Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 1 έως 3 Οκτωβρίου

Υπάρχει και ευτυχισμένος Κρόνος

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 1 έως 3 Οκτωβρίου

Η σύνοδος της Δήμητρας με τον Κρόνο φέρνει στο προσκήνιο πιέσεις, κρίσεις και περικοπές, κάτι όμως που δεν πρέπει να σε τρομάξει. Ξέρεις ότι οι μεγάλες αποφάσεις παίρνονται όταν τα πράγματα ζορίζουν κι από αυτήν την άποψη το μέλλον σου βρίσκεται στα χέρια σου. Ίσως χρειαστεί να κόψεις δεσμούς, να διεκδικήσεις το δίκιο σου κόντρα στα προγνωστικά, όλα αυτά όμως δεν είναι παρά μια λαμπρή ευκαιρία για να γνωρίσεις τον... ευτυχισμένο Κρόνο σου!

Θα μου πεις, που βρέθηκε αυτός; Γιατί αλλιώς τα έχεις μάθει.

Δυσβάστακτες ευθύνες, ενοχές, ανασφάλειες, καταθλίψεις...
Τάξις και ηθική... Τουλάχιστον στα φανερά, αφού στα κρυφά μπορείς να κάνεις ό, τι θέλεις.
Υποκρισία;
Έχεις συνηθίσει σε αυτήν, όπως έχεις μάθει πια τον Κρόνο, απ' έξω κι ανακατωτά.

Καλό παιδί, αλλά λίγο μουρτζούφλης και κολλημένος με τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις και τα «πρέπει». Το μότο του είναι «ό, τι πει ο κόσμος», τα δικά σου βλέπεις έρχονται τελευταία και καταϊδρωμένα. Εσύ δεν ξέρεις, ακόμα μαθαίνεις και συνεχίζεις να μαζεύεις τις αποδείξεις της επάρκειας σου.

Του αρέσει μάλιστα να σε αγχώνει, κι αν πρόκειται για μια ατέλειά σου σε κάνει να βλέπεις το τόσο, τοοόσο, να κάνεις την τρίχα, τριχιά. Στο σπουδαστήριο της ζωής έχεις δέκα πτυχία αλλά δεν νοιώθεις έτοιμος, σου λείπει το ενδέκατο, το δωδέκατο... Γι' αυτό πασχίζεις και μόλις τα πάρεις όλα, λες ότι θα τα τρίψεις στη μούρη όσων σε αμφισβητούν, θα δικαιωθείς κι ας είσαι με το ένα πόδι στον τάφο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, σου λέει ο Κρόνος... Σπεύδε βραδέως κι όταν –και αν- πάρεις σύνταξη θα μπορέσεις επιτέλους να ασχοληθείς με αυτά που πραγματικά σε γεμίζουν ή σου προσφέρουν χαρά.

Του αρέσει ακόμη να σε φορτώνει με τα προβλήματα των άλλων, να πληρώνεις τα σπασμένα... Να υπομένεις αγόγγυστα το... κακό σου «κάρμα». Γιατί, δεν μπορεί... φταις και θα πληρώσεις!
Εσύ φταις για την αδικία του κόσμου τούτου και την πτώση των αξιών. Φταις για τη μίζερη ζωή των άλλων, για τα κάθε λογής προβλήματα, για το χρέος, για την παγκόσμια κρίση. Στο έλεγαν από παιδί, οι γονείς σου, οι γείτονες, ο κόσμος όλος. Εσύ φταις ή μήπως όχι;

Ακολουθώντας κατά πόδας τις βουλές του Κρόνου δεν προφταίνεις να φέρνεις βόλτα τις «τρύπες» που ανοίγονται στη ζωή σου. Νοιώθεις υπεύθυνος για όλα, χωρίς όμως να τα ορίζεις και μόλις κλείσεις τη μια, ανοίγει άλλη. Αυτό είναι το σύστημα του «Παππού» για να σε κρατάει σε εγρήγορση.

Και πότε παρακαλώ θα γίνεις ευτυχισμένος;
Όταν εξαφανιστεί από τους ουρανούς ο μπάρμπα Κρόνος;

Κάτι δεν πάει καλά εδώ...
Μήπως τελικά «βλέπεις» μόνον τον βασανιστή Κρόνο, τον... κακόκρονο να 'χεις που λένε;

Κι αν σου γράψω ότι ο Κρόνος θέλει πρώτος απ' όλους την ευτυχία σου, μπορεί να με πάρεις στο ψιλό.

Όμως, έτσι είναι. Αυτός ο «αχώνευτος» τύπος που εξακολουθεί –με την άδεια σου- να σε βασανίζει είναι ο παλιός Κρόνος, αυτός που σε συντρόφεψε από τα πρώτα σου βήματα με τιμωρίες και κανόνες, κάνοντάς σε ίσως να χάσεις πολλά από την παιδικότητα σου. Είναι αυτός που σε έκανε να νοιώθεις ατελής, λες και οι άλλοι που διαρκώς καρπώνονται τους κόπους και τα δικαιώματά σου είναι τέλειοι... Απλά τους είναι εύκολο να μην υποτιμάνε τον εαυτό τους, να θεωρούν ότι όλοι τους χρωστάνε κι ας μην έχουν κανένα ουσιαστικό προσόν.

Τώρα όμως μεγάλωσες και δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν. Διαπίστωσες ότι μπορείς να ζήσεις και χωρίς διαρκές άγχος. Έμαθες ότι η δύναμη που υπάρχει μέσα σου δεν πιστοποιείται σώνει και καλά από τις «τυπικές προϋποθέσεις». Την εμπιστεύεσαι, έχοντας δει στην πράξη τι έχεις καταφέρει.

Είσαι κοντά στο να βρεις και να αγκαλιάσεις την αλήθεια σου, την κρυμμένη πίσω από χιλιάδες «πρέπει» και «ανάγκες».
Είσαι κοντά στο να αγγίξεις τον ευτυχισμένο Κρόνο σου.

Αυτόν, που σε κάνει κύριο του εαυτού σου και διοικητή της ζωής σου. Αυτόν που σε βάζει να βαδίσεις στο δικό σου μονοπάτι, με την δική σου περπατησιά. Καλοί και άγιοι οι γενικοί νόμοι και κανόνες αλλά μπροστά στους δικούς σου που κτίστηκαν και ζυμώθηκαν μέσα στην ίδια τη ζωή σου, δεν πιάνουν χαρτωσιά.

Έτσι, έμαθες σιγά-σιγά να επωμίζεσαι μόνον αυτά που σου αναλογούν κι όχι τον σταυρό του μαρτυρίου. Να βάζεις τα πράγματα στη θέση τους και τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Ήρεμα κι απλά με τα συμπλέγματα σου αφημένα σε μια γωνιά. Με τα δανεικά όνειρα και τα «πρέπει» των άλλων παροπλισμένα. Με τις ενοχές σου στον... αγύριστο!

Κι αυτό που γίνεσαι δεν μπορεί να στο πάρει κανένας. Είσαι ασφαλής, σίγουρος και σταθερός σαν βράχος. Ήσουν και παλαιότερα, μα δεν το είχες συνειδητοποιήσει, νόμιζες ότι λειτουργώντας έξω από τους κανόνες τους θα σπάσεις, θα ρευστοποιηθείς, μα στην πραγματικότητα ήσουν ένα ζυμαράκι στα χέρια των συμφερόντων τους. Κι αν δεν το 'χεις κάνει ακόμη, τώρα ήρθε η στιγμή να χειραφετηθείς από τη μιζέρια, πατώντας γερά στα πόδια σου.

Ήρθε η ώρα να τραγουδήσεις:

Πάει ο παλιός ο Κρόνος,
Ας γιορτάσουμε παιδιά
Και του χωρισμού ο πόνος
Ας κοιμάται στην καρδιά

Καλή... Κρονιά!

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved