Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 15 έως 17 Οκτωβρίου

Άδραξε τη μέρα

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 15 έως 17 Οκτωβρίου

Είναι αρκετές οι φορές που έχεις θέσει μακροπρόθεσμους στόχους. Ξέρεις, από αυτούς που, ακόμα κι αν δεν προλάβεις να τους υλοποιήσεις, τους μεταθέτεις στους απογόνους σου. Υπάρχουν πολλές ιστορίες πατεράδων και μανάδων που φόρτωσαν τους καημούς, τα χρέη ή τις ψυχικές αναπηρίες τους στα παιδιά τους, καθιστώντας τα υπεύθυνα για ό, τι δεν ολοκλήρωσαν οι ίδιοι. Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα είπαν οι αρχαίοι κι αυτό το γαϊτανάκι της «αμαρτίας» καλά κρατεί.

Τα νέα παιδιά προσπαθούν βέβαια να σπάσουν την παράδοση που τα δυναστεύει κι εκείνα που τα καταφέρνουν καλύτερα έχουν σίγουρα έναν δραστικό Άρη στην μηχανή τους. Έναν Άρη που δεν ανέχεται να είναι απλά ο κρίκος μιας αλυσίδας αλλά σε σπρώχνει σε μια νέα, δική σου αφετηρία.

Αυτόν τον Άρη είναι που καλείσαι να αξιοποιήσεις για μια ακόμη φορά, αρπάζοντας την ευκαιρία από τα μαλλιά.
One shot, one opportunity!
Κι αν ανησυχείς ή φοβάσαι ότι η δράση σου θα γίνει αιτία ρήξεων και συγκρούσεων, χαλώντας την ησυχία σου, δεν έχεις παρά να σκεφτείς ότι σε όλη την διαδρομή του ανθρώπινου πολιτισμού τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, αν σε κάποιες κομβικές στιγμές είχαν ληφθεί οι αποφάσεις και είχαν παρθεί εκείνες οι πρωτοβουλίες που θα έσπαζαν τα δεσμά. Την αλυσίδα των ανεκπλήρωτων πόθων, των απωθημένων που περνάνε στις επόμενες γενιές.
Αν δηλαδή είχε ενεργοποιηθεί ο Άρης στον σωστό χρόνο και τόπο, ο κόσμος σου, ο κόσμος μας θα ήταν σίγουρα καλύτερος.

Ποτέ δεν είναι αργά.

Φυσικά ο Άρης σε κάνει πιο ριψοκίνδυνο, σε θέλει μαχητή ακόμη κι αν όλα τα δεδομένα είναι εναντίον σου. Σε θέλει διεκδικητικό, αποφασιστικό και τολμηρό, χωρίς αυτό να σημαίνει σώνει και καλά ότι θα... χιμήξεις εναντίον του «εχθρού» κραδαίνοντας το τσεκούρι του πολέμου.
Ο δικός σου Άρης μπορεί να έχει διαφορετική στρατηγική κι αυτή είναι που πρέπει να τιμήσεις. Άλλος κυνηγά τον στόχο του ακολουθώντας τον, άλλος του στήνει καρτέρι, άλλος χρησιμοποιεί την δύναμή του κι άλλος την ευφυΐα του. Έτσι κι εσύ, θα κινηθείς με βάση τις δικές σου προδιαγραφές. Τον δικό σου Άρη, μπολιασμένο με την σοφία και την εμπειρία σου.

Και είναι γεγονός ότι όσο καλύτερα γνωρίζεις το αντικείμενο σου, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητές σου να πετύχεις τον στόχο σου, όχι πια κάποιον μακροπρόθεσμο που αχνοφέγγει στον ορίζοντα σου αλλά έναν άμεσο, χειροπιαστό που, πέρα απ' όλα τα άλλα, θα σε αποζημιώσει και με μια γνήσια αίσθηση ζωντάνιας.

Μπορεί να πέσεις
Να κτυπήσεις
Να πονέσεις

Όμως αγωνίζεσαι κι αυτό είναι που μετράει, αρκεί να μην επιτρέψεις να σου κλέψουν το στεφάνι της νίκης σου. Σου έχει συμβεί αρκετές φορές να αγωνίζεσαι για το δίκιο σου, ανακαλύπτοντας τελικά ότι αλλουνού το συμφέρον υπηρετούσες. Σε έβαζαν να τσακώνεσαι, να σκυλιάζεις και να φανατίζεσαι, στις αρένες, τους δρόμους και τα καφενεία. Να βγάζεις το μάτι του υποτιθέμενου εχθρού σου, με τον οποίο μέχρι χθες μπορεί να βαδίζατε χέρι-χέρι. Σε διαιρούσαν και βασίλευαν, σε διαιρούν και βασιλεύουν.

Γι' αυτό, εκτός από την αγωνιστικότητά σου, χρειάζεσαι και τη σοφία σου, την κρίση σου, την διαίσθησή σου. Έτσι θα αποφύγεις τις κακοτοπιές, τα «στησίματα» και θα αγωνιστείς για την αλήθεια σου, την αλήθεια του, την αλήθεια μας..

Άδραξε την μέρα....
να ζήσεις μην φοβηθείς....
να νιώσεις.... να ερωτευτείς....
βυθίσου στην μαγεία της στιγμής....
θα αγαπήσεις και θα αγαπηθείς...
θα πληγώσεις και θα πληγωθείς
από τα λάθη σου θα διδαχθείς
Θα 'μαι εδώ
να σε κρατήσω όταν θα πέσεις
Θα είσαι εκεί
να με σπρώξεις όταν δειλιάσω
τους στόχους μου όταν δεν θα μπορώ να φτάσω
ποτέ μην φοβηθείς να ζήσεις
μην σκέφτεσαι το μετά
ίσως αύριο να είναι αργά
απλώς άδραξε την μέρα

Μπορεί να λες γέρασα πια, οι δυνάμεις μου δεν με κρατούν. Όμως η ορμή της νιότης σου δεν χάθηκε, απλά σκεπάστηκε από τις συμβάσεις σου. Θρονιάστηκε στον καναπέ και φόρεσε παντόφλες, κάτω από τόνους φόβων, απογοητεύσεων και «πρέπει». Εξαγοράστηκε, μόνο που δεν ορίζεις εσύ τις αγορές. Έγινες πιο στατικός, πιο αργός, πιο βολεμένος. Αποδέχτηκες την μοίρα σου, μοιάζεις καταδικασμένος να υποστείς όλα όσα ετοιμάζουν οι άλλοι για σένα, χωρίς εσένα. Σου τάζουν ασφάλεια και σταθερότητα, αποδομώντας αργά και βασανιστικά όλες τις κατακτήσεις σου, που σε έκαναν να νοιώθεις ασφαλής. Σκύψε το κεφάλι, σου λένε, για να μην βλέπεις το πλούσιο τσιμπούσι τους. Ποντάρουν στην αδράνεια σου για να σε καταστήσουν έναν ζωντανό-νεκρό. Έναν συνταξιούχο της ζωής, χωρίς σύνταξη.

Μια σπίθα όμως αρκεί για να αναστήσει την δίψα σου για ζωή.

Η σπίθα του Άρη.

Τα υπόλοιπα τα έχει περιγράψει με υπέροχο τρόπο ο Robin Williams στον «Κύκλο των χαμένων ποιητών». Παρακολούθησε και νιώσε το βίντεο που ακολουθεί.

{youtube}rbG6hmU8lsI&feature=youtu.be{/youtube}

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved