Τα SOS της εβδομάδας, από 11/4 έως 17/4

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 11/4 έως 17/4


Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.
Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να μας επηρεάζουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών).


Από Παρασκευή σε Πέμπτη (10/4 έως 17/4)
Λίγο πριν τον ακριβή σχηματισμό του περιβόητου «σταυρού» στα παρορμητικά ζώδια η προσοχή μας εστιάζεται στην Πανσέληνο και συνάμα Σεληνιακή έκλειψη της Τρίτης, η οποία γίνεται στην 25η μοίρα Ζυγού-Κριού.
Και πέρα από τη «συνήθη» ακραία επίδραση στην ψυχολογία μας (είτε διεγερτική, είτε καταθλιπτική) η συγκεκριμένη Πανσέληνος-έκλειψη αναμένεται να αναμοχλεύσει ζητήματα σχέσεων και συνεργασιών, φέροντας μάλιστα την σφραγίδα του (αστρικού) Κρόνου. Αυτό σημαίνει ότι τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο θα προκύψουν κατασταλτικές κινήσεις, με σκοπό να «συμμαζευτούν» οι όποιες τάσεις διαφοροποίησης. Εδώ βέβαια ενέχονται και νομικές διαδικασίες.

Επί προσωπικού, καλούμαστε να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά μιας σχέσης ή συνεργασίας, αναζητώντας σε πρώτη φάση μια συμβιβαστική λύση. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Σε περίπτωση βέβαια που δεν τα καταφέρουμε, θα οδηγηθούμε είτε σε μια άνευ όρων υποχώρηση, είτε σε ένα «διαζύγιο».

Πολιτικά και κοινωνικά, έχουμε να κάνουμε με την εφαρμογή σκληρών πειθαρχικών μέτρων, προς αντιμετώπιση των ριζοσπαστικών ή αποσταθεροποιητικών τάσεων, που απορρέουν τόσο από την τρέχουσα Νέα Σελήνη, όσο και από τις επίκαιρες όψεις του Ερμή, με τον Δία, τον Ουρανό και τον Άρη.
Πρόκειται δηλαδή να δοθεί μια μάχη, με εκατέρωθεν ακραία χαρακτηριστικά και καταλυτική για τον πολιτικό μας πολιτισμό. Επειδή μάλιστα «ανάγκα και θεοί πείθονται» δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα. Παραιτήσεις ή «διωγμοί» μπορεί να υπάρξουν και σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ας δούμε όμως με χρονολογική σειρά όλες τις όψεις του επταημέρου, σημειώνοντας εξ αρχής ότι ειδικά με τον Ερμή γίνεται της... μουρλής και ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα πλήθος αντικρουόμενων ενδείξεων, που μπορεί να «μπερδευτούν» μεταξύ τους και χρονικά. Γι' αυτό, όσον αφορά τα προβλήματα στα δικά του θέματα (κυρίως την επικοινωνία τις μετακινήσεις αλλά και την λειτουργία συσκευών), καλό είναι να είμαστε σε επιφυλακή μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη.

Το Σάββατο, η Αφροδίτη συναντά τον Ποσειδώνα στην 6η μοίρα των Ιχθύων, εφαρμόζοντας στην πράξη το «έτσι είναι, αν έτσι... φαντάζεσαι»!

Mainstream: Μια εξιδανικευμένη σχέση, μια σχέση από απόσταση. Χαλάρωση, ύπνος. Ρομαντισμός, φαντασία, ποιητική διάθεση. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, διακόσμηση. Εμψύχωση, ενθάρρυνση. Ένα προστατευτικό ψέμα. Προσφορά σε πάσχοντες, ευγένεια ψυχής. Φυσικά καλλυντικά ή φαρμακευτικά σκευάσματα. Γλυκό μεθύσι. Ερωτικές... απολαυστικές φαντασιώσεις.
SOS: Αφέλεια, ευπιστία, απιστία. Μια σχέση-φάντασμα. Αποπλάνηση, συναισθηματική χαλάρωση. Μούχλα, υγρασία (και σε τρόφιμα). Κακή ψύξη, ακατάλληλος κλιματισμός. Παράσιτα, μύκητες.

Την ίδια ημέρα, ο Ήλιος έχει το δικό του ραντεβού με την Έριδα. Η σύνοδος τους στην 22η μοίρα του Κριού αναδεικνύει θέματα που σχετίζονται με το ζώδιο της Παρθένου.

Mainstream: Ανεύρεση εργασίας, παροχή υπηρεσιών. Οργάνωση, ταξινόμηση, καταγραφή. Ειδίκευση, κερματισμός. Γραμματειακή υποστήριξη. Έμφαση στη λεπτομέρεια. Ανάλυση, συνειδητοποίηση. Ενασχόληση με ιατρικά θέματα. Μικροβιολογία. Επιστημονικά ενδιαφέροντα. Ψηφιακή τεχνολογία.
SOS: Γραφειοκρατία, υπερβολική σχολαστικότητα.

Την Κυριακή έχουμε ακόμη μια σύνοδο (κρυφή) ανάμεσα στον αστρικό Ερμή και τον τροπικό Χείρωνα (16η μοίρα Ιχθύων). Εδώ, μπορεί να ενσκήψουν πρόσωπα, αντικείμενα και καταστάσεις του παρελθόντος.

Mainstream: Αναζωπύρωση μιας παλιάς γνωριμίας, reunion. Ενασχόληση με αντίκες ή παλαιά έγγραφα. Ανεύρεση αντικειμένου. Εσωτερικές αλλαγές στο σπίτι. Μια συγκέντρωση στο σπίτι. Συζητήσεις-συμβόλαια για περιουσιακά θέματα. Ενδιαφέροντα σχετικά με την Αρχιτεκτονική, την Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Λαϊκή παράδοση.
SOS: Αδυναμία λήψης μιας απόφασης. Ένα «κολλημένο» μυαλό. Μια δυσάρεστη υπενθύμιση.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο τροπικός Ερμής στον Κριό εγκαινιάζει την εμπλοκή του στον «σταυρό» των παρορμητικών, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο με τον Δία (Κριός-Καρκίνος, 12η μοίρα). Πολλά λέγονται ή φαίνονται, η ουσία όμως μπορεί να είναι αλλού...

Mainstream: Αισιοδοξία, θετική σκέψη. Τύχη, κέρδος. Μια τυχερή συνάντηση. Μια ευχάριστη είδηση. Αποδοχή αιτήματος, θετική μεσολάβηση. Κέρασμα, δώρο. Γλέντι, διασκέδαση, χιούμορ. Κερδισμένες εντυπώσεις.
SOS: Επιπολαιότητα, ανευθυνότητα, αμετροέπεια. Πολύ κακό για το τίποτα. Ενασχόληση με ανούσια θέματα. Μεγάλα λόγια, υπερβολές.

Την Τρίτη, γίνεται βέβαια η Σεληνιακή έκλειψη, η οποία συνοδεύεται από τρεις ακόμη όψεις.

Πριν το ξημέρωμα, ο Ερμής ντουμπλάρει τις επαφές του συναντώντας τον Ουρανό στην 13η μοίρα του Κριού. Εκπλήξεις, ανατροπές και σπάνιες καταστάσεις επιχειρούν με τη σειρά τους να κλέψουν την παράσταση.

Mainstream: Ριζοσπαστική συμπεριφορά, ακτιβισμός. Έκπληξη, ανατροπή. Πρωτοτυπία, καινοτομία, διαφορετικότητα. Αποκάλυψη. Μια απροσδόκητη επιτυχία. Ενδιαφέροντα σχετικά με το Διάστημα ή τις νέες τεχνολογίες. Έρευνα, πειραματισμός, εφευρετικότητα. Σουρεαλιστική προσέγγιση, παρωδία.
SOS: Αλλόκοτη συμπεριφορά, πρόκληση χωρίς φανερή αιτία. Αμοραλισμός, κυνισμός. Ακραία παραξενιά ή ιδιοτροπία, εκκεντρικότητα. Μια απροσδόκητη αποτυχία. Μια δυσάρεστη έκπληξη. Προβλήματα με ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές. Βραχυκύκλωμα.

Τα... δύσκολα για τον Ερμή τριτώνουν, ύστερα από το τετράγωνο του με τον Πλούτωνα (Κριός-Αιγόκερως, 13η μοίρα), το οποίο μεταξύ άλλων καλλιεργεί ένα κλίμα... κατασκοπείας! Επιπλέον, η ζωή των ποικίλων συσκευών γίνεται πιο δύσκολη, μαζί και η δική μας.

Mainstream: Έρευνα σε βάθος, ξεσκέπασμα. Μια σημαντική εκμυστήρευση, μια πληροφορία «για λίγους». Λύση ενός μυστηρίου. Ψυχολογία, αποκρυφισμός. Έλξη προς το άγνωστο. Αποκάλυψη μιας παράνομης δραστηριότητας. Ξεκαθάρισμα αντικειμένων. «Μαύρο» χιούμορ.
SOS: Μια δυσάρεστη είδηση, η «λυπητερή». Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις, περιπλάνηση στο άγνωστο. Κακολογία, φθόνος, μάτιασμα. Καταστροφολογία, «μαυρίλα». Έμμονες ιδέες. Υπονόμευση, στημένο παιχνίδι. Εσωτερικός εχθρός, «Δούρειος Ίππος». Παρακολούθηση, κατασκοπεία. Απώλεια εγγράφων ή αρχείων. Το τέλος μιας συσκευής. Πορνογραφία.

Την ίδια ημέρα, ο Ήλιος σχηματίζει μια αντίθεση με την Δήμητρα (Κριός-Ζυγός, 25η μοίρα), επισημαίνοντας ότι ο άνθρωπος είναι ένα... πολιτικό ον.

Mainstream: Μια σύσκεψη υψηλού επιπέδου. Μια σημαντική συνεργασία. Δημόσιες σχέσεις. Πολιτική συμφωνία, διαπραγμάτευση. Κοινωνική ζωή, γνωριμίες. Μέριμνα για την δημόσια εικόνα. Δημοσιοποίηση, δημοσιότητα. Αστικό δίκαιο.
SOS: «Από τον Άννα στον Καϊάφα».

Την Τετάρτη, ολοκληρώνοντας τις... διακεκριμένες επαφές του, ο Ερμής αντικρίζει τον ανάδρομο Άρη, που τον προτρέπει να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά. Η αντίθεση των δύο πλανητών (Κριός-Ζυγός, 16η μοίρα) αναμένεται να βάλει ακόμη περισσότερη δράση στην καθημερινότητα μας κι όποιον πάρει η... μπάλα!

Mainstream: Δράση, πρωτοβουλία, μαχητικότητα. Γρήγορη διεκπεραίωση. Εντατικοποίηση της καθημερινότητας. Ειλικρίνεια, αμεσότητα, ταχύτητα. Τεχνικές εργασίες. Αθλητισμός, γυμναστική.
SOS: Ένταση, νεύρα, θυμός. Βάρβαρη συμπεριφορά, βωμολοχίες. Αυθαιρεσία, αυταρχισμός. Ένα άσκοπο ρίσκο, αμυαλιά. «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει». Ατυχήματα, σπασίματα, καψίματα.

Την Πέμπτη, ο τροπικός Ήλιος σχηματίζει μια «κρυφή» αντίθεση με τον αστρικό Κρόνο (Κριός-Ζυγός, 27η μοίρα), συμβάλλοντας σε ποικίλους περιορισμούς.

Mainstream: Ανάληψη μιας ευθύνης. Διοίκηση, ιεράρχηση. Μια κουραστική αλλά σημαντική εργασία. Επιτυχημένες εξετάσεις. Ένας χρήσιμος περιορισμός. Τήρηση των τυπικών προϋποθέσεων. Δικαίωση της εμπειρίας αλλά και της νομιμότητας. Η «τσιμπίδα» του νόμου.
SOS: Ατυχία, αποτυχία. Επώδυνες εξετάσεις. Τιμωρία, ποινή. Μια επένδυση χωρίς προοπτική. Ξεκίνημα σε λάθος στιγμή. Σκληρή καταστολή. Μια σημαντική οικονομική απώλεια. Αδιέξοδο σε μια συνεργασία.

Παράλληλα, η Αφροδίτη στους Ιχθύες ετοιμάζεται να μπει «σφήνα» στην αντίθεση Δία-Πλούτωνα, κάτι που θα συμβεί με ακρίβεια την Παρασκευή αλλά αναμένεται να μας επηρεάσει από την προηγούμενη.

Εδώ, προμηνύονται σημαντικές οικονομικές κινήσεις ή δραστηριότητες, με τους πιο τυχερούς να καρπώνονται σημαντικά οφέλη. Θυμίζω βέβαια ότι το δίπολο Δία-Πλούτωνα, έχοντας άμεση σχέση με την κερδοσκοπία και την μετακίνηση μεγάλων κεφαλαίων, ευνοεί κυρίως τους ισχυρούς. Απλά μερικές φορές μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο μιας πολύ ιδιαίτερης προσωπικής τύχης.

Σε συναισθηματικό επίπεδο πάλι, τα νέα μπορεί να είναι είτε πολύ καλά, είτε τελείως... χάλια, αφού πρακτικά ο Δίας διογκώνει την Πλουτώνια επιρροή. Και όσον αφορά τα θεαματικά «τελειώματα» ή τους μηδενισμούς δεν αναφέρομαι μόνον στις προσωπικές σχέσεις αλλά και σε άλλα περιστατικά, που άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως θλιβερά ή ακόμη και τραγωδίες. Όσον αφορά την ανθρώπινη δραστηριότητα και συμπεριφορά, υπό τον συγκεκριμένο σχηματισμό, που σε ανισόρροπες ή διαταραγμένες προσωπικότητες λειτουργεί μάλλον απελευθερωτικά συμβαίνουν πολλά «δι' ασήμαντον αφορμήν» εξ αιτίας της έλλειψης φραγμών.

Στον καθαρά αισθηματικό τομέα, υπάρχει η δυνατότητα για δημιουργία μιας εξαιρετικά «βολικής» σχέσης, η οποία θα συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή την ερωτική έλξη με το χρήμα. Από την άλλη πλευρά, ουδείς εγγυάται ότι αυτό θα κρατήσει, ενώ υπάρχουν και.. μπόλικοι αστερίσκοι στο ηθικό κομμάτι. Ο συνδυασμός σεξουαλικότητας και παροχών, εύκολα μπορεί να διαβεί τα όρια της πορνείας, τυπικής ή ουσιαστικής.

Περισσότερα όμως στην επόμενη «εκπομπή SOS»

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved