Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 20 έως 23 Δεκεμβρίου

Έχω και Πλούτωνα, πάμε μια βόλτα;

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 20 έως 23 Δεκεμβρίου

Μεγάλο το δίλημμα για την Αφροδίτη... Η «Ωραία» του ζωδιακού δέχεται βροχή τις προτάσεις και μάλλον νοιώθει ως... ανεξάρτητη βουλευτίνα, που την προσεταιρίζονται για να υφαρπάξουν την ψήφο της!

Και τι δεν της τάζουν για να ενδώσει, μόνο που στην περίπτωση μας αντί για την Προεδρική εκλογή το διακύβευμα είναι η προσωπική σου ζωή.

Αν δεν την βοηθήσεις να αποφασίσει σύμφωνα με τις δικές σου βουλές, τότε αναγκαστικά θα αποφασίσει μόνη της κι όποιον πάρει... ο Έρωτας, όπως κι αν τον πάρει!

Σε αυτήν την φάση, οι τρεις βασικοί διεκδικητές της καρδιάς της και της καρδιάς σου είναι ο Ουρανός, ο Πλούτωνας και ο Χείρωνας.

Ο Ουρανός σου τάζει ελευθερία, ανεξαρτησία, διαφορετικότητα, θεωρώντας βέβαια ότι αυτά είναι που χρειάζεσαι για να γίνεις ευτυχέστερος κι ας... διαλυθεί το σύμπαν!
Μην διστάσεις να πειραματιστείς, σου λέει, να ξεφύγεις από τα ίδια και τα όμοια. Η ανανέωση σου είναι το ποθούμενο, όχι απαραίτητα επειδή νοιώθεις αλλά κυρίως γιατί σκέφτεσαι όλα αυτά που θα μπορούσες να έχεις κάνει μέχρι τώρα και δεν τολμούσες.
Σκέφτεσαι λοιπόν και πράττεις, ξεκινώντας από την διακήρυξη σου. Το μανιφέστο της αδέσμευτης σχέσης ή ακόμη καλύτερα τα συνταγματικά δικαιώματα του ερωτευμένου.

Άρθρο πρώτο: Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαθέτει το κορμί του όπως του αρέσει.
Άρθρο δεύτερο: Το Α και το Ω μιας σχέσης είναι η πνευματική συνουσία.
Άρθρο τρίτο: Καμία συμφωνία δεν σε δεσμεύει, ούτε κι αυτή.

Όμως την ίδια στιγμή ο πονηρός Πλούτωνας δεν χάνει τον καιρό του με μανιφέστα και εγκεφαλικές προσεγγίσεις αλλά πηγαίνει κατευθείαν στο ψητό, ποντάροντας φυσικά στο αρχέγονο ένστικτο σου, που ως γνωστόν κινεί την Ιστορία.

Ψάξε για να βρεις, σου λέει, την αδελφή ψυχή σου κι εδώ είμαι εγώ. Θα στενάξουν οι σουμιέδες... Κι αν ο/η σύντροφος σου δείχνει απροθυμία να αναγορευτεί στον άνθρωπο της ζωής σου, τότε κακό δικό του. Ο Πλούτωνας είναι άσσος στη χειραγώγηση και στους πειθαναγκασμούς κι έτσι αργά ή γρήγορα θα τον φέρει στα νερά σου.
Αν δε διανοηθεί να τσιλημπουρδήσει, θα... του πάρει το κεφάλι! Τίμια πράγματα, καθαρές λύσεις...

Ουδείς εκ των δύο βέβαια είναι ανοικτός σε κάποιου είδους σύνθεση των αιτημάτων τους. Υπερασπίζονται με φανατισμό τις απόψεις τους. Ελευθερία ή θάνατος, κραυγάζει ο Ουρανός, ή όλα ή τίποτα επιμένει ο Πλούτωνας. Τουλάχιστον συμφωνούν στην απολυτότητα τους αλλά τι να το κάνεις; Το πρόβλημα είναι ότι δείχνουν έτοιμοι να προβούν σε αντίμετρα αν δεν υπακούσεις είτε στον έναν, είτε στον άλλον. Κι από όποια πλευρά κι αν το πάρεις, διάλυση σου μυρίζει... Στο «θάνατος» και στο «τίποτα» θα μείνεις αν προκαλέσεις την μήνη τους.

Η ευτυχία σου περνά από Συμπληγάδες, βιώνεις ένα δράμα, μια τραγωδία κι αν δεν εμφανιστεί άμεσα κάποιος από μηχανής θεός, είναι βέβαιο ότι η ευτυχία σου θα συντριβεί.
Να θυμάσαι όμως ότι μπορεί να έχεις μάθει να αναζητάς τέτοιους θεούς σε κάθε δύσκολη στιγμή σου αλλά στην πραγματικότητα εσύ είσαι ο θεός σου.

Ενώ εσύ στέκεις αμήχανος μεταξύ των δύο άκρων, αναλογιζόμενος πώς είναι δυνατόν να τα συγκεράσεις, χωρίς να πάθεις ζημιά, εμφανίζεται ένας ακόμη από... ωροσκοπίου θεός, ο οποίος είναι φανερό ότι «γέρνει» κατά τον Πλούτωνα μεριά.

Ο Χείρωνας βλέπει με εξαιρετική συμπάθεια το μάντρωμα σου σε μια σχέση, με μόνη διαφορά το ότι γι' αυτόν δεν προέχει το σεξ αλλά η αγκαλιά. Ένα στρωμένο τραπέζι είναι πάντα καλύτερο από ένα στρωμένο κρεβάτι. Μια πυροστιά αρκεί για να σου δώσει αυτό που πραγματικά θέλεις. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει ο Χείρωνας...
Κι όποιος μείνει έξω από το μαντρί θα στερηθεί όλη αυτή τη ζεστασιά, την πασπαλισμένη με ιστορίες των προγόνων σου και με μπόλικο «τσιτσί» για να θυμηθούμε και τον Παπαδιαμάντη, μέρες που είναι.

Σου προσφέρει λοιπόν οικογενειακό κλίμα και την πολυπόθητη αποκατάσταση σου, αρκεί να βγάλεις από το μυαλό σου τα... καινά δαιμόνια του Ουρανού.

Στην πρόκληση του καινούριου, αντιτείνει την συναισθηματική αξία του παλαιού και γνωστού, φτάνοντας συχνά στα δικά του άκρα.
«Παπούτσι από τον τόπο σου...» σου λέει κι αν είναι και ξαναφορεμένο, ακόμα καλύτερα. Διότι όπως και να το κάνεις, αν το φέρει η ανάγκη μια σχέση με «πρώην» έχει το βασικό πλεονέκτημα της οικειότητας με συμπεριφορές και καταστάσεις, συν το μπόνους των αναμνήσεων...

Ουρανός, Πλούτωνας, Χείρωνας...
Άντε τώρα πρέπει να διαλέξεις, γνωρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα βρεις τον μπελά σου. Γιατί αν πάρεις θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, θα βρεις απέναντι σου το αντίπαλο δέος. Αν για παράδειγμα επιλέξεις την σταθερότητα-μονιμότητα θα σου τύχουν τα ανάποδα. Κι αν πάλι κινηθείς με γνώμονα την ελευθερία σου, θα πέσεις πάνω σε άτομα ή καταστάσεις που δεν συνάδουν με αυτό.

Πρόβλημα...

Όμως δεν υπάρχει πρόβλημα, που να μην έχει την λύση του. Κι εδώ είσαι εσύ που θα την δώσεις. Γιατί αν δεν πάρεις μια δική σου θέση και τους αφήσεις να κάνουν ο καθένας του κεφαλιού τους, η ευτυχία σου θα γίνει τρία κομμάτια ή έστω δυόμιση.
Μπορείς βέβαια να πειραματιστείς πηγαίνοντας από το ένα κρεβάτι στο άλλο ή από τη μια αγκαλιά στην άλλη. Χαρά ο Ουρανός...

Αλλά η δική σου πραγματική πρόκληση είναι να βρεις το «τρία σε ένα».

Θα μου πεις είναι εύκολο να βρεις μια σχέση που να είναι ταυτόχρονα αδέσμευτη και δεσμευτική; Εγκεφαλική και βαθιά συναισθηματική; Παραδοσιακή και μοντέρνα την ίδια στιγμή;
Όχι, εύκολο δεν είναι αλλά ούτε και αδύνατο.

Εξ άλλου ο αληθινός έρωτας σου δεν μπορεί να πλαισιώνεται από σχήματα και πεποιθήσεις. Ούτε από μια «σώνει και καλά» ανεξαρτησία, ούτε από μια «επιβεβλημένη» συνοχή.

Τον αληθινό έρωτα σου θα τον βρεις, όταν συνειδητοποιήσεις την αλήθεια σου κι όταν πια δεν θα αντιμετωπίζεις τον σύντροφο σου σαν «αποκούμπι» ή σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα κρίματα σου, τις ενοχές και τα απωθημένα σου αλλά σαν το ένα μέρος μιας δυναμικής σχέσης. Ο καθένας έχει την δική του προσωπικότητα κι αυτή είναι η ελευθερία του, που εμπνέει και την ελευθερία του συντρόφου του.

Να ενώσεις δύο αλήθειες, δύο ελευθερίες, αυτό είναι που ψάχνεις και δεν μπορεί να σου συμβεί παρά μόνον αβίαστα, φυσικά κι επειδή το θέλετε από κοινού. Όχι γιατί το επιβάλλει η ανάγκη, η κοινωνία, οι γείτονες, τα ήθη και οι παραδόσεις σας ή οι εφήμερες ορμές και τα φαντάσματα σας.

Και στέκοντας στο κατώφλι της ευτυχίας σου μπορείς πια να ευχαριστήσεις τους πλανήτες για τη συμμετοχή τους, να τους αποχαιρετήσεις και να αρχίζεις να ζεις τον έρωτα σου πέρα κι έξω από την όποια δικαιοδοσία τους. Στη ζώνη της ολοκλήρωσης σου θα τα έχεις όλα. Ταύτιση και αυτονομία, ενότητα και διαφοροποίηση, κοινές ρίζες και προκλητικό μέλλον.
Θα τα έχεις όλα σε ένα, γι' αυτό αξίζει να προσπαθήσεις.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved