Αστρολογική Εφημερία, από 1 έως 4 Ιουνίου

Όνειρο και φαντασία, κόντρα στην μιζέρια
Αστρολογική Εφημερία, από 1 έως 4 Ιουνίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Φθάσαμε λοιπόν και στον Ιούνιο, τον μήνα των φετινών εκλείψεων. Από αυτήν την άποψη η ευχή για έναν «καλό μήνα» θα μπορούσε να συμπληρωθεί και από την προσδοκία μιας εκκωφαντικής επιτυχίας, αφού είναι γνωστό πως οι εκλείψεις τραβούν στα άκρα τόσο τις αρνητικές, όσο και τις θετικές τάσεις.

Η πρώτη έκλειψη της σειράς -στους Διδύμους φυσικά- γίνεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ανοίγοντας το κουτί με τα δώρα (όχι απαραίτητα της Πανδώρας) στην ζωή των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες). Τυπικά θα επηρεαστούν άμεσα όσες και όσοι έχουν γενέθλια στις δύο-τρεις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, του Σεπτεμβρίου, του Δεκεμβρίου και του Μαρτίου, επειδή ωστόσο όλοι μπορεί να έχουμε κάποιον πλανήτη ή σημείο στην 11η μοίρα ενός εκ των μεταβλητών, το θέμα τελικά μπορεί να αφορά τον οποιονδήποτε.

Επιπλέον, η αστρική θέση της έκλειψης είναι στην 17η μοίρα του Ταύρου, οπότε μπαίνει στον χορό και μια μερίδα των εκπροσώπων των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος), όσων δηλαδή έχουν γενέθλια περίπου στις 8 Μαΐου, τις 6 Αυγούστου, τις 6 Νοεμβρίου ή τις 6 Φεβρουαρίου, ενώ και πάλι ενδέχεται να επηρεαστούν όσες και όσοι έχουν κάτι σημαντικό σε αυτήν την μοίρα των σταθερών.

Μερικές ακόμη περιοχές ευαίσθητων τροπικών μοιρών είναι οι 3 έως 5 και 24 έως 26 των σταθερών, αφού τουλάχιστον για την Ελλάδα εκεί περίπου βρίσκονται ο Ωροσκόπος και το Μεσουράνημα του Ωροσκοπίου της έκλειψης. Τελικά δηλαδή μπορεί η έκλειψη να γίνεται στον μεταβλητό σταυρό αλλά η ...καμπάνα κτυπά πολύ περισσότερο για τα τέσσερα σταθερά.

solar_eclipse_june_copy

Όσον αφορά τις περαιτέρω λεπτομέρειες ή τις ενδεχόμενες συνέπειες και στα υπόλοιπα ζώδια θα υπάρξει βέβαια μια ιδιαίτερη αναφορά σε άλλο ειδικό άρθρο, όπως έχει ήδη υπάρξει μια ανάλογη για τις κοσμικές επιπτώσεις της έκλειψης σε συλλογικό επίπεδο. Να θυμίσω απλά ότι η διάρκεια της επιρροής μιας έκλειψης δεν εξαντλείται σε μια η δύο ημέρες αλλά εκτείνεται για τουλάχιστον ένα μήνα, ενδεχομένως και αρκετά περισσότερο.

 

Αυτό που απομένει λοιπόν είναι να δούμε τι άλλο ενδιαφέρον τίκτεται στους ουρανούς τις ημέρες που έπονται.

Το τρίγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να λειτουργήσει εξισορροπητικά, τόσο σε σχέση με τις ακρότητες που προηγήθηκαν (την Τρίτη είχαμε ένα «κρυφό» τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού), όσο και με τις όποιες υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις.

Με δεδομένη μάλιστα την θέση του Ήλιου στους Διδύμους η πιθανότητα της συνύπαρξης παράλληλων όσο και αντιφατικών τάσεων-καταστάσεων είναι κάτι περισσότερο από πιθανή.

 

Η είσοδος του Ερμή στους Διδύμους (θα παραμείνει στο ζώδιο μέχρι τις 16/6) έχει ως ...αναπόφευκτη συνέπεια το τετράγωνο του με τον Ποσειδώνα, το οποίο σχηματίζεται με ακρίβεια την Παρασκευή. Αβλεψίες, λάθη και εξαπατήσεις είναι συνήθως η αρνητική εκδοχή μιας τέτοιας όψης, με τα ψέματα και τις φήμες να ...οργιάζουν.

Από την άλλη πλευρά, η αφέλεια και η καλοπροαίρετη διάθεση, που πρακτικά ευθύνονται για τις επιτυχίες των απανταχού «αετονύχηδων», συμπορεύονται με τις ρομαντικές πινελιές και έναν ουσιώδη ανθρωπισμό, στοιχεία που σίγουρα μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα μας ...ευγενέστερη.

Ακόμη, η διαίσθηση μπορεί να μας οδηγήσει στον σωστό δρόμο, έστω και αν «υπνοβατούμε», ενώ στο φόρτε τους βρίσκονται οι καλλιτεχνικές και εν γένει πολιτιστικές δραστηριότητες. Σε κάποιες περιπτώσεις η δημιουργική χαλάρωση που επαγγέλλεται η όψη μπορεί να επιτευχθεί, όχι μέσω του ύπνου ή της φαντασίας αλλά ύστερα από την κατανάλωση αλκοόλ ή την χρήση άλλων γνωστών και ...μη εξαιρετέων ουσιών.

 

Αστοχίες ή «μυστηριώδη» προβλήματα ενδέχεται να υπάρξουν σε συσκευές και μηχανήματα, ενώ γενικά οι αγορές κάτω από αυτές τις συνθήκες κρίνονται ως ακατάλληλες αφού ότι και αν αγοράσουμε κάποια στιγμή θα ...χαθεί από τα μάτια μας.

Μεγαλύτερη ευαισθησία στην συγκεκριμένη όψη έχουν βέβαια εκείνες κι εκείνοι που έχουν γεννηθεί στις πρώτες-πρώτες ημέρες των μεταβλητών ζωδίων αλλά με κριτήριο τις αστρικές θέσεις των δύο πλανητών, μια ανάλογη ευπάθεια μπορεί να επιδείξουν και όσες/οι εκ των σταθερών ανήκουν στο πρώτο δεκαήμερο.

 

Το εξάγωνο του Ερμή με τον Ουρανό που γίνεται το Σάββατο θα συμβάλλει σε μια αντιστροφή του κλίματος -προς το θετικότερο- αφού συνδυάζεται με την πληθωρική επανεμφάνιση του Δία. Η είσοδος βέβαια του «χοντρού» στον Ταύρο το ερχόμενο Σάββατο είναι ένα από τα headlines της χρονιάς και γι’ αυτό θα υπάρξει μια ειδική αναφορά, στην συγκεκριμένη φάση όμως εκείνο που προέχει είναι η «κρυφή» σύνοδος του με την Αφροδίτη, μια όψη που υπόσχεται ένα αν μη τι άλλο διασκεδαστικό weekend.

 

Περισσότερα όμως για αυτό το θέμα και ότι ακόμη θα διαμειφθεί στους ουρανούς το ΣΚ, θα υπάρξουν στην επόμενη «Εφημερία».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved