Τα SOS της εβδομάδας, από 29/8 έως 4/9

Ποια ζώδια θα επηρεάσουν οι όψεις των πλανητών την εβδομάδα που έρχεται;

Τα SOS της εβδομάδας, από 29/8 έως 4/9

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους


Γνωρίζεις πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να σε ευνοούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Πρόκειται αντίστοιχα για τις Mainstream και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα σου. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης σου. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία σου.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμόζεσαι κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Να ξέρεις ότι η ενέργεια δεν χάνεται και αν τυχόν γίνεις «στόχος» μιας δύσκολης επιρροής, τα ευχολόγια δεν θα σε βοηθήσουν. Εκείνο που πρέπει να κάνεις, όσο βέβαια περνάει από το χέρι σου είναι το να χρησιμοποιήσεις έγκαιρα το εκάστοτε mainstream ενεργειακό ισοδύναμο, ώστε να αποτρέψεις μια ανεπιθύμητη SOS εκδήλωση. Ο δημιουργός κυβερνάει τα άστρα, αυτό είναι το μήνυμα και... καλή σου επιτυχία!

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να σε επηρεάσουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών).

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (29/8 έως 4/9)

Σχετικά λίγες είναι οι όψεις του επταημέρου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στερούνται σημασίας και ενδιαφέροντος.

Ξεκινώ με την Νέα Σελήνη του μήνα (στην Παρθένο), που έγινε μεν στις 25/8 αλλά η επιρροή της απλώνεται χρονικά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου

Κατ' αρχήν, ας θυμηθούμε τα όσα ήδη σημείωσα στα «SOS του Αυγούστου» για την κοσμική (mundane) επιρροή της:

«Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη δείχνει αρκετά «στρυφνή» και κρίσιμη για τα οικονομικά κυρίως θέματα. Φόροι, ακίνητα, καταθέσεις, ασφαλιστικές εισφορές, χρηματιστήριο, όλα μέσα είναι και να δούμε ποιος και αν θα... γλιτώσει!

Είναι και τα Φώτα, που παραπέμπουν σε ένα ακόμη «ριφιφί». Για τις συντεταγμένες των Αθηνών πέφτουν στον 8ο οίκο, έχοντας τον Ποσειδώνα απέναντι τους.
Κατά τα άλλα, λίγο ο Πλούτωνας στον Ωροσκόπο, λίγο το Μεσουράνημα, ο Άρης και ο Κρόνος στον Σκορπιό, δεν θέλει και πολύ για να γίνουν όλα... στάχτη!
Μάλιστα, η παρουσία και της Δήμητρας στον Σκορπιό σε σύνοδο με το Μεσουράνημα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας «διακεκριμένης» καταστροφής, είτε φυσικής, είτε από ανθρώπινο χέρι.
Μακριά από εμάς... Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που εύχεσαι να «βγει» όλη η δυναμική του Σκορπιού στο σεξ και τα σκάνδαλα που το συνοδεύουν. Ή έστω στην κατασκοπεία, ακόμη και την εγκληματικότητα των λίγων, η οποία δείχνει πταίσμα μπροστά στα εγκλήματα πολέμου που συντελούνται στις μέρες μας.

Παράλληλα βέβαια αναμένεται να αποκαλυφθούν πολλά γύρω από «υπόγειες διαδρομές» του χρήματος, συμφέροντα και διαπλοκές. Κι εδώ που έχεις –που έχουμε- φτάσει, λέμε να είμαστε καλά, να... πέφτουμε απ' τα σύννεφα!»

Αυτά ως προς την πιο «ενοχλητική» διάσταση της Νέας Σελήνης.

Υπάρχουν όμως και... καλά νέα!

Σε αυτήν την αρχική εκτίμηση οφείλω να συμπληρώσω την –εκ νέου- ενεργοποίηση του γενέθλιου Χείρωνα της Ελλάδος στον Ταύρο ( είναι σε αντίθεση με το Μεσουράνημα της Νέας Σελήνης), κάτι που πριμοδοτεί έναν νέο γύρο εξελίξεων σε σχέση με τον τύμβο της Αμφίπολης και γενικότερα μια αναβίωση του «αθάνατου» αρχαίου πνεύματος.

Εδώ μπορεί να «μετρήσει» θετικά και το υπό σχηματισμό τετράγωνο του Δία με την Δήμητρα, μια όψη που σε συλλογικό επίπεδο συνδέεται με πρόσωπα και καταστάσεις που γνωρίζουν μια ευρεία δημοσιότητα. Της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης...
Επιπλέον, προσπερνώντας τις πιο ανάλαφρες ή σκανδαλώδεις πτυχές της συγκεκριμένης όψης, που έχουν να κάνουν κυρίως με την showbiz, η «χρήσιμη» πληροφορία είναι ότι κάθε προσπάθεια που απευθύνεται στο κοινό (από τα ΜΜΕ μέχρι την πολιτική) μπορεί να ευοδωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν θα ήταν υπερβολικό λοιπόν να αναμένουμε νέα ξεκινήματα σε αυτούς τους τομείς, πχ ένα νέο μέσο επικοινωνίας ή έναν νέο πολιτικό φορέα, με «άρωμα» μάλιστα συνεργασίας.
Εδώ «παίζουν» και σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, αφού τυπικά μια σχέση Δία-Δήμητρας μπορεί να δώσει το έναυσμα μιας εκλογικής διαδικασίας.

Ακόμη, τα παιδιά που θα γεννηθούν μέχρι τις 23/9 θα έχουν «άστρο» ως προς την αναγνωρισιμότητα τους, ανεξάρτητα με το πώς θα το χρησιμοποιήσουν τελικά.

Γενικότερα, η ενισχυμένη επιρροή του Δία (κάνει «κρυφές» συνόδους με τα Φώτα) μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική σε αρκετές περιπτώσεις, επί προσωπικού, συμβάλλοντας σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ή «τυχερές» επιλογές. Ωστόσο σε συλλογικό επίπεδο φαίνεται να «ψήνεται» μια κερδοσκοπική... λαίλαπα, η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους μικροεπενδυτές αλλά και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Εδώ απλά... τα «μεγάλα ψάρια» τρώνε τα μικρά.

Μένοντας στο συλλογικό πεδίο, αξίζει να τονιστεί η ανατρεπτική διάσταση του «κρυφού» τετραγώνου ανάμεσα στον αστρικό Δία και τον τροπικό Ουρανό. Πρόκειται για μια όψη που πριμοδοτεί ακραίες αντιδράσεις, από soft τύπου «αγανακτισμένων» μέχρι καταλυτικές τύπου Ουκρανίας. Μάλιστα, στο σχήμα μπαίνει πρακτικά και η αστρική Δήμητρα στον Ζυγό (έχουμε να κάνουμε με ένα «κρυφό» τ-τετράγωνο), προδιαθέτοντας σε εξαιρετικά απρόβλεπτες καταστάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας. Εδώ «παίζουν» δυνατά οι διασπάσεις αλλά και οι συνεργασίες μεταξύ ετερόκλητων στοιχείων, οι πολιτικές ανταρσίες, οι θεαματικές «κυβιστήσεις» αλλά και δράσεις από αυτές που χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές.

Επί προσωπικού πάλι, το συγκεκριμένο τ-τετράγωνο είναι δείκτης μιας απρόσμενης όσο και εντυπωσιακής αλλαγής. Προς το καλύτερο αν τα πράγματα είναι... χάλια αλλά ίσως προς το (πολύ) χειρότερο αν όλα δείχνουν «ασφαλή».
Κι όπως ισχύει πάντα για τον ενεργό Ουρανό, είναι χίλιες φορές προτιμότερο να δρομολογήσεις εσύ τις αλλαγές-ανατροπές, παρά να περιμένεις να σου... πέσουν στο κεφάλι.
Αυτά ως προς τα βασικά θέματα, που μπορεί να σε απασχολούν (σχέσεις, οικογένεια, εργασία, χρήμα). Όσον αφορά όμως τις πνευματικές-επιστημονικές αναζητήσεις σου και κάθε είδους πρωτοποριακή εφαρμογή, οι πλανήτες σου λένε «προχώρα κι εμείς είμαστε εδώ»! Έρευνες, ανακαλύψεις κι εφευρέσεις γίνονται παιχνιδάκι...

Το σχήμα αναμένεται να επηρεάσει πρωτίστως τους εκπροσώπους των σταθερών (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) που έχουν τον Ήλιο τους από την 4η έως την 10η μοίρα του ζωδίου τους αλλά και τους εκπροσώπους των παρορμητικών (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 16η μοίρα του ζωδίου τους.

Σε ποια μοίρα βρίσκεται ο Ήλιος και οι υπόλοιποι πλανήτες στον αστρολογικό σου χάρτη; Θα το μάθεις εδώ.

Ας περάσουμε όμως τώρα στις υπόλοιπες όψεις του επταημέρου, ξεκινώντας από το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη. Η όψη σχηματίστηκε με ακρίβεια την Πέμπτη 28/9 αλλά πιθανότατα θα σε επηρεάσει για αρκετές ημέρες.

Εφαρμογές: Έντονος τρόπος ζωής, πάθος για το καλύτερο. Ένας μεγάλος έρωτας. Δυνατές σεξουαλικές εμπειρίες. Διασκέδαση μέχρις... εσχάτων!
SOS: Πάθη εκτός ελέγχου. Σεξουαλική παρενόχληση-βία. Ζήλεια, φθόνος. Φανατισμός.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους αλλά και τους Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους ή Κριούς, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 25η μοίρα του ζωδίου τους.

Την Παρασκευή, ο Ήλιος σχηματίζει μια αντίθεση με τον Ποσειδώνα (Παρθένος-Ιχθύες, 6η μοίρα), αποκαλύπτοντας σου μια... άλλη πραγματικότητα!

Εφαρμογές: Εμψύχωση, προσφορά, βοήθεια σε πάσχοντες. Εύστοχη διαίσθηση. Κρυφή προστασία. Ένας φύλακας-άγγελος. Μια κατά λάθος επιτυχία. Ακύρωση δραστηριοτήτων, που θα προκαλούσαν ζημιά. Φυγή από τα δύσκολα, αίσθηση ευτυχίας. Απόκρυψη ανεπιθύμητων λεπτομερειών. Προσευχή, διαλογισμός, επαφή με τον ανώτερο εαυτό. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Επαφή με τη φύση. Ρομαντισμός, υψηλά ιδανικά, οράματα. Διερεύνηση-αποκάλυψη του παρασκηνίου. Χάρισμα, θαύμα. Αστρολογία.
SOS: Άστοχη λογική. Λάθος επιλογή, αυταπάτη. Εξαπάτηση. Μεγάλες προσδοκίες για υλικά θέματα, που διαψεύδονται. Μια ανθυγιεινή φυγή.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Παρθένους, Ιχθύες, Τοξότες, Διδύμους αλλά και τους Υδροχόους, Λέοντες, Σκορπιούς ή Ταύρους, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 12η μοίρα του ζωδίου τους.

Το Σάββατο, η τροπική Αφροδίτη σχηματίζει μια «κρυφή» αντίθεση με τον αστρικό Χείρωνα (Λέων-Υδροχόος, 22η μοίρα), δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τρυφερές και ερωτικές προσωπικές στιγμές.

Εφαρμογές: Μια μόνιμη σχέση, συμβίωση. Επανασύνδεση. Στοργή, αγκαλιά. Φροντίδα για το σπίτι και την οικογένεια. Εσωτερική διακόσμηση. Ενασχόληση με την παράδοση. Βοήθεια από πρεσβυτέρους. Μια παλιά συνταγή. Αντίκες.
SOS: Συναισθηματική αδυναμία, εξάρτηση.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους αλλά και τους Ιχθύες, Παρθένους, Τοξότες ή Διδύμους, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 16η μοίρα του ζωδίου τους.

Την Κυριακή έχουμε δύο «αρμονικές» όψεις, που αναμένεται να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός θετικού κλίματος.

Ο Ήλιος σχηματίζει ένα εξάγωνο με την Δήμητρα (Παρθένος-Σκορπιός, 7η μοίρα), αναδεικνύοντας το συνεργατικό πνεύμα.

Εφαρμογές: Ενδιαφέρον για τους άλλους. Δημόσιες σχέσεις, διεύρυνση του κοινωνικού κύκλου. Δικτύωση. Μια σημαντική συνεργασία. Σύσκεψη κορυφής. Μια νομική πράξη. Πολιτικές ζυμώσεις και διεργασίες.
SOS: Πολυγνωμία, αναποφαστικότητα.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Παρθένους, Ιχθύες, Ταύρους και Σκορπιούς, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 7η μοίρα του ζωδίου τους αλλά και Λέοντες, Υδροχόους, Κριούς ή Ζυγούς, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 13η μοίρα του ζωδίου τους.

Παράλληλα, η Αφροδίτη σχηματίζει ένα τρίγωνο με την Έριδα (Λέων-Κριός, 23η μοίρα), στοχεύοντας μεταξύ άλλων στο αμοιβαίο συμφέρον. Να θυμάσαι ωστόσο ότι στην όψη έχει «μερίδιο» και ο Κρόνος, οπότε ίσως χρειαστεί να περιορίσεις κάποιες από τις... ορέξεις σου!

Εφαρμογές: Φροντίδα για το σώμα, υγιεινή. Μια σχέση αμοιβαίου συμφέροντος. Μια σχέση με υφιστάμενο ή στο χώρο εργασίας. Βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Αγάπη και φροντίδα για τα ζώα ή τα φυτά.
SOS: Μια σχέση μονομερούς συμφέροντος.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Κριούς, Λέοντες, Τοξότες αλλά και τους Ιχθύες, Καρκίνους ή Σκορπιούς, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 28η μοίρα του ζωδίου τους.

Την Δευτέρα ο τροπικός Ερμής σχηματίζει μια «κρυφή» αντίθεση με την αστρική Έριδα (Παρθένος-Ιχθύες, 28η μοίρα), υποβοηθώντας στην αξιολόγηση λεπτομερειών, τεχνικών και μη. Κι εδώ έχει συμμετοχή ο Κρόνος, οπότε δώσε προτεραιότητα σε αυτά που πρέπει να γίνουν.

Εφαρμογές: Ενασχόληση με «λεπτοδουλειές». Ψηφιακές και διαδικτυακές εφαρμογές, Κατάταξη, ταξινόμηση, αρχειοθέτηση. Μινιατούρες. Συζητήσεις και επαφές για επιστημονικά θέματα. Ιατρικές εξετάσεις.
SOS: Υπερβολικό «ψείρισμα», γραφειοκρατία, καθυστέρηση.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες αλλά και Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους ή Αιγόκερους, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 23η μοίρα του ζωδίου τους.

Την Τρίτη, ο αστρικός Ερμής σχηματίζει μια «κρυφή» αντίθεση με τον τροπικό Ποσειδώνα (Παρθένος-Ιχθύες, 6η μοίρα), δίνοντας πλεονέκτημα στην διαίσθηση σου.

Εφαρμογές: Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εξωραϊσμός. Έμπνευση. Τυχαία ανεύρεση ενός χαμένου αντικειμένου. Ακύρωση μιας μη παραγωγικής διαδικασίας. Χαλάρωση, ύπνος. Απόκρυψη μιας «ενοχλητικής» λεπτομέρειας. Καμουφλάζ, μακιγιάζ.
SOS: Παρασκήνιο, «λόγια». Εξαφάνιση εγγράφων ή αντικειμένων. Χρήση ουσιών.
Εξαπάτηση, δολιότητα. Άστοχη λογική, παραπλάνηση, αντικατοπτρισμός.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες.

Τέλος, την Παρασκευή 5/9, ο αστρικός Ήλιος σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον τροπικό Κρόνο (Λέων-Σκορπιός, 17η μοίρα), συνιστώντας σου να κρατάς... μικρό καλάθι! Η όψη μπορεί να σε «πιάσει» από την παραμονή, γι' αυτό και την σημειώνω.

Εφαρμογές: Έλεγχος, διοίκηση. Οριοθέτηση, «ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Ανάληψη μιας σημαντικής ευθύνης. Δικαίωση της εμπειρίας και της προνοητικότητας. Επιτυχημένες εξετάσεις. Μια τυπική κατοχύρωση. Ενασχόληση με τα προβλήματα των άλλων.
SOS: Αποτυχία, ατυχία. Έλλειψη τυπικών προϋποθέσεων. Μια υπερβολικά βαριά ευθύνη. Μια κακή αρχή.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 11η μοίρα του ζωδίου τους αλλά και Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες ή Υδροχόους που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 17η μοίρα του ζωδίου τους.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved