Φεγγαράκι μου λαμπρό-Τι θα φέρει η Πανσέληνος του Μαΐου

Το Μαγιάτικο φεγγάρι μας περιγράφεται
Παπασταύρου Λίντα
Φεγγαράκι μου λαμπρό-Τι θα φέρει η Πανσέληνος του Μαΐου

από την Χριστίνα Δημοπούλου



Xristina Foto


Στις 17/5 και ώρα 14:09 πραγματοποιείται η Πανσέληνος του μηνός Μαΐου 2011. Μια Πανσέληνος όπου δεν είναι ακριβώς όπως την τραγουδάει η Χάρις Αλεξίου. Γιατί μπορεί να «έχει Πανσέληνο απόψε και είναι ωραία» αλλά ο Ήλιος είναι «επάνω» στον Algol, έναν απλανή άρρηκτα συνδεδεμένο με σκληρά γεγονότα, ο Κρόνος στον Vindemiatrix που σχετίζεται με έχθρες και ατίμωση, ενώ η Αφροδίτη επάνω στον Mira που βγάζει ατίμωση, πόνο και αρκετό ...φιάσκο. Από αυτήν την άποψη λοιπόν, το Μαγιάτικο φεγγάρι μας περιγράφεται στο ποίημα του Έλληνα ποιητή Σταύρου Ζαφειρίου.

Να τη φοβάστε την πανσέληνο.
Να μαζεύεστε στα σπίτια σας νωρίς
και ν’ ασφαλίζετε καλά την εξώπορτα.
Να προσεύχεστε
και να κοιμάστε με το βαφτιστικό σας σταυρουδάκι
κρεμασμένο στο στήθος.
Γιατί έξω
κάθε πανσέληνο
κυκλοφορούν οι ποιητές
ίδιοι λυκάνθρωποι.
Κατασπαράζοντας τα ήθη
των αθώων,
διψώντας για το αίμα
των ανύποπτων,
καλώντας με ουρλιαχτά
το Αρχαίο Νερό
που θα’ ρθει κάποτε και θα σας κατακλύσει.
Να φοβάστε την πανσέληνο.

Στις γωνιές παραμονεύουν
τα επικίνδυνα όνειρα.

Σταύρος Ζαφειρίου -από την ποιητική συλλογή Ζεστή Πανσέληνος (1988)

Οι 12 φεγγαροκτυπημένοι

Κριός

Κατά την διάρκεια αυτής της Πανσελήνου θα νοιώσετε την ανάγκη να κάνετε κινήσεις για να εξασφαλίσετε την οικονομική και συναισθηματική ...επιβίωση σας. Αν ακολουθήσετε το Μακιαβελικό απόφθεγμα που λέει πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε θα έχετε κάνει ένα μεγάλο λάθος, αφού οι καταστάσεις αλλάζουν γρήγορα και μέσα σε μια στιγμή από θύτες μπορεί να γίνετε θύματα. Το «δωρεάν λάβετε, δωρεάν δότε» είναι πολύ πιο ασφαλές και ...cool!

Ταύρος

Η Πανσέληνος διεγείρει ένστικτα και επιθυμίες και όλα είναι ανοικτά! Θα έχετε την λαμπρή ευκαιρία να διαπιστώσετε τελικά πόσο ανθεκτικοί είστε σε καθεστώς συναισθηματικής κρίσης, αφού ο συνήθης έλεγχος των παρορμήσεων σας για την ώρα έχει πάει ...περίπατο. Δεν αποκλείεται φυσικά να προκύψουν και απρόβλεπτες καταστάσεις στις σχέσεις σας, όπου σε κάθε περίπτωση οι εφήμερες απολαύσεις ...προηγούνται!

Δίδυμοι

Η υπερπροσπάθεια στα επαγγελματικά ίσως σας στοιχίσει σε κούραση και άγχος. Η Πανσέληνος στον άξονα 6ου-12ου οίκου θα σας δώσει ένα «μούδιασμα» στην καθημερινότητα και ενδεχομένως μια ...παραζάλη αδιευκρίνιστης αιτίας. Η επίτευξη των στόχων θα είναι αποτέλεσμα σκληρού μόχθου αλλά ευτυχώς υπάρχει και ο ...ύπνος. Κατά τα άλλα το παρασκήνιο οργιάζει και σε κάποιες περιπτώσεις θα θυμηθείτε το «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες».

Καρκίνος

Υπέρ του δέοντος ευαίσθητοι στις φάσεις της Σελήνης, καλείστε να πολεμήσετε με το ...θεριό για μια ακόμη φορά. Η Πανσέληνος αυτή ουσιαστικά δημιουργεί διλήμματα ανάμεσα στις προσωπικές σας επιθυμίες και τις συλλογικές προτεραιότητες. Το ζητούμενο είναι να μπει μια ιεραρχία προκειμένου η μια κατάσταση να μην είναι εις βάρος της άλλης. Στα αισθηματικά ίσως εκπλαγείτε από το πόσο ...εύκολα συμβαίνουν κάποια πράγματα, ιδιαίτερα στο «φιλικό»!

Λέων

Οικογενειακά και επαγγελματικά θέματα σας τραβούν από το μανίκι ζητώντας επιτακτικά τον ...χρόνο σας και εκείνο που θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ ή κατά σας είναι το εάν βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Η υποκειμενικότητα σίγουρα δεν βοηθάει, όταν είναι φορτισμένη αρνητικά και γι’ αυτό είναι καλύτερα ότι νοιώθετε να το πείτε αλλά πάντα με όμορφο τρόπο. Οι «άνωθεν» βοήθειες υπάρχουν και φροντίστε, ώστε να μην τις σπαταλήσετε.

Παρθένος

Ο ορθολογισμός σας δεν θα πρέπει να είναι μονόδρομος, πολύ περισσότερο όταν οδηγεί σε αδιέξοδο. Αν δεν καταφέρετε να ισορροπήσετε τη λογική με το συναίσθημα, ενδέχεται να ταλαιπωρηθείτε από παλινδρομήσεις και ...τζάμπα μετακινήσεις. Επικοινωνιακά, βρίσκεστε σε υπερδιέγερση και στην παρούσα φάση η τεχνολογία αντί για αρωγός είναι ...μπελάς! Όπως και να ‘χει το πράγμα, το χαμόγελο μπορεί να σας δώσει το κουράγιο να συνεχίσετε.

Ζυγός

Στα οικονομικά ίσως έχετε λαμβάνειν αλλά όπως θα έρθουν, έτσι θα φύγουν. Το θέμα είναι πως το easy come-easy go αναφέρεται το ίδιο σε συναισθήματα και επιθυμίες, οπότε με δεδομένη την αναποφασιστικότητα σας μπορεί να την ...πατήσετε σαν το γάιδαρο του Χότζα που ψόφησε από την πείνα μπροστά σε δύο δεμάτια άχυρα. Από την άλλη πλευρά ο υπερκαταναλωτισμός σας είναι πηγή ...κινδύνων. Ζητούνται δηλαδή, ισορροπίες κι, αν δεν μπορείτε μόνοι σας, ζητήστε βοήθεια!

Σκορπιός

Ξέρετε πως η σιωπή είναι χρυσός, αρκεί να μην συνοδεύεται από ...βράσιμο. Η Πανσέληνος στο ζώδιο σας θέτει θέματα στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Νοιώθετε πως δεν μπορείτε να κάνετε πίσω και κάποιες κουβέντες ίσως πατήσουν το «red button» και οδηγήσουν τελικά σε ακραίες αντιπαλότητες. Θα χρειαστεί επίσης να επιδείξετε σιδηρά πειθαρχία, αν θέλετε πραγματικά να μην ενδώσετε σε εφήμερα πάθη και αδυναμίες.

Τοξότης

Ίσως να βρεθείτε «φορτωμένοι» με μυστικά, που θα σας ταξιδέψουν πίσω στο παρελθόν. Αποκλείστε τις κακές σκέψεις και απολαύσετε τα πράγματα με περισσότερο κέφι και ελευθερία, αναζητώντας την ευχαρίστηση σε εκείνα τα «μικρά» που μας κάνουν ευτυχέστερους. Φροντίστε ακόμη την διατροφή σας, αποφεύγοντας τις καταχρήσεις. Στα επαγγελματικά σας ίσως κάποιοι αμφισβητήσουν το έργο σας, ενώ γενικά οι εξελίξεις θα είναι αρκετά μπερδεμένες και αντιφατικές.

Αιγόκερως

Το να εκτίθεστε σε «αδύναμες» στιγμές σας είναι μάλλον από τα χειρότερα που μπορεί να σας συμβούν, γι’ αυτό... προσοχή! Συναισθηματικά, σίγουρα έχετε την τάση να «ξεφύγετε» αμελώντας τελικά υπευθυνότητες και υποχρεώσεις και αυξάνοντας αναπόφευκτα τις ...ενοχές σας. Η αναστάτωση βέβαια μπορεί να προκύψει και από τα «κατορθώματα» ενός αγαπημένου σας προσώπου και από αυτήν την άποψη θα χρειαστεί να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, αν θέλετε βέβαια να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις.

Υδροχόος: Αυτή η Πανσέληνος σας καλεί γιατί... την έχει η ψυχή σας την φωτιά και όλα μοιάζουν τόσο προκλητικά! Προσωπικές επιθυμίες και στόχοι κοντράρονται με τα «πρέπει». Ξέρετε, βέβαια, πως ο θρίαμβος απέχει ελάχιστα από την τραγωδία κι όσο κι αν εξιτάρεστε από το ρίσκο δεν θα πρέπει να αμελήσετε το «δίχτυ ασφαλείας» σας. Η περίοδος μπορεί να είναι «γεμάτη» από γεγονότα, θυμίζοντας σας άμεσα το ότι «ο καλός καραβοκύρης, στην φουρτούνα φαίνεται»!

Ιχθύες

Κωδικός κουλτούρα ...όβερ! Μέσα από τις πνευματικές σας αναζητήσεις θα μπορέσετε να υπεραναπληρώσετε και να φέρετε σε ισορροπία όλα εκείνα που σας πληγώνουν ή σας προβληματίζουν. Αντίθετα, η τριβή σας με τις προτεραιότητες της καθημερινότητας θα σας κουράσουν, αν δεν βάλετε έγκαιρα ένα στοπ. Γνωστοί και συγγενείς, μπαίνουν σε ρόλο ψυχοθεραπευτή αλλά δεν αποκλείεται καθόλου οι θέσεις στον ...καναπέ να εναλλάσσονται.

Τι θα φέρει η Πανσέληνος στην Ελλάδα;

Η Πανσέληνος για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών έχει:

Ωροσκόπο στη 10η μοίρα Παρθένου (θέματα εργασίας, υγείας και πρόσωπα που σχετίζονται με την καθαριότητα, την στατιστική, το στρατό) ο κυβερνήτης του οποίου ο Ερμής στον 8ο ηλιακό οίκο με «άγκιστρο» στον 9ο δείχνει εγχώριους οικονομικούς παράγοντες που εκτελούν έξωθεν εντολές και δεν θα υποκύψουν σε πιέσεις για ηπιότερες οικονομικές ρυθμίσεις.

Η παρουσία του Χείρωνα στον 6ο ηλιακό οίκο παίζει το δικό του ρόλο καθώς κατά πολλούς θεωρείται ο κυβερνήτης της Παρθένου και πρακτικά ενισχύει ακόμη περισσότερο τα όσα υποδεικνύει ο Ωροσκόπος, συν τα ζητήματα «τιμής» με πρόσωπα του στρατού ή της αστυνομίας.

Μεσουράνημα στη 7η μοίρα των Διδύμων (μετακινήσεις και διασκόρπιση προσώπων υψηλά ιστάμενων και ζητήματα με τα media, τις διαφημιστικές εταιρείες και τις επικοινωνίες-ταξίδια). Ο κυβερνήτης του ο Ερμής μεταξύ 8ου (αινιγματικό, μυστηριώδες και εκδικητικό περιβάλλον) και του 9ου, στα όρια της ανοχή των 5ο μοιρών: Ζητήματα που σχετίζονται με το νόμο, την ηθική ή λαμβάνουν χώρα στο εξωτερικό ή σε τουριστικές περιοχές.

Η Σελήνη στο Σκορπιό στην 26η μοίρα και τον 3ο Ηλιακό οίκο, δείχνει γυναίκες ή μάζες ή πλήθη που έχουν «στριμωχτεί» σε μια δυσβάστακτη καθημερινότητα, με φορολογικά μέτρα, ψυχικές διαταραχές και σεξουαλικές αγωνίες) που θα «κονταροκτυπηθούν» με τον Ήλιο στον Ταύρο (άτομα ισχύος ή έχοντα οικονομικά πόστα και καταστάσεις που σχετίζονται με οικονομικές ανάγκες, ιδιοκτησίες, εδάφη και υλικά αγαθά). Ο Ήλιος είναι κυβερνήτης του 12ου και υπερυψωμένος σε σύνοδο με τον κακεργέτη απλανή αστέρα Algol (επιφανείς οικονομικοί παράγοντες αφήνουν αρνητική αίσθηση / υπόγειες υποθέσεις που θα βλάψουν μόνιμα ή για μεγάλο χρονικό διάστημα τη φήμη ατόμων κύρους ή ανώτερων στελεχών).

Επιπλέον σημαντικά στοιχεία αποτελούν τα εξής:

Ο άξονας 3ου -9ου για τον Ήλιο και τη Σελήνη, ενισχύει πρακτικά τη θεματολογία του Μεσουρανήματος στους Διδύμους, αφού αναφέρεται επίσης σε γεγονότα που θα απασχολήσουν τα media, θα συντελεστούν σε χώρους μόρφωσης, επαφών, μεταφόρτωσης καθώς και ταξίδια. Επίσης υποδηλώνει μια έλλειψη μέτρου και θεαματικές, πλην όμως σπασμωδικές κινήσεις σε θέματα μετανάστευσης. Το «ύφος» όλων αυτών θα είναι σκληρό, ελεγκτικό, φανατικό και με αμετάβλητο χαρακτήρα, ακόμη και αν σε κάποιες περιπτώσεις καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μας «χρυσώσουν το χάπι».

Ο Δίας στον 8ο οίκο (δάνεια, αποζημιώσεις) κυβερνήτης του 4ου, επιπλέον σημειοδότης της ημέρας που συμβαίνει η Πανσέληνος, είναι κοντά σε κρίσιμη μοίρα των παρορμητικών δείχνοντας την κρισιμότητα και το κόστος για την πολιτική, οικογενειακή «έδρα» ή την φυλετική καταβολή ή κάστα των εμπλεκομένων πρόσωπων και των σχετικών υποθέσεων που υποδεικνύει η Πανσέληνος. Σε συνδυασμό με τον Κρόνο στον 2ο οίκο, κυβερνήτη του 5ου, πριμοδοτεί μεν βοήθειες, οι οποίες ωστόσο θα βρουν απέναντι τους τις μεθοδεύσεις των κερδοσκοπικών κυκλωμάτων. Και επιπλέον θα συμβάλλει σε έναν νέο γύρο σπατάλης, βασισμένης σε προοπτικές αι υποσχέσεις που το πιθανότερο είναι να μην τηρηθούν.

Το μεσοδιάστημα Ερμή/Άρη στις 3ο 20΄ του Ταύρου θέση απόλυτης έξαρσης της Σελήνης που δείχνει τις λεκτικές έριδες που θα αναπτυχθούν για ζητήματα γης και χρημάτων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved