Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 27 έως 29 Αυγούστου

Γνώρισε τον Άγνωστο Θεό σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 27 έως 29 Αυγούστου

Ο Ήλιος στέκεται αντίκρυ στον Ποσειδώνα κι εσύ έχεις μια ακόμη ευκαιρία να υπερβείς τους «αντικειμενικούς» περιορισμούς σου, βουτώντας στην πηγή μιας γνώσης που η εγκλωβισμένη λογική σου αρχικά αδυνατεί να φτάσει. Σε αυτήν την περίσταση το όπλο της αλήθειας σου είναι αυτό που αποκαλείς έκτη αίσθηση.

Το σύμπαν ζητά την έμπνευση σου. Να αποκτήσει η λογική σου συνεπιβάτη τη διαίσθηση και να πιάσουν δουλειά. Η πρώτη ως εκπρόσωπος της «τάξης» σου και η δεύτερη ως αγγελιοφόρος του «χάους» σου.

Όμως όπως θα έχεις διαπιστώσει τελικά δεν είναι λίγες οι φορές που η λογική σου γεννά το χάος, ενώ η διαίσθηση σου παράγει τάξη.
Στην πραγματικότητα, καμία δεν μπορεί από μόνη της να αποδώσει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Χρειάζονται η μια την άλλη και η αλήθεια είναι πως όσο αναπτυγμένη είναι η συνειδητότητα σου, όσο πιο συγκροτημένη είναι η λογική σου κι όσο πιο συγκεντρωμένος είσαι στο έργο σου, τόσο πιο εύκολο σου είναι να κατανοήσεις και να συνταιριάξεις στο τώρα σου τα ασυνείδητα περιεχόμενα, που ξεπηδούν για να σου δώσουν λύσεις εκεί που η λογική σου δεν μπορεί.
Κι αντίστοιχα, όσο αναπτυγμένη είναι η διαίσθηση σου, τόσο πιο εύκολα αποφεύγεις τους δογματισμούς και τα στερεότυπα που φυλακίζουν τον νου σου.
Σε αυτήν την περίπτωση, τα όνειρα σου είναι η αλήθεια σου, μια ζωντανή αλήθεια.

Προσπέρασε λοιπόν τα όσα λέγονται και γράφονται για την απατηλή επιρροή του Ποσειδώνα. Όχι πως δεν υπάρχει, ξέρεις όμως ότι τα προϊόντα της είναι παιδιά ενός κατώτερου εαυτού, προσανατολισμένου αποκλειστικά σε υλικές αξίες και παιχνίδια εξουσίας. Πίσω από ευγενικούς τρόπους και καθώς πρέπει συμπεριφορές μπορεί να κρύβονται οι χειρότερες προθέσεις, αλλά γνωρίζοντας άριστα το αντικείμενο του, είναι ο ίδιος ο Ποσειδώνας που θα σε προστατέψει. Από μια «περίεργη» αίσθηση ότι «εδώ, κάτι δεν πάει καλά», μέχρι ένα «λάθος» που τελικά αξίζει χρυσάφι, έχει τον τρόπο του για να σου δώσει τα φτερά για να πετάξεις ψηλότερα από κάθε βρωμιά και να μην ανακατευτείς με τα «πίτουρα». Αρκεί να τον ακούσεις.

Έχε τον νου σου λοιπόν αλλά ας μην είναι ο φόβος της απάτης που θα σε κάνει να κρατήσεις μεσίστια την σημαία της αλήθειας σου. Αυτό το είχε γράψει ο Μπρετόν, αναφερόμενος αντίστοιχα στην τρέλα και την φαντασία, και η παράφραση του όμως σου ταιριάζει μια χαρά.
Αφέσου, νοιώσε και σκέψου χωρίς δογματισμούς και αποκλεισμούς.

Φαντάσου πως είσαι υπνοβάτης που ένα αόρατο χέρι τον οδηγεί στην πηγή της αλήθειας του. Εκεί που ξύπνιος δεν θα έφτανες ποτέ, έχοντας απορρίψει κάθε τέτοια πιθανότητα ως παράλογη.
Φαντάσου ότι ταξιδεύεις επάνω σε ένα μαγικό χαλί, που εκμηδενίζει ή καταργεί αποστάσεις, νόμους ακόμη και τον ίδιο τον χρόνο.

Εσένα σε ενδιαφέρουν όσα δεν μπορεί από μόνη της να φτάσει η πεπερασμένη λογική σου. Οι αλήθειες που σου αποκαλύπτονται, με τρόπο «μαγικό».
Τα «τυχαία» μηνύματα που απαντούν στις απορίες σου κι ακόμη οι κρυμμένες συμμετρίες ή οι συμπτώσεις με νόημα, που φωτίζουν πτυχές της καθημερινότητας σου.
Σε ενδιαφέρουν οι γόνιμες και δημιουργικές πλευρές της φαντασίας σου, αυτές που μπορεί να περικλείουν όλη την συμπαντική αλήθεια μέσα σε μια νότα, σε μια πινελιά, σε πέντε αράδες.
Ξύπνα τον καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου, ξύπνα τα σύμβολα σου.

Σε ενδιαφέρει η εμψυχωτική διάσταση του Ποσειδώνα, που ξέρει να ακυρώνει τα προβλήματα, ξαλαφρώνοντας την ψυχή, την δική σου ή των άλλων.
Ξεδίπλωσε τα ιδανικά σου και τίμα την Αγάπη σου.

Σε ενδιαφέρει ο «Άγνωστος Θεός» που ενοικεί μέσα σου και γύρω σου.
Μάθε γι' αυτόν, λουσμένος με την συμπαντική ενσυναίσθηση.

Η «άλλη» πραγματικότητα του Ποσειδώνα δεν είναι μόνον της φαντασίας σου, όπως θέλουν να λένε κάποιοι. Κι ευτυχώς, ο νους σου, πέρα από την κομπορρημοσύνη του και τους ύμνους στις κατακτήσεις του, πιστεύει ακόμη σε αυτά που δεν έχει γνωρίσει. Πιστεύει «τω αγνώστω Θεώ», γι' αυτό εξ άλλου διατηρεί και το δικαίωμα του στην σοφία.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved