Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 9 έως 11 Ιουλίου

Αγάπα τον Άρη σου για να σε αγαπήσει

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 9 έως 11 Ιουλίου

Στρατιώτη μου, τη μάχη θα κερδίσει, όποιος πολύ το λαχταρά να ζήσει...

Ο Άρης που αυτές τις ημέρες έχει την τιμητική του στους ουρανούς, είναι συνώνυμος με την πολεμική αρετή αλλά και την βία.
Και δείχνει βέβαια οξύμωρο να σου ζητώ να αγαπήσεις κάτι που αντιστρατεύεται την ίδια την Αγάπη. Όμως ο Άρης υπάρχει μέσα σου και το να κλείνεις τα μάτια μπροστά του δεν σε ωφελεί. Αντίθετα ζητά κι αυτός μερίδιο από την αγάπη σου.
Θα έλεγα, πιο σωστά, ότι το να έχεις συνείδηση της πολεμικής πραγματικότητάς σου είναι αυτό που σου πρέπει αλλά και αυτό που μπορεί να σε διασώσει την κρίσιμη στιγμή. Αν είσαι ταγμένος στους δρόμους της φωτιάς, τότε μάθε (πολεμική) τέχνη κι άστηνε...

Μεγάλωσες μαθαίνοντας πιθανότατα να ξορκίζεις την βία. Η ηθική σου και οι νόμοι της κοινωνίας σου την καταδικάζουν. Σου ζητούν μάλιστα κάθε στιγμή να την καταδικάσεις κι εσύ «από όπου κι αν προέρχεται». Σου το ζητούν πρώτοι και καλύτεροι οι βιαστές σου. Εδώ είναι το πραγματικά οξύμωρο.

Κι εσύ παρ' όλες τις διακηρύξεις και τα ευχολόγια, δεν σταμάτησες να την βιώνεις ούτε λεπτό. Την ζεις στην καθημερινότητα σου σε κάθε της μορφή. Άμεση, ψυχολογική, σεξουαλική, οπτικοακουστική, πολιτική, θρησκευτική, αναίτια....
Ο κατάλογος είναι μακρύς, γιατί δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα που να μην την περιέχει. Μάλιστα, διαχρονικά οι βίαιοι –που θέλουν να λέγονται συνάνθρωποί σου- επιδεικνύουν αξιοσημείωτο ζήλο κι εφευρετικότητα στην άσκησή της. Σε βασανίζουν, σε εξευτελίζουν, σε ατιμάζουν ζωντανό ή νεκρό, αφού εξουσιάζουν με τον τρόμο.
Τα ζώα επιτίθενται γιατί φοβούνται ή γιατί έχουν να υπερασπίσουν την φαμίλια τους. Σκοτώνουν γιατί πεινάνε, αυτοί όμως τα ξεπέρασαν. Σκοτώνουν από ευχαρίστηση, από ζήλεια, από φθόνο, από «ιδεολογία». Σε σκοτώνουν γιατί δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν.

Κι αν εσύ πείστηκες για την μακροπρόθεσμη αναποτελεσματικότητα της βίας, οι επίδοξοι βιαστές, ληστές και δολοφόνοι σου, κωφοί στα κελεύσματα του πολιτισμού σου, εξακολουθούν να την ασκούν σε βάρος σου.

Γνώρισες μεγάλες μορφές που την αντιστρατεύτηκαν. Ο Ιησούς σου δίδαξε την Αγάπη και στα χνάρια του ο Γκάντι και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σου έδειξαν την δύναμη της μη βίας.
Οι ιδέες τους κάρπισαν, θα μπορούσες να πεις κι ότι ο στόχος τους επιτεύχθηκε σε έναν μεγάλο βαθμό. Όμως όλοι τους βρήκαν έναν βίαιο θάνατο.
Απανταχού της γης οι πρεσβευτές της Αγάπης δεν ήταν ποτέ καλοδεχούμενοι από τους εξουσιαστές και τα ελεεινά πιόνια τους. Πόνεσαν, βασανίστηκαν και μαρτύρησαν, για να σου αποδείξουν ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος πέρα από αυτόν της βίας.

Άριστη η φιλοσοφία τους, σου ξυπνάει τον ανώτερο εαυτό σου, σου δείχνει μια εικόνα από το μέλλον σου..
Αλλά εσύ ζεις στο σήμερα και δεν είσαι ούτε Ιησούς, ούτε Γκάντι, ούτε Κινγκ, παρά μόνον ένας μέσος καθημερινός άνθρωπος. Πώς λοιπόν θα εφαρμόσεις στην πράξη τις διδαχές τους, διατηρώντας συνάμα ακέραιο το δικαίωμα σου στη ζωή;

Τι κάνεις όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τους βαρβάρους σου; Τους γυρίζεις το άλλο μάγουλο; Αυτό είναι κάτι που μπορεί να έχει αξία για την δική σου φιλοσοφία αλλά δεν σταματάει το κακό. Ο επίδοξος κατακτητής σου καταλαβαίνει μόνον την γλώσσα της βίας και η παθητική σου αντίσταση απλά θα στεφανώσει την επικράτησή του.

Ναι, είναι αλήθεια ότι εξοντώνοντας τον «κακό» δεν εξοντώνεις το κακό. Ούτε όμως με τις ευγένειες βγάζεις άκρη μπροστά στους φανατικούς.
Ναι, είναι αλήθεια ότι η βία δείχνει την αδυναμία του επιτιθέμενου.
Ας το πεις όμως αυτό στα χιλιάδες θύματα της βίας, στις γυναίκες, τα παιδιά και τους άνδρες που είδαν την ζωή τους να ταλαιπωρείται, να σκλαβώνεται ή να χάνεται από την δράση των βαρβάρων.
Ναι είναι αλήθεια ότι ο νομικός σου πολιτισμός είναι μια ασπίδα προστασίας απέναντι στην βία. Δες όμως πως οι βιαστές, οι ληστές και οι δολοφόνοι σου προσαρμόζουν τους νόμους στα μέτρα τους.

Λαχταράς να ζήσεις;
Τότε πρέπει να εξοπλιστείς με κάτι περισσότερο από τις ιδέες σου. Να γίνεις κι εσύ δυνατός, ώστε να σε φοβούνται ή να σε σέβονται.
Αλλιώς φύγε, κρύψου ή υποτάξου.

Αυτό είναι το μήνυμα του Άρη, που κι εσύ τον έχεις σε κάποια γωνιά του ωροσκοπίου σου. Μπορεί να είναι επιθετικός ή αμυντικός, να ειδικεύεται στην σωματική ή την ψυχολογική βία, σε κάθε περίπτωση όμως είναι ο Άρης και την ενέργεια του δεν μπορείς να την διαγράψεις από την ζωή σου, ειδικά όταν οι όψεις που σχηματίζει σου φωνάζουν για την επερχόμενη σύγκρουση. Τότε είναι που οι προσευχές δεν φτάνουν για να σε προστατέψουν. Τότε είναι που πρέπει να εκπαιδευτείς στον πόλεμο για να διασώσεις την ειρήνη σου.

Μπορεί ο νόμος της ζούγκλας να έχει καταργηθεί στα χαρτιά, η βασική του αρχή όμως παραμένει ζωντανή ακόμη και κάτω από το φως της πνευματικότητας σου.
Αν δώσεις χώρο και χρόνο θα στον πάρουν κι όσο περισσότερο δίνεις, τόσο ανοίγει η όρεξη των αρπακτικών. Και δεν έφτασες ακόμη στο σημείο να αγνοείς τον χωροχρόνο.
Το βιώνεις καθημερινά στην δουλειά σου, στις σχέσεις σου και σε ό, τι ακόμη σημαντικό καταπιάνεσαι.
Μην τους τον δίνεις λοιπόν και να είσαι έτοιμος για μάχη.
Αγάπα τον Άρη σου για να σε αγαπήσει, αλλιώς ο ειρηνικός μικρόκοσμος σου θα καταρρεύσει μόλις ξεσπάσει η βία.
.

Σου τα γράφω όλα αυτά από την θέση κάποιου που μέχρι στιγμής στάθηκε αρκετά τυχερός ώστε να βιώσει ξώφαλτσα την όποια αγριότητα του Άρη. Και μακάρι να έχεις μια ανάλογη τύχη. Ξέρω όμως πως όταν χιμάει καταπάνω σου η αγέλη των βαρβάρων, δεν είναι ώρα ούτε για φιλοσοφίες, ούτε για προσευχές. Μπορείς να εξαντλήσεις τις δεξιότητες ή την ευφυΐα σου, να σκαρφιστείς τεχνάσματα για να αποκτήσεις το στρατηγικό πλεονέκτημα, να μιμηθείς τον πολυμήχανο Οδυσσέα που κέρδισε τις μεγαλύτερες νίκες του με την πονηριά. Στο τέλος όμως, υπερασπιζόμενος την Ιθάκη σου θα αναγκαστείς κι εσύ να ξεκάνεις τους αδηφάγους «μνηστήρες» της ζωής σου.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved