Αστρολογική Εφημερία, από 21 έως 24 Μαΐου

Η αιωνιότητα και το απόλυτο κάνουν πρόβες στις καρδιές μας
Αστρολογική Εφημερία, από 21 έως 24 Μαΐου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Περιμένοντας τους βαρβάρους

Οι βασικοί πρωταγωνιστές στην κοσμική σκηνή για τις επόμενες ημέρες, είναι ο Άρης, η Αφροδίτη, ο Ερμής, ο Πλούτωνας, ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός προσφέροντας έτσι ένα πλούσιο μενού στην καθημερινότητα μας . Η φουριόζα συμμετοχή του αρχέγονου πολέμαρχου αναμένεται αν μη τι άλλο να βάλει φωτιά στο Σαββατόβραδο, και όχι μόνον. Το αφτιασίδωτο πνεύμα του πρωτόγονου ανθρώπου αναβιώνει μέσα από την σύνοδο του Άρη με τον Ερμή στον Ταύρο και η βαρβαρότητα κοντράρεται με τις λεπτότερες εκφάνσεις του πολιτισμού, παίζοντας κορώνα γράμματα την ισορροπία ανάμεσα στη βία και την βούληση. Δυναμικές πρωτοβουλίες και αιχμηρές αυθαιρεσίες ορίζουν ένα πεδίο έντονων ζυμώσεων αλλά και εκτονωτικών συγκρούσεων. Έχοντας το νου μας σε βιαστικές κινήσεις που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ανεπιθύμητες ρήξεις ή μια σειρά από ενοχλητικά ατυχήματα, οφείλουμε συνάμα να θεριέψουμε την φλόγα του αυτεξούσιου μας, καίγοντας την πλεονάζουσα ενέργεια σε δημιουργικές ενασχολήσεις και όχι σε εγωιστικά μελοδράματα.

 

Λύτρωση ή απόγνωση;

Από κοντά και η Αφροδίτη, συμπληρώνει τον «ροκ» χαρακτήρα των ημερών αναζητώντας επιπλέον απολαύσεις και κυρίως οτιδήποτε ανταποκρίνεται στην αιώνια ερωτική μέθεξη του θηλυκού με το αρσενικό. Ο δε Πλούτωνας σιγοντάρει με τα τρίγωνα του από τον Αιγόκερω, δύο τρίγωνα που δεν θα διστάσουν να αποδειχθούν «αμαρτωλά» δοκιμάζοντας τις αντοχές και τις επιδόσεις μας στο παιχνίδι των ανθρωπίνων σχέσεων. Η αιωνιότητα και το απόλυτο κάνουν πρόβες στις καρδιές μας, ενώ από την άλλη πλευρά μας γνέφει η υπέρτατη πρόκληση των σαρκικών απολαύσεων. Και ο «άγνωστος χ» αυτής της κοσμικής εξίσωσης οδηγεί σε δύο πιθανά αποτελέσματα: Δύο σε ένα ή μηδέν εις το πηλίκον...

«Να είσαι ή να έχεις» είναι το επιπλέον υπαρξιακό δίλημμα που βάζει ο mister deep του ζωδιακού, γνωρίζοντας πως η απάντηση μας, είτε θα λύσει μονομιάς τους κόμπους που μας βαραίνουν, είτε θα ανοίξει την πόρτα μιας κολασμένης ακολουθίας βασανιστικών εμμονών και μάταιης προσμονής.

Ταύροι, Σκορπιοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι είναι οι πρωτόκλητοι βουτηχτές στην πορφυρή θάλασσα των παθών, στην εξέδρα των καταδύσεων όμως προσμένουν την κάθαρση τους και τα υπόλοιπα επτά ζώδια, ποντάροντας πολλά στον από μηχανής θεό της εσωτερικής τους δύναμης.

Ο χαμένος παράδεισος

Ενώ όμως η Αφροδίτη και ο Άρης έχουν στήσει τρελό χορό στους ουρανούς, ανεβάζοντας στα ύψη το θερμόμετρο του έρωτα, ο Ποσειδώνας αποπειράται να συμβάλλει στο όλο κλίμα προσθέτοντας εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν διαχρονικά όλες τις ιστορίες πάθους: Ρομαντισμός, ονειροπόληση και ...εθελοτυφλία συνθέτουν μια άκρως υποκειμενική πραγματικότητα που ταξιδεύει στα σύννεφα με προορισμό την ευτυχία.

 

Τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια (Ιχθύες, Δίδυμοι, Τοξότες και Παρθένοι) είναι τα πρώτα που θα λάβουν την θεία μετάληψη από τα χέρια του αρχιερέα των οραμάτων, με τους πρώτους να δίνουν σάρκα και οστά στο υποτιθέμενο «τίποτα» μιας φυγής που οδηγεί στην πόρτα του παραδείσου τους και τους τελευταίους να ζουν χαμένοι σε ένα διάστημα που δεν είναι δικό τους. Όσο για τους δύο κοινωνούς της επικοινωνίας, το παιχνίδι ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό μπορεί να είναι το ίδιο δημιουργικό με την διαίσθηση, την πίστη και την υπέρβαση να λύνουν τα δεσμά της μιζέριας, όσο και παραπλανητικό όπως ένας αντικατοπτρισμός όασης στην έρημο.

Αλλά και μια μερίδα των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Υδροχόοι και Σκορπιοί κυρίως του πρώτου δεκαημέρου) ενδέχεται να χαλαρώσουν τους άτεγκτους κώδικες και τα ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας τους και να αφεθούν άνευ όρων στις πλανερές και μεθυστικές υποσχέσεις του Ποσειδώνα, επιδιώκοντας να ζήσουν τον δικό τους μύθο.

 

Τα λάθη, οι αβλεψίες, η εξαπάτηση και η ακύρωση προγραμματισμένων δραστηριοτήτων είναι η ανεπιθύμητη πλευρά της επιρροής του Ποσειδώνα, ο οποίος απειλεί να πλήξει άμεσα κάθε ρεαλιστή που βαυκαλίζεται για την δύναμη του ορθολογισμού του και την βεβαιότητα του υλικού κόσμου. Αντίθετα, για τους προσκυνητές του εσωτερικού κάλλους και τους θιασώτες των παραμυθιών, το υπνοβατικό ταξίδι στη χώρα του πουθενά μπορεί να γίνει απρόσμενα θαυμαστό με τις καλές νεράιδες και τα άτακτα ξωτικά να πραγματοποιούν το αδιανόητο.

 

Η ανατροπή

Η υψηλή επιστασία του Ουρανού σε όλη αυτήν την ζώσα θεατρική πράξη συντελείται για την ώρα δια μέσω του «κρυφού» ραντεβού του με τον αστρικό Δία, μια «κοσμική» όψη που ωστόσο μπορεί να λάβει και προσωπικές διαστάσεις. Η σύνοδος των δύο πλανητών, η οποία σχηματίζεται με ακρίβεια την Τρίτη αλλά η χρονική εμβέλεια της επιρροής της είναι πολύ μεγαλύτερη της μιας ημέρας, ρίχνει κι άλλο νερό στον μύλο της επανάστασης, προσκαλώντας και προκαλώντας τους Κριούς να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς το πολλά υποσχόμενα αύριο. Οι Ζυγοί βλέπουν επίσης με καλό μάτι την ανανέωση των προοπτικών τους, ενώ οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι καλούνται πρώτα να ξεπεράσουν τον σκόπελο της δεδομένης πορείας που έχουν ήδη χαράξει, στερώντας από τους εαυτούς τους τον ορίζοντα μιας καθ’ όλα απρόβλεπτης και συναρπαστικής πραγματικότητας.

23_may

 

 

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved