Τα SOS της εβδομάδας, από 18/4 έως 24/4

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 18/4 έως 24/4


Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.
Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να μας επηρεάζουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών).


Από Παρασκευή σε Πέμπτη (18/4 έως 24/4)

Μετά την Μεγάλη Εβδομάδα ακολουθεί μια... αστρολογική μεγάλη εβδομάδα κι όπως θα δούμε ο... πολυδιαφημισμένος «σταυρός» στην 13η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων (μέχρι κι ο Ε. Σνόουντεν αναφέρεται σε αυτόν, ως δείκτη μιας μεγάλης κρίσης...) έχει και τις «κρυφές» πλευρές του. Κατ' αρχήν είναι γνωστό ότι συμμετέχουν ο Άρης, ο Δίας, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας, που όμως δεν θέλουν και πολύ να αλληλοεξουδετερωθούν αποδίδοντας τελικά μια... εκκωφαντική ηρεμία (εδώ μπορείς να διαβάσεις το ειδικό άρθρο περί του εν λόγω σταυρού).
Το κυρίως «θέμα» το έχει η Αφροδίτη στους Ιχθύες, η οποία την Τετάρτη 23/4, ανήμερα του... σταυρού δηλαδή, «κλειδώνει» επάνω στην αστρική εκδοχή του. Και με δεδομένη την ευαισθησία της μοιάζει ως... εσταυρωμένη και μαζί της όλα αυτά με τα οποία συνδέεται και μας αφορούν άμεσα: Τις σχέσεις, τα οικονομικά αλλά και θέματα διατροφής-υγείας.
Γενικά, αυτές τις ημέρες η Αφροδίτη σχηματίζει αρκετές όψεις και... χαρά στους ελεύθερους! Αλλά και οι υπόλοιποι, αν μη τι άλλο δεν θα πλήξουν...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους, ξεκινώντας από δύο άλλες όψεις της Αφροδίτης, που αναμένεται να μας επηρεάσουν μέχρι το Σάββατο.

Την Μ Παρασκευή, η Αφροδίτη «πατάει» στην 13η μοίρα των Ιχθύων και μπαίνει «σφήνα» στην αντίθεση Δία-Πλούτωνα.

Κι όπως σημείωσα στο προηγούμενο δελτίο «SOS», εδώ, προμηνύονται σημαντικές οικονομικές κινήσεις ή δραστηριότητες, με τους πιο τυχερούς να καρπώνονται σημαντικά οφέλη. Θυμίζω βέβαια ότι το δίπολο Δία-Πλούτωνα, έχοντας άμεση σχέση με την κερδοσκοπία και την μετακίνηση μεγάλων κεφαλαίων, ευνοεί κυρίως τους ισχυρούς. Απλά μερικές φορές μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο μιας πολύ ιδιαίτερης προσωπικής τύχης.

Σε συναισθηματικό επίπεδο πάλι, τα νέα μπορεί να είναι είτε πολύ καλά, είτε τελείως... χάλια, αφού πρακτικά ο Δίας διογκώνει την Πλουτώνια επιρροή. Και όσον αφορά τα θεαματικά «τελειώματα» ή τους μηδενισμούς δεν αναφέρομαι μόνον στις προσωπικές σχέσεις αλλά και σε άλλα περιστατικά, που άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως θλιβερά ή ακόμη και τραγωδίες. Όσον αφορά την ανθρώπινη δραστηριότητα και συμπεριφορά, υπό τον συγκεκριμένο σχηματισμό, που σε ανισόρροπες ή διαταραγμένες προσωπικότητες λειτουργεί μάλλον απελευθερωτικά συμβαίνουν πολλά «δι' ασήμαντον αφορμήν» εξ αιτίας της έλλειψης φραγμών.

Στον καθαρά αισθηματικό τομέα, υπάρχει η δυνατότητα για δημιουργία μιας εξαιρετικά «βολικής» σχέσης, η οποία θα συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή την ερωτική έλξη με το χρήμα. Από την άλλη πλευρά, ουδείς εγγυάται ότι αυτό θα κρατήσει, ενώ υπάρχουν και.. μπόλικοι αστερίσκοι στο ηθικό κομμάτι. Ο συνδυασμός σεξουαλικότητας και παροχών, εύκολα μπορεί να διαβεί τα όρια της πορνείας, τυπικής ή ουσιαστικής. Καθόλου συμβατό με το πνεύμα της ημέρας αλλά μπορεί να συμβεί...

Το Μ. Σάββατο το βράδυ, ο Ερμής συναντά την Έριδα στην 22η μοίρα του Κριού, κάνοντας τις λεπτομέρειες να... φαίνονται περισσότερες και μεγαλύτερες!

Mainstream: Οργάνωση, ταξινόμηση, καταμέτρηση. Έμφαση στην λεπτομέρεια. Τεχνικές ρυθμίσεις. Ενασχόληση με την ψηφιακή τεχνολογία. Επιστημονικά και ιατρικά ενδιαφέροντα. Ιατρικές εξετάσεις. Προμήθεια υλικού γραμματείας.
SOS: Γραφειοκρατία, «κόλλημα» στις λεπτομέρειες. Υπερβολική κριτική, «ψείρισμα».

Την Κυριακή του Πάσχα, η Αφροδίτη συναντά τον Χείρωνα στην 16η μοίρα των Ιχθύων, προοιωνίζοντας αξέχαστες οικογενειακές στιγμές!

Mainstream: Αγκαλιά, στοργή, ζεστά αισθήματα. Μια σχέση που οδηγεί στην αποκατάσταση. Μια σχέση από το παρελθόν. Διακόσμηση του προσωπικού χώρου. Ενασχόληση με παλαιά αντικείμενα ή αντίκες. Περιουσιακές διευκολύνσεις, παροχές.
SOS: Συναισθηματική αδυναμία, εξάρτηση.

Την Κυριακή έχουμε και τα επίσημα... εγκαίνια του «σταυρού» με τον Δία και τον Ουρανό να κάνουν την αρχή. Συγκεκριμένα επαναλαμβάνουν το τετράγωνο τους για τρίτη και τελευταία φορά, ωστόσο όπως συμβαίνει με κάθε όψη μεταξύ αργών πλανητών, η σημασία της είναι πρωτίστως «κοσμική» και όχι προσωπική, ο δε χρόνος επιρροής της μετριέται σε μήνες κι όχι σε ημέρες.
Οι επαναστατικές κινήσεις και η ανάπτυξη ριζοσπαστικών κινημάτων είναι οι... συνήθεις επιπτώσεις της κοινής δράσης των δύο πλανητών, εκείνο όμως που μπορεί να αποδειχθεί εξίσου σημαντικό είναι η εύνοια τους σε πολύ σπουδαίες επιστημονικές ανακαλύψεις. Ακόμη, θέματα σχετικά με το Διάστημα και τους... εξωγήινους είναι της απόλυτης προτεραιότητας τους.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ακολουθεί η τρίτη κατά σειρά (και τελευταία) αντίθεση ανάμεσα στον Δία και τον Πλούτωνα.
Οι μεγάλες οικονομικές ανακατατάξεις (συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, μετατοπίσεις κεφαλαίων, ενεργειακές συμφωνίες, χρηματιστηριακές ακρότητες κλπ) αλλά και τα «ογκώδη» φυσικά φαινόμενα, είναι δύο από τους βασικούς άξονες της συγκεκριμένης όψης.

Την ίδια ημέρα, οι δύο αστρολογικοί γίγαντες, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας κλείνουν με ακρίβεια ένα ακόμη από τα τετράγωνα της σειράς. Είναι γνωστό πως η όψη πριμοδοτεί μεγάλες αλλαγές, ανατροπές, μηδενισμούς, αποκαλύψεις και ανακαλύψεις, όλα αυτά όμως ήδη συμβαίνουν και θα συμβαίνουν για καιρό ακόμη, οπότε δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος... άμεσης ανησυχίας.

Με την ευκαιρία να σημειώσω ότι ανεξάρτητα με τα όσα συμβαίνουν παγκοσμίως αυτήν την περίοδο, το «καμπανάκι» μιας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης κτυπά και για λίγα χρόνια αργότερα (πρακτικά, αμέσως μετά το 2020). Κι αυτό συνάγεται απλά από το γεγονός ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν, γεννιούνται ή θα γεννηθούν έχοντας στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα θα βιώσουν ακραίες καταστάσεις που θα τα σημαδέψουν ως γενιά. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί με προηγούμενες γενιές που πέρασαν μέσα από την δίνη τόσο του Α΄. όσο και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Βέβαια, οι εποχές έχουν αλλάξει και κατά την εκτίμηση μου δεν πρόκειται να έχουμε έναν «old fashion» πόλεμο μεγάλης κλίμακας. Ωστόσο «παίζει» δυνατά ένα είδος βιολογικής απειλής ή οτιδήποτε σχετίζεται με την Δημόσια Υγεία.

Ερχόμενοι πάλι στο σήμερα, από την Τρίτη και για δύο ημέρες πιάνει «δουλειά» ο Άρης, ο οποίος συνδέεται διαδοχικά και με τους τρεις αργούς πλανήτες.

Πριν από αυτόν όμως, ο τροπικός Ερμής... προλαβαίνει να σχηματίσει μια «κρυφή» αντίθεση με τον αστρικό Κρόνο (Κριός-Ζυγός, 27η μοίρα), δημιουργώντας καθυστερήσεις και εμπλοκές στην καθημερινότητα μας.

Mainstream: Αξιολόγηση, καταμερισμός. Επιτυχημένες εξετάσεις. Δικαίωση της νομιμότητας και της προνοητικότητας.
SOS: Αποτυχία σε μια δοκιμασία. Ατυχία. Έλλειψη νόμιμων εγγράφων ή παραστατικών. Ποινή, τιμωρία. Καθυστέρηση, αργοπορία. «Στήσιμο» σε ραντεβού.
Μελαγχολία, κατάθλιψη.

Αργά το βράδυ, ο Άρης τετραγωνίζεται με τον Δία και εν συνεχεία την Τετάρτη, σχηματίζει ακόμη ένα τετράγωνο, αυτήν την φορά με τον Πλούτωνα και μια αντίθεση με τον Ουρανό.

Επί προσωπικού, όλες αυτές οι όψεις μας καλούν να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας, αφού ο κίνδυνος ενός ατυχήματος είναι γενικά αυξημένος. Από την άλλη πλευρά όμως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλο αυτό το ενεργειακό overdose για να πετύχουμε εκεί που οι άλλοι.. αποτυγχάνουν! Εννοώ κυρίως την ενασχόληση μας με πράγματα που κατέχουμε καλά, ενώ επιπλέον ενδέχεται να ωφεληθούμε από ποικίλες αποκαλύψεις και «ξεσκεπάσματα».

Περισσότερη σημασία πάντως θα πρέπει να δώσουμε στην Αφροδίτη, η οποία μέσα σε μια ημέρα «συνδιαλέγεται» και με τους τέσσερις του «σταυρού», βάζοντας μεταξύ άλλων «φωτιά» στα προσωπικά μας.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Η Αφροδίτη σε «κρυφή» »αντίθεση με τον αστρικό Άρη

Mainstream: Ερωτικό κρεσέντο, φλερτ. Έντονος τρόπος ζωής, «έξω καρδιά».
SOS: Σεξουαλική παρενόχληση. Έκλυτος βίος, απιστία. Ζήλεια, ανταγωνισμός.

Η Αφροδίτη σε «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Δία

Mainstream: Τύχη, εύκολες λύσεις, καλοπέραση. Ένα σπουδαίο δώρο ή μια μεγάλη χάρη. Μια κοινωνικά σημαντική γνωριμία. Κερδισμένες εντυπώσεις.
SOS: Σπατάλη, επιπολαιότητα. Μια χαμένη ευκαιρία. Τεμπελιά, ανευθυνότητα.

Η Αφροδίτη σε «κρυφή» σύνοδο με τον αστρικό Ουρανό

Mainstream: Ανανέωση της προσωπικής ζωής, σπάσιμο της ρουτίνας. Αλλαγή εμφάνισης. Μια σχέση «κτισμένη» επάνω στην διαφορετικότητα. Μια απρόβλεπτη ερωτική εξέλιξη. Μια πρωτότυπη παρουσίαση.
SOS: Κρίση, ξαφνικός χωρισμός.

Η Αφροδίτη σε «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Πλούτωνα

Mainstream: Βαθύς έρωτας, πάθος. Μια καταλυτική γνωριμία. Οφέλη από ζημιές ή απώλειες άλλων. Μια σημαντική αποζημίωση ή κληρονομιά. Εργασίες καθαριότητας, εξολόθρευση της βρωμιάς.
SOS: Αίσθηση απώλειας, πένθος. Ζήλεια, φθόνος. Χειραγώγηση, παιχνίδια εξουσίας. Πορνογραφία, πορνεία.

Όπως κι αν έχει... χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση!

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved