Τα SOS της εβδομάδας, από 9/5 έως 15/5

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 9/5 έως 15/5


Γνωρίζεις πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να σε ευνοούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Πρόκειται αντίστοιχα για τις Mainstream και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα σου. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης σου. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία σου.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμόζεσαι κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Να ξέρεις ότι η ενέργεια δεν χάνεται και αν τυχόν γίνεις «στόχος» μιας δύσκολης επιρροής, τα ευχολόγια δεν θα σε βοηθήσουν. Εκείνο που πρέπει να κάνεις, όσο βέβαια περνάει από το χέρι σου είναι το να χρησιμοποιήσεις έγκαιρα το εκάστοτε mainstream ενεργειακό ισοδύναμο, ώστε να αποτρέψεις μια ανεπιθύμητη SOS εκδήλωση. Ο δημιουργός κυβερνάει τα άστρα, αυτό είναι το μήνυμα και... καλή σου επιτυχία!

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να σε επηρεάσουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών).

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (9/5 έως 15/5)

Η Πανσέληνος της Τετάρτης είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό ουράνιο δρώμενο του επταημέρου. Γίνεται στις 22:16, στην 24η μοίρα του άξονα Σκορπιού-Ταύρου και όπως συμβαίνει συνήθως αναμένεται να επηρεάσει το στην θυμικό σου, είτε διεγείροντας, είτε καταστέλλοντας την διάθεση σου.
Πάντως, η συμμετοχή του Κρόνου στην Πανσέληνο θα ενισχύσει περισσότερο τις καταθλιπτικές τάσεις κάνοντας ακόμη κι ένα ασήμαντο πρόβλημα να φαίνεται τεράστιο. Από την άλλη πλευρά, ο πλανήτης της δομής και της πράξης, μπορεί να σε ωθήσει στην ανάληψη μιας σημαντικής ευθύνης αλλά και την λήψη σημαντικών αποφάσεων. Τα κύρια πεδία της δράσης και των προβληματισμών σου μπορεί να είναι είτε τα οικονομικά θέματα είτε οι υπαρξιακές αναζητήσεις σου.

Στο «μέτωπο» των αργών πλανητών, έχουμε τον ακριβή σχηματισμό του τριγώνου ανάμεσα στον Δία και τον Χείρωνα (Καρκίνος-Ιχθύες, 17η μοίρα), μια όψη που επί προσωπικού μπορεί να συμβάλλει στην αναβίωση του παρελθόντος σου αλλά και την δρομολόγηση θετικών εξελίξεων στο σύνολο των «Καρκινικών» θεμάτων (οικογένεια, σπίτι, περιουσιακά κλπ).
Σε συλλογικό επίπεδο πάλι ίσως να γίνεις κοινωνός σημαντικών εξελίξεων και πραγματικά σου εύχομαι τα βιώματα και τα ερεθίσματα σου να είναι γόνιμα και δημιουργικά.
Η κοινή δράση Δία και Χείρωνα «φουντώνει» τις εθνικές ή τοπικές διεκδικήσεις, ενώ τονώνει τις αγοραπωλησίες ακινήτων και την οικοδομική δραστηριότητα. Ωστόσο σε αμφότερες τις περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρξουν και κάποια «παρατράγουδα», όπως είναι αντίστοιχα ο ακραίος εθνικισμός και η κερδοσκοπία σε βάρος των αδυνάτων. Ένα ακόμη ανεπιθύμητο αποτέλεσμα της όψης είναι η μαζική εγκατάλειψη εστιών, εξ αιτίας μιας καταστροφής ή απειλής.

Εκτός από τα παραπάνω βέβαια, θα έχουμε και μια σειρά «δυνατών» όψεων, που μπορεί να έχουν ευδιάκριτες συνέπειες στην καθημερινότητα σου. Ας τις δούμε όλες με χρονολογική σειρά:

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Ήλιος σχηματίζει μια αντίθεση με τον Κρόνο (Ταύρος-Σκορπιός, 20η μοίρα), θέτοντας την διασκέδαση σου στο περιθώριο.

Mainstream: Ανάληψη μιας ευθύνης. Οργάνωση, δομή, διοίκηση. Αξιοποίηση της εμπειρίας, προνοητικότητα. Ένας χρήσιμος περιορισμός. Δικαίωση της νομιμότητας. «Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».
SOS: Μια σημαντική οικονομική απώλεια. Έλεγχος, χειραγώγηση, περιορισμός. Ποινή, τιμωρία.

Την Κυριακή, η Αφροδίτη σχηματίζει μια αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη (Κριός-Ζυγός, 9η μοίρα), οξύνοντας τις συναισθηματικές αντιδράσεις σου.

Mainstream: Έντονος τρόπος ζωής. Έρωτας, φλερτ.
SOS: Απιστία, ηδυπάθεια. Ζήλεια, ανταγωνισμός. Σεξουαλική παρενόχληση, βία. Φανατισμός.

Την ίδια ημέρα, ο Ερμής τετραγωνίζεται με τον Ποσειδώνα (Δίδυμοι-Ιχθύες, 7η μοίρα), εισάγοντας «φαντάσματα» στην καθημερινότητα σου.

Mainstream: Απόκρυψη δυσάρεστων λεπτομερειών, φυγή από τα δύσκολα. Τυχαία ανεύρεση ενός αντικειμένου. Μια κατά λάθος επιτυχία. Εξιδανίκευση, εξωραϊσμός. Υπέρβαση, φαντασία. Χαλάρωση, ύπνος. Διαλογισμός, προσευχή. Ένα προφητικό όνειρο, ισχυρή διαίσθηση. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Αστρολογία, Μεταφυσική.
SOS: Αστοχία, ακύρωση δραστηριοτήτων. Απάτη, δολιότητα, παρασκήνιο. Εξαφάνιση εγγράφων ή αντικειμένων. Αποπροσανατολισμός, οφθαλμαπάτη.

Την Δευτέρα όμως, ο Ερμής δρομολογεί νέες πρωτοβουλίες, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο με τον Άρη (Δίδυμοι-Ζυγός, 9η μοίρα).

Mainstream: Δράση, πρωτοβουλία. Γρήγορη διεκπεραίωση, αμεσότητα, φλογερό πνεύμα. Ειλικρίνεια, καθαρότητα προθέσεων. Υγιής συναγωνισμός. Μια σπουδαία επίδοση. Τεχνικές εργασίες, αθλητισμός. Φιλότιμο.
SOS: Έριδες, προστριβές, καυγάδες. Βιασύνη, επιπολαιότητα. Σπασίματα, ατυχήματα.

Την ίδια ημέρα, η αστρική Αφροδίτη συναντά τον τροπικό Χείρωνα στην 17η μοίρα των Ιχθύων, συμβάλλοντας σε ένα ζεστό οικογενειακό κλίμα.

Mainstream: Μια «παραδοσιακή» σχέση. Αρραβώνας, γάμος, αποκατάσταση. Μια σχέση από το παρελθόν. Φροντίδα για το σπίτι και την οικογένεια. Ένα παλαιό αντικείμενο αξίας.
SOS: Συναισθηματική εξάρτηση

Την Τρίτη, η Σελήνη περνά από την 8η μοίρα του Σκορπιού, ενεργοποιώντας την πρόσφατη Ηλιακή έκλειψη, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει νέα οικονομικά δεδομένα στην ζωή σου αλλά όχι μόνον. Εδώ είναι αναγκαίο να σε παραπέμψω στο ειδικό άρθρο για την έκλειψη, όπου θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και την ουσία του όλου ζητήματος.

Την Τετάρτη, παράλληλα με την Πανσέληνο έχουμε κι ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα (Κριός-Αιγόκερως, 13η μοίρα), μια όψη που σου υπόσχεται πολύ δυνατές εμπειρίες.

Mainstream: Μια μοναδική ερωτική εμπειρία. Μια καταλυτική σχέση. Αποζημίωση, κληρονομιά. «Βιολογική» καθαριότητα.
SOS: Αίσθηση απώλειας, πένθος. Ένας επώδυνος χωρισμός. «Αμαρτωλές» αναζητήσεις.

Την Πέμπτη, ο αστρικός Ερμής σχηματίζει μια αντίθεση με τον τροπικό Κρόνο, αυξάνοντας τα καθήκοντα αλλά ίσως και την... ταλαιπωρία σου.

Mainstream: Τακτοποίηση, ταξινόμηση. Μια λεπτομερής και χρονοβόρα εργασία. Γραπτός λόγος. Επιτυχημένες εξετάσεις.
SOS: Ταλαιπωρία, καθυστέρηση, μια δυσάρεστη δοκιμασία. Απόρριψη ενός αιτήματος. Έλλειψη αναγκαίων εγγράφων ή παραστατικών. Ποινή, τιμωρία. Ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα.

Τέλος, Πέμπτη προς Παρασκευή, ο Ερμής σχηματίζει ένα εξάγωνο με την Αφροδίτη (Κριός-Δίδυμοι, 14η μοίρα), μια όψη που έχει ως ιδιαίτερο στοιχείο την... χορηγία του Ουρανού. Κι αυτό γιατί μέσα στις επόμενες ώρες ακολουθούν η σύνοδος Αφροδίτης-Ουρανού και το εξάγωνο Ερμή –Ουρανού.

Mainstream: Πρωτοτυπία, νέα ενδιαφέροντα, Μια συναρπαστική γνωριμία, εξωτικές εμπειρίες. Μια απρόβλεπτη συνάντηση, μια ευχάριστη έκπληξη. Ανάδειξη της διαφορετικότητας. Η εξαίρεση που βεβαιώνει τον κανόνα. Κοινωνικές επιστήμες, Ψυχολογία. Ενδιαφέροντα σχετικά με το Διάστημα. «Εξεζητημένες» αγορές.
SOS: Αλλόκοτη συμπεριφορά, πρόκληση, εκκεντρικότητα. Ξαφνική φυγή ή χωρισμός. Μια δυσάρεστη έκπληξη.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved