Ηλιακή έκλειψη Ιουνίου-Το εξπρές του μεσονυκτίου

Δύο ράγες, η μια της ελευθερίας και η άλλη της υποταγής στην μοίρα
Ηλιακή έκλειψη Ιουνίου-Το εξπρές του μεσονυκτίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Πάνω που πάνε να αρχίσουν τα μπάνια του λαού, τσουπ! ...νά’ σου κι οι εκλείψεις. Και όχι μία παρακαλώ αλλά τρεις κολλητές σαν τα βαγόνια ενός συρμού με προορισμό το μέλλον.

Η πρώτη της σειράς γίνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ακριβώς την ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα. Εξπρές του μεσονυκτίου θυμίζει η όλη υπόθεση, πάνω σε δύο ράγες, η μια της ελευθερίας και η άλλη της υποταγής στην μοίρα.

Κι ενώ φαινομενικά πρόκειται για μια ...αθώα έκλειψη στους Διδύμους, χωρίς πολλά-πολλά, μια πιο προσεκτική ανάγνωση αποκαλύπτει πως η συγκεκριμένη έκλειψη έχει πολλά ράμματα για την γούνα μας, τόσο σε συλλογικό-κοσμικό επίπεδο, όσο και για κάθε ζώδιο χωριστά.

 

Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες, φαντάζομαι πως έχουν πάρει το μήνυμα, αφού -δεν μπορεί- η αστρολογική ...τρομοκρατία που συνήθως ασκείται από όλα τα μέσα τους έχει ήδη εντοπίσει ως βασικούς στόχους. Και δικαίως είναι με το όπλο παρά πόδα, έτοιμοι για τις μάχες που έρχονται αλλά το πρόβλημα είναι πως την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι που νομίζουν πως είναι στο απυρόβλητο, ενδέχεται να ...κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου! Μαύρα μεσάνυχτα γίνεται η έκλειψη, μαύρα μεσάνυχτα έχουν κι αυτοί...

Και αναφέρομαι περισσότερο στα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους), τα οποία εκτός από τον Άρη που αυτήν την εποχή τους σκαρώνει διάφορα χουνέρια, καλούνται να διαχειριστούν παράλληλα και την ενέργεια της έκλειψης, έτσι ώστε να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από τις υπερβολές που θα προκύψουν.

Γιατί, όπως έχω επισημάνει και αλλού, μια έκλειψη δεν παράγει μόνον προβλήματα αλλά και εντυπωσιακά πλεονεκτήματα. Από μία άποψη μοιάζει με «αρπαχτή», κάτι που προσωπικά δεν θεωρώ καθόλου, μα καθόλου δυσάρεστο, όταν γίνεται συνειδητά και με γνώση των -ηθικών κυρίως- κινδύνων.

Αρπαχτή στα οικονομικά, στις σχέσεις, στις δουλειές, παντού. Και γι αυτό η φύση μιας έκλειψης προσιδιάζει αρκετά με εκείνη των Διδύμων, του Κριού ή του Τοξότη, τριών ζωδίων στα οποία οφείλουμε πολλά αλλά κυρίως το περιβόητο «μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε»!

 

Τέρμα όμως η αμπελοφιλοσοφία... Όσον αφορά τις ευαίσθητες μοίρες, αυτές είναι βέβαια η 11η των μεταβλητών, όπου γίνεται η έκλειψη αλλά και η 17η των σταθερών, η αστρική δηλαδή θέση της.

Πρακτικά, με βάση την γενέθλια θέση του Ήλιου, αυτό «στοχοποιεί» όσες και όσους έχουν γεννηθεί στις αρχές Ιουνίου, Σεπτεμβρίου, Δεκεμβρίου και Μαρτίου, ως προς τα μεταβλητά, ενώ για τα σταθερά οι αντίστοιχες ημερομηνίες είναι η 8η Μαΐου, η 6η Αυγούστου, η 6η Νοεμβρίου και η 6η Φεβρουαρίου, με 1-2 ημέρες περιθώριο.

Επιπλέον για όσους «σταθερούς» διαμένουν στην Ελλάδα, ο Ωροσκόπος της έκλειψης στον Υδροχόο και το Μεσουράνημα της στον Σκορπιό είναι ακόμη ένας λόγος εγρήγορσης.

 

Ας δούμε όμως σε ποιόν τομέα θα επηρεαστεί το κάθε ζώδιο.

Εκτός από τα όσα δρομολογεί η τροπική εκδοχή της έκλειψης παραθέτω και τις πιθανές συνέπειες της αστρικής της θέσης, όπως επίσης και την σύνθετη εκδοχή, μια πραγματικά πρωτότυπη προσέγγιση η οποία πρακτικά συνδέει τα περιεχόμενα της τροπικής και της αστρικής θέσης.

 

Κριός

Στην τροπική της εκδοχή η έκλειψη αναμένεται να επηρεάσει άμεσα τον τομέα της επικοινωνίας, δημιουργώντας από απίστευτες «συλλήψεις» στο νοητικό επίπεδο, μέχρι μπλακ άουτ σε κινητά, αυτοκίνητα, pc και γενικότερα σε οτιδήποτε προσφέρει καθημερινές και πρακτικές λύσεις. Βεβαίως, τα τεχνικά προβλήματα και οι εκάστοτε ελλείψεις είναι που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα επικοινωνιακό άλμα με την χρήση πλέον της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας. Ακόμη, οι μετακινήσεις και οι επαφές θα είναι υπέρ του δέοντος αυξημένες, ενώ σχετικά σοβαρά θέματα μπορεί να προκύψουν με συγγενικά πρόσωπα (αδέλφια, ξαδέλφια, θείους κλπ) ή με γείτονες.

 

Στην αστρική της εκδοχή ή έκλειψη έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στα οικονομικά, προσφέροντας νέες συναρπαστικές προοπτικές. Και επειδή είναι στη φύση του ζωδίου να κυνηγά το ανέφικτο, τα αποτελέσματα μιας θετικής έκβασης των «επιχειρήσεων» μπορεί να είναι πράγματι ...εκκωφαντικά! Ως προς τις ήδη υπάρχουσες πηγές εισοδήματος όμως οι προοπτικές δεν είναι το ίδιο λαμπρές και δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα ...κλείσιμο της κάνουλας.

 

Στην σύνθετη εκδοχή οι αγορές συσκευών και μηχανημάτων πάσης φύσεως φαντάζουν αναπόφευκτες, είτε σαν επιθυμία, είτε σαν αναγκαιότητα. Οι οικονομικές «εμπλοκές» με συγγενείς είναι επίσης στο πρόγραμμα, ενώ η αφιέρωση χρόνου και χρήματος για την εκμάθηση μιας ιδιαίτερης τεχνικής θα ήταν σίγουρα μια πολύ πιο intellectuel επιλογή.

 

Ταύρος

Στην τροπική της εκδοχή η έκλειψη δίνει έναν άλλο αέρα στα οικονομικά και παρότι οι ευκαιριακές αναζητήσεις δεν είναι στη φύση του ζωδίου, σε αυτήν την φάση είναι σκόπιμο να αξιοποιηθούν. Αντίθετα, ως προς τα ήδη κεκτημένα, τίθεται σαφώς θέμα επαναδιαπραγμάτευσης, η οποία εμπεριέχει τον κίνδυνο μιας ολοκληρωτικής ήττας.

Σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξουν ακραίες ή πρωτόγνωρες επιθυμίες που η ικανοποίηση τους θα επιφέρει μια μοναδική απόλαυση αλλά ίσως και μια ...υπερκόπωση.

 

Στην αστρική της εκδοχή η έκλειψη ίσως αποδειχθεί καταλυτική για μια συνολική στροφή στους στόχους και τις επιδιώξεις. Όταν μια πηγή στερεύει είναι φυσικό να αρχίσει η αναζήτηση της επόμενης. Ξεβόλεμα μεν, αναπότρεπτο δε, αφού όλο το μέλλον φαίνεται να κρίνεται από αυτήν την λεπτομέρεια. Και δεν πρόκειται μόνον για επαγγελματικούς ή κοινωνικούς στόχους αλλά και για πολύ προσωπικά θέματα που άπτονται των σχέσεων. Νέος Ταύρος, νέος σύντροφος...

 

Στην σύνθετη εκδοχή φαίνεται πως το θέμα των κτήσεων γίνεται κεντρικό, αφού μπορούν να επιτευχθούν απίθανοι στόχοι σε ανύποπτο χρόνο. Η υπόθεση θυμίζει τους ξένους επενδυτές που έρχονται στην Ελλάδα για να πάρουν κοψοχρονιά τα «ασημικά». Και παραφράζοντας το γνωστό ρητό «την δόξα πολλοί Ταύροι αποποιήθηκαν, το χρήμα ουδείς».

 

Δίδυμοι

Στην τροπική της εκδοχή η έκλειψη έρχεται να ορίσει ένα νέο ξεκίνημα, ως αναπόφευκτη συνέπεια των αδιεξόδων του πρόσφατου παρελθόντος. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πλήρη μεταμόρφωση που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της την αποπομπή του «άλλου» εαυτού και τη χάραξη μιας ευθείας πορείας. Στοχευμένες επιλογές και μια απόλυτη διάθεση δίνουν την εντύπωση πως η δεδομένη αστάθεια του ζωδίου αποτελεί παρελθόν. Στα θετικά συγκαταλέγονται οι νέες ιδέες και εφαρμογές, ενώ στα αρνητικά η αίσθηση ματαιότητας και η εγκατάλειψη όλων των σημαντικών θεμάτων στην τύχη τους.

 

Στην αστρική της εκδοχή η έκλειψη ταράζει τις εσωτερικές ισορροπίες, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικό ιδιαίτερα σε θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας.

Σίγουρα μπορεί να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος διατροφής, κάθαρσης και εκδίωξης των ...κακών πνευμάτων, από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός «πνιγμού» σε ρηχά μάλιστα νερά. Κάποιες μέθοδοι έχουν άγνωστες παραμέτρους και είναι σκόπιμο να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι πιθανές επιπτώσεις στην υγεία.

 

Στην σύνθετη εκδοχή τονίζονται ακόμη περισσότερο αυτές οι άγνωστες ή εσωτερικές παράμετροι, με τον επιπρόσθετο κίνδυνο μιας σχετικά μακράς απομόνωσης. Ένα επικοινωνιακό μπλακ άουτ δεν είναι και ότι καλύτερο για το ζώδιο, πολύ περισσότερο αν συνδυάζεται με καταθλιπτικές κρίσεις. Το ζητούμενο προς αποφυγήν όλων αυτών είναι το κτίσιμο μιας νέας εσωτερικής πραγματικότητας με αξίες και αρχές που αντέχουν στον χρόνο, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία τους.

 

Καρκίνος

Στην τροπική της εκδοχή η έκλειψη θα επηρεάσει περισσότερο τις εσωτερικές-ψυχικές ισορροπίες αλλά και τα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο. Μοναδικές εσωτερικές εμπειρίες θα δημιουργήσουν το πλαίσιο μιας νέας φιλοσοφίας ως προς την αντιμετώπιση της ζωής. Η απομόνωση για ένα διάστημα μπορεί να γίνει το εφαλτήριο αυτής της ουσιαστικής αναγέννησης και της υπερνίκησης του «εσωτερικού εχθρού» δηλαδή του φόβου και των απωθημένων. Παράλληλα, κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στο φως αποκαλύπτοντας τη δράση και τον ρόλο των απανταχού «καλοθελητών».

 

Στην αστρική της εκδοχή ή έκλειψη θα δώσει το έναυσμα για μια εσπευσμένη συμμετοχή σε συλλογικές δραστηριότητες, δημιουργώντας παράλληλα μια κρίση στις φιλικές σχέσεις. Από τη μία πλευρά ή όλη υπόθεση μπορεί να θυμίζει το «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες», από την άλλη όμως δεν παύει να έχει προοπτικές για την έλευση μιας πολύ δυνατής και ιδιαίτερης φιλίας.

 

Στην σύνθετη εκδοχή, πριμοδοτείται είτε η εμπλοκή σε μια μυστική οργάνωση-συνωμοσία, είτε εξελίξεις στην ζωή φίλων που μάλλον δεν θα είναι ευχάριστες (για παράδειγμα προβλήματα υγείας ή μπλέξιμο με τον νόμο). Εννοείται πως σε κάθε συλλογική προσπάθεια απαιτείται νους και κρίση, ώστε η «συλλογική ευθύνη» να μην γίνει ποτέ προσωπική.

 

Λέων

Στην τροπική της εκδοχή η έκλειψη τείνει να διαμορφώσει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο με διαδοχικές αποχωρήσεις και «εγγραφές» μελών. Μια μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται ως προς την συμμετοχή σε αντικοινωνικές ή ακραίες δραστηριότητες, εκούσια ή ακούσια. Όσον αφορά τα νέα πρόσωπα, μπορεί να μην είναι υπόδειγμα αξιοπιστίας και συνέχειας, ωστόσο δείχνουν με την στάση τους μια διαφορετική όψη της πραγματικότητας, η οποία μπορεί να είναι καθ’ όλα χρήσιμη. Πάντως κάποια από τις παλιές φιλίες δεν στέκει και πολύ καλά στα πόδια της...

 

Στην αστρική της εκδοχή η έκλειψη στοχεύει κατ’ ευθείαν στην καρδιά των επιλογών που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως κεντρικές, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο, τόσο μιας εξαιρετικής διάκρισης, όσο και ενός ανυπόφορου σκανδάλου. Οι σχέσεις με ισχυρά ή σημαίνοντα πρόσωπα μπαίνουν στο μικροσκόπιο και είναι γεγονός πως όσο ψάχνει κάποιος τόσο ...βρίσκει.

 

Στην σύνθετη εκδοχή φαίνεται πως η ανάληψη ενός ξεχωριστού ηγετικού ρόλου στα πλαίσια μιας συλλογικής προσπάθειας είναι ήδη στα σκαριά. Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι αναζητούν ...απεγνωσμένα έναν ηγέτη και είναι επίσης γνωστό πως οι Λέοντες γεννήθηκαν γι αυτό. Βέβαια στην περίπτωση μιας ρήξης με τις όποιες καθεστηκυίες αρχές, τα παρατράγουδα δεν θα λείψουν, πολύ περισσότερο που είτε οι ίδιες οι επιλογές είτε τα ...απόνερα τους θα ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πρόκλησης.

 

Παρθένος

Στην τροπική της εκδοχή η έκλειψη επηρεάζει εφ’ όλης της ύλης στοχεύοντας κυρίως στις πιο σημαντικές υποθέσεις καριέρας, οικογένειας η σχέσεων. Σίγουρα ξεκινά ένας νέος κύκλος εξελίξεων, ο οποίος μάλιστα με δεδομένες και τις επόμενες εκλείψεις έχει τουλάχιστον ένα διετές μέλλον. Τα καλά νέα είναι ότι πρόκειται για καταστάσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος που δεν στερούνται ούτε κερδών, ούτε ...ηδονών. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση αυτός ο νέος δρόμος δεν μπορεί να θεωρηθεί οριστικός ή τελεσίδικος.

Στον αντίποδα η έκλειψη ανατρέποντας τις υπάρχουσες ισορροπίες, ενδέχεται να δημιουργήσει ένα ευδιάκριτο κενό στόχων ή ...εξουσίας.

 

Στην αστρική της εκδοχή η έκλειψη παραπέμπει σε νομικές πράξεις εξαιρετικής σημασίας, σε ιδιαίτερες σπουδές και σε ένα μοναδικό ταξίδι. Ακόμη, μακρινοί ή εξ αγχιστείας συγγενείς φαίνεται να αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις και οι καλές ή όχι σχέσεις μαζί τους θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα.

 

Στην σύνθετη εκδοχή φαίνεται πως ένα επαγγελματικό ταξίδι μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικό για την περαιτέρω πορεία της ζωής. Το ίδιο και η απόκτηση ενός τίτλου σπουδών ή μια νομική πράξη.

 

Ζυγός

Στην τροπική της εκδοχή η έκλειψη αναμένεται να επηρεάσει τον τομέα των σπουδών και των μακρινών ταξιδιών, ενώ μέσα στον «χορό» είναι και οι σχέσεις με μακρινούς ή εξ αγχιστείας συγγενείς. Η κρίση της ...πεθεράς δεν θα είναι απαραίτητα δυσάρεστη, αφού μπορεί να υπάρξει και ένα εντυπωσιακό «γύρισμα». Ένα σημαντικό, όσο και σπάνιο ταξίδι μπαίνει στο πρόγραμμα και για τους πιο πνευματικούς της παρέας σίγουρα θα υπάρξουν μοναδικές προοπτικές και εμπειρίες.

 

Στην αστρική της εκδοχή η έκλειψη τονίζει οικονομικά κυρίως θέματα, με τις ...μάχες να δίνουν και να παίρνουν. Μεγάλο το ρίσκο, μεγάλος ενδεχομένως και ο κίνδυνος απωλειών, από την άλλη πλευρά όμως οι πιθανότητες ενός σημαντικού κέρδους είναι το ίδιο υπαρκτές.

 

Η σύνθετη εκδοχή επισημαίνει την διασύνδεση οικονομικών και νομικών υποθέσεων (για παράδειγμα μια ρύθμιση χρεών ή κάτι ανάλογο) ενώ δεν αποκλείει καθόλου ούτε την επιβολή προστίμων, ούτε την χρηματοδότηση από τα πεθερικά ή τον ...θείο στην Αμερική.

 

Σκορπιός

Στην τροπική της εκδοχή η έκλειψη θα δημιουργήσει νέα οικονομικά δεδομένα και βέβαια είναι περιττό να τονίσω τις εξαιρετικές δυνατότητες που δίνονται για μια ...εξαίσια «αρπαχτή». Η άλλη όψη του νομίσματος είναι βέβαια η ...επιδρομή του ΣΔΟΕ ή κάποιων περιθωριακών που έχουν βάλει στο μάτι μετρητά και τιμαλφή.

 

Στην αστρική της εκδοχή η έκλειψη στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των σχέσεων, παρέχοντας την δυνατότητα για μια νέα αγάπη. Αντίθετα, το «μπλακ άουτ» αναφέρεται περισσότερο σε μια ήδη υπάρχουσα σχέση ή συνεργασία, η οποία είτε παίρνει την άγουσα προς τα ...αποδυτήρια, είτε δοκιμάζεται από εξωτερικά προβλήματα.

 

Η σύνθετη εκδοχή συνδυάζει τα οικονομικά με τις συνεργασίες, κάτι που μπορεί να σημαίνει από την ανεύρεση χρηματοδότη (ενδεχομένως ...μαύρου χρήματος), μέχρι δικαστήρια και προστριβές με νυν συνεργάτες που αποφάσισαν να γίνουν ...πρώην.

 

Τοξότης

Στην τροπική της εκδοχή η έκλειψη επηρεάζει άμεσα τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών, κάτι που έχει διπλή ανάγνωση. Από την μια πλευρά η δημιουργία μιας νέας κατάστασης είναι πιθανή -με ημερομηνία λήξης το πολύ σε ένα χρόνο- ενώ από την άλλη για τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις οι κοσμικές δυνάμεις πριμοδοτούν είτε μια ξαφνική κρίση, είτε κάποια εξωτερικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον συνεργάτη ή τον σύντροφο.

 

Στην αστρική της εκδοχή η έκλειψη θίγει επαγγελματικά θέματα, με τις προοπτικές μιας οικονομικής επιτυχίας να είναι εξαιρετικά ...υπαρκτές. Φυσικά θα υπάρξουν διεκδικήσεις και αντιδικίες, ωστόσο δεν αποκλείεται από ένα αρχικό πρόβλημα να προκύψουν ουσιώδη πλεονεκτήματα.

 

Η σύνθετη εκδοχή συνδέει τη δουλειά με μια συνεργασία και αν πρόκειται για κάτι καινούριο, μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη σε έναν περιορισμένο όμως χρονικό ορίζοντα. Αν πρόκειται για διακοπή συνεργασίας, τότε ...ουδείς αναντικατάστατος!

 

Αιγόκερως

Στην τροπική της εκδοχή η έκλειψη αναμένεται να επηρεάσει κυρίως εργασιακά θέματα και είναι πιθανόν να υπάρξουν προτάσεις για μια ευκαιριακή απασχόληση.

Σε περίπτωση κάποιας ...καταστροφής, δηλαδή απόλυσης, σίγουρα θα υπάρξει κάποια εναλλακτική λύση. Παράλληλα, φαίνεται πως υπάρχει η αναγκαιότητα για μια ευρεία ανανέωση του οικιακού εξοπλισμού ή άλλων εργαλείων της δουλειάς.

 

Στην αστρική της εκδοχή η έκλειψη τονίζει άμεσα την ερωτική ζωή, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα ...ξέφρενο πανηγύρι! Προσωπικά δεν διαβλέπω κάτι κακό σε αυτό, εκτός βέβαια από την περίπτωση, όπου μια νέα γνωριμία θα σημάνει ταυτόχρονα και την αποσταθεροποίηση της προηγούμενης. Μεγάλος ο πειρασμός, μεγάλες και οι φουρτούνες...

 

Στην σύνθετη εκδοχή μπορεί να προκύψει έρωτας στην δουλειά, με όσα πλεονεκτήματα ή ...παρατράγουδα συνεπάγεται αυτό, ενώ ανησυχία μπορεί να προκαλέσει η υγεία ενός αγαπημένου προσώπου.

 

Υδροχόος

Στην τροπική της εκδοχή η έκλειψη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ερωτικό ...κρεσέντο και γενικότερα μια προσωπική ζωή εκτός ορίων. Μοναδικές γνωριμίες αλλά και μοναδικές εμπειρίες συνθέτουν μια νέα πραγματικότητα, η οποία απλά είναι ...μοναδική! Φυσικά τα έντονα συναισθήματα θα είναι διπλής κατεύθυνσης αλλά σε κάθε περίπτωση η αίσθηση της ζωντάνιας θα είναι μια καλή αποζημίωση για τα ποικίλα ...πάθη!

 

Στην αστρική της εκδοχή, η έκλειψη αναφέρεται πρωτίστως σε οικογενειακά-περιουσιακά θέματα, όπου και πρόκειται να δημιουργηθούν πολύ ιδιαίτερες καταστάσεις. Φιλοξενίες αλλά και ...στάσεις θα αλλάξουν τα δεδομένα, ορίζοντας μια νέα πραγματικότητα.

 

Η σύνθετη εκδοχή παραπέμπει σε πολύ ιδιαίτερες εξελίξεις επί προσωπικού, όπως την έλευση ενός παιδιού στην οικογένεια ή αντίθετα την αποχώρηση του και το ...σπίτωμα ενός εραστή ή μιας ερωμένης.

 

Ιχθύες

Στην τροπική της εκδοχή η έκλειψη θα επηρεάσει κυρίως οικογενειακά και περιουσιακά θέματα, όπου μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Σίγουρα η περίοδος δεν προσφέρεται τόσο για αγορές ή νέα ξεκινήματα, όσο για ξεκαθαρίσματα και «καθαρτήριες» διαδικασίες. Νομίζω πως το ...γνωστό «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ταιριάζει γάντι στην περίσταση.

 

Στην αστρική της εκδοχή η έκλειψη θα επιταχύνει τις εξελίξεις σχετικά με αγορές εξοπλισμού, αφού σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι αναπόφευκτες. Ένα ιδιαίτερο και σπάνιο ταξίδι είναι στο πρόγραμμα, όπως επίσης και διάφορα επεισόδια -σοβαρά και μη-στις ζωές συγγενικών προσώπων. Η πνευματική εξέλιξη και ωρίμανση είναι μια ακόμη δημιουργική προοπτική, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με σημαίνουσες γνωριμίες.

 

Η σύνθετη εκδοχή αναφέρεται σε οικογενειακές μεταβολές-αναστατώσεις με πρωταγωνιστές τους συγγενείς, σε αγορά οικιακού εξοπλισμού και σε ένα ταξίδι προς το παρελθόν, ενδεχομένως τον τόπο καταγωγής ή κάτι ανάλογο.

 

 

 

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved