Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 26 έως 28 Μαρτίου

Των φρονίμων τα μαντάτα οι τρελοί τα αποσώνουν

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 26 έως 28 Μαρτίου

Μέχρι την Παρασκευή, ο Ερμής και η Δήμητρα κλέβουν την παράσταση από τους ομολόγους τους, ενθουσιάζοντας πρωτίστως τους Ζυγούς και τους Διδύμους, που μάλλον θα βρεθούν στο στοιχείο τους: Επαφές, συνομιλίες, επισκέψεις, βόλτες, ταξίδια αλλά και συσκέψεις, πληροφορίες, σχολιασμοί και... αγορεύσεις κάθε είδους, συμφωνίες, συνεργασίες, διαφημίσεις, δικτυώσεις κι οτιδήποτε άλλο κινείται στα πλαίσια της «κοινωνίας της πληροφορίας».

Μαζί με τους εκπροσώπους των δύο αέρινων ζωδίων, καλούνται να συμπράξουν οι Κριοί, οι Παρθένοι και οι Ιχθύες αλλά τελικά και όσες ή όσοι εξ ημών πετάνε τη σκούφια τους για ξεπόρτισμα, κοινωνικές εκδηλώσεις ή ένα... ξεγυρισμένο chatting.

Άκρως επικοινωνιακό είναι λοιπόν το τρέχον τριήμερο και θα έλεγε κανείς ότι μας προσφέρει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουμε μερικά και πράγματα που δεν γνωρίζουμε.
Όμως, το κακό με την εφαρμοσμένη «κοινωνία της πληροφορίας», είναι ότι από τότε που πήρε τα πάνω της άρχισε να γίνεται συνώνυμη με τον «επικοινωνιακό θόρυβο». Κι από εκεί που τον παλιό... κακό καιρό, έχοντας ελάχιστες πληροφορίες, προσπαθούσαμε να διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές, μήπως και καταλάβουμε τι παίζει, τώρα πλέον δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε την ήρα από το σιτάρι. Να βγάλουμε άκρη δηλαδή για το ποιες πληροφορίες ή ειδήσεις αξίζουν πραγματικά την προσοχή μας, ποιες είναι «στοχευμένες» ή προπαγανδιστικές και ποιες είναι καλόγουστες ή κακόγουστες φάρσες!
Για να το πράξουμε βέβαια αυτό απαιτείται να έχουμε και τα ανάλογα κριτήρια, τα οποία, όσον αφορά στην λογική υπόσταση τους είναι ευθέως εξαρτημένα από το επίπεδο της παιδείας μας.

Εδώ όμως μπαίνει στο πλάνο η «κοινωνία της γνώσης», η οποία αναφέρεται στην παιδεία, τη δημιουργικότητα, τα οράματα και εν τέλει στην ικανότητα του ανθρώπου να προοδεύει.
Η κοινωνία της γνώσης είναι πρακτικά εξόριστη από την συντριπτική πλειοψηφία των δικτύων ενημέρωσης και φυσικά από την καθημερινότητα μας.
Η κοινωνία της γνώσης δεν πουλάει κι επιπλέον είναι κι επικίνδυνη.

Παλιότερα έλεγαν ότι το «σύστημα» κρατά απαίδευτους τους ανθρώπους, ώστε να περνάει εύκολα τα παραμύθια του και να εκμεταλλεύονται οι λίγοι τους πολλούς. Μάθε παιδί μου γράμματα, έλεγαν λοιπόν, μπας και ξεστραβωθούμε όλοι μαζί.
Όταν όμως πέρασαν εκείνα τα χρόνια της ολιγαρχικής γνώσης κι άρχισε να φωτίζεται ο πλανημένος νους μας, το εφτάψυχο σύστημα, που εμείς συντηρούμε μέσα στην βολή μας, βρήκε έναν νέο τρόπο να μας κρατά μακριά από τις «επικίνδυνες» πληροφορίες, γνώσεις, ιδέες και σκέψεις.
Εξαπέλυσε έναν άνευ προηγουμένου «επικοινωνιακό θόρυβο», με αποτέλεσμα κάθε ουσιαστική πληροφορία ή γνώση να χάνεται όπως ένα άτομο μέσα στο πλήθος, όπως μια καρφίτσα σε έναν αχυρώνα.
Και ο «αχυρώνας» είναι πάντα γεμάτος από άχρηστες πληροφορίες, που δεν οδηγούν σε κανενός είδους γνώση. Ο αχυρώνας είναι γεμάτος με άχυρα-σκουπίδια.

Η εφαρμοσμένη «κοινωνία της πληροφορίας», που αναμφίβολα δεσπόζει στην καθημερινότητα των περισσοτέρων εξ ημών, βρίθει εντυπωσιασμών και εύκολων συνταγών, στοχεύοντας σε ένα κυρίως πράγμα: Να μην σκεφτόμαστε, να μην προβληματιζόμαστε και να μην ερευνούμε, παρά μόνον τα κουτσομπολιά.

Ατυχώς, τόσο τα ΜΜΕ, όσο και οι άνθρωποι στο σύνολο τους, προτιμάμε τον δρόμο του εύκολου εντυπωσιασμού, αφού αυτός είναι που οδηγεί είτε στα δέκα λεπτά δημοσιότητας του Γουόρχολ, είτε στην αύξηση της αναγνωσιμότητας, της τηλεθέασης, της ακροαματικότητας, των «κλικ» κι όλων αυτών που μεταφράζονται σε χρήμα και ισχύ.
Θα μου πείτε, χρειάζονται κι αυτά, για να «χαλαρώνουμε». Σωστά, αρκεί να μην αποτελούν την αποκλειστική ενημερωτική τροφή μας...

Σχεδόν ουδείς μένει ασυγκίνητος μπροστά στο δράμα της στάρλετ που της έφυγε ο πόντος από το καλσόν, την ίδια στιγμή που μπορεί να συμβαίνουν εξαιρετικά σοβαρά πράγματα με τα οποία ουδείς ασχολείται. Γι' αυτό και οι απανταχού σταρλετίτσες θα συνεχίζουν να «χάνουν πόντους» από την μια και να τους κερδίζουν από την άλλη στην εφήμερη κι «αναλώσιμη» καριέρα τους.

Τα ίδια και τα όμοια γίνονται στην Αστρολογία. Η πληροφορία-αρθρογραφία που απευθύνεται σε σχετικά σκεπτόμενα άτομα «πάει άπατη», ενώ την ίδια στιγμή θριαμβεύει η αβάσταχτη ελαφρότητα του Κριού που πρώτα κάνει σεξ ιππαστί στη σιδερώστρα, ύστερα σαν τυφλοπόντικας μέσα στην ντουλάπα, καταλήγοντας κρεμασμένος στο μπέντζαμιν της βεράντας. Και δώστου πάλι από την αρχή, αφού το κοινό διψάει για γνώση και «η επανάληψις είναι μήτηρ της μαθήσεως».

Προσωπικά αδυνατώ να μετρήσω τις άχρηστες «πληροφορίες» αυτού του είδους, αφού είναι άπειρες όπως –κατά Αϊνστάιν- και η ανθρώπινη βλακεία.
Έτσι οι φελλοί εξακολουθούν να επιπλέουν κι όλοι είναι ευχαριστημένοι, ξεκινώντας φυσικά από τους ίδιους τους φελλούς.

Το αποτέλεσμα είναι μάλλον αποκαρδιωτικό για το ανθρώπινο είδος, πολύ περισσότερο που όταν τύχει και ξεφύγει κάποια ουσιαστική πληροφορία περνώντας από τις Συμπληγάδες των σκουπιδιών, τότε συνήθως εξευτελίζεται ή απαξιώνεται από το πλήθος.
Λογικό, από τη στιγμή που το πλήθος έχει μάθει να «τρώει» μόνον τα σκουπίδια. Η καρφίτσα μέσα στα άχυρα είναι ξένο σώμα, άσε που τσιμπάει κιόλας...

{youtube}tgf9ZrlX9xo&feature=youtu.be{/youtube}

Κατεβάστε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved