Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 13° 11' 49" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 11° 24' 01" ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 27° 41' 15" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 23° 59' 59" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΡΗΣ - 17° 11' 54" ΔΙΔΥΜΟΙ R
ΔΙΑΣ - 29° 01' 28" ΙΧΘΥΕΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 20° 08' 29" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 15° 53' 03" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 22° 38' 44" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 53' 23" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 13° 14' 54" ΤΑΥΡΟΣ

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 5 έως 7 Μαρτίου

Να συνθέσουμε το παλιό και το νέο

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 5 έως 7 Μαρτίου

 

Η σύνθεση των αντιθέτων ήταν και θα είναι πάντα ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για όλους μας. Κι αυτό γιατί το μονοπάτι της ζωή μας –εξωτερικής κι εσωτερικής- χαράζεται κατ' αρχήν μέσα από διπολικές καταστάσεις που μπορεί να ξεκινούν ως φαινομενικά αντίθετες αλλά στην ουσία αποτελούν διαφορετικές όψεις της ίδιας ενιαίας πραγματικότητας.
Ως διαδικασία, ο διπολισμός είναι ένα αναγκαίο στάδιο στην εξέλιξη του ανθρώπου και είναι εξαιρετικά χρήσιμος, με την προϋπόθεση να είναι απλά στάδιο κι όχι να γίνεται καθεστώς.
Πρακτικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και να αφομοιώσουμε το όλον αν πρώτα «δεν το κάνουμε λιανά», αν δηλαδή δεν το διαχωρίσουμε αρχικά στα δύο, ύστερα στα τέσσερα κι αν χρειαστεί ακόμη περισσότερο, μέχρι... εξαντλήσεως των αποθεμάτων!

Θυμίζω εν τάχει τρία από τα βασικά δίπολα της ζωής μας, τα οποία έλκουν την καταγωγή τους από τις απαρχές της Ανθρωπότητας: Φως-σκοτάδι, αρσενικό-θηλυκό, εγώ-οι άλλοι.

Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι η δημιουργική σύνθεση των αντιθέτων, το ζευγάρωμα τους, που νομοτελειακά αποδίδει μια νέα αναβαθμισμένη πραγματικότητα. Ο «γάμος» φέρνει τα «παιδιά», που μπορεί να έχουν κάποια από τα χαρακτηριστικά των γεννητόρων τους αλλά και κάποια ιδιαίτερα δικά τους.
Και βέβαια η ακραία πόλωση, η μονομερής και φανατική υιοθέτηση της μιας η της άλλης πλευράς δεν βοηθάει πουθενά. Αντίθετα, επιβραδύνει την εξέλιξη μας κρατώντας την σε ένα πρώιμο στάδιο, όπου ο καθένας μας «ετικετάρει» συλλήβδην τους εκπροσώπους της άλλης πλευράς, κάνοντας χρήση ενός άλλου κυρίαρχου στην ανθρώπινη αντίληψη διπόλου. Από εδώ οι «καλοί» κι από εκεί οι «κακοί».

Η ανθρώπινη Ιστορία βρίθει πολώσεων, το ίδιο και η Αστρολογία ως προϊόν της ανθρώπινης σκέψης.

Ιδού μερικά δείγματα:

Κριός-Ζυγός = Εγώ-οι άλλοι
Παρθένος-Ιχθύες = Λεπτομέρεια-ολότητα
Καρκίνος-Αιγόκερως = Μητέρα-πατέρας
Δίας-Κρόνος = Ανάπτυξη-περιορισμός
Κρόνος-Ποσειδώνας = Ρεαλισμός-φαντασία
Αφροδίτη-Άρης = Ειρήνη-πόλεμος
Κρόνος-Ουρανός = Παλιό-νέο

Κι αυτό που έχουμε διδαχθεί είναι βέβαια το ότι οι εκάστοτε δύο πόλοι είναι στην πραγματικότητα αλληλοσυμπληρούμενοι κι όχι εχθροί. Γίνονται εχθροί εξ αιτίας της στενής αντίληψης μας.

Ας δούμε τώρα ένα ενεργειακό δίπολο που έχει ενεργοποιηθεί τούτες τις ημέρες, βάζοντας στον καθένα μας αλλά και συλλογικά ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα.
Από τη μια πλευρά, έχουμε δύο συνόδους του Χείρωνα (με τον Ήλιο ως τροπικός και τον Ερμή ως αστρικός) κι από την άλλη τον Ουρανό να σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Δία και μια «κρυφή» σύνοδο με τον τροπικό Ήλιο.

Το δίπολο Ουρανού-Χείρωνα θέτει «απέναντι» το νέο και το παραδοσιακό, θυμίζοντας σε αρκετά σημεία τις «μάχες» Ουρανού-Κρόνου. Η διαφορά όμως είναι ότι ο Χείρωνας ως φορέας παραδοσιακών –Καρκινικών- περιεχομένων έχει επιπλέον και μια (αρχικά συλλογική) συναισθηματική ταυτότητα την οποία ο Κρόνος δεν... κατέχει!
Ο «συμβιβασμός» μεταξύ Κρόνου και Ουρανού επιτελείται εύκολα κι αβίαστα σε ένα πρακτικό επιστημονικό πεδίο, όπου ο συνδυασμός χρησιμότητας και πειραματισμού είναι κοινός τόπος. Αλλά ακόμη κι αν μας προκύψει μια ευρεία σύγκρουση συμφερόντων σε κοινωνικό επίπεδο (οι λεγόμενες συντηρητικές και προοδευτικές δυνάμεις), τελικά η μάλλον τεχνοκρατική νοοτροπία των δύο πλανητών, συμβάλλει στο «να τα βρουν» δια μέσου των εκπροσώπων τους επί της γης.
Όσο κι αν «τσακώνονται», τελικά ο Κρόνος και ο Ουρανός επιβάλλουν από κοινού τους πραγματιστικούς νόμους τους, αφήνοντας έξω τους περιττούς συναισθηματισμούς.

Ο Χείρωνας όμως «κουβαλάει» μαζί του, μύθους, θρύλους, προγόνους αλλά και μια τοπικιστική αντίληψη, που κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε ρατσισμό ή ξενοφοβία.
Από τη μια πλευρά οι δικοί μας κι από την άλλη οι ξένοι...
Και λόγω αυτής της ιδιότητας του γίνεται «δυσκολάκι» για τον Ουρανό, που καλείται να συνδιαλλαγεί μαζί του, χωρίς να κατέχει από συναίσθημα και δη το συλλογικό.
Έτσι λοιπόν, το... παίρνει και το σηκώνει!

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο... περίεργα, εξ αιτίας του τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και τον Δία, αφού οι δύο πλανήτες βρίσκονται αντίστοιχα στον Κριό και τον Καρκίνο. Εδώ έχουμε μια εκ παραλλήλου ανάδειξη των ακραίων στοιχείων τόσο του «ριζοσπάστη» Κριού, όσο και του εθνικιστή Καρκίνου.
Κι έτσι μας προκύπτουν κάποια «φαντάσματα» του παρελθόντος, όπως οι –ευθέως- Ναζιστές της Ουκρανίας.

Επιπλέον, επειδή τόσο ο Καρκίνος, όσο και ο Χείρωνας συνδέονται άμεσα με την οικογένεια και το σπίτι, η ανταγωνιστική παρεμβολή του Ουρανού, μπορεί να επιφέρει απότομες όσο και σημαντικές αλλαγές στο υπάρχον πλαίσιο (ξεσπίτωμα το λένε...)

Το παρήγορο κι ελπιδοφόρο είναι ότι στην προσωπική σφαίρα το δίπολο Ουρανού-Χείρωνα μπορεί ευκολότερα να οδηγήσει σε συνθέσεις που απέχουν παρασάγγας από δυσάρεστα φαινόμενα, ακόμη κι όταν είναι «ακραίες» στην σύλληψη τους.

Τέτοιες ιδανικές εφαρμογές έχουμε συνήθως στην τέχνη, όπου οι παραδοσιακές φόρμες ή τεχνοτροπίες μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης μιας νεοεμφανιζόμενης τάσης. Ένα παραδοσιακό τραγούδι σε σύγχρονη ενορχήστρωση, είναι ότι πιο απλό...

Φανταστείτε ακόμη ένα κτίσμα, που εξωτερικά διατηρεί τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του, ενώ εσωτερικά φέρει την τελευταία «λέξη» της τεχνολογίας ή της σύγχρονης αρχιτεκτονικής αντίληψης.

Μένοντας σε προσωπικό επίπεδο, μια αλλαγή οικογενειακού πλαισίου μπορεί να είναι και εξόχως θετική, ιδιαίτερα στην κατεύθυνση μιας χειραφέτησης από αναχρονιστικά σχήματα ή πεποιθήσεις.

Υπάρχει επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή της παράλληλης δράσης Χείρωνα-Ουρανού και η οποία έχει να κάνει με το «μέσα μας». Εδώ, ο Χείρωνας αναδεικνύει το παρελθόν μας, με τις δεσμεύσεις και τα κολλήματα του, για να έρθει ο Ουρανός και να μας ωθήσει στην συνειδητοποίηση και ανάλυση των κακώς κείμενων. Και παρότι με βάση τους συμπαντικούς ρυθμούς έχουμε δικαίωμα σε μια πλήρη συναισθηματική χειραφέτηση αμέσως μετά τα πενήντα μας χρόνια, η αμοιβαία επιρροή Χείρωνα-Ουρανού, μπορεί να μας ανοίξει το δρόμο ακόμη κι αν είμαστε στην 2η ή 3η δεκαετία της ζωής μας.

Όσον αφορά στα ζώδια, οι εκπρόσωποι των παρορμητικών (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο στις αλλαγές και τις –ενίοτε θεαματικές- ανατροπές, είτε τους αρέσει, είτε όχι.
Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) σε αυτήν την φάση κατακλύζονται από συναισθηματικά περιεχόμενα, συγκινήσεις και νοσταλγίες, που μπορεί να σηματοδοτήσουν την αφετηρία μιας πορείας χειραφέτησης, μπορεί όμως να τους ρίξουν και στα... Τάρταρα!

Έκτακτη συμμετοχή σε αυτήν την πρόσωπο με πρόσωπο επαφή με το παρελθόν ή την παράδοση, μπορεί να έχουν και όσοι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί ή Υδροχόοι, έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 19η μοίρα του ζωδίου τους.

Και βέβαια, δεν αποκλείεται να προκύψουν εσωτερικές «κόντρες» σε όλους μας, αρχής γενομένης από τους Καρκίνους, τους Κριούς και τους Ιχθύες.
Το μέλλον μας γνέφει αλλά το παρελθόν μας τραβάει απ' το μανίκι... Κάπως έτσι εμφανίζεται η κατάσταση κι είναι καλό να βρούμε μια δημιουργική λύση, πριν διαμελιστούμε ψυχικά.

Δεν αποκλείεται επίσης οι φορείς του παραδοσιακού και του πρωτοποριακού να ανακατευτούν μεταξύ τους και να γίνουν «από δυό χωριά χωριάτες», αναπαράγοντας αυτήν την ακραία πόλωση για την οποία σας έγραψα στην αρχή.
Σε μια τέτοια περίπτωση, ακόμη και τα αγνότερα συναισθήματα μπορεί να μετατραπούν σε χείμαρρο «κατινιάς», ακόμη και τα αγνότερα ιδανικά μπορεί να ρίξουν νερό στον μύλο της παράνοιας.

 

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods   εδώ

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

 

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved