Τα SOS της εβδομάδας, από 14/3 έως 20/3

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 14/3 έως 20/3


Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.
Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να μας επηρεάζουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών).

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (13/3 έως 20/3)

Με εξαίρεση ίσως την Πανσέληνο της Κυριακής οι πλανητικές δράσεις του επταημέρου, είναι σχετικά ήπιες κάτι που σίγουρα είχαμε ανάγκη μετά από τις... ομοβροντίες των προηγούμενων ημερών.
Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι θα λείψουν τα προβλήματα, αφού όπως λένε και στο στρατό «τα άδεια όπλα σκοτώνουν». Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, σε πολλές περιπτώσεις οι κατ' όνομα ήπιες όψεις (κυρίως τρίγωνα κι εξάγωνα) μπορεί να συνδυάζονται με εξελίξεις που δεν μας αρέσουν καθόλου κι αυτό γιατί είμαστε... χαλαροί κι ανυποψίαστοι!

Ας δούμε όμως τι μας επιφυλάσσουν οι ουρανοί, με χρονολογική σειρά:

Την Πέμπτη το βράδυ, ο Ήλιος σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Κρόνο (Ιχθύες-Σκορπιός, 23η μοίρα) αναδεικνύοντας αναγκαιότητες και υπευθυνότητες.

Mainstream: Αξιοπιστία, υπευθυνότητα. Αίσθηση του μέτρου, εξισορρόπηση των άκρων. Οργάνωση, ιεράρχηση. Χρήσιμοι περιορισμοί. Ανάληψη καθηκόντων ή μιας ευθύνης. Επιτυχημένες εξετάσεις, δικαίωση. Αργή αλλά σταδιακή ανάπτυξη.
SOS: Αίσθημα αποτυχίας, υποτίμηση των προσωπικών δυνατοτήτων. Ανασφάλεια, ενοχές. Υποταγή στις βουλές των άλλων. Ποινή, τιμωρία, απαγόρευση, απόρριψη. Πολύ αυστηρή κριτική συνδυασμένη με υποκρισία.

Την Παρασκευή, ο Ερμής σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Άρη (Υδροχόος-Ζυγός, 26η μοίρα), κάνοντας την αδρεναλίνη να... ξεχειλίζει!

Mainstream: Ανάληψη δράσης. Ειλικρίνεια, αμεσότητα. Εκτόνωση, ξαλάφρωμα. Τεχνικές εργασίες, μαστορέματα. Ξύπνημα του νου και των αισθήσεων. Αθλητισμός, γυμναστική.
SOS: Νευρική υπερένταση, βίαιο ξέσπασμα. Σπάσιμο αντικειμένων, ζημιές.

Την ίδια ημέρα, η αστρική Αφροδίτη συναντά τον τροπικό Πλούτωνα στην 13η μοίρα του Αιγόκερω, φορτώνοντας την ατμόσφαιρα με περισσότερο μυστήριο και... έρωτα!

Mainstream: Ένας πολύ δυνατός έρωτας, μια καταλυτική σχέση. Σεξουαλική έκσταση. Οικονομική αποζημίωση, κληρονομιά. «Βιολογική» καθαριότητα. Ενασχόληση με μυστήρια. Μεταφυσική, αποκρυφισμός. Αγορά «καυτών» εσωρούχων ή ενδυμάτων. Sex toys.
SOS: Μια δυσάρεστη όσο και «μοιραία» εξέλιξη. Αίσθηση απώλειας, πένθος. Βρωμιές που βγαίνουν στην επιφάνεια. Αρρωστημένη ζήλεια, φθόνος. Χειραγώγηση, παιχνίδια εξουσίας στις σχέσεις. Αγορά αλλοιωμένων προϊόντων, σαπίλα. Δερματικά προβλήματα, πύον. Πορνογραφία, «αμαρτωλές» αναζητήσεις.

Την Κυριακή, αμέσως μετά το σούρουπο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Πανσέληνο του Μαρτίου (Παρθένος-Ιχθύες, 26η μοίρα), η οποία ως είθισται θα... αποπειραθεί να ωθήσει τις διαθέσεις και τα συναισθήματα μας στα άκρα.
Θέματα υγείας και διατροφής βγαίνουν στο προσκήνιο, ενώ δεν θα λείψει και το «κρυφτούλι» ανάμεσα σε «πραγματικές» και «φανταστικές» καταστάσεις. Τα εισαγωγικά τα βάζω γιατί μόνον εκ του αποτελέσματος μπορεί να κριθεί τι είναι πραγματικό και τι όχι. Για παράδειγμα, πολλές φορές οι διαισθήσεις είναι απόλυτα εύστοχες κι ας μην στηρίζονται σε καμία λογική.
Σε δημιουργικό επίπεδο το μέλημα μας θα πρέπει να είναι ο συνδυασμός του λειτουργικού και του αισθητικά εμπνευσμένου και εννοείται ότι οι απανταχού καλλιτέχνες θα έχουν τις ευκαιρίες τους.

Mainstream: Ονειροπόληση, φυγή από τα δύσκολα. Διαλογισμός, προσευχή. Εναλλακτικές θεραπείες. Επιστημονικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
SOS: Ψυχοσωματικές ενοχλήσεις χωρίς προφανή αιτία. Προβλήματα από την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ ή χαπιών. Απώλεια προσανατολισμού.

Την Τρίτη, ο Ερμής σχηματίζει ένα τρίγωνο με την Δήμητρα (Ιχθύες-Σκορπιός, μηδενική μοίρα) ανοίγοντας επιπλέον κανάλια επικοινωνίας.

Mainstream: Γνωριμίες, επαφές. Προώθηση ιδεών και σχεδίων. Διαφήμιση, δικτύωση. Πολιτικές διεργασίες. Νομικές πράξεις. Μια ρύθμιση οικονομικού περιεχομένου. Αγορά αξεσουάρ.
SOS: Ατέρμονες διαπραγματεύσεις, αναποφασιστικότητα.

Την ίδια ημέρα, η Αφροδίτη σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Ουρανό (Υδροχόος-Κριός, 11η μοίρα), διανθίζοντας την καθημερινότητα μας με εκπλήξεις και απρόοπτα.

Mainstream: Πρωτοτυπία, μοναδικότητα, διαφορετικότητα. Αλλαγή εμφάνισης, ανανέωση. Σπάσιμο της ρουτίνας, μια ευχάριστη έκπληξη. Γνωριμία με έναν ξένο ή πολύ διαφορετικό τύπο ανθρώπου. Σπάνιες ερωτικές εμπειρίες, πειραματισμοί. «Τα ετερώνυμα έλκονται». Ανεξαρτησία, χειραφέτηση, αντισυμβατικό πνεύμα. Μια ξεχωριστή παρουσίαση. Αγορές ειδών πολυτελείας. Ένα απροσδόκητο δώρο.
SOS: Προκλητική ή αλλόκοτη συμπεριφορά. Σνομπισμός. Μια απροσδόκητη κρίση σχέσεων, ένας ξαφνικός χωρισμός. Διάσταση με οικεία πρόσωπα. Παραλογισμός, υστερία. «Τον τσίμπησε μύγα». «Αλλού γι' αλλού» οικονομική διαχείριση.

Έχουμε ακόμη την «τεχνοκρατική» σύνοδο του τροπικού Ήλιου με την αστρική Έριδα στην 28η μοίρα των Ιχθύων.

Mainstream: Ρύθμιση εργασιακών θεμάτων, ανεύρεση εργασίας. Οργάνωση, καταχώρηση, ιεράρχηση. Επιστημονικά και τεχνολογικά ενδιαφέροντα. Ιατρικές εφαρμογές. Έμφαση σε στρατιωτικά θέματα.
SOS: Υπερβολική ενασχόληση με τις λεπτομέρειες. Σχολαστικότητα, γραφειοκρατία.

Την Τετάρτη, η Αφροδίτη συνεχίζει... τις εξωτικές περιπέτειες της, παρέα με τον αστρικό Ποσειδώνα στην 12η μοίρα του Υδροχόου.

Mainstream: Φυγή από τα δύσκολα. Αίσθηση ευτυχίας. Ρομαντισμός, ονειροπόληση. Χαλάρωση, ύπνος. Βότανα, αφεψήματα, ήπια καλλυντικά. Μια σχέση από απόσταση. Μια σχέση με «γαλαζοαίματο». Ερωτικές φαντασιώσεις. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Εξωραϊσμός, διακόσμηση. Ένα ευχάριστο παραμύθι.
SOS: Σχέσεις... εκτός πραγματικότητας, φρούδες ελπίδες. Αφέλεια, εξαπάτηση, αποπλάνηση. Μυκητιάσεις.

Τέλος, την Πέμπτη, ο Ποσειδώνας ντουμπλάρει τις... ασκήσεις φαντασίας κι ονειροπόλησης, αγκαζάροντας τον αστρικό Ήλιο στην 6η μοίρα των Ιχθύων.

Mainstream: Πίστη, όραμα, αισιοδοξία. Κρυφή προστασία, φύλακας άγγελος. Μια κατά λάθος επιτυχία. Απόκρυψη ενοχλητικών λεπτομερειών, καμουφλάζ. Έμπνευση, φαντασία. Προσευχή, διαλογισμός. Ένα θαύμα. Καλλιτεχνικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Επικοινωνία με τον «εσωτερικό εαυτό».
SOS: Πλάνη, λάθος, παραμύθιασμα. «Πολύ καλό για να είναι αληθινό». Ακύρωση δραστηριοτήτων. Παρασκήνιο, δολοπλοκία, απιστία. Παιχνίδια κατασκόπων.

Κατεβάστε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved