Αστρολογική Εφημερία από 25 έως 28 Μαΐου

Χτυποκάρδια στα πεδία των μαχών
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 25 έως 28 Μαΐου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG


Σχεδόν κενό είναι το καλεντάρι της εβδομάδας σε όψεις αλλά η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη φθάνει και ...περισσεύει, ώστε να έχουμε μια σειρά από γεγονότα και καταστάσεις κυρίως ερωτικού ή συναισθηματικού περιεχομένου. Οι δύο εραστές του ουρανού είναι διατεθειμένοι να μας ξεσηκώσουν για τα καλά, για ένα ταξίδι στον κόσμο των συγκινήσεων και των απολαύσεων. Συναισθήματα και επιθυμίες ξυπνούν από τον μακάριο ύπνο τους και στο δάσος της καρδιάς μας αρχίζει ο τρελός χορός των ξωτικών. Ένας αναστατωμένος χορός που μπορεί να είναι από ροκ μέχρι τσιφτετέλι πάνω στα τραπέζια των παθών μας. Η γλυκιά αναστάτωση, η κολασμένη ζήλεια ή ο τρελός πόθος συνιστούν αυτό που με μια λέξη αποκαλούμε ...φούντωση.

«Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ», όπως τραγουδά η Τοξοτίνα Κατερίνα Κούκα...

Έχω ήδη γράψει αρκετά για τις πιθανές επιπτώσεις αυτής της συνόδου, η οποία υπόσχεται να πραγματοποιήσει όλα όσα θέλουμε να ...πάθουμε. Θυμίζω απλά, πως γίνεται στον Ταύρο, κάτι που χρήζει ως πομπούς και δέκτες των «very exciting vipes» τα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους), ενώ μια ιδιαίτερη ευπάθεια στο ενεργειακό τσίγκλισμα των ημερών ενδέχεται να δείξουν και όσες/οι εκ των παρορμητικών έχουν γεννηθεί περίπου στο μέσον των ζωδίων τους.

Η Άνοιξη είναι ακόμη εδώ, πραγματικά και μεταφορικά...

Φυσικά, όπως έχω ξαναγράψει ο έρωτας δεν είναι μονόδρομος και σε κάποιες περιπτώσεις το πάθος μπορεί να εκδηλωθεί έμμεσα, σε δραστηριότητες που ...ουδεμία άμεση σχέση έχουν με την πατροπαράδοτη συνεύρεση θηλυκού και αρσενικού. Όταν η libido λοξοδρομεί, μπορεί να ενδυθεί το πάθος υπερασπιζόμενη ιδέες, συνήθειες ή ...οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα της. Και σε αυτήν την περίπτωση οι φωτιές που δεν βρίσκουν πλέον κορμιά για να «κάψουν», απειλούν να ξεσπάσουν οπουδήποτε «δι’ ασήμαντον αφορμήν»...

Ο Άρης βέβαια έχει κι άλλο ραντεβού. Το Σάββατο κάνει μια «κρυφή» σύνοδο με τον αστρικό Ήλιο, γέρνοντας τη ζυγαριά του «έρωτας ή πόλεμος» προς την πλευρά που ο ίδιος προτιμά. Πόλεμος πατήρ πάντων, όπως έγραψε ο Ηράκλειτος, καθ’ υπαγόρευση του Άρη υποψιάζομαι...

Και από αυτήν την άποψη αναμένεται να έχουμε ένα εξ ίσου συναρπαστικό weekend, με την αίσθηση της περιπέτειας να κυριαρχεί και τις «σπίθες» ζωής να διαχέονται προς κάθε κατεύθυνση. Born to be alive, όπως τραγουδούσε ο Κριός Patrick Hernandez στα τέλη της δεκαετίας του ‘70.

Η ένταση, η αμεσότητα και η δράση γίνονται main stream, με τα αποτελέσματα να ποικίλουν. Από πρωτοβουλίες που επιλύουν χρόνια ζητήματα ή οδηγούν σε μοναδικά επιτεύγματα, μέχρι ...αδυσώπητες συγκρούσεις -ευτυχώς πρόσκαιρες. Η εντατική -όσο και σκληρή- εργασία αλλά και τα παντός είδους ατυχήματα είναι δύο ακόμη «εφαρμογές» της ενέργειας του πλανήτη, ενώ τα σπορ, ο φρενήρης χορός και οι φουριόζες διεκδικήσεις κάθε είδους δεν θα μπορούσαν επίσης να λείπουν από το μενού, αφού η «εντολή» του Άρη είναι συγκεκριμένη: Κάψτε ενέργεια με κάθε τρόπο!

Όσο για το ερωτικό στοιχείο δεν εκλείπει εντελώς από αυτό το «έπος» του Άρη αλλά σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να πάρει έναν χαρακτήρα εκτόνωσης, μέσα από τις ...ελαφρώς πιο brutal εκφάνσεις του.

Εκτός από τα τέσσερα σταθερά ζώδια που εξακολουθούν να έχουν το «γενικό πρόσταγμα», στον χορό της δράσης μπαίνουν και τα μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες), ιδιαίτερα αν οι απανταχού εκπρόσωποι τους έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο.


28_may

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved