Αστρολογική Εφημερία από 7/6 έως 11/6

Η φυγή, η καλλιτεχνική διάθεση, η χαλάρωση,
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 7/6 έως 11/6

από το Γ. Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG








































Μπορεί ο Κρόνος να σκεπάζει την καθημερινότητα μας στην αρχή της εβδομάδας, τσεκάροντας υποχρεώσεις και καθήκοντα και ο Ποσειδώνας με τη σειρά του να επιφυλάσσεται για ένα ...ροζ κλείσιμο αλλά σίγουρα την παράσταση την κλέβει ο Ερμής!

Τρεις οι όψεις του πλανήτη της επικοινωνίας με τους συνοδοιπόρους του στον ζωδιακό -και οι τρεις «κρυφές»- δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια άκρως ...περιπετειώδη καθημερινότητα, η οποία θα σαγηνεύσει περισσότερο τους πιο ευπροσάρμοστους και δυναμικούς χαρακτήρες, εκείνους δηλαδή που είναι ανοικτοί στις προκλήσεις και καταφέρνουν να κολυμπάνε καλύτερα στο πέλαγος παρά στην σιγουριά της μπανιέρας. Αντίθετα για τον μέσο άνθρωπο ο Ουρανός, ο Πλούτωνας και ο Άρης συνδυασμένοι με τον Ερμή σημαίνουν καθαρούς και ξάστερους ...μπελάδες!

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Την Τρίτη, το τετράγωνο του Ήλιου με τον αστρικό Κρόνο, ευνοεί περισσότερο όσες και όσους βαδίζουν πάνω σε συγκεκριμένους κώδικες ή κανόνες, διαθέτουν μια πολύτιμη εμπειρία και έχουν προνοήσει για τις «στραβές» πολύ πριν προκύψουν. Σε αυτήν την κοσμική «φωτογραφία» βέβαια, ποζάρουν πρώτοι και καμαρωτοί οι Αιγόκεροι, οι Παρθένοι και οι Ταύροι, τρία ζώδια που ξέρουν πως να αξιοποιούν τις αντικειμενικές συνθήκες. Η επιτυχημένη ανταπόκριση τους στις εξετάσεις της ζωής είναι από αυτήν την άποψη η πιθανότερη κατάληξη. Μαζί τους ωστόσο λένε... cheese και όλοι οι χαρακτήρες που ανεξαρτήτως ζωδίου περιμένουν να δικαιωθούν για τις επιλογές τους, έστω και την ύστατη στιγμή. Η σκληρή δουλειά, η τήρηση της δεοντολογίας και η ποιότητα των υπηρεσιών μπορούν να ανταμειφθούν δημιουργώντας μια όαση δικαιοσύνης στη Βαβέλ της αναξιοκρατίας. Σκληρός ο νόμος αλλά νόμος...

Αντίθετα, οι μονίμως βολεμένοι στην ευκολία μιας σκανδαλώδους υποστήριξης και οι απανταχού ...αιθεροβάμονες, είτε θα αναγκαστούν να μετριάσουν και να προσγειώσουν τις απαιτήσεις τους, είτε θα βρουν τον μάστορα τους στο πρόσωπο όλων εκείνων που υποτιμούσαν.

Κατά τα άλλα η Τρίτη και η Τετάρτη προσφέρονται περισσότερο για περιοριστικές κινήσεις που αποσκοπούν στην αποκατάσταση μιας πιο εύρυθμης λειτουργίας, για αποφάσεις που «θέτουν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων», για σοβαρές μελέτες και σε πιο πρακτικό επίπεδο για πωλήσεις.

Γενικά οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για το ξεκίνημα μιας προσπάθειας αλλά κυρίως για την περιφρούρηση της.

Αν γίνουν κινήσεις εκτός ορίων το πιθανότερο είναι να πέσουν σε τοίχο. Το ίδιο και οι βιαστικές ή επιπόλαιες επιλογές, ιδιαίτερα σε επαγγελματικά θέματα και επικοινωνιακούς χειρισμούς.

Η ...γκαντεμιά του Κρόνου μπορεί να κτυπήσει περισσότερο Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, αυτό όμως εξαρτάται κατά πολύ και από τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε γενέθλιο χάρτη χωριστά.

Σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση είναι οι βουλές του Ποσειδώνα, ο οποίος από την Πέμπτη που η Αφροδίτη περνάει στους Διδύμους, αναλαμβάνει να θεραπεύσει πάσα νόσον, έστω και με placebo. Το τετράγωνο του με την Ωραία του ζωδιακού αναμένεται να σκορπίσει πρίγκιπες και βασιλοπούλες μέσα σε μια ομιχλώδη, ρομαντική, όσο και μυστηριακή ατμόσφαιρα, όπου προάγεται η υποκειμενική αίσθηση ευτυχίας του καθένα μας. Εδώ το κλίμα σε σχέση με τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, έχει αντιστραφεί εντελώς και κάθε τι που μας ταξιδεύει ζητάει το μερτικό του, με πρώτον και καλύτερο τον έρωτα. Το δικαίωμα στο όνειρο είναι ζωντανό και επί σκηνής ακόμη κι αν παίρνει την μορφή της Καλυψούς ή των Σειρήνων. Εξ άλλου ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα γινόταν αν ο Οδυσσέας ενέδιδε παρατεταμένα στο κάλεσμα τους, ανατρέποντας την πλοκή της Οδύσσειας. Προσωπικά εκτιμώ πως κάποιον τρόπο θα έβρισκε για να ξεμπλέξει, απλά η Πηνελόπη θα περίμενε μερικά χρόνια παραπάνω...

Η φυγή, η καλλιτεχνική διάθεση, η χαλάρωση, το «γλίστρημα» σε μια άλλη πραγματικότητα, το γλυκό μεθύσι, η αισθησιακή ατμόσφαιρα, τα κεριά, η μουσική, το ηλιοβασίλεμα και βέβαια το ύψιστο Ποσειδώνιο αγαθό της καθημερινότητας μας, ο ύπνος, είναι τα δώρα του πλανήτη για όσες και όσους επιθυμούν να αφεθούν στην υπέρβαση μιας εθελούσιας υπνοβασίας.

Αντίθετα οι αυστηροί πραγματιστές θα βρουν ακριβώς αυτό που περιμένει η λογική τους και στα πλαίσια μιας ασφυκτικά βέβαιης πραγματικότητας αρνείται να μετουσιωθεί μέσα από τα φίλτρα της αγάπης ή της συγχώρεσης των άλλων και του εαυτού μας: Απάτη, απάτη και απάτη.

Άφησα τελευταίο τον Ερμή γιατί πραγματικά το ...πάρτι στους ουρανούς δεν έχει όρια και είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κάποια επιμέρους αναφορά σε κάθε όψη ξεχωριστά. Για την Ιστορία βέβαια θα τις αναφέρω με χρονολογική σειρά από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή: Τετράγωνο με τον αστρικό Ουρανό, αντίθεση με τον αστρικό Πλούτωνα και σύνοδο -ως αστρικός- με τον τροπικό Άρη. Ήτοι ...κουλουβάχατα, ή αλλιώς πλάκωσαν οι βάρβαροι!

Ανατροπές, μηδενισμοί και σούπερ ανταγωνισμοί, εναλλάσσονται με παραδοξότητες, εμμονές «θαψίματα», ανταρσίες αλλά και στον αντίποδα με ταχύτατες εξελίξεις και άμεσες λύσεις ή ευφάνταστες-πρωτότυπες εφαρμογές και αναζητήσεις, που έχουν σαν κοινό παρονομαστή τους την έρευνα. Και δεν εννοώ βέβαια αυτήν στα κινητά ή τα mails του συντρόφου...

Βέβαια, όσον αφορά την επικοινωνία, τις επαφές μας με τους άλλους ανθρώπους, τις μετακινήσεις μας και την συμπεριφορά συσκευών και μηχανημάτων, το μέλλον είναι περίπου προδιαγεγραμμένο, αφού δεν αναμένεται τίποτε το ...φυσιολογικό!

Τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) θα είναι οι άμεσοι κοινωνοί αυτής της ουράνιας απειθαρχίας, που θα αποτυπωθεί έμπρακτα και επί της γης. Στο μόνο που μπορώ να επιστήσω την προσοχή είναι τα ατυχήματα, ιδιαίτερα στην περίπτωση της συνόδου με τον Άρη, η οποία «πιάνει» και τα τέσσερα σταθερά με τους Ταύρους να επισκέπτονται το υαλοπωλείο τους, τους Λέοντες να σπάνε το πρωτόκολλο της αξιοπρέπειας, τους Σκορπιούς να βάζουν ως συνήθως «βόμβες» στα θεμέλια και τους Υδροχόους να προβοκάρουν αδιάκριτα ξεκινώντας από τους εαυτούς τους. Μάλιστα μεταβλητοί και σταθεροί δεν αποκλείεται σε αυτήν την φάση να μπλέξουν τις ζωές και τα νεύρα τους, προβαίνοντας σε μια δημιουργική ή όχι εκτόνωση, ανάλογα με το ταπεραμέντο και την καλλιέργεια του καθενός.

10_jun


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved