Αστρολογική Εφημερία από 14/6 έως 18/6

Το πλεονέκτημα το έχουν άμεσα τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 14/6 έως 18/6



από το Γ. Ριζόπουλο





20100627_John Rizopoulos02JPEG














































Η πολιτευόμενη Δήμητρα ο ανατρεπτικός Ουρανός και ο ...αιθεροβάμων Ποσειδώνας είναι οι πρωταγωνιστές μιας αστρολογικά ζωηρής εβδομάδας στην οποία βέβαια ξεχωρίζει η Σεληνιακή έκλειψη της Τετάρτης.

Όσον αφορά το ψυχολογικό πλαίσιο, μια Πανσέληνος από μόνη της λειτουργεί είτε διεγερτικά είτε καταθλιπτικά και η έκλειψη έρχεται να υπερτονίσει την μια ή την άλλη τάση.

Με δεδομένη την ενεργοποίηση του άξονα Τοξότη-Διδύμων, τα μεταβλητά ζώδια βρίσκονται και πάλι καθισμένα στο τραπέζι των εξελίξεων, με τους Παρθένους και τους Ιχθύες να δοκιμάζουν τις νέες... εκλειπτικές γεύσεις κυρίως σε επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα. Συνολική αναμένεται να είναι και η επίδραση στους δύο μαιτρ της επικοινωνίας, με έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη και σε θέματα σχέσεων. Το μενού συμπεριλαμβάνει ακραίες καταστάσεις αλλά και μοναδικές ευκαιρίες.

Σε κοσμικό επίπεδο η έκλειψη θα διεγείρει το λαϊκό αίσθημα, βγάζοντας τα πλήθη στους δρόμους, κάτι που για την Ελλάδα ισχύει δύο φορές παραπάνω με δεδομένη την διέγερση της γενέθλιας Σελήνης της χώρας στους Διδύμους, η οποία συμπαρασύρει μαζί της την Αφροδίτη στους Ιχθύες αλλά και τον Άρη στον Τοξότη. Από αυτήν την άποψη, η γενική απεργία της Τετάρτης είναι μέσα στο πνεύμα της έκλειψης αλλά πολύ φοβάμαι μήπως τα διεγερμένα πάθη συνεισφέρουν σε πολύ πιο ...ροκ καταστάσεις.

Η έκλειψη στην αστρική της εκδοχή γίνεται στην μηδενική μοίρα του άξονα Τοξότη-Διδύμων, σε τετράγωνο με τον τροπικό Ποσειδώνα βάζοντας στον χορό των ...φαντασμάτων όσες και όσους εκ των μεταβλητών έχουν γεννηθεί στις τρεις πρώτες ημέρες των ζωδίων τους.

Παραμερίζοντας ωστόσο τις αστρολογικές επιρροές αξίζει να σταθούμε στην φωτισμένη νύχτα της Πανσελήνου, που θα γίνει πολύ πιο μυστηριώδης από το κόκκινο χρώμα που θα πάρει ο δορυφόρος μας. Η έκλειψη που γίνεται με ακρίβεια στις 23:14 είναι ορατή από την Ελλάδα και δεν θα πρέπει να χάσουμε το υπερθέαμα. Κόκκινο το φεγγάρι, κόκκινοι από οργή και οι «Αγανακτισμένοι», που θα σιγοντάρουν την έκλειψη πολιορκώντας το κοινοβούλιο. Αλίμονο στους ...πράσινους που θα είναι κλεισμένοι μέσα ψηφίζοντας την Μακροπρόθεσμη Αλητεία.

17_jun

Οι συσκέψεις βέβαια και οι πολιτικές αποφάσεις είναι στο pic τους αφού η καθ’ ύλην αρμόδια Δήμητρα σχηματίζει δύο διαδοχικά τετράγωνα με τον Ερμή (την Τρίτη) και τον Ήλιο (την Παρασκευή). Εμείς ωστόσο αφήνοντας τους «μεγάλους» να αποφασίσουν τα προαναγγελθέντα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε άριστα τις επικοινωνιακές παροχές της Δήμητρας, προβαίνοντας σε αγορές ή ρυθμίσεις που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα μας απλούστερη.

Το πλεονέκτημα το έχουν άμεσα τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια, τα οποία μέσα στον γενικό ...χαμό, ίσως μπορέσουν να προωθήσουν ευκολότερα τόσο τα σχέδια τους, όσο και τους εαυτούς τους.

Το «κρυφό» τετράγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα είναι βέβαια η πιο ...πονηρή από όλες τις όψεις της εβδομάδας και έχει ως συνήθως διπλή ανάγνωση-ερμηνεία.

Σε καθαρά πρακτικά και οικονομικά θέματα μπορεί να αποδειχθεί μια σκέτη... καταστροφή, αφού, όταν «ρολάρει» ο Ποσειδώνας, κάθε προγραμματισμός και κάθε λογική τάξη αποσύρονται στα ιδιαίτερα διαμερίσματα τους, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο σε αστοχίες, αβλεψίες, αυταπάτες και απάτες.

Από την άλλη ο πλανήτης της φαντασίας δίνει το δικαίωμα στους εκλεκτούς του -και άμεσα στους Ιχθύες- όχι μόνον να κρύψουν τις ατέλειες τους και να «εξαφανίσουν» την μίζερη πλευρά της πραγματικότητας αλλά και να χαλαρώσουν, ταξιδεύοντας εκεί όπου η ευτυχία είναι καθεστώς. Και σε πείσμα των ρεαλιστών, η φυγή ή καλύτερα το πέταγμα προς το όνειρο μπορεί τελικά να θεμελιώσει μια νέα καθ’ όλα υπαρκτή πραγματικότητα. Dreams made flesh...

Η καλλιτεχνική δημιουργία, η επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό, ο ρομαντισμός και ο ...ύπνος είναι τέσσερις βασικές επιλογές που κάτω από την υψηλή επιστασία του Ποσειδώνα διεκδικούν το δικαίωμα τους στη ζωή και την πρόσβαση στις καρδιές μας. Και βέβαια ο πλοηγός μας δεν είναι ηλεκτρονικός αλλά η γόνιμη διαίσθηση μας.

Πάντως, τα τρία ζώδια της Γης καλούνται να είναι πολύ προσεκτικά στις επιλογές τους, αφού οι διπλωματικές τους σχέσεις με τον mister fantasy δεν είναι και από τις καλύτερες.

Η αλλαγή ζωδίου του Ερμή (αργά το βράδυ της Πέμπτης μεταπηδά από τους Διδύμους στον Καρκίνο) συνοδεύεται από τις όψεις του με τον Δία (εξάγωνο) και τον Ουρανό (τετράγωνο), οι οποίες σχηματίζονται με ακρίβεια το Σάββατο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα κοινωνικά ζωηρό, όσο και απρόβλεπτο weekend. Εκπλήξεις, απρόοπτα και ιδιαίτερα επιστημονικά ενδιαφέροντα όπως η καλλιέργεια της βρούβας στον πλανήτη Άρη, θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας και θα δώσουν το έναυσμα για μια κάθε άλλο παρά αναμενόμενη καθημερινότητα.

Αναπόφευκτα ο Ερμής σε όλη τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στον Καρκίνο (μέχρι την 1η Ιουλίου) θα εγείρει θέματα για τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους), αρχής γενομένης από την Παρασκευή.

Κι ενώ η επαφή του με τον Δία είναι άμεσα διαχειρίσιμη και μπορεί να προσφέρει ουσιώδη πλεονεκτήματα -ιδιαίτερα στους Καρκίνους- το ενεργειακό συναπάντημα του με τον Ουρανό ενδέχεται να αποσταθεροποιήσει καταστάσεις με όχι ευχάριστο τρόπο στις ζωές των Καρκίνων, των Αιγόκερων και των Ζυγών που γενικότερα είναι συμβατοί με πιο «τακτοποιημένες» ή γραμμικές ακολουθίες πραγμάτων. Για τους Κριούς δεν τίθεται θέμα, αφού το πνεύμα του ζωδίου είναι πλήρως εναρμονισμένο με την πρωτοτυπία, την πειραματική διάσταση και τον ανατρεπτικό χαρακτήρα του Ουρανού. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τους Υδροχόους, τους Διδύμους και τους Τοξότες που μπορούν άνετα να τσακίσουν τα νεύρα του εχθρού με τα κατορθώματα τους!

Για όλους μας πάντως, ριζοσπάστες ή όχι, η συμβίωση μας με ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές αναμένεται να είναι ελαφρώς... δύσκολη.












































©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved