Αστρολογική Εφημερία από 4 έως 7 Ιουνίου

Βασικοί αποδέκτες της ενέργειας του Δία
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 4 έως 7 Ιουνίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG


Σίγουρα ζούμε συγκινητικές στιγμές... Ο Δίας περνάει το κατώφλι του Ταύρου και με το ...καλημέρα μας δείχνει μερικές από τις καλές του προθέσεις. Η «κρυφή» σύνοδος του με την Αφροδίτη, μέσα στο πνεύμα του «άδραξε την μέρα», υπόσχεται αν μη τι άλλο ένα ευχάριστο διήμερο, με την διασκέδαση να κτυπάει κόκκινο, για όσες και όσους τουλάχιστον έχουν την διάθεση να ενδώσουν στους γλυκούς πειρασμούς των δύο πλανητών. Τουρτοπόλεμος, εκλεκτό τσιμπούσι ή ταξίδι στην Ντίσνεϊλαντ, η καθημερινότητα αποκτά μια πολύ πιο χαρούμενη διάσταση.

Φυσικά οι υπερβολές, οι σπατάλες και οι επιπολαιότητες δεν θα λείψουν, όμως εκείνο που προέχει είναι η καλή καρδιά!

Σε πιο πρακτικό (δηλαδή χρήσιμο) επίπεδο, ο Δίας μπορεί να συνεισφέρει χωρίς ...αιδώ σε χάρες, μπόνους και «τυχερά», αδιαφορώντας όπως πάντα για το αν οι αποδέκτες «το αξίζουν» ή όχι.

Εκεί που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή είναι σε θέματα ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπου και οι δύο πλανήτες έχουν την προφανή διάθεση ...να τα φορτώσουν στον κόκορα! Κι αν τα καθήκοντα είναι κρίσιμα, τότε η αρχική «ευκαιρία» μπορεί να μετατραπεί γρήγορα σε μια μικρή ή μεγαλύτερη καταστροφή.

Βασικοί αποδέκτες της ενέργειας του Δία και της Αφροδίτης είναι τα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύροι Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), ακολουθούν φυσικά οι Τοξότες και όσες/οι εκ των υπολοίπων έχουν τους δύο πλανήτες σε όψη ή δεσπόζουσα θέση στο προσωπικό τους ωροσκόπιο.

Όσον αφορά πάντως τις κοινωνικές επιρροές αυτής της «κρυφής» συνόδου, τα πράγματα ενδέχεται να μην είναι και τόσο ρόδινα, αφού ο Δίας ως αστρικός σχηματίζει ένα ...ωραιότατο τετράγωνο με τον τροπικό Πλούτωνα. Έχω ήδη επισημάνει τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της όψης (ουσιαστικά πριμοδοτεί μια ακόμη ευρεία ανακατανομή κεφαλαίων υπέρ των ισχυρών) αλλά μπορώ να προσθέσω και τις γενικότερες συνέπειες μιας ογκώδους διέγερσης των απανταχού «σκοτεινών δυνάμεων». Από ιδιάζουσες αγριότητες, μέχρι διακεκριμένες φυσικές καταστροφές έχει το μενού και το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι ....μακριά από εμάς!

Όσο προχωρούμε προς την Τρίτη, το κλίμα θα τείνει να διαφοροποιηθεί, αφού στο τιμόνι των κοσμικών επιρροών κάθεται ο άτεγκτος και σκληροτράχηλος Κρόνος. Και δεν αναφέρομαι βέβαια στο τρίγωνο που σχηματίζει με τον Ερμή αλλά στο «κρυφό» τετράγωνο που σχηματίζει ως αστρικός με τον τροπικό Ήλιο στους Διδύμους.

Καθήκοντα, υποχρεώσεις και αναγκαιότητες αναλαμβάνουν να μας φέρουν στον ...ίσιο δρόμο, θέλοντας και μη. Και με εξαίρεση ίσως τους Αιγόκερους και τους Παρθένους που έχουν στο ...αίμα τους τις λειτουργίες και το «στυλ» του Κρόνου, τα υπόλοιπα έξι παρορμητικά και μεταβλητά ζώδια -ιδιαίτερα Ιχθύες, Δίδυμοι και Τοξότες- ενδέχεται να δοκιμαστούν σκληρά, αντιπαλεύοντας την διάψευση των προσδοκιών τους ή την απόρριψη τους, τόσο σε επαγγελματικά, όσο και σε προσωπικά θέματα. Το βέβαιο είναι πως σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί μια «σοφή» αντιμετώπιση των δυσκολιών και οι εμπειρίες-πραγματικές δυνατότητες του καθένα μας θα βαρύνουν πολύ ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Πιο ευνοημένα σε αυτήν την φάση είναι τα τέσσερα σταθερά ζώδια, που δεν θίγονται άμεσα από τα βέλη του Κρόνου, ενώ επιπλέον εξακολουθούν να έχουν την αμέριστη υποστήριξη του Δία.

6_jun

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved