Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 12 έως 15 Ιουλίου

Ερωτική Ανάσταση

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 12 έως 15 Ιουλίου

«Μάνα μου τον αγάπησα»
Είπε η Αφροδίτη, κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας, εννοώντας τον κηπουρό της..

«Μάνα μου την αγάπησα»
Είπε ο Άρης γιος βιομήχανου, εννοώντας την καθαρίστρια.

Να λοιπόν που για μια ακόμη φορά το σύμπαν σε δοκιμάζει σε ένα πεδίο που σου είναι τόσο οικείο μα και τόσο άγνωστο, Τον έρωτα.
Και ένα από τα σχέδια που έχει για σένα είναι να ξαναζήσεις ένα δράμα που ήταν και είναι ένα από τα αγαπημένα στην λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Την σφοδρή έλξη ανάμεσα σε έναν πλούσιο και μια φτωχή ή μια πλούσια κι έναν φτωχό. Ανάμεσα στα αφεντικά και τους μεροκαματιάρηδες, στην υψηλή κοινωνία και τους σύγχρονους προλετάριους.
Τον μεγάλο έρωτα που στο περιθώριο της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων αποπειράται να γεφυρώσει ένα κοινωνικό χάσμα. Σκέψου μάλιστα το ενδεχόμενο του χωρισμού για τα μάτια μιας παρακατιανής ή ενός παρία... Ω τι σκάνδαλο Θεέ μου!

Κι όπως καταλαβαίνεις, το σενάριο τα έχει όλα. Ίντριγκες και αρνήσεις των συγγενών, απειλές για αποκλήρωση, μαλλιοτραβήγματα, κατινιές, πόλεμος σωστός, απόλυση του τυχερού-άτυχου εργαζόμενου, άφθονο σεξ -να 'σου κι ένα μωρό- με το τέλος να μην είναι απαραίτητα ευτυχισμένο.
Εσύ όμως, δες το σοφά ακόμη κι αν πονέσεις. Το ότι κατάφερες να το ζήσεις σου αρκεί για να απελευθερωθείς μια κι έξω από την μιζέρια σου.

Με τον Άρη, την Δήμητρα και την Έριδα να κάνουν παιχνίδι στην πλάτη της Αφροδίτης, ουσιαστικά καλείσαι να αντιμετωπίσεις ένα επίσης πανάρχαιο δίλημμα. Να κάνεις αυτό που επιτάσσει το συμφέρον και η λογική σου ή να αφεθείς στο συναίσθημά σου; Για τον κοινό νου το δεύτερο είναι λάθος, αυτή όμως είναι η άποψη του νου. Το συναίσθημά σου δεν έχει επιχειρήματα, έχει όμως την δύναμη της αλήθειας του. «Νοιώθεις, άρα υπάρχεις» σου ψιθυρίζει διαρκώς στο αυτί κι ας μην ακούς παρά μόνον τον ήχο του χρήματος ή της άδειας τσέπης σου. Η καρδούλα σου το ξέρει πως κτυπά, διώχνοντας μακριά σκέψεις του τύπου «πρόκειται μόνον για ένα καπρίτσιο της στιγμής». Ή «σε εκμεταλλεύεται»... Όχι, πρόκειται για έναν μεγάλο έρωτα, που τυφλός όπως είναι κτύπησε πάλι «φλέβα», δίνοντας τροφή σε δραματικά σενάρια.

Αντίθετα με αυτό που μπορεί να πιστεύει ο πολύς κόσμος, δεν υπάρχει βρώμικο ή πονηρό συναίσθημα. Το μυαλό είναι που το βρωμίζει, βάζοντας του παραμέτρους της δικής του πάστας. Το μυαλό είναι που σε βάζει να ανταγωνίζεσαι λυσσαλέα, να ζηλεύεις και τον ίσκιο σου ακόμη ή να απεργάζεσαι σκοτεινά σχέδια για να γίνει το δικό σου. Το μυαλό είναι που διαστρέφει και «ετικετάρει». Αντίθετα, το συναίσθημα είναι γνήσιο και ειλικρινές, γι' αυτό και θεωρείται μεγάλη απειλή στην αποστειρωμένη κοινωνία σου.
Αυτό είναι κάτι που μου το έμαθε πριν χρόνια μια καλή φίλη και θεραπεύτρια και μπορώ να σε διαβεβαιώσω για την ισχύ του.

Το μυαλό όμως είναι κι εκείνο που μπορεί να εξυψώσει το συναίσθημά σου, μέσα από τα φίλτρα των ιδανικών και της πνευματικότητας. Να αποκρούσει ιδέες που του βάζουν άλλοι, εκείνοι που έμαθαν να ζουν μέσα σε έναν «ρεαλιστικό» βούρκο χωρίς ιδανικά κι αισθήματα.
Ο συμφεροντολόγος βλέπει παντού συμφεροντολόγους, αφού όλο το σύμπαν γίνεται καθρέφτης του. Κι ο ερωτευμένος όμως βλέπει παντού μόνον έρωτα.

Εδώ λοιπόν ξεκινά ο δικός σου ουσιαστικός ρόλος. Ερωτεύσου, χωρίς να προσδοκάς ανταλλάγματα. Για τον έρωτα δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, εκείνοι που κάνουν «το κέφι τους» κι ύστερα σε παρατάνε, εκείνες που σε χρησιμοποιούν κι ύστερα σε πετάνε, δεν υπάρχουν προικοθήρες και γυναίκες-αράχνες. Αυτοί είναι προϊόντα του νου.

Θα μου πεις βέβαια ότι αυτός ο νους κάνει τελικά... καλή δουλειά και ότι η αθωότητα ή ο παρορμητισμός σου μόνον ζημιά μπορεί να σου φέρουν. Αγνοείς όμως την τεράστια δύναμη του αληθινού συναισθήματος, που εύχομαι να σε συντροφεύει σε κάθε σου στιγμή. Αυτού του συναισθήματος που βγαίνει πάντα νικητής στην μάχη με τα «πρέπει», τα συμφέροντα και τις ίντριγκες. Του συναισθήματος που σε κάνει γίγαντα κι ας είσαι τόσο δα μικρός. Του συναισθήματος που πολλές φορές τσαλακώθηκε και προδόθηκε από τα παιχνίδια του νου αλλά παραμένει ανυπότακτο, ζωντανό κι έτοιμο να σου ανοίξει τα φτερά.
Αρκεί να πιστέψεις σε αυτό.

Ερωτεύσου, λοιπόν, ακόμη κι αν «δεν σε συμφέρει» ή «δεν σου πρέπει». Ερωτεύσου, ακολουθώντας το σκίρτημα της καρδιάς σου. Η αλήθεια σου σε περιμένει ολοζώντανη για να σε τυλίξει με το πέπλο της ευτυχίας. Ο έρωτάς σου, αξίζει πολύ περισσότερο από όλα τα πλούτη κι από όλα τα αξιώματα του κόσμου, από όλα τα πρέπει και τα συμφέροντα. Ακόμη κι αν σκεφτείς πως είναι προσωρινός, μην δειλιάσεις, αφού και το συμβόλαιο αιωνιότητας ένα κατασκεύασμα του νου είναι. Ερωτεύσου και πέτα, ξέροντας ότι το κέρδος σου θα είναι η ίδια σου η ζωή.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved