Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 10 έως 13 Ιανουαρίου

Χωρίς τις υπερβάσεις σου, τα όρια που σου θέτουν είναι ταυτόχρονα κι οι αλυσίδες σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 10 έως 13 Ιανουαρίου

Οι Ουρανοπλουτωναίοι είναι ακόμη εδώ. Σε φέρνουν μπροστά σε καταστάσεις που όμοιες τους δεν έχεις ματαδεί. Παρίσι 2015... Η Ντίσνεϋλαντ εξαφανίστηκε τρομαγμένη από τους κροταλισμούς των πολυβόλων.

Στριφογυρίζεις στον καναπέ σου ανησυχώντας για το μέλλον σου γιατί τρέμεις στην ιδέα ότι μπορεί να πλησιάζει και η δική σου ώρα, τότε που θα έρθουν οι φανατικοί να στα τινάξουν όλα στον αέρα.

Άραγε θα είσαι τυχερός σαν τον σκιτσογράφο Luz που δεν άκουσε το ξυπνητήρι και γλίτωσε; Αυτός όμως έχει σύνοδο Ερμή-Δία στον Τοξότη, εσύ; Ψάχνεις εναγωνίως το ωροσκόπιο σου, ρωτάς τον αστρολόγο σου για να σε διαβεβαιώσει ότι δεν κινδυνεύεις.

Ότι δεν θα σου κλέψουν το βιός, την ταυτότητα σου, δεν θα σε κάνουν σκλάβο τους.
Ότι δεν θα έρθουν οι Αφγανοί οι Πακιστανοί οι Σύριοι, οι Μαμελούκοι και οι Βαζιβουζούκοι για να σου αρπάξουν τον καναπέ.

Για την ελευθερία σου δεν ανησυχείς και τόσο. Σιγά τα ωά... Την έχεις χάσει εδώ και καιρό κι ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται. Εξ άλλου η στολή του ραγιά σου πάει μούρλια κι από την εποχή των κοτσαμπάσηδων έχεις μάθει να προσκυνάς τον νέο σου αφέντη, όποιος κι αν είναι. Τούρκος, Εγγλέζος, Αμερικάνος, Γερμανός κι έχει ο Θεός...
Θα στερηθείς πολλά, είναι βέβαιο. Αλλά να χάσεις τον καναπέ σου; Αυτό δεν θα το αντέξεις.

Πρέπει λοιπόν να πάρεις τα μέτρα σου, πριν να είναι αργά κι ευτυχώς υπάρχει ακόμη μέσα σου η σπίθα της αντίστασης.

Κατ' αρχήν ανασηκώνεσαι. Σε έπιασε το στομάχι σου τρώγοντας πίτσες και σουβλάκια ξαπλωμένος.
Ύστερα πιάνεις το αγαπημένο σου τηλεχειριστήριο.

Μπροστά σου παρελαύνουν εθνικόφρονες πατριώτες, που αγωνίζονται για την φώτιση σου. Με όπλα τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα σου εμφυσούν αισθήματα ανωτερότητας απέναντι στους βαρβάρους, που ορέγονται το βιος σου κι αύριο-μεθαύριο θα καταπέσουν σαν μυρμήγκια να σε φάνε. Να τους διώξεις όλους, βροντοφωνάζουν κι εσύ παθιάζεσαι, αγωνιάς μαζί τους. Ναι, τα πυρηνικά είναι μια λύση, για την ώρα όμως αρκείσαι στον φράκτη σου...

Τον επιθεωρείς μετά μεγίστης προσοχής. Είναι τόσο ψηλός όσο πρέπει για να κρατήσει μακριά σου τους κακούς; Μήπως χρειάζεται ενίσχυση με ηλεκτροφόρα καλώδια, τάφρους και ζεματιστό λάδι;
Εντός του βρίσκεται η σημαία σου, η TV. Θα την υπερασπίσεις κι αυτή μέχρι θανάτου.
Ταμπουρώνεσαι και περιμένεις...

Αλλά αν θέλεις ένα παράδειγμα για το που μπορεί να οδηγήσει αυτό, ταξίδεψε πάλι στο Παρίσι και τα γραφεία του Charlie Hebdo. Ναι, είσαι Charlie, το ίδιο κι εγώ.
Σκέψου όμως ότι η Γαλλική κοινωνία, όπως και η Βρετανική ή η Γερμανική δεν κατάφεραν ποτέ να ενσωματώσουν την κουλτούρα των «απολίτιστων» μουσουλμάνων, των μαύρων, των κίτρινων, των κόκκινων.
Με «προίκα» τους αιώνες της αποικιοκρατίας δεν έπαψαν ποτέ να τους θεωρούν παρίες, να τους στερούν δικαιώματα, να τους αδικούν κατάφωρα, να τους περιθωριοποιούν. Και κάτω από αυτές τις συνθήκες, το μίσος είναι το μόνο βέβαιο αποτέλεσμα.

Κι όλα αυτά συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν γιατί πολύ απλά οι δυτικοί φίλοι μας υποφέρουν από την αλαζονεία του δυτικού πολιτισμού. Μια αλαζονεία που πίσω της κρύβει μια βασική αδυναμία. Στην πραγματικότητα ο πολιτισμός τους είναι ένα κακέκτυπο του δικού σου, του Ελληνικού και από αυτήν την άποψη στερείται πρωτοτυπίας. Και ως νεόπλουτοι, αγωνιούν να τον αναδείξουν ως τον μόνο «σωστό» γιατί στην πραγματικότητα γνωρίζουν ότι είναι ετερόφωτοι.

Που βρίσκεται όμως η πηγή του αληθινού φωτός;

Εσύ σαν λαός έχεις διαφορετική κουλτούρα. Θεωρείς αυτονόητη τη ζύμωση μεταξύ των πολιτισμών κι έχεις μάθει να ζεις με αυτήν γιατί είναι φως φανάρι πως έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στον δικό σου πολιτισμό. Κατά καιρούς μπορεί να ένοιωσες απειλημένος αλλά σκέψου ότι αιώνες τώρα έζησες και συγχρωτίστηκες με όλες τις φυλές του Ισραήλ, πολέμησες και μάτωσες, συχνά σφαγιάστηκες, χωρίς όμως να χάσεις ποτέ την διάθεση σου να πιεις ένα κρασί με τους «παράξενους» συνδαιτυμόνες σου.
Με σημαία την ανθρωπιά σου, που γαλουχήθηκε με ήλιο και θαλασσινό νερό, ύψωνες και υψώνεις το ποτήρι σου λέγοντας στην υγειά σου Αχμέτ, στην υγειά σου Γιόχαν, στην υγειά σου Ρόμπερτ, Μπόρις, Τζιοβάνι... Και πίστεψε με αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που είσαι ακόμα ζωντανός. Η ανοχή και το ανοικτό πνεύμα σου σε προστάτεψαν κι όχι κάποιος τεχνητός φράκτης. Αντίθετα αυτός είναι που σε κάνει στόχο.

Κι αν οι αρχαίοι πρόγονοι σου διακρίνονταν από έναν ελιτισμό, στον κολοφώνα της δόξας του αρχαίου κόσμου σου ήρθε ο Μέγας Αλέξανδρος για να συντρίψει στην πράξη το «πας μη Έλλην βάρβαρος». Υπό την αιγίδα του παντρεύτηκαν οι πάντες και τα πάντα και δεν ήσουν εσύ που έχασες την ταυτότητα σου.
Αυτή η κληρονομιά του Μ. Αλέξανδρου είναι και δική σου, γι' αυτήν σε σέβονται και σε αγαπούν στα πέρατα της γης, όπως σεβάστηκαν κι αγάπησαν κι εκείνον. Μην την αποποιηθείς λοιπόν, για να συνεχίσεις να είσαι ζωντανός και λατρεμένος. Έτσι κι αλλιώς η φύση σου είναι Οικουμενική.

Και βέβαια με τον ίδιο τρόπο ύψωσε το ποτήρι σου απέναντι στα εσωτερικά θεριά σου, στους φόβους, τις εμμονές και τα πάθη σου. Κέρασε τις ψευδαισθήσεις σου και κάθε πικρό σου ελάττωμα, μικρό ή μεγάλο. Συμφιλιώσου μαζί τους, εσύ είσαι που θα πάρεις την πρωτοβουλία για να γίνει ο κόσμος σου πιο ειρηνικός. Γκρέμισε τους φράχτες σου για να συμφιλιωθείς με τον «εχθρό» που βρίσκεται εντός σου.

Ο εχθρός σου μπορεί να είναι το αυτάρεσκο εγώ σου, που γυμνό από αξίες και οράματα νοιάζεται μόνο για την πάρτη σου. Ο σκοτισμένος νους σου, που σε φανατίζει. Ο βολεμένος εαυτός σου, που ορίζει ως θέσφατο το τείχος της απομόνωσης σου. Αν έμαθες να ζεις χωριστά με την αλήθεια σου, αν την έβαλες στο περιθώριο της ζωής σου και την έκανες ξένο σώμα, τότε ζεις το δικό σου apartheid κι αυτό είναι που θα πληρώσεις...
Γιατί ότι φυλακίζεις, κάποτε εξεγείρεται με άγριο και βάρβαρο τρόπο, συντρίβοντας τους φράκτες που έχεις υψώσει, όσο γεροί κι αν είναι.
Ύψωσε λοιπόν το ποτήρι σου κι όχι τον φράκτη σου. Βάλε στην παρέα σου την καρδιά σου.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved