Αστρολογική Εφημερία, από 14 έως 17 Μαΐου

Στον χορό με τις νεράιδες θα προστρέξουν και τα 4 μεταβλητά ζώδια
Αστρολογική Εφημερία, από 14 έως 17 Μαΐου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Το weekend συνεχίζεται όπως άρχισε, με τον Πλούτωνα ευτυχώς να φεύγει μακριά μας για την ώρα (κατά Πακιστάν και Κόστα Ρίκα μεριά) και τον Ουρανό να έχει το γενικό πρόσταγμα στην καθημερινότητα μας, δημιουργώντας απρόβλεπτες ή απροσδόκητες καταστάσεις. Τουλάχιστον αυτό «υπόσχονται» οι δύο «κρυφές» σύνοδοι του με τον Ερμή και την Αφροδίτη που ναι μεν σχηματίστηκαν με ακρίβεια την Παρασκευή αλλά η επιρροή τους εξακολουθεί να είναι ...ζωντανή.

Για όλα αυτά όμως έγραψα στην περασμένη «Εφημερία», στην οποία μπορείτε να ανατρέξετε για τις λεπτομέρειες.

 

Το καινούριο στοιχείο είναι το τετράγωνο του Ήλιου με την αστρική Δήμητρα, το οποίο προδιαθέτει σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου, σε ουσιαστική ενίσχυση των δημοσίων σχέσεων και ειδικότερα στην ανάδειξη-προώθηση των προσόντων μας. Το «ειδικότερα» αναφέρεται κυρίως στους Ιχθύες, τους Ταύρους, τους Υδροχόους, αλλά και τα υπόλοιπα πέντε μεταβλητά και σταθερά ζώδια (Διδύμους, Λέοντες, Παρθένους, Σκορπιούς και Τοξότες).

Η όψη έχει και μια ουσιώδη πολιτική διάσταση, η οποία θα αναδειχθεί είτε μέσα από τις ...τρίπλες στις προσωπικές μας επαφές, είτε ευρύτερα από τις συσκέψεις (ενίοτε κρυφές) των «μεγάλων».

 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Ερμής και η Αφροδίτη αλλάζουν ζώδιο και περνάνε στον Ταύρο, πιασμένοι χέρι-χέρι. Το πρώτο καλωσόρισμα έρχεται από τον Ποσειδώνα, που σχηματίζει από τους Ιχθύες ένα καθ’ όλα ...ευγενές εξάγωνο. Ήταν που ήταν μέσα στην καλή χαρά το ζεύγος, ήρθε και ο Ποσειδωνάκος για να το «απογειώσει». Don’t worry, be happy τραγουδούν αγκαλιασμένοι, μεταφέροντας το θετικό κλίμα και επί της γης.

Κυριακή και Δευτέρα λοιπόν είναι άκρως ρομαντικές ημέρες, τουλάχιστον για όσες και όσους έχουν ...μάτια να το δουν! Είναι πιθανόν βέβαια η υπερβολική χαλάρωση και τα ροζ φίλτρα να αμβλύνουν τις ανοχές μας σε καταστάσεις που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα «πέρναγαν» ποτέ αλλά αυτά έχει η ζωή. Αν δεν αμαρτήσουμε, πως θα μετανοήσουμε;

Πολύτιμη αρωγός, η Πανσέληνος του Μαΐου, η οποία εκτός από την ομορφιά της θα μας προσφέρει και μπόλικα ...σκαμπανεβάσματα στη διάθεση μας. Η επιρροή της θα είναι ως είθισται είτε διεγερτική, είτε κατασταλτική, πολλαπλασιάζοντας στην πρώτη περίπτωση τα ...ανομήματα και επιφέροντας στην δεύτερη μια γλυκιά ή πικρή μελαγχολία.

foolmoon_may

Σχηματίζεται με ακρίβεια το μεσημέρι της Τρίτης, κάτι που σημαίνει πως θα είναι το ίδιο λαμπερή τόσο το βράδυ της Δευτέρας, όσο και της Τρίτης.

Για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών, ο Ωροσκόπος πέφτει στην Παρθένο και το Μεσουράνημα στους Διδύμους, οπότε εκτός από τους Ταύρους και τους Σκορπιούς που θα είναι οι άμεσα ...φεγγαρομαγεμένοι, στον χορό με τις νεράιδες θα προστρέξουν και τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια.

 

Όσον αφορά τις γενικότερες εξελίξεις, η ενέργεια της Πανσελήνου στοχεύει κατ’ ευθείαν στο πολιτικό προσκήνιο, όπου οι εξελίξεις θα είναι αρκούντως ανατρεπτικές.

Ανταρσίες και διαφοροποιήσεις θα προσθέσουν κι άλλα κομμάτια στο παζλ, του οποίου η τελική εικόνα τιτλοφορείται «κάντε την επανεκκίνηση χωρίς εμένα».

 

Ανησυχία πάντως προκαλεί η σύνοδος του Άρη με τον Ερμή και την Αφροδίτη στον 8ο οίκο, όχι βέβαια επειδή μπορεί να ανεβάσει στα ύψη την ερωτική μας διάθεση αλλά εξ αιτίας του δεύτερου διαζευκτικού στο «κάνε έρωτα ή πόλεμο». Η libido παίρνει διάφορες μορφές και όταν εγκλωβίζεται ξεσπά σε άσχετους τομείς, δημιουργώντας έτσι το υπόβαθρο για μια έξαρση της εγκληματικότητας. Είναι κάτι που οι ψυχολόγοι το έχουν εντοπίσει από την εποχή του Φρόιντ, ενώ ο λαός μας το έχει ορίσει εκ του αντιστρόφου με την γνωστή παροιμία «δουλειά δεν είχε ο διάολος...»

Τώρα μου ήρθαν στο μυαλό και οι στίχοι από ένα σχετικό τραγουδάκι του Τζιμάκου αλλά καλύτερα να μην τους γράψω κι ας ...χαθούμε!

 

Επιπλέον, όσον αφορά τα οικονομικά, ο αστρικός Άρης σχηματίζει μια αντίθεση με τον Κρόνο στον 2ο οίκο, αχρηστεύοντας ουσιαστικά τα όποια πλεονεκτήματα ή ευκολίες θα μπορούσε να δώσει η παρουσία του Δία στον 8ο.

 

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved