Τα SOS της εβδομάδας, από 28/3 έως 3/4

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 28/3 έως 3/4


Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.
Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να μας επηρεάζουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών).

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (28/3 έως 3/4)

Πανδαισία όψεων μας... περιμένει το τρέχον επταήμερο, κάτι που σημαίνει ότι δρομολογούνται εξελίξεις σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Και για αρχή θα επικεντρωθώ στις όψεις μακράς διαρκείας, εκείνες δηλαδή που μας επηρεάζουν για αρκετές ημέρες και σίγουρα χρωματίζουν την συγκεκριμένη περίοδο.
Η πιο σοβαρή από αυτές είναι ίσως η αντίθεση του Άρη με την Έριδα, που κλείνει με ακρίβεια την Κυριακή αλλά λόγω της Νέας Σελήνης που γίνεται την ίδια ημέρα, οι εν δυνάμει συνέπειές της θα μας ακολουθήσουν μέχρι τα τέλη Απριλίου. Παραμερίζοντας σε πρώτη φάση τα όποια θετικά, εδώ έχουμε να κάνουμε με πολλά μέτωπα, τα οποία στο σύνολο τους σχετίζονται με το ζώδιο της Παρθένου. Δηλαδή, κατά κύριο λόγο με την Δημόσια υγεία, τον ιατρικό-φαρμακευτικό κλάδο, τον στρατό, τα εργασιακά, αλλά και τα εργοστάσια ή τις μονάδες παραγωγής. Ακόμη το δίπολο Άρη-Έριδας «ειδικεύεται» σε ιδιαίτερες μορφές πολέμου (εντός ή εκτός εισαγωγικών), όπως είναι ο ηλεκτρονικός και ο βιολογικός. Μακριά... από εμάς, να λέμε κι ας δούμε τώρα τι άλλο περιέχεται στο επίκαιρο κοσμικό «κουτί της Πανδώρας».

Η «κρυφή» σύνοδος της τροπικής Δήμητρας με τον αστρικό Κρόνο γίνεται (κι αυτή) με ακρίβεια την Κυριακή και όσον αφορά την διάρκεια της επιρροής της ισχύουν τα ανάλογα με την προηγούμενη. Εδώ βέβαια έχουμε να κάνουμε κυρίως με... νέα μέτρα και περιορισμούς στην πολιτική έκφραση, ενώ δεν θα λείψουν και οι δοκιμασίες στον χώρο της Δικαιοσύνης. Επί προσωπικού, οι συνεργασίες είναι δύσκολο να ευδοκιμήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες, έχοντας τουλάχιστον έναν χαρακτήρα εξαναγκασμού. Η όψη όμως προσφέρεται για δημόσιες σχέσεις, ιδιαίτερα αυτές που «πρέπει» να συντηρήσουμε. Ακόμη στην περίπτωση μιας νομικής αντιπαράθεσης, καλό είναι να τηρήσουμε μια συμβιβαστική στάση.

Μια ακόμη «κρυφή» όψη μακράς πνοής είναι το εξάγωνο του τροπικού Ουρανού με τον αστρικό Ποσειδώνα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με εξελίξεις παγκόσμιας εμβέλειας, που μπορεί να είναι θετικές στο καλλιτεχνικό ή το επιστημονικό πεδίο αλλά σίγουρα στον κοινωνικοπολιτικό στίβο συνδέονται με ακρότητες εθνικιστικού ή θρησκευτικού χαρακτήρα. Και μαζί με όλα αυτά δεν θέλει και πολύ να μας προκύψει μια νέα επιδημία-απειλή, κάτι που δυστυχώς υποστηρίζεται εις διπλούν από την «θυμωμένη» Έριδα.

Κλείνοντας αυτήν την μεγάλη εισαγωγή, οφείλω μια μνεία στην Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Κριού, η οποία από την φύση της έχει ανανεωτικά χαρακτηριστικά, που θα τα... υποστούμε, είτε με το καλό είτε με το ζόρι, μέχρι τα τέλη Απριλίου!
Η εμπλοκή των Φώτων με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, θέτει ξανά επί τάπητος όλα τα ζητήματα με τα οποία συνδέεται το τετράγωνο των δύο αργών πλανητών, που έχουν ως κοινή συνισταμένη την ανατροπή των πάντων. Και βέβαια, ως προς τις παγκόσμιες ισορροπίες, με τις κρίσεις να διαδέχονται η μια την άλλη, δεν θέλει πολύ για να γίνει το κακό. Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση, μια φορά όμως σπάει... Τυπικά οι δυνάμεις της χειραγώγησης εμπλέκονται με εκείνες της χειραφέτησης αλλά άντε να καταλάβουμε ποιες είναι ποιες, μέσα σε αυτό το όργιο προπαγάνδας... Και βέβαια, όχι άδικα, ανθούν οι «θεωρίες συνωμοσίας», αφού τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουμε παρά μόνον... συνωμοσίες!

Όσον αφορά τώρα στην επιρροή της συγκεκριμένης Νέας Σελήνης στα Ελληνικά δρώμενα, μπορούμε να πάρουμε για «μπούσουλα» τις περιοχές (οίκους) που ενεργοποιεί στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας (3/2/1830). Πρόκειται για τον 11ο (πολιτική και πολιτικοί) με δεδομένη όμως την διαπλοκή, όπως επίσης και τον άξονα 6ου-12ου, ο οποίος σχετίζεται με όλα εκείνα τα θέματα που ήδη σημείωσα, αναφερόμενος στο δίπολο Άρη-Έριδας.

Αυτά ως προς τις πιο συλλογικές επιρροές, καιρός όμως είναι να δούμε και τις άλλες που αναφέρονται στην καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου, δηλαδή όλων ημών και υμών...
Έχουμε και λέμε, λοιπόν...

Την Παρασκευή, η τροπική Αφροδίτη έχει ραντεβού με τον αστρικό Χείρωνα στην 21η μοίρα του Υδροχόου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για περισσότερες... ζεστές αγκαλιές!
Τον Χείρωνα βέβαια θα τον ξαναβρούμε μπροστά μας ακόμη δύο φορές μέσα στο Σ/Κ, οπότε η με οιονδήποτε τρόπο αναθέρμανση του παρελθόντος, μπορεί να θεωρείται δεδομένη.

Mainstream: Μια σχέση με προοπτική αποκατάστασης. Επανασύνδεση με πρόσωπο του παρελθόντος. Αγκαλιά, στοργή. Φροντίδα για το σπίτι, διακόσμηση. Παραδοσιακές συνταγές, επαφή με την λαϊκή παράδοση. Αντίκες, παλαιά αντικείμενα συναισθηματικής –και όχι μόνον- αξίας. Νοσταλγία.
SOS: Συναισθηματική αδυναμία, ευσυγκινησία. Εξάρτηση.

Το Σάββατο η Αφροδίτη τριγωνίζεται με τον ανάδρομο Άρη (Υδροχόος-Ζυγός, 22η μοίρα), αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων και τα ζητήματα... καρδιάς!

Mainstream: Ζωηρά συναισθήματα, έντονος τρόπος ζωής. Διασκέδαση, «έξω καρδιά». Έρωτας, φλερτ. Μια σημαντική ερωτική εμπειρία.
SOS: Ζήλεια, ανταγωνισμός. «Άκομψη» διεκδίκηση, σεξουαλική παρενόχληση. Έκλυτα ήθη, απιστία. Αχρείαστες σπατάλες.

Την ίδια ημέρα η Αφροδίτη σχηματίζει κι ένα εξάγωνο με την Έριδα (Υδροχόος-Κριός, 22η μοίρα), ανοίγοντας... ερωτικά παράθυρα στους χώρους εργασίας.

Mainstream: Μια σχέση με υφιστάμενο ή συνάδελφο. Μια σχέση αμοιβαίων συμφερόντων. Φροντίδα του σώματος, καθαριότητα.
SOS: Ερωτική αντιζηλία στη δουλειά. Προσβολή από επιθετικούς μύκητες. Μια σχέση μονομερούς συμφέροντος.

Έχουμε ακόμη την σύνοδο του Ερμή με τον Χείρωνα στην 15η μοίρα των Ιχθύων, μια όψη που μπορεί να μας μπερδέψει νοητικά αλλά και να μας ανταμείψει με γλυκές επανασυνδέσεις ή αναμνήσεις.

Mainstream: Αναβίωση καταστάσεων του παρελθόντος. Επανασύνδεση με φίλους και γνωστούς. Μια σημαντική συνάντηση στο σπίτι ή σε κλειστό χώρο. Μέριμνα για την χωροταξική διάταξη. Αρχιτεκτονικά σχέδια. Έρευνα στο παρελθόν ή την παράδοση. Μυθολογία, Ιστορία, Αρχαιολογία. Ανεύρεση ενός «ξεχασμένου» εγγράφου ή αντικειμένου.
SOS: Νοητικό «κόλλημα», αδυναμία λήψης μιας απόφασης. Μια δυσάρεστη υπενθύμιση.

Την Κυριακή έχουμε την Νέα Σελήνη (στις 21:44:39 ακριβώς, με την θερινή ώρα), η οποία συνοδεύεται από... πέντε όψεις!

Για την αντίθεση Άρη-Έριδας (Ζυγός-Κριός, 22η μοίρα), σημείωσα ήδη το γενικό πλαίσιο της, ας δούμε όμως και κάποια επί μέρους στοιχεία.

Mainstream: Μια προσωρινή αλλά προσοδοφόρα εργασία. Τεχνικές εργασίες με βαριά μηχανήματα, κομμάτιασμα. Απολύμανση, εξουδετέρωση μολυσματικών εστιών.
SOS: Μια επίμονη ή εξαιρετικά επιθετική μόλυνση. Αναταραχή στην εργασία, απόλυση.

Ομοίως και για την «κρυφή» σύνοδο Δήμητρας-Κρόνου στην 28η μοίρα του Ζυγού.

Mainstream: Ίσως ανιαρές αλλά χρήσιμες δημόσιες σχέσεις. Αναγκαίες νομικές ρυθμίσεις, συμβιβασμοί. Μια επιβεβλημένη συνεργασία.
SOS: Υποταγή στα θέλω των άλλων. Μια ασύμφορη συνεργασία. Πολιτικοί περιορισμοί.

Την ίδια ημέρα έχουμε και δύο ακόμη όψεις της Αφροδίτης, η οποία πολύ θα... ήθελε να αρκεστεί μόνον στην μια, αφού το τετράγωνο της με τον Κρόνο (Υδροχόος-Σκορπιός, 22η μοίρα), κουβαλά πολλές φορές θλίψεις και απογοητεύσεις.

Mainstream: Λιτότητα, δίαιτα. Μία σχέση με διαφορά ηλικίας. Εκπλήρωση υποχρεώσεων.
SOS: Ατυχία, αίσθημα απόρριψης ή αποτυχίας. Συναισθηματικό «μπλέξιμο» σε προβληματικές καταστάσεις. Θλίψη, απογοήτευση. Χωρισμός. Οικονομική δυστοκία, έκτακτες υποχρεώσεις. Μια αποτυχημένη αγορά. Δερματικά προβλήματα, δυσανεξία.

Παράλληλα, η αστρική Αφροδίτη σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με την τροπική Δήμητρα (Αιγόκερως-Ζυγός, 28η μοίρα), το οποίο από την πλευρά του μας υπόσχεται μια ευχάριστη κοινωνική ζωή. Καλώς ή κακώς όμως τον τελευταίο λόγο θα τον έχει... ο Κρόνος!

Mainstream: Κοινωνική ζωή, συμμετοχή σε ποικίλες εκδηλώσεις. Γνωριμία με προβεβλημένες προσωπικότητες. Φροντίδα για την εξωτερική εμφάνιση.
SOS: Συνειδητοποίηση μιας σκληρής πραγματικότητας. Κοινωνικές προσδοκίες που διαψεύδονται.

Την πεντάδα της Κυριακής κλείνει η «κρυφή» σύνοδος του αστρικού Ήλιου με τον τροπικό Χείρωνα στην 15η μοίρα των Ιχθύων. Κι εδώ γίνεται φανερό ότι το Σ/Κ έχει εκτός των άλλων και πολλά οικογενειακά χαρακτηριστικά.

Mainstream: Ενασχόληση με οικογενειακές υποθέσεις. Ρύθμιση περιουσιακών θεμάτων. Στροφή στην παράδοση και το παρελθόν. Αναδρομή, ενδοσκόπηση.
SOS: Μεγάλη εσωστρέφεια, «μάντρωμα». Ακραίος τοπικισμός ή εθνικισμός.

Την Δευτέρα έχουμε την... πρώτη εμφάνιση του Ουρανού, που ως αστρικός συναντάται με τον τροπικό Ερμή στην 18η μοίρα των Ιχθύων. Έτσι λοιπόν απρόοπτα, αλλαγές και εκπλήξεις μπαίνουν στο πρόγραμμα.

Mainstream: Μια ευχάριστη έκπληξη ή ανατροπή. Μια απρόσμενη είδηση. Απρόοπτα και παράξενα. Ενασχόληση με πολύ ιδιαίτερα θέματα. Εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Μια πρωτότυπη παρουσίαση. Επιτυχία σε ένα θεωρητικά δύσκολο εγχείρημα. Αλλαγή εμφάνισης. Έρευνα, πειραματισμός. Μια εφεύρεση-πατέντα.
SOS: Αλλόκοτη συμπεριφορά, αναίτια πρόκληση. Νευρική κρίση. Προβλήματα με τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Αποτυχία σε μια θεωρητικά εύκολη αποστολή. Αμοραλισμός, κυνισμός.

Την Τρίτη, έχουμε το τετράγωνο του Ήλιου με τον Δία (Κριός-Καρκίνος, 11η μοίρα), μια «πληθωρική» όψη, που κάτω από άλλες συγκυρίες θα μπορούσε να μας... ραντίσει μόνον με τις χαρές και την τύχη της, έστω κι αν συνοδεύονται από αμετροέπειες, υπερβολές και έλλειμμα ουσίας. Εξ άλλου Πρωταπριλιά είναι και οι... χοντράδες επιτρέπονται! Ωστόσο η προσθήκη στο όλο σχήμα των Ουρανοπλουτωναίων, καθιστά την όψη εξαιρετικά επισφαλή για να μην πω επικίνδυνη. Η διόγκωση κρίσεων, συνδυασμένη με κατά βάση κερδοσκοπικές κινήσεις, δεν είναι κι ότι το καλύτερο...

Mainstream: Τύχη, επέκταση. Βοήθεια από ισχυρούς. Μια εύκολη λύση. Κερδισμένες εντυπώσεις.
SOS: Επιπολαιότητα, ανευθυνότητα, εγκατάλειψη καθήκοντος. Αναξιοκρατία. Ανάπτυξη χωρίς βάσεις, «φούσκα». Αδιαφορία για τις ανάγκες των άλλων. Ακραία κερδοσκοπία. Μια πολύ μεγάλη φυσική καταστροφή.

Την ίδια ημέρα, ο αστρικός Ερμής κι η τροπική Αφροδίτη, αγκαλιασμένοι στην 25η μοίρα του Υδροχόου, στοχεύουν στο να εξωραΐσουν την καθημερινότητα μας, με καλή παρέα, συζητήσεις, παιχνίδια και... φυσικά με ψέματα ή φάρσες!

Mainstream: Καλή παρέα, κοινωνική ζωή. Παραστάσεις, εκδηλώσεις. Αγορές ρούχων και αξεσουάρ.
SOS: Διαρκής ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις. «Χαζολόγημα».

Την Τετάρτη, ο Ήλιος συναντά τον Ουρανό στην 12η μοίρα του Κριού, φέρνοντας έναν άνεμο ανανέωσης, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και... σφοδρός!

Mainstream: Διαφοροποίηση, αλλαγή. Χειραφέτηση, ανεξαρτησία. Ενδιαφέρον για το νέο, έρευνα, πειραματισμός. Κοινωνιολογία, Ψυχολογία.
SOS: Πρόκληση, ακρότητες. Ρήξη με ισχυρούς, ανταρσία. Μια δυσάρεστη ανατροπή.

Τέλος την Πέμπτη έχουμε τρεις ακόμη όψεις, με κυρίαρχη αυτή του Ήλιου με τον Πλούτωνα. Το τετράγωνο τους (Κριός-Αιγόκερως, 13η μοίρα), συνάδει με τελειώματα, ξεκαθαρίσματα αλλά και αποκαλύψεις-διερευνήσεις κρυφών παραμέτρων.

Mainstream: Έρευνα σε βάθος. Αποκάλυψη μιας παράνομης δραστηριότητας, εξάρθρωση κυκλώματος. Μυστική βοήθεια. Κέρδη από τις ζημιές άλλων. Αναγέννηση, επανεκκίνηση.
SOS: Ένα δυσάρεστο ή επώδυνο τέλος. Μια καταστροφή. Εμπλοκή με άτομα του περιθωρίου ή του υποκόσμου. Εκβιασμός. «προστασία». Δόλια υπονόμευση. «Στημένες» καταστάσεις.

Την ίδια ημέρα, ο Ερμής σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Κρόνο (Ιχθύες-Σκορπιός, 22η μοίρα), απαιτώντας εκ μέρους μας μεγαλύτερη σύνεση και υπευθυνότητα.

Mainstream: Οργάνωση, μεθοδικότητα. Καταγραφή, διεκπεραίωση μιας λεπτομερούς εργασίας. Γραπτός λόγος. Τήρηση του μέτρου. Δικαίωση της νομιμότητας και των τυπικών προσόντων. Πρόνοια. Κάθε εμπόδιο για καλό.
SOS: Καθυστέρηση, ταλαιπωρία. Προβλήματα από την μη τήρηση των τυπικών προαπαιτούμενων. Έλλειψη νόμιμων εγγράφων. Τιμωρία, ποινή.

Παράλληλα, η Αφροδίτη σχηματίζει ένα τρίγωνο με την Δήμητρα (Υδροχόος-Ζυγός, 28η μοίρα), επιδιώκοντας για μια ακόμη φορά να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Κι ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρουν μια χαρά, μαζί τους κι εμείς!

Mainstream: Βελτίωση των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα. Κοινωνική ζωή, γνωριμίες. Φροντίδα για την εξωτερική εμφάνιση, μόδα, ομορφιά.
SOS: Ματαιοδοξία, ναρκισσισμός.

Κατεβάστε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved