Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου

Η απιστία

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου

Ο Ποσειδώνας απλώνει το πέπλο του γύρω από την Αφροδίτη κι εσύ για ακόμη μια φορά ακούς και διαβάζεις για την απιστία.

Οι αστρολογικοί διάδρομοι βοούν από προειδοποιήσεις.
Πρόσεξε, σου λένε, γιατί ο άνθρωπός σου θα σε κοροϊδέψει. Πρόσεξε, γιατί τα βλέπεις όλα ροζ, ενώ μπορεί να είναι και μαύρα. Πρόσεξε, γιατί ο έρωτας σου είναι άστοχος και θα πληγωθείς. Πρόσεξε, πρόσεξε, πρόσεξε...
Κι εσύ ψάχνεσαι για να βρεις τα κέρατα που φύτρωσαν στο κεφάλι σου κι αν δεν βγήκαν ακόμη είναι θέμα χρόνου, κατά τα λεγόμενα.

Όμως, όπως συμβαίνει συνήθως, οι άπιστοι βλέπουν παντού απιστίες.

Λίγοι είναι εκείνοι που σε ενθαρρύνουν να απογειώσεις την ψυχή σου ζώντας την ευτυχία σου. Γιατί με τον Ποσειδώνα αρχηγό μπορείς να σβήσεις κάθε αρνητική αίσθηση, κάθε ενοχλητική λεπτομέρεια που τριβελίζει το μυαλό σου. Να νοιώσεις αυτά που δεν ένοιωσες ποτέ. Να απελευθερώσεις την φαντασία σου. Να γιατρευτείς από την μιζέρια σου. Να συγχωρέσεις. Να πιστέψεις. Να αγαπήσεις όχι γιατί Έχεις αλλά επειδή Είσαι.
Ο Ποσειδώνας είναι αυτός που μπορεί να ξυπνήσει μέσα σου τις ανώτερες αξίες και τα ιδανικά σου. Κι αν σου φαίνεται άπιστος είναι επειδή ποτέ δεν πίστεψες σε σένα και τα θαύματα που μπορείς να επιτελέσεις.

Γιατί η πρώτη και μεγαλύτερη απιστία είναι αυτή απέναντι στον εαυτό σου. Από αυτήν πηγάζουν όλα τα δεινά σου και δυστυχώς κατά κανόνα ξεκινάς στραβά. Παραμερίζοντας την αλήθεια σου, μπαίνεις στην διαδικασία να ενταχθείς σε ένα σύστημα επειδή «έτσι κάνουν όλοι».

Αυτό φυσικά είναι και το αποκούμπι σου, αν κάτι πάει στραβά: Τα ήθη της πλειοψηφίας, που όμως τελικά ελάχιστοι τηρούν συνειδητά.
Ζεις στην σκιά του εαυτού σου, με αποτέλεσμα ο κάθε σου πλανήτης να λειτουργεί κι αυτός ως Σκιά. Εν κρυπτώ... Έμαθες ότι μπορεί να βγάζεις τα μάτια σου μέρα-νύχτα αρκεί να μην σε πάρει κανένα μάτι. Είσαι πιστός όταν εξαντλείς την υποκρισία σου. Η έξωθεν καλή μαρτυρία σε ενδιαφέρει κι όχι η αγάπη σου, νοιάζεσαι για το ψέμα κι όχι για την αλήθεια σου.

Και είναι οι συνέπειες της «εγκεκριμένης» υποκρισίας σου που σε πλήττουν καίρια.

Μπορεί, για παράδειγμα, να μην κάνεις για μια «αιώνια σχέση», πείθεσαι όμως ότι αυτό είναι που σου πρέπει. Εδώ καταλαβαίνεις ότι η «απιστία» είναι θέμα χρόνου, γιατί πώς να αντέξεις στον «πειρασμό» με τέτοιες προδιαγραφές; Κι αργότερα ζητάς το ίδιο από τα παιδιά σου, χωρίς να δώσεις βάση σε αυτό που πραγματικά επιθυμούν. Πάει σόι το βασίλειο...

Μπορεί πάλι να απορρίψεις μια σχέση ως «μη συμφέρουσα», επιλέγοντας μια άλλη που φέρει την σφραγίδα της οικονομικής και κοινωνικής αποκατάστασης. Όμως ο έρωτας δεν είναι σύμβαση κι αυτό αργά ή γρήγορα θα το πληρώσεις με αυτό που ονοματίζεις απιστία.

Μπορεί ακόμη να μην έχεις ξεμπλέξει με τα απωθημένα και τα φαντάσματα που σε κυνηγούν από τα μικράτα σου. Κλείνεις τα μάτια μπροστά στις ανεπάρκειες σου, πιστεύοντας ότι θα καταφέρεις να κτίσεις το οικοδόμημα σου επάνω σε σαθρά θεμέλια. Μαζεύεις τρόπαια, κερδίζεις «στοιχήματα», αυτός είναι ο έρωτας σου. Έτσι όμως απλά προδιαγράφεις το αδιέξοδο σου κι ύστερα βέβαια σου φταίνε οι άλλοι, οι «άπιστοι».

Μεγαλώνεις μαθαίνοντας να προσαρμόζεσαι στην «αντικειμενική» πραγματικότητα των σχέσεων. Αν είσαι άνδρας μαθαίνεις ότι η απιστία σου δεν είναι δα και κάτι τρομερό. Άνδρας είσαι, δικαιούσαι να κάνεις τις κουτσουκέλες σου, πολύ περισσότερο που οι επιδόσεις σου γίνονται αντικείμενο θαυμασμού στην ανδροπαρέα σου. Την κατάφερες; Τι «σκορ» πέτυχες φέτος; Και βέβαια, έχοντας γνώση των κατορθωμάτων σου, αυξάνεις τα «μέτρα ασφαλείας» για τις γυναίκες της ζωής σου. Καλοβλέπεις τις μικρούλες και γι' αυτό κρατάς την κόρη σου κλεισμένη μέσα στο σπίτι, για να μην «προκαλέσει» τους ομοίους σου. Βλέπεις, κινδυνεύει άμεσα, από ένα σύστημα που έχεις μάθει να υπηρετείς και φέρει ως επιστέγασμα το γνωστό «όλες είσαστε ίδιες», επιρρεπείς δηλαδή στην «αμαρτία» εκτός φυσικά από την μάνα σου. Αυτό κι αν είναι προβολή...

Τα πολύ δύσκολα βέβαια ξεκινούν όταν υποψιαστείς ότι η καλή σου «έχει άλλον», που το πιθανότερο είναι να είναι κάποιος που κινείται στο περιβάλλον σου και υποτίθεται ότι σε λούζει με την εμπιστοσύνη του. Τι κι αν κάποτε έκανες «πάσα» την «ξεπερασμένη» ερωμένη σου στους φίλους σου; Τώρα είσαι... άντρακλας μουστακαλής και πρέπει να πάρεις το αίμα σου πίσω, να «καθαρίσεις» με όπλο την βία, το διαπρεπέστερο σημάδι της αδυναμίας σου.

Αν πάλι είσαι γυναίκα εκπαιδεύεσαι από νωρίς να είσαι πιστή και τίμια, παρότι οι αρσενική κουλτούρα σε χρίζει εκ γενετής άτιμη. Να σώσεις το σπίτι σου, όπως έλεγαν και οι παλαιότερες ομόφυλες σου, αφού ο αχαΐρευτος άνδρας σου είναι βέβαιο ότι θα υποκύψει στον πειρασμό. Κι ας τις τρως μερικές φορές, επειδή ο καημενούλης ξύπνησε στραβά.
Έχεις μάθει όμως και να ελίσσεσαι, να δικαιολογείς τα «παράσημά» σου ως «άτιμη και ψεύτρα» κι αν ξυπνήσει μέσα σου ο πόθος για έναν άλλον άνδρα, ακόμη κι αν σε φυλακίσουν στο κέρατο του βοδιού, θα βρεις τον τρόπο να κάνεις το δικό σου. Κι ας «ανήκει» σε άλλην, εξ άλλου το ότι «της τον πήρες» είναι μια περηφανής νίκη.

Σιγά το πράγμα, θα σου πω, αφού δεν υπάρχει τίποτε πιο εύκολο από αυτό. Σε μια τέτοια περίπτωση απευθύνεσαι σε ένα ανασφαλές ή πεινασμένο αρσενικό, που απλά θέλει να έχει το άλλοθι του: Εσύ τον προκάλεσες, αυτός είναι αθώος! Αυτό μπορεί να το πιστεύεις κι εσύ, γι' αυτό αν «σου πάρει» τον άνδρα κάποια αντίζηλος, λυσσάς για να της βγάλεις τα μάτια. Αυτή «του κουνήθηκε», αυτή φταίει...
Πρακτικά ζεις μέσα σε μια σχιζοφρένεια, όπου η θηλυκή σου φύση είναι ταυτόχρονα εν δυνάμει θύμα και θύτης. Αγία και πόρνη.
Ξέρεις βέβαια ότι ο καλός σου είναι το πρώτο πιάτο για τις φίλες σου και αντιστρόφως. Γι' αυτό συχνά στις γυναικοπαρέες σου, φροντίζεις να τον απομυθοποιήσεις, αποκαλύπτοντας εξονυχιστικές λεπτομέρειες της σεξουαλικής –και όχι μόνον- ζωής σας. Να μην νομίζουν ότι πρόκειται και για κελεπούρι...
Συζητώντας με όσες φίλες σου έχουν απομείνει, δεν αργείς να καταλήξεις στο ότι «όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν», εξακολουθείς όμως να κοιμάσαι με το γουρουνάκι σου.
Κι αν σου μπει η ιδέα ότι ο καλός σου σε απατά, ε, εκεί ξεπερνάς ακόμη και την CIA.
Γίνεσαι άσσος στις παρακολουθήσεις, τις ίντριγκες και τα «στημένα», με το μυαλό σου να αξιοποιεί ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια.

Ατυχώς τα ανάλογα συμβαίνουν και στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Οι απιστίες, οι ζήλειες και οι "κατινιές" δεν λείπουν τελικά από πουθενά κι εδώ δεν φταίνε οι «κακοί» πλανήτες αλλά το ότι όλοι αυτοί δρουν σε ένα περιβάλλον ξένο με την αλήθεια σου. Δρουν στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, επειδή δεν μπήκες στον κόπο να φροντίσεις την ψυχή σου, όπως νοιάζεσαι για την κοινωνική σου εικόνα.

Και σε όποιο φύλο κι αν ανήκεις, θα σε ρωτήσω:
Που είναι η αλήθεια σου σε όλα αυτά; Για πόσον καιρό ακόμη θα αναπαράγεις μια πραγματικότητα που σε εγκλωβίζει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία;

Θα υπήρχε άραγε ερωτική απιστία αν δεν θεωρούσες ότι η σχέση σου είναι κτήμα σου; Αν δεν φοβόσουν ότι θα χάσεις τον άνθρωπο σου, μαζί με τα υλικά κεκτημένα ή δικαιώματα σου; Αν δεν ζούσες μέσα στο ψεύτικο κουκούλι που υφαίνεις από τα νιάτα σου;
Θα υπήρχε απιστία αν εσύ ο ίδιος πίστευες στον εαυτό σου, αν αγαπούσες χωρίς να χρειάζεσαι συναισθηματικά δεκανίκια;

Ακόμη κι αν υπήρχε δεν θα σε ένοιαζε.

Δεν θα φοβόσουν ότι θα χάσεις τον έλεγχο, ότι δεν θα ορίζεις πια την ζωή σου.
Είναι υπαρξιακό το θέμα σου, γι' αυτό δίνεις στην απιστία τόσο μεγάλη σημασία.
Ακύρωσε την λοιπόν, ακύρωσε την καταλυτική επιρροή της, που δυναμώνει από την δική σου ατέλεια, από το δικό σου ψέμα.
Δες την από ψηλά, καθώς πετάς με τα φτερά του ανώτερου εαυτού σου, με τα φτερά της Αγάπης: Μικρή, ασήμαντη κι ανίκανη να σε βγάλει από το κέντρο σου.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved