως έχω ήδη σημειώσει στο προηγούμενο «δελτίο SOS», οι επόμενες τριάντα ημέρες δεν προβλέπονται ούτε ήρεμες, ούτε ανιαρές.

Σου θυμίζω ακόμη, ότι ειδικά για την Ελλάδα, στην Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου αποτυπώνεται η παράλληλη επιρροή του τροπικού Κρόνου και του αστρικού Ουρανού, δηλαδή μια σύγκρουση-σύνθεση ανάμεσα σε περιοριστικές προθέσεις και ρηξικέλευθες δράσεις. Και σε όλο αυτό το σκηνικό που στήνεται στους ουρανούς, έχει ίσως μεγάλη σημασία ότι το Μεσουράνημα της συγκεκριμένης Νέας Σελήνης στις 18 και 10΄ της Παρθένου «δείχνει» τον γενέθλιο Δία του Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται απέναντι, στις 17 και 10΄ των Ιχθύων. Αυτό σημαίνει ότι από τις 18/2 μέχρι τις 19/3 ο ίδιος μπορεί να σημειώσει μια μεγάλη επιτυχία, κάτι βέβαια που είναι καλό και για την χώρα.

Και βέβαια, επί προσωπικού, τα φώτα πέφτουν στις όψεις της Αφροδίτης, η οποία έχει τις δικές της... διαπραγματεύσεις με τον Άρη, τον Ποσειδώνα και τον Κρόνο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για πρωτοφανή συναισθηματικά και ερωτικά «μπερδέματα» στη ζωή σου.

Στέκομαι αρχικά στο «κρυφό» τετράγωνο της αστρικής Αφροδίτης με τον τροπικό Κρόνο (Ιχθύες-Τοξότης, 4η μοίρα), που γίνεται την Πέμπτη και μεταξύ άλλων αναμένεται να συμβάλλει σε μια κάποια συναισθηματική ή οικονομική στέρηση, ιδιαίτερα αν... βιάζεσαι!
Σημειωτέον ότι η επαφή των δύο πλανητών επαναλαμβάνεται την Τρίτη αυτή τη φορά ως τρίγωνο (Κριός-Τοξότης, 4η μοίρα). Κι επειδή ο «αρμονικός» χαρακτήρας της όψης μπορεί να δημιουργεί παρεξηγήσεις, για εκείνο που μπορώ να σε διαβεβαιώσω είναι ότι δεν αποκλείει διόλου τις μη ευχάριστες εξελίξεις. Και σε αυτήν την κατεύθυνση το μόνο πλεονέκτημα της είναι ότι μπορεί να επηρεάσει μόνον την ψυχολογία σου, χωρίς να υπάρξουν απαραίτητα γεγονότα.

Εφαρμογές: Ένας χρήσιμος περιορισμός, εκπλήρωση μιας υποχρέωσης. Αρχή μιας δίαιτας. Αναγκαίες δημόσιες σχέσεις. Μια σχέση με διαφορά ηλικίας. Αγάπη με αποδείξεις.
SOS: Στενοχώρια, απογοήτευση. Ένας πικρός χωρισμός. Μια οικονομική απώλεια, έλλειψη αγαθών. Ερωτική δυστοκία, μια σχέση με ήδη δεσμευμένο άτομο. Ανασφάλεια, ενοχές. Έλξη από προβληματικούς τύπους. Άκρατος μαζοχισμός.

Επί προσωπικού, η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους, Ιχθύες, Ταύρους και Αιγόκερους.

Την Κυριακή, ακολουθεί η επίσης «κρυφή» σύνοδος της αστρικής Αφροδίτης με τον τροπικό Ποσειδώνα στην 7η μοίρα των Ιχθύων. Εδώ είναι που η όποια κρίση σχέσεων μπορεί να οδηγήσει σε «παράνομες» φυγές.

Εφαρμογές: Αίσθηση ευτυχίας, ονειροπόληση. Απόκρυψη «ενοχλητικών» λεπτομερειών. Εξωραϊσμός, διακόσμηση. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ανθρωπιστική δράση, βοήθεια σε πάσχοντες. Γλυκιές φαντασιώσεις. Χαλάρωση, ύπνος. Βότανα, αρωματοθεραπεία. Κεριά, μουσική, δημιουργία ατμόσφαιρας. Μια εξιδανικευμένη σχέση. Μια σχέση από απόσταση.
SOS: Αφέλεια, εξαπάτηση, αποπλάνηση. Απιστία. Παρασιτισμός, μύκητες, μούχλα.

Επί προσωπικού, η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Κριούς, Ζυγούς, Ταύρους αλλά και Ιχθύες ή Παρθένους, που έχουν γεννηθεί κοντά στις 26/2 και 30/9 αντίστοιχα.

Κι όλα αυτά θα «πλεχτούν» επάνω στον καμβά της συνόδου Αφροδίτης - Άρη στην 1η μοίρα του Κριού, η οποία επίσης θα γίνει με ακρίβεια την Κυριακή. Η «κεντρική ιδέα» της όψης είναι το περιπετειώδες life style, κάτι που φυσικά συμπεριλαμβάνει και τον ερωτικό τομέα. Με μια λέξη... χαμός!

Εφαρμογές: Έντονος τρόπος ζωής, αίσθηση περιπέτειας. Ερωτισμός, φλερτ, καρδιοχτύπια. Διεκδίκηση, «κυνήγι». Πάθος, ένταση. Μια δυνατή σεξουαλική εμπειρία.
SOS: Ζήλια, ανταγωνισμός. Σεξουαλική παρενόχληση-βία. Φανατισμός. Απιστία, όργια, έκλυτος βίος. Σαδισμός.

Επί προσωπικού, η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Κριούς, Ταύρους, Ζυγούς αλλά και τους Παρθένους ή Ιχθύες που έχουν γεννηθεί κοντά στις 30/9 και 26/2 αντίστοιχα.

 

Αυτά ως προς το «καυτό» μέτωπο των σχέσεων και όχι μόνον...
Ας δούμε όμως και τις υπόλοιπες όψεις του επταημέρου, με χρονική σειρά.

Την Κυριακή, ο αστρικός Άρης συναντά τον τροπικό Ποσειδώνα στην 7η μοίρα των Ιχθύων.

Εφαρμογές: Χορός, ρυθμός. Καταπολέμηση ζιζανίων ή εντόμων. Αποκάλυψη του παρασκηνίου, αντικατασκοπία. Ένα τολμηρό όραμα, μια ισχυρή ιδεολογία. Ένα καλλιτεχνικό «ξέσπασμα». Σεξουαλική απόλαυση... πέραν κάθε φαντασίας.
SOS: Δόλια υπονόμευση, προδοσία. Τοξικές καταστάσεις. Κίνδυνος από υγρά ή αέρια. Ναυάγιο, μπουρίνι, χιονοστιβάδα. Επικίνδυνη διαρροή. Ασθένεια, ίωση. Επίθεση από έντομα ή παράσιτα. Θρησκευτικός φανατισμός, ιδεοληψία. «Δαιμονικές» σεξουαλικές πρακτικές.

Επί προσωπικού, η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Κριούς, Ζυγούς, Ιχθύες και Παρθένους.

 

Την Δευτέρα, ο Ήλιος σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Κρόνο, βάζοντας... κάθε κατεργάρη στον πάγκο του! Και βέβαια η δική σου μέριμνα είναι θέσεις ή να διασφαλίσεις εγκαίρως τα όρια σου.

Εφαρμογές: Υπευθυνότητα, αίσθηση καθήκοντος. Τήρηση της δεοντολογίας. Δικαίωση της νομιμότητας και της προνοητικότητας. Επιτυχημένες εξετάσεις, επίλυση ενός δύσκολου προβλήματος. Ανάληψη μιας σημαντικής ευθύνης, Σκληρή δουλειά που οδηγεί στην καταξίωση. Ένας χρήσιμος περιορισμός. Συμβιβασμός, αμοιβαία υποχώρηση. Μια σημαντική πώληση.
SOS: Ανάληψη ευθυνών που ανήκουν σε άλλους. Ανασφάλεια, ενοχές, υποτίμηση των προσωπικών δυνατοτήτων. Μαζοχισμός. Ανεπάρκεια τυπικών προϋποθέσεων. Αίσθηση αποτυχίας, τιμωρία, ποινή. Ατυχία. Μια άγονη επένδυση, μια κακή αγορά.

Επί προσωπικού, η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Τοξότες, Διδύμους, Ιχθύες, Παρθένους αλλά και Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς ή Υδροχόους, που έχουν γεννηθεί κοντά στις 30/4, 2/8, 2/11 και 30/1 αντίστοιχα.

 

Την Τρίτη, εκτός από το τρίγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, έχουμε και μια «κρυφή» σύνοδο του αστρικού Ερμή με τον τροπικό Πλούτωνα στην 14η μοίρα του Αιγόκερω. Εδώ ισχύει το «όποιος ψάχνει βρίσκει», έστω κι αν το εύρημα μπορεί και να... μην σου αρέσει!

Εφαρμογές: Έρευνα σε βάθος. Αποκάλυψη, εκμυστήρευση. Μια «καίρια» πληροφορία για... λίγους. Ξεκαθάρισμα αντικειμένων. Ενασχόληση με μυστήρια. Αγορά ή προμήθεια συσκευής παρακολούθησης. Κέρδη ή παροχές από το τέλος μιας κατάστασης.
SOS: Μια δυσάρεστη είδηση. Κακολογία, κακία. Εκβιασμός, χειραγώγηση, «στημένο» παιχνίδι. Παρενόχληση από άτομα με ύποπτες προθέσεις, κατασκοπία. Μια αυτοκαταστροφική εμμονή. Πορνογραφία. Επικοινωνιακό μπλακ άουτ, καταστροφή μιας συσκευής. Ταλαιπωρία στο άγνωστο.

Επί προσωπικού, η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Υδροχόους, Λέοντες, Διδύμους αλλά και Αιγόκερους ή Καρκίνους, που έχουν γεννηθεί κοντά στις 5/1 και 4/7 αντίστοιχα.

 

Τέλος, την Πέμπτη έχουμε δύο όψεις που... μάλλον κινούνται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Από τη μια πλευρά, η σύνοδος του Ήλιου με τον Ποσειδώνα στην 7η μοίρα των Ιχθύων προάγει την έμπνευση, το όνειρο και την εμψύχωση, αναδεικνύοντας σε «παίκτες-κλειδιά» την διαίσθηση και την έμπνευση σου. Οι ίδιες μπορούν να σε προστατέψουν και από ενδεχόμενα λάθη ή εξαπατήσεις που η λογική σου δεν αντιλαμβάνεται. Εδώ το μυστικό είναι να αφεθείς στη ροή των γεγονότων, χωρίς να πιέζεις καταστάσεις. Το σύμπαν γνωρίζει καλύτερα...

Εφαρμογές: Εμψύχωση, οραματισμός, ιδανικά. Πίστη που σώζει. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, διακόσμηση, εξωραϊσμός. Ακύρωση καταστάσεων που θα έβλαπταν. Μυστική προστασία, θαύμα. Θρησκευτικό συναίσθημα. Εύστοχη ή σωτήρια διαίσθηση. Μια κατά λάθος επιτυχία. Ανθρωπιστική δράση, προσφορά σε πάσχοντες. Αγαθά ή χρήματα που χαρίζονται. Αποκάλυψη παρασκηνιακών ενεργειών.
SOS: Λάθος, αυταπάτη, χίμαιρα. Κλοπή, απάτη. Παγίδευση, παρασκηνιακές μεθοδεύσεις. Εξαφάνιση. Χρήση ουσιών.

Επί προσωπικού, η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Ιχθύες, Παρθένους αλλά και Υδροχόους ή Λέοντες, που έχουν γεννηθεί κοντά στις 2/2 και 4/8 αντίστοιχα.

Από την άλλη, το τρίγωνο του Άρη με τον Κρόνο (Κριός-Τοξότης, 4η μοίρα) σε θέλει έτοιμο να ανταποκριθείς σε σημαντικές προκλήσεις, με κύριο γνώμονα την σύζευξη των «θέλω» και των «πρέπει» σου. Εδώ προέχει να ζυγίσεις τα δεδομένα, αποφεύγοντας τόσο τις αυθαιρεσίες, όσο και τους δογματισμούς.

Εφαρμογές: Σθεναρή διαπραγμάτευση. Στρατηγική, αμοιβαία υποχώρηση. Μια νομική διασφάλιση. Συγκερασμός τόλμης και σύνεσης. Σκληρή δουλειά, αντοχή.
SOS: Λάθος κίνηση σε λάθος χρόνο. Σύγκρουση, ρήξη. Ένα σοβαρό ατύχημα. Ενεργειακό έλλειμμα, κατάπτωση. Ένα νομικό αδιέξοδο. Ένα ταξίδι με πολλά προβλήματα.

Επί προσωπικού, η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Κριούς, Τοξότες, Διδύμους αλλά και Σκορπιούς, Ιχθύες ή Ταύρους, που έχουν γεννηθεί κοντά στις 2/11, 1/3 και 30/4 αντίστοιχα.

Σημειωτέον ότι η όψη μπορεί να σε επηρεάσει από αρκετές ημέρες νωρίτερα.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου! 

 

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved