Τα SOS της εβδομάδας, από 21/3 έως 27/3

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 21/3 έως 27/3


Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.
Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να μας επηρεάζουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών).

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (21/3 έως 27/3)

Ο ανάδρομος Άρης ανέλαβε καθήκοντα... θυρωρού, σφραγίζοντας με την επιρροή του το άνοιγμα και το κλείσιμο του επταημέρου. Ξεκινάμε δηλαδή με Ήλιο-Άρη και τελειώνουμε με Άρη-Έριδα, μια όψη που τυπικά κλείνει με ακρίβεια στις 31/3 αλλά μπορεί να μας δείξει τα «δόντια» της πριν από αυτήν την ημερομηνία.
Στο μεσοδιάστημα πάντως, επικρατεί σχετική ηρεμία κι ας δούμε όλες τις όψεις με χρονολογική σειρά:

Την Παρασκευή, ο τροπικός Ήλιος σχηματίζει μια «κρυφή» αντίθεση με τον αστρικό Άρη (Κριός-Ζυγός, 1η μοίρα), αυξάνοντας την ένταση αλλά και τον δυναμισμό μας.

Mainstream: Αίσθηση περιπέτειας. Δυναμική αντίδραση, ανάληψη πρωτοβουλιών. «Στη βράση κολλάει το σίδερο». Επίτευξη ενός άθλου. Μια μεγάλη επίδοση. Αθλητισμός, γυμναστική. Εργασίες που απαιτούν μυϊκή δύναμη. Ένα επιτυχημένο ρίσκο.
SOS: Ένταση, βία, αρπαγή, πολεμικό κλίμα. Αντιδικία, αυτοδικία. Διάλυση μιας συνεργασίας. Ένα σοβαρό ατύχημα.

Την Κυριακή, ο Ερμής συναντά τον Ποσειδώνα στην 6η μοίρα των Ιχθύων κι όλα μπορεί να... φαντάζουν ειδυλλιακά. Είναι όμως;

Mainstream: Χαλάρωση, ύπνος. Φυγή από τα δύσκολα. Απόκρυψη, παραλλαγή. Ένα ψέμα που προστατεύει. Διαλογισμός, προσευχή. Εύστοχη διαίσθηση. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ενασχόληση με θρησκευτικά ή μεταφυσικά θέματα. Αστρολογία. Τυχαία ανεύρεση ενός χαμένου αντικειμένου. Δωρεά, χάρισμα.
SOS: Δόλιο ψέμα, απάτη. Υπεξαίρεση, πλαστογραφία, κλοπή, υποκλοπή. Εξαφάνιση εγγράφων ή αντικειμένων. Φρούδες ελπίδες, αυταπάτες. Υπερβολική αφέλεια. Νοητική σύγχυση, λάθη, αβλεψίες, αφηρημάδα. Ανεξήγητα τεχνικά προβλήματα. Χημική ρύπανση, λεκές, ανεπιθύμητη βαφή. Διαφυγή υγρών ή αερίων. Χρήση «ουσιών». Απώλεια, προσανατολισμού, χάσιμο.

Την ίδια ημέρα η αστρική Αφροδίτη σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με την Έριδα, προάγοντας μεταξύ άλλων τις... στενότερες εργασιακές σχέσεις.

Mainstream: Μια γνωριμία σε χώρο εργασίας. Σχέση με υφιστάμενο. Μια σχέση αμοιβαίων συμφερόντων. Καλές συνθήκες εργασίας. Διακόσμηση ενός γραφείου ή ενός χώρου υποδοχής. Φροντίδα του σώματος, κρέμες, φυσικά καλλυντικά. Παροχή υπηρεσιών, χρήσιμα δώρα.
SOS: Εκμετάλλευση μιας σχέσης. Το συμφέρον πάνω από τον έρωτα. Γκρίνια, «ψείρισμα».

Την Πέμπτη, ο αστρικός Ήλιος συντονίζεται με τον τροπικό Ερμή στην 12η μοίρα των Ιχθύων, προσδίδοντας στην καθημερινότητα μας έναν έντονα επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Mainstream: Υπογραφή ενός συμβολαίου ή μιας συμφωνίας. Αυξημένες επαφές, επισκέψεις, ανταλλαγή πληροφοριών. Μετακινήσεις, ταξίδια. Ζωηρή κοινωνική ζωή.
SOS: Ενασχόληση με ανούσια θέματα, κουτσομπολιό. Άσκοπη περιπλάνηση.

Όσο για την αντίθεση του Άρη με την Έριδα, σίγουρα έχει και θετικές πλευρές αλλά για την ώρα θα επικεντρωθώ στις πιο κρίσιμες.
Μπορεί λοιπόν να κάνει αισθητή την παρουσία της με σοβαρά τεχνικά προβλήματα (κυρίως αστοχία υλικού) και εκρήξεις-φωτιές σε μηχανήματα ή παραγωγικές μονάδες, ενώ «παίζει δυνατά» και η προσβολή από επιθετικούς ιούς ή μικρόβια. Και βέβαια, χρειάζεται προσοχή ως προς την πρόληψη ενός τέτοιου ενδεχόμενου, αφού η έκθεση μας σε μια πηγή μόλυνσης μπορεί να έχει εξαιρετικά ανεπιθύμητες συνέπειες.
Μέσα στα «προεόρτια» της συγκεκριμένης όψης περιλαμβάνονται ακόμη αναταραχές στον Ιατρικό-φαρμακευτικό κλάδο, όπως επίσης η ένταση σε στρατιωτικές μονάδες και ο ηλεκτρονικός πόλεμος, θέματα που άπτονται γενικότερων εξελίξεων.

Περισσότερα όμως θα έχουμε στην επόμενη... εκπομπή SOS!

Κατεβάστε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved