Τα SOS της εβδομάδας, από 4/4 έως 10/4

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 4/4 έως 10/4


Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.
Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να μας επηρεάζουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών).

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (4/4 έως 10/4)
Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και... εναρμονισμένες με τα ουράνια δρώμενα. Στην προηγούμενη "εκπομπή SOS" είχα τονίσει ότι το επταήμερο έχει... πολύ πράμα κι ακόμη βέβαια δεν έχουμε ξεμπερδέψει.

Θα σταθώ περισσότερο στην «κρυφή» σύνοδο της Δήμητρας με τον Κρόνο και στο τετράγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα, δύο όψεις που άστραψαν και βρόντηξαν στην Ελληνική πραγματικότητα.

Για την πρώτη, μεταξύ άλλων είχα σημειώσει:
«Εδώ βέβαια έχουμε να κάνουμε κυρίως με... νέα μέτρα και περιορισμούς στην πολιτική έκφραση, ενώ δεν θα λείψουν και οι δοκιμασίες στον χώρο της Δικαιοσύνης.»
Και νέα μέτρα είχαμε με την ψήφιση ενός ακόμη πολυνομοσχεδίου και μια... βαρβάτη πολιτική κρίση συνυφασμένη με την εμπλοκή εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.

Όσο για την «κολεγιά» του Ήλιου με τον Πλούτωνα:
«Το τετράγωνο τους (Κριός-Αιγόκερως, 13η μοίρα), συνάδει με τελειώματα, ξεκαθαρίσματα αλλά και αποκαλύψεις-διερευνήσεις κρυφών παραμέτρων.

Mainstream: Έρευνα σε βάθος. Αποκάλυψη μιας παράνομης δραστηριότητας, εξάρθρωση κυκλώματος. Μυστική βοήθεια. Κέρδη από τις ζημιές άλλων. Αναγέννηση, επανεκκίνηση.
SOS: Ένα δυσάρεστο ή επώδυνο τέλος. Μια καταστροφή. Εμπλοκή με άτομα του περιθωρίου ή του υποκόσμου. Εκβιασμός. «προστασία». Δόλια υπονόμευση. «Στημένες» καταστάσεις.

Σας αφήνω να αποφασίσετε εσείς αν όλα τα παραπάνω φωτογραφίζουν το βίντεο με την συνομιλία Κασιδιάρη-Μπαλτάκου και τα όσα ακολούθησαν (και θα ακολουθήσουν...)

Σημειώνοντας ότι το δίπολο Ήλιου-Πλούτωνα είναι ακόμη ενεργό, ας δούμε τι έχει παρακάτω. Δηλαδή, όλες τις όψεις του επταημέρου με χρονολογική σειρά, ξεκινώντας με την «κληρονομιά», που μας άφησε η Πέμπτη. Γιατί εκτός από το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα, έχουμε ακόμη δύο όψεις που είναι ενεργές:

Το τρίγωνο Ερμή-Κρόνου (Ιχθύες-Σκορπιός, 22η μοίρα), που απαιτεί εκ μέρους μας μεγαλύτερη σύνεση και υπευθυνότητα.

Mainstream: Οργάνωση, μεθοδικότητα. Καταγραφή, διεκπεραίωση μιας λεπτομερούς εργασίας. Γραπτός λόγος. Τήρηση του μέτρου. Δικαίωση της νομιμότητας και των τυπικών προσόντων. Πρόνοια. Κάθε εμπόδιο για καλό.
SOS: Καθυστέρηση, ταλαιπωρία. Προβλήματα από την μη τήρηση των τυπικών προαπαιτούμενων. Έλλειψη νόμιμων εγγράφων. Τιμωρία, ποινή.

Και το τρίγωνο Αφροδίτης-Δήμητρας (Υδροχόος-Ζυγός, 28η μοίρα), που μεταξύ άλλων μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση των σχέσεων μας, προσωπικών και κοινωνικών.

Mainstream: Βελτίωση των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα. Κοινωνική ζωή, γνωριμίες. Φροντίδα για την εξωτερική εμφάνιση, μόδα, ομορφιά.
SOS: Ματαιοδοξία, ναρκισσισμός.

Πάμε τώρα στα «φρέσκα».

Το Σάββατο, ο τροπικός Ερμής σχηματίζει μια αντίθεση με τον αστρικό Άρη (Ιχθύες-Παρθένος, 26η μοίρα), δρομολογώντας δυναμικές πρωτοβουλίες αλλά και εντάσεις.

Mainstream: Δράση, ανάληψη πρωτοβουλιών. Γρήγορες εξελίξεις, ταχεία διεκπεραίωση. Τεχνικές εργασίες. Γυμναστική, αθλητισμός. Μια ευφυής πατέντα. Απεμπλοκή, ξεκόλλημα.
SOS: Ένταση, θυμός, οργή. Αυθαιρεσία. Κτύπημα, ατύχημα, σπάσιμο.

Την Κυριακή, ο Ερμής συνεχίζει τις επαφές του, αυτήν την φορά συναντώντας την αστρική Έριδα στην 28η μοίρα των Ιχθύων. Η σχετικά φιλική σχέση των δύο πλανητών είναι μια καλή μαγιά για να ρυθμίσουμε ποικίλες λεπτομέρειες.

Mainstream: Οργάνωση, κατάταξη, ταξινόμηση. Ενασχόληση με λεπτομέρειες. Πληροφορίες κι επαφές γύρω από ιατρικά ή τεχνολογικά θέματα. Ψηφιακή τεχνολογία, εργασίες διαδικτύου.
SOS: Υπερβολικό «ψείρισμα», σχολαστικότητα χωρίς νόημα.

Την Δευτέρα ο Ερμής τριτώνει τις επαφές του, κινούμενος όμως σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα. Η σύνοδος του (ως αστρικός) με τον τροπικό Ποσειδώνα στην 6η μοίρα των Ιχθύων, αναμένεται να ρίξει μπόλικη «ομίχλη» στην πρακτική πλευρά της καθημερινότητας μας.

Mainstream: Απόκρυψη μιας δυσάρεστης λεπτομέρειας. Παραλλαγή, καμουφλάζ. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Εύστοχη διαίσθηση. Διαλογισμός, προσευχή. Μια κατά λάθος επιτυχία. Αναβολή μιας μη συμφέρουσας ή άκαρπης συναλλαγής. Τυχαία ανεύρεση ενός χαμένου αντικειμένου. Αστρολογία, μεταφυσική. Ένα προφητικό όνειρο..
SOS: Ακύρωση δραστηριοτήτων-ραντεβού. Λάθος, αβλεψία, αφηρημάδα. Απάτη, δόλιο ψέμα, κλοπή, υπεξαίρεση, πλαστογραφία. Παρασκηνιακές ενέργειες.

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ο Άρης σφραγίζει την έντονη παρουσία του, σχηματίζοντας μια αντίθεση με τον Ήλιο (Ζυγός-Κριός, 19η μοίρα). Η όψη θα μας επηρεάσει για αρκετές ημέρες και... όρεξη να 'χουμε!

Mainstream: Ενέργεια. δύναμη, αποφασιστικότητα. Μια σπουδαία επίδοση. Κορύφωση. Φιλότιμο, ηρωισμός, θάρρος. Γρήγορη διεκπεραίωση. Ειλικρίνεια, αμεσότητα. Αθλητισμός, γυμναστική. Τεχνικές εργασίες, σεξ.
SOS: Φωτιά, πυρκαγιά. Ένας οξύς πόνος. Πρήξιμο, κάψιμο, τραύμα. Σπάσιμο, κτύπημα, ατύχημα. Αθεράπευτος εγωισμός. Αυθαίρετες πρακτικές, παρανομίες. Ένα αδιάλλακτο πνεύμα. Βία, πόλεμος, «τσαμπουκάς».

Την Τετάρτη, ο Ερμής επανέρχεται στην... πραγματικότητα και σε αυτό τον βοηθά η αστρική Δήμητρα. Η «κρυφή» αντίθεση που σχηματίζουν οι δύο πλανήτες (Κριός-Ζυγός, 2η μοίρα) είναι ιδανική για να επικοινωνήσουμε τις ιδέες, τα σχέδια μας ή τα προϊόντα μας και να διευρύνουμε τον κύκλο των επαφών μας.

Mainstream: Επικοινωνία, προώθηση, διαφήμιση. Δημοσιοποίηση. Διεύρυνση του κοινωνικού κύκλου, συμμετοχή σε μια εκδήλωση. Μια αποδοτική συνεργασία. Φροντίδα για την κοινωνική εικόνα, αγορά αξεσουάρ. Μια νομική πράξη. Πολλαπλή επιλογή, ισορροπημένη εξέταση ενός θέματος.
SOS: Ανταλλαγή ανούσιων πληροφοριών, ατέρμονο κουβεντολόι, κουτσομπολιό. «Από τον Άννα στον Καϊάφα».

Κλείνοντας, να επισημάνω ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς τον «τρομερό σταυρό» του Απριλίου, ο οποίος θα γίνει με την συμμετοχή των τριών «μεγάλων» (Δία, Ουρανού, Πλούτωνα) και του Άρη. Και μπορεί να σας φανεί παράξενο αλλά δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας. Τα όσα λέγονται και γράφονται γύρω από το συγκεκριμένο θέμα έχουν μια μεγάλη δόση υπερβολής και ουσιαστικά εκφράζουν το δέος των αστρολόγων μπροστά σε έναν σχετικά σπάνιο σχηματισμό.
Περισσότερα όμως στο ειδικό άρθρο που θα δημοσιευθεί εντός των ημερών.

Διάβασε επίσης

Κατεπείγουσα έρευνα για το βίντεο Μπαλτάκου- Κασιδιάρη

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved