Τα SOS της εβδομάδας, από 11/7 έως 17/7

Ποια ζώδια θα επηρεάσουν οι όψεις των πλανητών την εβδομάδα που έρχεται;

Τα SOS της εβδομάδας, από 11/7 έως 17/7


Γνωρίζεις πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να σε ευνοούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Πρόκειται αντίστοιχα για τις Mainstream και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα σου. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης σου. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία σου.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμόζεσαι κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Να ξέρεις ότι η ενέργεια δεν χάνεται και αν τυχόν γίνεις «στόχος» μιας δύσκολης επιρροής, τα ευχολόγια δεν θα σε βοηθήσουν. Εκείνο που πρέπει να κάνεις, όσο βέβαια περνάει από το χέρι σου είναι το να χρησιμοποιήσεις έγκαιρα το εκάστοτε mainstream ενεργειακό ισοδύναμο, ώστε να αποτρέψεις μια ανεπιθύμητη SOS εκδήλωση. Ο δημιουργός κυβερνάει τα άστρα, αυτό είναι το μήνυμα και... καλή σου επιτυχία!

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να σε επηρεάσουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών).

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (11/7 έως 17/7)

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Αν είσαι λάτρης της περιπέτειας, τότε αναμένεται να βρεθείς στο στοιχείο σου. Αν πάλι προτιμάς τις ήρεμες και «ασφαλείς» καταστάσεις, τότε μάλλον... έχασες, αφού ο Άρης δεν θα σε αφήσει σε ησυχία, σπέρνοντας στο διάβα σου ανταγωνισμούς, διεκδικήσεις και επιθετικές συμπεριφορές που θα σε κάνουν πολλές φορές να αναρωτηθείς «γιατί συμβαίνουν σε μένα όλα αυτά;»

Εξαιρετικά ενδιαφέρον, όσο και... ζωηρό είναι λοιπόν το επταήμερο, με τον Άρη να «φορτσάρει» ακόμη περισσότερο, έχοντας μάλιστα ως συμπαίκτρια την αγαπημένη του Αφροδίτη! Όπερ σημαίνει πως εκτός των άλλων αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις στην προσωπική σου ζωή, όπως επίσης και σημαίνουσες... κρεβατομαχίες!

Επιπλέον, τα φαινόμενα συναισθηματικής... ταραχής ενισχύονται και από την Πανσέληνο του Σαββάτου, η οποία πρακτικά συμμετέχει σε έναν «χαλαρό» σταυρό (Έρις-Ήλιος-Άρης και Δήμητρα-Σελήνη), με την τελευταία να αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της υπόθεσης. Αυτό πριμοδοτεί έντονα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα αλλά και ακραίες αντιδράσεις, τόσο στο στενό σου περιβάλλον, όσο και ευρύτερα στην κοινωνία. Οι αφορμές μπορεί να είναι ποικίλες κι ας το έχεις αυτό κατά νου, αποφεύγοντας να ρίξεις λάδι στην φωτιά...

Η Πανσέληνος θα επηρεάσει πρωτίστως: Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους αλλά και τους Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους ή Ιχθύες που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 26η μοίρα του ζωδίου τους.

Το θέμα είναι ότι η επιρροή της Πανσελήνου εκτείνεται (τουλάχιστον) για 14 ημέρες, μέχρι δηλαδή την επόμενη Νέα Σελήνη και μεταφέρει μαζί της την ενέργεια των πλανητικών όψεων που την συνοδεύουν. Κι εδώ θα σου θυμίσω αρχικά όλα όσα συμβαίνουν στους ουρανούς αυτές τις ημέρες και ίσως διάβασες στα «SOS» της περασμένης εβδομάδας:

Ο Άρης συμμετέχει σε ένα μάλλον σπάνιο σύμπλεγμα με την Δήμητρα, τον αστρικό Κρόνο και την Έριδα. Οι διαδοχικές σύνοδοι και αντιθέσεις μεταξύ των τεσσάρων πλανητών λαμβάνουν χώρα στην 22η και 23η μοίρα του άξονα Ζυγού-Κριού και σχηματίζονται με ακρίβεια από την Πέμπτη 9/7 έως και το Σάββατο 12/7.
Και παράλληλα με τις ιδιαίτερες πτυχές των εξελίξεων που έχουν να κάνουν με τη φύση και τα θέματα της Δήμητρας και της Έριδας, το μεγαλύτερο SOS της περιόδου είναι τα πάσης φύσεως ατυχήματα, οι εκρήξεις, οι πυρκαγιές και ό, τι άλλο σχετικό σχετίζεται με την δράση του «κόκκινου πλανήτη», δυστυχώς και οι στρατιωτικές εμπλοκές.

Η συμμετοχή του αστρικού Κρόνου στο όλο σχήμα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια σειρά από ατυχίες ή κινήσεις σε λάθος χρόνο.
Αναμένεται επίσης να αυξήσει την πόλωση μεταξύ αντιμαχομένων προσώπων ή συμφερόντων. Από την πλευρά του θα προσπαθήσει να συμμαζέψει τα... ασυμμάζευτα, επιβάλλοντας σκληρούς περιορισμούς, κάτι όμως που πιθανότατα θα δημιουργήσει έναν κύκλο ακραίων αντιπαραθέσεων.

Επί προσωπικού, ο σχηματισμός επηρεάζει πρωτίστως όλους τους Παρθένους, τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) αλλά και εκείνους των υπόλοιπων μεταβλητών (Δίδυμοι, Τοξότης και Ιχθύες), που έχουν τον Ήλιο τους στις 2-3 τελευταίες μοίρες του ζωδίου τους.
Επίσης, όσες ή όσους εκπροσώπους των σταθερών (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 16η-17η μοίρα του ζωδίου τους.

Ας δούμε όμως τι μπορεί να «μαγειρεύουν» οι τέσσερις πλανήτες αλλά και το τι μπορείς να κάνεις για να αξιοποιήσεις τις τάσεις τους σε μια δημιουργική κατεύθυνση.

Ο Άρης σε αντίθεση με την Έριδα

Mainstream: Εντατική εργασία. Τεχνικά έργα. Καταπολέμηση μικροβίων και εστιών μόλυνσης. Επιστημονικές-ψηφιακές εφαρμογές. Στρατιωτικές ασκήσεις. Μια πρόσκαιρη αλλά προσοδοφόρα εργασία.
SOS: Αστοχία υλικού, δυστύχημα. Φωτιά ή έκρηξη σε παραγωγική μονάδα. Ρήξη στις εργασιακές σχέσεις. Απόλυση, απεργία. Πολεμικές επιχειρήσεις, επιστράτευση. Δυστύχημα σε στρατιωτική μονάδα. Μια σοβαρή προσβολή από μικρόβιο. Επιδημία. Σύγκρουση γύρω από επιστημονικά ή ιατρικά θέματα.

Ο Άρης σε σύνοδο με την Δήμητρα

Mainstream: Δυναμική διπλωματία, διεκδίκηση, διαπραγμάτευση. Μια πρόσκαιρη αλλά αποτελεσματική συνεργασία. Ακτιβισμός. Ενασχόληση με τον αθλητισμό. Μια σπουδαία επίδοση. Μια νικηφόρα νομική «μάχη».
SOS: Ρήξη, σύγκρουση. Βίαιη επιβολή, πόλεμος, άγριες καταστάσεις. Νομικές αυθαιρεσίες. Διάλυση μιας συνεργασίας, διαζύγιο. Πρόβλημα με την δημόσια εικόνα του ατόμου. Προσβολές, επιθέσεις. Αυτός που «τρώγεται με τα ρούχα του».

Ο Άρης σε σύνοδο με τον αστρικό Κρόνο

Mainstream: Συμβιβασμός, αμοιβαία υποχώρηση, μέτρο. Στρατηγική. Σκληρή εργασία.
SOS: Δράση σε λάθος χρόνο. Δυστύχημα, σπάσιμο. Μια πολύ σκληρή νομική απόφαση. Σύγκρουση στους κόλπους της Δικαιοσύνης. Ενεργειακό έλλειμμα. Υπερκόπωση.

Η Δήμητρα σε σύνοδο με τον αστρικό Κρόνο

Mainstream: Συμβιβασμός, απονομή δικαιοσύνης. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ». Μια αναγκαία συνεργασία. Αυξημένη αίσθηση καθήκοντος. Νόμος, ηθική.
SOS: Μια προσπάθεια περιορισμένης αποδοχής. Ίδρυση ενός αποτυχημένου πολιτικού φορέα. Επιβολή περιοριστικών μέτρων. Πολιτική ακαμψία, δογματισμός. Δυσφήμηση. Αδιέξοδο ή κρίση σε μια συνεργασία. Κρίση στα media και τον χώρο των εκδόσεων. Μια δυσβάσταχτη ευθύνη.

Η Δήμητρα σε αντίθεση με την Έριδα

Mainstream: Επαγγελματική δικτύωση, διαφήμιση. Συγχώνευση επιχειρήσεων. Νομικές ρυθμίσεις για εργασιακά θέματα. Μια σύσκεψη με αντικείμενο επιστημονικά ή ιατρικά θέματα. Μια εργασία που απευθύνεται στο κοινό. Συνεισφορά της τεχνολογίας στην εξωτερική εμφάνιση. Ρομποτική. Εμφυτεύματα, προσθετική μελών. Συνεργασία σε εξοπλιστικά προγράμματα. Συνδυασμός διπλωματίας και στρατιωτικής πυγμής. Μια σημαντική επιστημονική ανακοίνωση-γνωστοποίηση. Το στρατιωτικό look στην μόδα.
SOS: Νομική αντιπαράθεση για εργασιακά ζητήματα. Εξάπλωση μιας επιδημίας.

Και να 'ταν μόνο αυτά...

Όπως σου επισήμανα παραπάνω στον «χορό» μπαίνει και η Αφροδίτη από τους Διδύμους, η οποία μέσα στο Σ/Κ συνδέεται διαδοχικά με τον αστρικό Κρόνο, τον Άρη, την Δήμητρα και την Έριδα, όντας η διέξοδος σε μια διευκολυνόμενη αντίθεση ή αλλιώς «σφήνα», όπως ονομάζεται στην αστρολογική διάλεκτο.
Το ότι οι όψεις που σχηματίζει με τους τέσσερις πλανήτες είναι τυπικά «αρμονικές» (τρίγωνα με τους τρεις πρώτους και εξάγωνο με την τελευταία), είναι κάτι μάλλον... παραπλανητικό, αφού ουσιαστικά θα εισπράξει και θα εκφράσει την δυναμική των αντιθέσεων, προσδίδοντας έναν ανταγωνιστικό χαρακτήρα στα θέματα της (αισθηματικά και οικονομικά).
Φυσικά οι εξελίξεις δεν θα είναι μόνον δυσάρεστες ή ενοχλητικές και σε ένα μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα τους εξαρτώνται και από τις δικές σου επιλογές και αντιδράσεις.

Ας δούμε το πλαίσιο κάθε όψης:

Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον αστρικό Κρόνο (Δίδυμοι-Ζυγός, 22η μοίρα) φέρνει στο προσκήνιο τα «πρέπει» σου.

Mainstream: Μια σχέση με διαφορά ηλικίας. Δημόσιες σχέσεις. Προτεραιότητα στις υποχρεώσεις, παροχή υπηρεσιών. Μια σημαντική πώληση. Αρχή μιας δίαιτας.
SOS: Απογοήτευση, πικρία. Μια προβληματική σχέση. Μια οικονομική απώλεια. Μαζοχισμός.

Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με την Δήμητρα (Δίδυμοι-Ζυγός, 23η μοίρα) σε ξεναγεί στα καλά αλλά και τα... παρδαλά της κοινωνικής ζωής.

Mainstream: Διεύρυνση του κοινωνικού κύκλου. Γνωριμία με αξιοσημείωτους ανθρώπους. Ενδιαφέρον για την εξωτερική εμφάνιση και την μόδα. Αγορές ρούχων και αξεσουάρ. Σκέρτσο, νάζι.
SOS: Ματαιοδοξία, ναρκισσισμός. Υπερβολική ενασχόληση με την ζωή των άλλων. Μια παράλληλη σχέση.

Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Άρη (Δίδυμοι-Ζυγός, 23η μοίρα), διεγείρει τις αισθήσεις και τα συναισθήματα σου.

Mainstream: Έντονος τρόπος ζωής, αίσθηση περιπέτειας. Φλερτ, έρωτας, σεξ. Διασκέδαση μέχρις... εσχάτων.
SOS: Ζήλεια, ανταγωνισμός. Σεξουαλική παρενόχληση ή βία. Φανατισμός, ξέσπασμα απωθημένων.

Η Αφροδίτη σε εξάγωνο με την Έριδα (Δίδυμοι-Κριός, 23η μοίρα) σου προτείνει να συνδυάσεις την ομορφιά ή τον έρωτα με το πρακτικό πνεύμα.

Mainstream: Παροχή υπηρεσιών. Μια σχέση αμοιβαίων συμφερόντων. Μια σχέση στο χώρο εργασίας ή με υφιστάμενο. Φυσικά καλλυντικά. Φροντίδα για τα ζώα ή τα φυτά. Ενδιαφέρον για μικρογραφίες. Μια αισθητική επέμβαση. Ανεύρεση εργασίας.
SOS: Μια σχέση μονομερούς συμφέροντος. Σεξουαλική εκμετάλλευση. Υπερβολική κριτική, «ψείρισμα». Παροχή υπηρεσιών χωρίς αντίκρισμα.

Οι συγκεκριμένες όψεις της Αφροδίτης επηρεάζουν πρωτίστως: Διδύμους, Τοξότες, Κριού, Ζυγούς αλλά και τους Λέοντες ή τους Υδροχόους που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 23η-24η μοίρα του ζωδίου τους.
Επίσης τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, που έχουν τον Ήλιο τους στην τελευταία μοίρα του ζωδίου τους.

Την Δευτέρα, ο αστρικός Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον τροπικό Ποσειδώνα (Δίδυμοι - Ιχθύες, 7η μοίρα), ανοίγοντας παράθυρο στην φαντασία, στην χαλάρωση, την υπέρβαση αλλά και σε μια σειρά από λάθη άστοχες εκτιμήσεις ή παρανοήσεις.

Mainstream: Έμπνευση, διαίσθηση. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες κι εφαρμογές. Απόκρυψη μιας δυσάρεστης ή ανεπιθύμητης λεπτομέρειας. Εξωραϊσμός, διακόσμηση. Προσευχή, διαλογισμός. Ένα ψέμα που προστατεύει. Μια κατά λάθος επιτυχία. Τυχαία ανεύρεση χαμένων εγγράφων ή αντικειμένων.
SOS: Απάτη, αυταπάτη. Παραχάραξη, πλαστογραφία. Υποκλοπή. Εξαφάνιση εγγράφων ή αντικειμένων. Ακύρωση δραστηριοτήτων. Φήμες, παρασκήνιο.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Ιχθύες, Παρθένους, Τοξότες, Διδύμους αλλά και όσες ή όσους εκπροσώπους των παρορμητικών (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) έχουν τον Ήλιο του κοντά στην 1η μοίρα του ζωδίου τους.

Από την Τρίτη ξεκινά τις επαφές του με τους τέσσερις πρωταγωνιστές και ο Ήλιος.
Πρώτος σταθμός ο Κρόνος και ακολουθεί η Έρις.

Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον αστρικό Κρόνο (Καρκίνος-Ζυγός, 22η μοίρα).

Mainstream: Δικαίωση της εμπειρίας και της προνοητικότητας. Επιτυχία σε δύσκολες εξετάσεις. Αξιοποίηση των τυπικών προσόντων. Ανάληψη μιας σημαντικής ευθύνης. Απόρριψη των μη αναγκαίων.
SOS: Αίσθηση απόρριψης, αποτυχία. Ατυχία. Μια αρχή με φτωχές προοπτικές. Περιορισμός, ποινή.

Ο Ήλιος σε τετράγωνο με την Έριδα (Καρκίνος-Κριός, 23η μοίρα).

Mainstream: Οργάνωση, ταξινόμηση, Ενασχόληση με λεπτομέρειες. Τεχνικός εξοπλισμός, γραμματειακή υποστήριξη. Ενδιαφέροντα σχετικά με την ψηφιακή τεχνολογία. Ιατρικές εφαρμογές. Ρυθμίσεις για εργασιακά θέματα.
SOS: Γραφειοκρατία, «κόλλημα».

Αμφότερες οι όψεις επηρεάζουν πρωτίστως: Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους αλλά και όσες ή όσους εκπροσώπους των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες) έχουν τον Ήλιο τους στις 2-3 τελευταίες μοίρες του ζωδίου τους.
Ακόμη, το «κρυφό» τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου απευθύνεται και σε όσες ή όσους εκπροσώπους των σταθερών (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 16η-17η μοίρα του ζωδίου τους.

Την Πέμπτη, ο Ήλιος σχηματίζει ένα τετράγωνο με την Δήμητρα (Καρκίνος-Ζυγός, 24η μοίρα), φέρνοντας στο προσκήνιο θέματα σχετικά με συμφωνίες και συνεργασίες.

Mainstream: Συνέδριο, σύσκεψη. Μια σημαντική συμφωνία ή συνεργασία. Προώθηση, διαφήμιση. Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους. Ενδιαφέρον για την πολιτική. Μια σημαντική έκδοση ή παρουσίαση.
SOS: Πολυγνωμία, αναποφασιστικότητα.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην αλλαγή ζωδίου του Δία. Την Τετάρτη στις 13:31 ακριβώς, ο πλανήτης της επέκτασης εγκαταλείπει τον Καρκίνο για να εισέλθει στον Λέοντα.
Σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική μετακίνηση που αλλάζει τις ισορροπίες για όλα τα ζώδια, ωστόσο επιφυλάσσομαι για μια ειδικότερη αναφορά στο θέμα τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved