Τα SOS της εβδομάδας, από 26/9 έως 2/10

Ποια ζώδια θα επηρεάσουν οι όψεις των πλανητών την εβδομάδα που έρχεται;

Τα SOS της εβδομάδας, από 26/9 έως 2/10

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Γνωρίζεις πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να σε ευνοούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Πρόκειται αντίστοιχα για τις διαθέσιμες δημιουργικές εφαρμογές και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα σου. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης σου. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία σου.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμόζεσαι κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Να ξέρεις ότι η ενέργεια δεν χάνεται και αν τυχόν γίνεις «στόχος» μιας δύσκολης επιρροής, τα ευχολόγια δεν θα σε βοηθήσουν. Εκείνο που πρέπει να κάνεις, όσο βέβαια περνάει από το χέρι σου είναι το να προχωρήσεις έγκαιρα στις εκάστοτε ενεργειακά ισοδύναμες εφαρμογές, ώστε να αποτρέψεις μια ανεπιθύμητη SOS εκδήλωση. Ο δημιουργός κυβερνάει τα άστρα, αυτό είναι το μήνυμα και... καλή σου επιτυχία!

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να σε επηρεάσουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών.)

Από 26/9 έως 2/10

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου, το οποίο φαίνεται να κρύβει προκλήσεις, ρήξεις και δύσκολα «στοιχήματα».
Κι αυτό, όχι τόσο από τις όψεις που «κλείνουν» κατά την διάρκειά του, όσο εξ αιτίας αυτών που τελούν υπό σχηματισμό και θα κλείσουν με ακρίβεια στις αρχές Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο Άρης, ο η Δήμητρα, ο Κρόνος και ο Χείρωνας εμπλέκονται από κοινού σε ένα σχήμα που απαιτεί τουλάχιστον την προσοχή και την εγρήγορσή σου.
Τα οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις ύστερα από τις πιέσεις που θα δεχτείς, μπορεί να είναι μοναδικά, από την άλλη πλευρά όμως σίγουρα θα κληθείς να αντιμετωπίσεις εξωτερικές εντάσεις –ακόμη κι αγριότητες- που δεν είναι «του χεριού σου».

Άρης-Χείρωνας

Κατ' αρχήν, το τετράγωνο του Άρη με τον Χείρωνα (η όψη τυπικά σχηματίζεται με ακρίβεια στις 4/10), αναμένεται να σε φέρει ενώπιον καταστάσεων που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν και η επανεμφάνισή τους στο προσκήνιο δεν γίνεται και με τους πιο... ειρηνικούς όρους. Εδώ θα έχεις μια ουσιαστική ευκαιρία να τελειώσεις μια και καλή με απωθημένα ή «φαντάσματα» που ακόμη σε δυναστεύουν, παρεμποδίζοντας την πρόοδό σου. Ή πάλι να σκάψεις –κυριολεκτικά και μεταφορικά- φέρνοντας στο φως αλήθειες και ευρήματα που περίμεναν... υπομονετικά την σκαπάνη σου.
Η όψη παραπέμπει επίσης σε οικοδομικές εργασίες αλλά και διεκδικήσεις –ενίοτε σφοδρές- σχετικά με ακίνητα ή κάποια οικογενειακή υπόθεση.

Από την άλλη πλευρά όμως, η επιθετικότητα του Άρη μπορεί να εκδηλωθεί πολύ πιο εύκολα μέσα στην οικογένεια σου, το σπίτι σου ή γενικότερα τους κλειστούς χώρους και καταλαβαίνεις ότι θα είναι δύσκολο να νοιώσεις ασφαλής στο «λιμάνι» σου. Μέχρι και τα εγκλήματα τιμής «παίζουν», οπότε αν αντιληφθείς ότι η κατάσταση «ξεφεύγει», μην το πάρεις ανάλαφρα. Ακόμη, ενδέχεται να έρθουν στο φως κάποια επικίνδυνα υλικά –ακόμη και βόμβες- από το παρελθόν κι αν εσύ μπορείς να αξιολογήσεις την κατάσταση και να λάβεις τα μέτρα σου, σκέψου ότι δεν συμβαίνει το ίδιο με το παιδί σου, που καλό είναι να περιορίσει τις «εξερευνητικές» τάσεις του.

Η όψη θα επηρεάσει πρωτίστως: Τοξότες, Ιχθύες, Παρθένους, Διδύμους, Καρκίνους, Κριούς και σε ένα στενότερο πλαίσιο Σκορπιούς, Ταύρους, Λέοντες ή Υδροχόους, του δευτέρου δεκαημέρου.

Σε συλλογικό επίπεδο πάλι, η συγκεκριμένη όψη είναι πολύ πιθανόν να συμβάλλει στην αναζωπύρωση τοπικιστικών ή εθνικιστικών συγκρούσεων, με τον ρατσισμό να... καιροφυλακτεί. Ανάλογη ένταση μπορεί να προκύψει και στους κόλπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ή σε κλειστούς χώρους που φιλοξενούν μετανάστες και κάθε είδους φυλακή.
Παράλληλα, δημιουργούνται κίνδυνοι για κτίρια –ακόμη και οικοδομικά συγκροτήματα- εξ αιτίας μιας έκρηξης ή πυρκαγιάς. Η εκκένωση περιοχών είναι ένα από τα... αγαπημένα «σπορ» των όψεων Άρη-Χείρωνα, κάτι βέβαια που μπορεί να συμβεί και λόγω μιας φυσικής καταστροφής. Πλημμύρα, κατολίσθηση, τυφώνας, σεισμός, όποια κι αν είναι η αιτία, το πρόβλημα θα είναι μεγάλο.

Όσον αφορά στις θετικές συνέπειες, αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τα οποία είναι και εξαιρετικά επίκαιρα. Το τι έχουν να δουν τα μάτια μας, μόνον ο... Χείρωνας το ξέρει αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα λείψουν και οι... συνήθεις διαμάχες μεταξύ των ειδικών. Ευκαιρία να γίνεις κι εσύ... αρχαιολόγος!

Δήμητρα-Κρόνος- αστρικός Άρης

Η σύνοδος των δύο πρώτων πλανητών στο Σκορπιό, η οποία τυπικά «κλείνει» με ακρίβεια στις 5/10, είναι σχεδόν... συνώνυμη με σκληρά περιοριστικά μέτρα, από το οικονομικό και εργασιακό πεδίο, μέχρι τους κόλπους της πολιτικής. Το «ανάγκα και θεοί πείθονται» είναι το κυρίαρχο «μότο» του Κρόνου, ο οποίος είναι βέβαιο πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να σε «πείσει» ότι ο δικός του δρόμος είναι η μόνη λύση που διαθέτεις.
Εδώ στις πιέσεις συμπεριλαμβάνονται και οι κάθε είδους πειθαναγκασμοί, συνοδευόμενοι από την... συνήθη ανασφάλεια και τα ενοχικά σύνδρομα του Κρόνου, ενώ δεν αποκλείεται κάποια στενόχωρα περιστατικά να ανοίξουν την πόρτα της κατάθλιψης.

Ωστόσο, η «κρυφή» σύμπραξη του αστρικού Άρη στον Σκορπιό, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για οξύτατες αντιδράσεις σε μια τέτοια πολιτική και ξέρεις τι μπορεί να κάνει ο Άρης όταν «τα παίρνει στο κρανίο». Η κατάθλιψη μπορεί εύκολα να «γυρίσει» σε μανιοκατάθλιψη και η αντίδραση στους περιορισμούς να τα κάνει όλα «γης Μαδιάμ»..

Ουσιαστικά καλείσαι να διαχειριστείς την ενέργεια μιας όψης Άρη-Κρόνου, ενισχυμένης όμως από την παρουσία της Δήμητρας, που σου θυμίζω ότι μεταξύ άλλων έχει να κάνει με τις συνεργασίες και γενικότερα τους «άλλους». Άρα, εδώ δεν σου αρκεί μια «εσωτερική» συμβιβαστική πολιτική, να ζυγίσεις δηλαδή τα πρέπει με τα θέλω σου, αφού η συμμετοχή των «άλλων» στο παιχνίδι έχει τις δικές της ξεχωριστές απαιτήσεις. Κι αν η καθημερινότητα σου, θυμίσει σε κάποιες στιγμές... στρατόπεδο, φρόντισε να είσαι εσύ ο διοικητής του, αρκεί βέβαια να έχεις και τα ανάλογα προσόντα. Διαφορετικά, φρόντισε απλά να υπερασπιστείς τα στοιχειώδη δικαιώματα σου, αφού αν περιμένεις από τους άλλους... σώθηκες!

Όσον αφορά στις νέες πρωτοβουλίες, το χειρότερο που θα μπορούσες να κάνεις κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι το να συνάψεις μια συμφωνία, η οποία –τουλάχιστον- δεν θα ευδοκιμήσει, όπως εξ άλλου και κάθε είδους συλλογική προσπάθεια ή οτιδήποτε απευθύνεται στο κοινό. Μόνον σε πολύ ειδικό και «κλειστό» κοινό μπορείς να απευθυνθείς, έχοντας παράλληλα ως δεδομένη την οξεία αντίδραση κάποιων «απέναντι» κύκλων.

Ο συμβιβασμός θα πρέπει να είναι το πρώτο σου μέλημα και στην περίπτωση μιας νομικής εμπλοκής. Κάτω από αυτές τις συνθήκες κανείς δεν μπορεί να έχει το 100% αυτών που θεωρεί πως δικαιούται.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Ζυγούς, Αιγόκερους, Σκορπιούς, Ταύρους και σε ένα στενότερο πλαίσιο Τοξότες ή Διδύμους του δευτέρου δεκαημέρου και τους Κριούς, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 26η μοίρα του ζωδίου τους.

Σε συλλογικό επίπεδο αυτή η... τριμερής πλανητική συνδιάσκεψη αναμένεται να συμβάλλει σε μια οξύτατη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Πολιτικές και νομικές διώξεις είναι στο πρόγραμμα, με εμπλοκή μάλιστα του δημοσιογραφικού κόσμου και των ΜΜΕ, ενώ εξαιρετικά «στριμωγμένο» δείχνει να είναι και το τραπεζικό σύστημα, αφού κάποιες «χοντρές» παρατυπίες, ανεπάρκειες και «φούσκες» θα βγουν στην επιφάνεια. Ανάλογες πιέσεις προβλέπονται για τα Χρηματιστήρια κι εδώ είναι σαφές ότι δημιουργούνται κίνδυνοι για «ασύμμετρες» επιπτώσεις και ανεπιθύμητα φαινόμενα ντόμινο στην Οικονομία.
Ακόμη κι αν δεν συμβεί κάτι δραματικό άμεσα, ουσιαστικά πρόκειται για τα προεόρτια όσων θα ακολουθήσουν με την «χορηγία» της επερχόμενης Ηλιακής έκλειψης στον Σκορπιό.
Φαίνεται πως ο Κρόνος, έχει κατά νου ένα αρκούντως «θεαματικό» κλείσιμο της παρουσίας του στον Σκορπιό, λίγο πριν αποχωρήσει από το ζώδιο για πρώτη φορά.

Φυσικά μπορεί να υπάρξουν και θετικές εξελίξεις, κυρίως στην κατεύθυνση της αποκάλυψης διαπλεκομένων συμφερόντων, με την Δικαιοσύνη να έχει τον πρώτο λόγο. Μπορεί ακόμη να τεθούν οι βάσεις ενός γενναίου «κουρέματος». Στο χρέος βέβαια και όχι στις καταθέσεις σου, με τις οποίες έτσι κι αλλιώς ο Κρόνος «φλερτάρει» το τελευταίο διάστημα... Κάτι καινούριο έχει να σου πει;

Χείρωνας-Κρόνος

Το «κρυφό» τετράγωνο του αστρικού Χείρωνα με τον τροπικό Κρόνο είναι βέβαια μια όψη μακράς χρονικής εμβέλειας, η οποία όμως αναμένεται να «φορτσάρει» τις επόμενες ημέρες με την συνδρομή φυσικά του Άρη.

Η φύση της όψης είναι σαφώς καταθλιπτική και αν σε «πιάσει» προσωπικά θα έχεις να κάνεις με μια αίσθηση εγκλωβισμού –είτε υποκειμενική, είτε αντικειμενική- που μπορεί να σε εξωθήσει σε ακραίες επιλογές. Παράλληλα φαίνεται πως οι συνθήκες για την ρύθμιση θεμάτων ακίνητης περιουσίας δεν είναι οι κατάλληλες, παρά μόνον εάν επιθυμείς να «παγώσεις» μια διαδικασία. Είναι ίσως ο μόνος ορθός δρόμος, προκειμένου να αποφύγεις περιουσιακές απώλειες.

Η όψη θα επηρεάσει πρωτίστως: Σκορπιούς, Ιχθύες, Αιγόκερους, Καρκίνους και σε ένα στενότερο πλαίσιο τους Υδροχόους που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 20η μοίρα του ζωδίου τους.

Σε συλλογικό επίπεδο, η σύμπραξη Κρόνου-Χείρωνα παραπέμπει κυρίως στην πλήρη απαξίωση των ακινήτων, ένα φαινόμενο που τον τελευταίο καιρό έχει πάρει διαστάσεις λαίλαπας. Δυστυχώς, «παίζουν» και οι πλειστηριασμοί, που αναμένεται να ενταθούν, όχι πάντως χωρίς –ενίοτε ακραίες- αντιδράσεις.

Και μετά από όλα αυτά τα... ωραία ας δούμε τις υπόλοιπες όψεις του επταημέρου με χρονολογική σειρά:

Το βράδυ της Πέμπτης κλείνει με ακρίβεια το τρίγωνο ανάμεσα στον Δία και τον Ουρανό (Λέων-Κριός, 15η μοίρα), μια όψη που διαπνέεται από το... σύνδρομο της ξαφνικής όσο και απρόβλεπτης τύχης. Συνήθως ο Δίας δεν βάζει ως προϋπόθεση την δική σου προσπάθεια ή συμμετοχή, απλά σου δίνει κι αν θες το παίρνεις... Αυτήν την τύχη καλείσαι να αξιοποιήσεις, όπως επίσης και την ικανότητα σου να προσαρμόζεσαι άμεσα σε νέα δεδομένα. Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές που μπορεί να σε ωφελήσουν, κάτι που θα γίνει ευκολότερα αν δείξεις... προθυμία!

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Κριούς, Λέοντες, Τοξότες, Υδροχόους και σε ένα στενότερο πλαίσιο Καρκίνους, Ιχθύες και Σκορπιούς, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 21η μοίρα του ζωδίου τους.

Σε συλλογικό επίπεδο η όψη εμπλέκεται στα ... πάντα, διατηρώντας το ρηξικέλευθο πνεύμα της. Γεγονός είναι ότι έχει αποδειχθεί πολύ πιο αποδοτική στον επιστημονικό τομέα (ανακαλύψεις, εφευρέσεις κλπ), αφού στον κοινωνικό συχνά δεν... παραλείπει να συνδράμει στην δημιουργία καταστάσεων ή την σύσταση φορέων με μάλλον ακραία χαρακτηριστικά.
Μην ξεχνάς ότι η «επαναστατικότητα» του Ουρανού, την οποία τροφοδοτεί πλουσιοπάροχα ο Δίας, ιδεολογικά μπορεί να είναι «διπλής όψεως», τόσο δηλαδή σε μια προοδευτική ,όσο και σε μια αντιδραστική κατεύθυνση.
Μια ακόμη πιθανή δυσάρεστη παρενέργεια της όψης είναι τα αεροπορικά δυστυχήματα...

Το Σάββατο, ο αστρικός Άρης σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον τροπικό Δία (Σκορπιός-Λέων, 15η μοίρα), δίνοντας την μέγιστη δυνατή διάσταση στην αποτελεσματικότητα των προσπαθειών σου.
Πρακτικά το πλεόνασμα της ενέργειας σου «απαιτεί» δημιουργικές διεξόδους, πολύ περισσότερο που σε διαφορετική περίπτωση «απειλεί» να σε κάψει, είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά. Η «αγάπη» των δύο πλανητών στις φωτιές παντός είδους είναι παροιμιώδης γι' αυτό αν έχεις να κάνεις με εύφλεκτα υλικά, λάβε έγκαιρα τα μέτρα σου.

Εφαρμογές: Ένα επιτυχημένο ρίσκο, μια μεγάλη επίδοση. Ταχύτατη διεκπεραίωση μιας υπόθεσης. Αθλητισμός, σπορ. Δραστικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
SOS: Φωτιά, πυρκαγιά, έκρηξη, Άκρατη κερδοσκοπία.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Κριούς, Τοξότες, Λέοντες, Υδροχόους και σε ένα στενότερο πλαίσιο Σκορπιούς και Ταύρους που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 15η μοίρα του ζωδίου τους.

Την Κυριακή, η τροπική Αφροδίτη σχηματίζει μια «κρυφή» αντίθεση με την αστρική Έριδα (Παρθένος-Ιχθύες, 28η μοίρα), πριμοδοτώντας μεταξύ άλλων την φροντίδα και την υγιεινή του σώματος.

Εφαρμογές: Φυσικά καλλυντικά-κρέμες. Υγιεινή, καθαριότητα. Βελτίωση των σχέσεων εργασίας. Μια σχέση στον χώρο εργασίας. Μια σχέση αμοιβαίου συμφέροντος. Καλλωπισμός του γραφείου. Αγορά ρούχων ή αξεσουάρ. Έμφαση στην λεπτομέρεια, μινιατούρες. Αγάπη και φροντίδα για τα ζώα ή τα φυτά.
SOS: Μια σχέση μονομερούς συμφέροντος. Σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Παρθένους, Ιχθύες, Ταύρους και σε ένα στενότερο πλαίσιο Κριούς ή Ζυγούς που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 22η μοίρα του ζωδίου τους.

Την Δευτέρα, είναι η σειρά του Ποσειδώνα να «φλερτάρει» με την (αστρική) Αφροδίτη. Και η κρυφή αντίθεση των δύο πλανητών στην 5η μοίρα του άξονα Ιχθύων-Παρθένου, μπορεί σίγουρα να κάνει την καθημερινότητα σου πολύ πιο όμορφη.

Εφαρμογές: Ευαισθησία, ρομαντισμός, ονειροπόληση. Αίσθηση ευτυχίας. Χαλάρωση, ύπνος. Μια σχέση που δείχνει ιδανική. Μια σχέση από απόσταση. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Μακιγιάζ. Ανθρωπιστική δράση, φιλανθρωπία. Δώρα, χαρίσματα.
SOS: Υπερβολική εξιδανίκευση. Μια απατηλή σχέση. Αποπλάνηση υπό την επήρεια μέθης. Υπερβολική χαλάρωση, χρήση ουσιών. Παράσιτα, μύκητες.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Ιχθύες, Παρθένους, Ταύρους

Την Τρίτη, ο τροπικός Ήλιος και ο αστρικός Ερμής συναντώνται στην 7η μοίρα του Ζυγού, προσδίδοντας στην περίοδο ένα εξαιρετικά επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Εφαρμογές: Συναντήσεις, επαφές, επισκέψεις. Εμπορική δραστηριότητα, σύναψη μιας συμφωνίας. Ενημέρωση, πληροφόρηση.
SOS: Πολύ κουβέντα για το τίποτα. Άσκοπη περιπλάνηση.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Διδύμους, Ζυγούς, Κριούς και σε ένα στενότερο πλαίσιο Σκορπιούς ή Ταύρους, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 1η μοίρα του ζωδίου τους.

Τέλος, την Τετάρτη, ο αστρικός Ήλιος σχηματίζει μια αντίθεση με τον τροπικό Χείρωνα (Παρθένος-Ιχθύες, 14η μοίρα), φέρνοντας στο προσκήνιο θέματα ή δραστηριότητες που σχετίζονται με το παρελθόν, την παράδοση, την οικογένεια ή τα ακίνητα.

Εφαρμογές: Άντληση δημιουργικών στοιχείων από το παρελθόν. Επαφές με πρεσβυτέρους ή βετεράνους. Δρομολόγηση ενός οικογενειακού ή περιουσιακού θέματος. Αρχαιολογία, Αρχιτεκτονική. Παραδοσιακές θεραπείες, σαμανισμός. Τροφοδοσία και φροντίδα υπερηλίκων.
SOS: Υπερβολική εσωστρέφεια, κλείσιμο. Εξάρτηση, αδυναμία. Πλήρης υποταγή σε «άγραφους νόμους».

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Ιχθύες, Καρκίνους Παρθένους και σε ένα στενότερο πλαίσιο Ζυγούς ή Κριούς, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 8η μοίρα του ζωδίου τους.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved