Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 3 έως 6 Μαΐου

Τρία κοσμικά «μπουκέτα» στην καρδιά σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 3 έως 6 Μαΐου

Να 'μαστε πάλι εδώ Άνθρωπε, που μόνον εσύ ξέρεις να πετάς στα ουράνια και να κυλιέσαι στον βούρκο με την ίδια άνεση. Σήμερα στα σταθώ περισσότερο στην πρώτη σου ιδιότητα και συγχώρα με αν κάποιες φορές είμαι αυστηρός μαζί σου αλλά το κάνω γιατί θέλω, όπως κι εσύ, να νοιώθεις ευτυχισμένος.

Τούτες τις ημέρες λοιπόν, θα έχεις πολλά ερεθίσματα και πολλές αφορμές για να γίνεις καλύτερος. Οι ουρανοί μοιάζουν με ανθόκηπο κι εσύ με μέλισσα, που μαζεύει την κοσμική γύρη από διαφορετικά λουλούδια, όπως διαφορετικές μπορεί να είναι και οι δικές σου αφετηρίες, φιλοδοξίες και προτεραιότητες.
Στον κήπο σου θα βρεις τρία μπουκέτα:

Το πρώτο μπουκέτο μυρίζει σαν παλιό βιβλίο κι είναι λογικό αφού συνδέεται με το παρελθόν σου. Ο Χείρωνας έχει αναλάβει να ανασύρει τις μνήμες σου και να σε συγκινήσει κι όχι βέβαια μόνον για να κλάψετε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Για τον «Αρχαίο» του ζωδιακού, το παρελθόν είναι πάντα εδώ, ζωντανό, με τα κληροδοτήματα του, που είτε σε βαραίνουν σαν μολύβι, είτε σου δίνουν φτερά για να πετάξεις προς την ευτυχία σου.
Αξιοποίησε λοιπόν αυτήν την ευκαιρία, ώστε να απαλλαγείς από φόβους, απωθημένα ή εκκρεμότητες που σε κρατάνε πίσω, δεμένο στο άρμα της εξάρτησης. Ταξίδεψε πίσω στην ψυχή σου και λύσε τους κόμπους που σε πνίγουν.
Αξιοποίησε την δυνατότητα να ανακαλύψεις κρυμμένους θησαυρούς –κυριολεκτικά ή μεταφορικά- που είτε εσύ ο ίδιος, είτε κάποιος άλλος έκρυψε στο ντουλάπι σου, στην αυλή σου, στην καρδιά σου.
Κι αν μια παλιά αγάπη διεκδικήσει το δικαίωμα της στην ζωή σου, δες το σαν μια σπουδαία δεύτερη ευκαιρία.

Ο Χείρωνας θα θελήσει ακόμη να σε μυήσει σε γνώσεις και παραδόσεις που περιμένουν την δική σου συνδρομή για να αναστηθούν. Εδώ έχεις να κάνεις με τον δημιουργικό εαυτό σου, που αμήχανος ίσως μπροστά στα αδιέξοδα του παρόντος, αναζητά μια νέα πηγή, μια νέα έμπνευση. Και τι πιο εκστατικό από ένα ξεχασμένο μονοπάτι, που στον καιρό του το είχαν διαβεί άνθρωποι σοφοί, τρανοί πολιτισμοί κι εσύ τώρα ψηλαφίζεις τα βήματα τους.

Ο Χείρωνας θέλει να σε κάνει να νοιώσεις την ενότητα σου στον χρόνο και τον χώρο. Θέλει να βιώσεις την οικογενειακή θαλπωρή, ξεκινώντας από το παγκόσμιο χωριό που ζεις και φθάνοντας μέχρι τα ενδότερα του σπιτιού σου. Ας τον ακολουθήσεις λοιπόν με εμπιστοσύνη κι αγάπη στην καρδιά.

Το δεύτερο μπουκέτο μυρίζει μεθυστικά, σου ξυπνάει όνειρα κι ελπίδες, σε κάνει να ξεχάσεις οτιδήποτε δυσάρεστο, να εξαφανίσεις κάθε ασχήμια. Στα άνθη του κρύβεται ο μεγάλος θεραπευτής ο Ποσειδώνας, που ξέρει όσο κανένας άλλος την τέχνη της υπέρβασης. Το ξέρω ότι σου κρύβει πράγματα αλλά πως αλλιώς θα πιστέψεις στο θαύμα;

Αν δεν είσαι λοιπόν άνθρωπος ταγμένος στην ύλη, αν σου έχει μείνει μια σταλιά πίστης, τότε ακολούθησε τον και αφέσου στους τρόπους του. Ανακάλυψε μέσα σου τον καλλιτέχνη, τον οραματιστή, τον φιλόσοφο που δεν πτοείται από τα φαινόμενα, που δεν δεσμεύεται από την «αδιάψευστη» πραγματικότητα. Ανακάλυψε τον εμψυχωτή, τον εμπνευστή, που ξέρει να λυτρώνει κάθε πόνο και κάθε δυστυχία.

Αν όμως παρ' ελπίδα περιμένεις χρυσάφια και θησαυρούς που να βαραίνουν στο χέρι σου, τότε φοβάμαι πως θα απογοητευτείς. Ο Ποσειδώνας θυμώνει όταν η φαντασία του χάνει τον πνευματικό χαρακτήρα της και δεν θα διστάσει να σπείρει στο διάβα σου χίμαιρες, επιτήδειους «σωτήρες» και θησαυρούς που θα αποδειχθούν άνθρακες.
Έχε τον νου σου λοιπόν ή πιο σωστά μην εξουθενώνεις κι ακυρώνεις την πίστη σου, κυνηγώντας τα φαντάσματα σου.

Το τρίτο μπουκέτο είναι και ο πιο μεγάλος πειρασμός σου. Το έχουν επιμεληθεί ο Δίας με τον Πλούτωνα, που κατέχουν άριστα την τέχνη του πλούτου. Μόνον που εδώ Άνθρωπε δεν έχεις να κάνεις με ανώτερες ή πνευματικές αξίες αλλά κυρίως με τους ομολόγους σου που έχουν μάθει να κυλιούνται στον βούρκο και να μην σέβονται καν την ανθρώπινη ζωή μπροστά στο κέρδος. Πρόσεξε λοιπόν που θα μπλέξεις, πρόσεξε μήπως το δέλεαρ που θα σου προσφέρουν είναι το αντίτιμο για την σκλαβιά σου, την ηθική και την πνευματική.
Από την άλλη πλευρά όμως, ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος μπορεί να σου στερήσει το δικαίωμα να κάνεις το μεγάλο άλμα, να περάσεις από τον κόσμο της ανέχειας σε εκείνον της άνεσης. Κάντο όμως χωρίς να περιπέσεις στο αμάρτημα της Ύβρεως, απέναντι σε θεούς και ανθρώπους. Κάντο χωρίς να χάσεις την ανθρωπιά σου. Κι αν είσαι πράγματι τυχερός θα δεις να σου ανοίγουν πόρτες σαν αυτές τις μεγάλες που αγαπούν να σου λένε οι τσιγγάνες.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved