Αστρολογική Εφημερία, από 28 έως 31 Μαΐου

Ας κρατήσουν οι χοροί

Αστρολογική Εφημερία, από 28 έως 31 Μαΐου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Ενώ οι ερωτικοί κραδασμοί της συνόδου Αφροδίτης-Άρη αρχίζουν να μειώνονται -πρακτικά έχουμε περάσει στη φάση των ...επικίνδυνων μετασεισμών- ο κόκκινος πλανήτης δεν λέει να ησυχάσει. Το «κρυφό» ραντεβού του με τον αστρικό Ήλιο μας βάζει στην πρίζα κι ...όπου βγει!

 

Η ορμή, το πάθος αλλά και οι αναπόφευκτες τριβές περισσεύουν, δημιουργώντας ένα αγωνιστικό πλαίσιο με πολλούς διεκδικητές. Οι δυναμικές πρωτοβουλίες εναλλάσσονται με τα «ωχ αμάν», είτε πρόκειται για σφάχτες στη μέση, είτε για το επιφώνημα μπροστά στον εχθρό που πλησιάζει.

Από αυτήν την άποψη το ΣΚ είναι κατάλληλο για την διεκπεραίωση δύσκολων αποστολών μόνον και εφόσον έχουμε τα προσόντα, ενώ παράλληλα εμπεριέχει όλα εκείνα τα συστατικά που μπορούν να διαταράξουν την όποια μακαριότητα μας. Και όταν δεν αρκούν οι αγριοφωνάρες, σφυριά, κατσαβίδια, μαχαίρια και τρυπάνια επιστρατεύονται για να προσφέρουν μια θορυβώδη ηδονή.

 

Οι μονομάχοι στην αρένα επιλέγονται αρχικά από τα στρατόπεδα των μεταβλητών και των σταθερών ζωδίων, που καλούνται μεταφορικά να ...βγάλουν τα μάτια τους, αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι πίσω από έναν μεγάλο ανταγωνισμό κρύβεται συνήθως ένας μεγάλος έρωτας.

Δίδυμοι και Ταύροι, Ιχθύες και Υδροχόοι, Τοξότες και Σκορπιοί, Παρθένοι και Λέοντες συγκροτούν τέσσερα ζευγάρια που καλούνται να δοκιμάσουν τις αντοχές και την αποτελεσματικότητα τους, αρχικά ο ένας στο ...κεφάλι του άλλου. Φυσικά μπορεί να υπάρξουν και «σκάντζες», όπως για παράδειγμα μαινόμενος Ταύρος εναντίον εξυπνάκια Τοξότη, μουλωχτός Σκορπιός κατά χαοτικού Διδύμου ή μιρμίρης Παρθένος εναντίον cool Υδροχόου. Και είτε με τρίαινες, είτε με ρόπαλα, είτε με ...φλογοβόλα, ο αγώνας θα είναι σε κάθε περίπτωση αμφίρροπος και το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί κατά πολύ από την φυσική κατάσταση των διαγωνιζομένων.

Όμως, ποτέ τα πράγματα δεν είναι μονόπατα. Οι ίδιοι εν δυνάμει ανταγωνιστές μπορεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό ή ενώπιον του «κοινού εχθρού», πιθανότατα κάποιου εκ των ορμητικών Κριών των αποφασιστικών Αιγόκερων ή των εντελώς ανυποψίαστων Ζυγό-Καρκίνων. Το ποιός έχει δίκιο θα το κρίνει η Ιστορία και προς το παρόν αυτό που προέχει είναι το fair play.

 

Στον χορό των ...play ωχ μπαίνει και ο Δίας, που έχει κάθε καλή πρόθεση ώστε το διήμερο να είναι πλούσιο και πομπώδες με κατά τόπους τυχερά. Ο αστρικός Ερμής πέφτει πάνω του ανοίγοντας -ηθελημένα ή κατά λάθος- το βαλιτσάκι με τις ευεργεσίες! Βέβαια είναι γνωστό ότι ο χοντρός κάνει διακρίσεις και σε αυτήν την φάση έχει μάτια μόνον για τα εννέα από τα δώδεκα ζώδια. Παρορμητικοί και σταθεροί παίρνουν απ’ ευθείας το εισιτήριο για το Pleasure Hall αλλά εκτός από τους Τοξότες, που έπεσαν μικροί στην μαρμίτα με τα κοσμικά ρουσφέτια, τα υπόλοιπα τρία μεταβλητά είναι στη δίαιτα. Αδικία θα μου πείτε αλλά έτσι είναι, ο καθείς με την σειρά του... Φυσικά τα προσωπικά ωροσκόπια θα κρίνουν το αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό και από αυτήν την άποψη ευτυχώς δεν υπάρχουν ζωδιακοί περιορισμοί.

Η διασκέδαση σε όλες τις μορφές της είναι το βασικό bonus του Δία, πασπαλισμένο με μπόλικες υποσχέσεις και θεαματικές κινήσεις, από αυτές που χορταίνουν τις αισθήσεις και γεννούν αισιοδοξία και ελπίδα.

Επιπλέον σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει και μια σκανδαλώδης εύνοια της τύχης στους «κολλητούς» του, είτε «το αξίζουν» είτε όχι. Θυμίζω ότι οι ευκαιρίες που παρέχει ο Δίας είναι συνήθως «εύκολες» και τυχαίες, χωρίς να απαιτούν κάποια ιδιαίτερη ικανότητα-ποιότητα και χωρίς κανένα αίσθημα ...δικαιοσύνης. Γι αυτό και οι τυχεροί της ζωής είναι λίγο πολύ οι ίδιοι. Τα λεφτά πάνε στα λεφτά, και οι χαρές στους χαρούμενους...

 

Όπως κι αν έχει το διήμερο είναι κατάλληλο για να ζητηθούν χάρες κάθε είδους, ενώ όλοι μπορούμε να διανθίσουμε την καθημερινότητα μας με τις ευχάριστες στιγμές που μπορεί να προσφέρει μια εκδρομή, μια φιλική παρέα ή ένα ξέφρενο γλέντι. Έτσι κι αλλιώς οι δυσκολίες και τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ και είναι κρίμα να χάνουμε τις ευκαιρίες που έχουμε για να ξεσκάσουμε.

 

Από το βράδυ της Τρίτης μπαίνουμε σε φάση ...έκλειψης, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό, ωστόσο μέχρι τότε και ειδικά την Κυριακή και την Δευτέρα καλούμαστε να αξιοποιήσουμε όλα όσα έχει φυλάξει στο σεντούκι της η προηγούμενη Νέα Σελήνη του Μαΐου, η οποία είχε αρκετά θετικά στοιχεία -εξαιρουμένων βέβαια σεισμών λιμών και καταποντισμών! Πέρα από κάποια γεγονότα που μπορεί να δρομολογήσουν από μόνα τους θετικές προοπτικές, μπορούμε σίγουρα να αποταθούμε στο σύμπαν, ώστε να ευλογήσει το ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας.

Η Τρίτη έχει σαφώς πιο ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, αφού την σκυτάλη των επιρροών παίρνει ο Ουρανός, με άμεσο αποτέλεσμα την ανατροπή των ισορροπιών και την εκδήλωση σχετικά ακραίων τάσεων. Οι αλλαγές και οι αναθεωρήσεις έχουν τον πρώτο λόγο και βέβαια οι εκπλήξεις μπορεί να είναι τόσο δυσάρεστες, όσο και ευχάριστες. Ο mister opposition του ζωδιακού λειτουργεί πάντα πάνω στο υπάρχον καθεστώς και από αυτήν την άποψη αν μας συμβεί κάτι καλό, θα έρθει από εκεί που δεν το περιμένουμε.

Και εννοείται πως για όσους από εμάς έχουμε την τάση να γαντζωθούμε σε παρωχημένα σχήματα και την υποτιθέμενη σιγουριά μας, ο πλανήτης του απροσδόκητου θα μας αποδείξει στην πράξη πως στην παρούσα φάση τις εξαιρέσεις και τις μειοψηφίες είναι που πρέπει να τιμούμε...

30_may

 

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved